Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ado-šampion

#51 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by ado-šampion »

Pozovi Bihamk da te odslepaju do Vesproma, imas jednu besplatnu intervenciju, a Vesprom ce ti vjerovatno tamo zamijeniti na licu mjesta.

Sumnjam da ce se neki elektricar peglati s tim, pogotovo ne na licu mjesta. Te stvari vlasnici auto rade sami.
valter.ba

#52 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by valter.ba »

Zna li neko ima li jos autoelektricar rekose mi na Kosevskom? Taj je nekada radio kod Austrijskog parka, rentao radnju pokojnog Tome Vrleca. Hvala

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
tempuser

#53 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by tempuser »

ado-šampion wrote:Pozovi Bihamk da te odslepaju do Vesproma, imas jednu besplatnu intervenciju, a Vesprom ce ti vjerovatno tamo zamijeniti na licu mjesta.

Sumnjam da ce se neki elektricar peglati s tim, pogotovo ne na licu mjesta. Te stvari vlasnici auto rade sami.
Ja sam ih jednom zvao da me preklemaju da idem do Vesproma i kupim novi bateriju i mehanicar mi je na licu mjesta ponudio da od njih kupim bateriju. Nisu imali onu koju sam ja htio, nisu otkupljivali staru pa sam posao zavrsio Vespromu.
saabsa

#54 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by saabsa »

valter.ba wrote:Zna li neko ima li jos autoelektricar rekose mi na Kosevskom? Taj je nekada radio kod Austrijskog parka, rentao radnju pokojnog Tome Vrleca. Hvala

Na Kosevskom imas AC Hadzici (ex Kiko sa SKENDERIJE) , kod okrugle garaze
valter.ba

#55 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by valter.ba »

OK hvala ;-)

djdino12

#56 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by djdino12 »

Pozdrav. Trebala bi mi preporuka za dobrog auto elektricara u Sarajevu koji bi mogao da mi rijesi problem. Prilikom saobracajne nesrece auto je sredjivan i kada su vraceni brisaci stavljeni su u normalan/pocetni polozaj, nakon ukljucenja krenuli su ka dolje i zakocili. Od tada ne reaguju prilikom paljenja preko rucice dok zadnji reaguju normalno. Isto tako i sirena ne radi pritiskom na volanu (skidana je i testirana, ispravna je). U pitanju je Peugeot 206.
Hvala
djdino12

#57 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by djdino12 »

djdino12 wrote:Pozdrav. Trebala bi mi preporuka za dobrog auto elektricara u Sarajevu koji bi mogao da mi rijesi problem. Prilikom saobracajne nesrece auto je sredjivan i kada su vraceni brisaci stavljeni su u normalan/pocetni polozaj, nakon ukljucenja krenuli su ka dolje i zakocili. Od tada ne reaguju prilikom paljenja preko rucice dok zadnji reaguju normalno. Isto tako i sirena ne radi pritiskom na volanu (skidana je i testirana, ispravna je). U pitanju je Peugeot 206.
Hvala
Ima li neko predlog?
Throttle

#58 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Throttle »

Pa nije valjda da nije rijeseno do novembra? Skini motor brisaca, ispitaj i pregledaj poluge za pocetak
Za sirenu moze bit osigurac il negdje prekid
U principu, glup je kvar za oboje vjerovatno samo treba imat zivaca
xoklix

#59 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by xoklix »

Armin Struja u Velesicima.
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
061 185 069
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#60 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by mk ultra »

Blokirane poluge brisača... usla voda i game over
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#61 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by bitanga_sa_otesa »

mislim da ipak neko nije doveo motor u pocetni polozaj a brisaci namontirani i kad su upaljeni otisli prema dole umjesto prema gore i zaglavili se i osigurac pregorio
NediM17

#62 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by NediM17 »

Throttle wrote:Pa nije valjda da nije rijeseno do novembra? Skini motor brisaca, ispitaj i pregledaj poluge za pocetak
Za sirenu moze bit osigurac il negdje prekid
U principu, glup je kvar za oboje vjerovatno samo treba imat zivaca
Pa nisu mu trebali do danas, danas evo prva kisa od novembra pala. :mrgreen:
djdino12

#63 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by djdino12 »

bitanga_sa_otesa wrote:mislim da ipak neko nije doveo motor u pocetni polozaj a brisaci namontirani i kad su upaljeni otisli prema dole umjesto prema gore i zaglavili se i osigurac pregorio
Tacno tako je bilo samo sto od tada ne reaguju preko rucice. Povezao sam kablom na poseban prekidac i tako rade.
Optimist

#64 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Optimist »

Sto znaci da si otkrio kvar, a to je sama rucica. Kupi polovnu na otpadu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#65 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by bitanga_sa_otesa »

treba to neko strucan ispitati,da ne bi kupio rucicu a ono osigurac...
djdino12

#66 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by djdino12 »

Optimist wrote:Sto znaci da si otkrio kvar, a to je sama rucica. Kupi polovnu na otpadu.
Par ljudi mi je reklo da nije do rucice ali niko nije imao vremena detaljnije da se pozabavi problemom. Inace, zadnji brisac se normalno pali preko rucice.
B6Redhell

#67 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by B6Redhell »

Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
amar1994

#68 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by amar1994 »

sad ima autoelektroniĆara ali ovde jako malo :-D
saabsa

#69 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by saabsa »

B6Redhell wrote:Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
Kakva zabluda.... Dobar autoelektričar u Sarajevu zarađuje bolje nego dobar doktor, a potražnja je ogromna za njima. Čak i servisi sa 4-5 autoelektričara traže još ljudi za rad.
Samo što raja neće da radi i uči.
B6Redhell

#70 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by B6Redhell »

saabsa wrote:
B6Redhell wrote:Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
Kakva zabluda.... Dobar autoelektričar u Sarajevu zarađuje bolje nego dobar doktor, a potražnja je ogromna za njima. Čak i servisi sa 4-5 autoelektričara traže još ljudi za rad.
Samo što raja neće da radi i uči.

Sta znaci autoelektricar..???? i sta on radi na modernim kolima sto ne moze dobar automehanicar ili servis...
Sa danasnjom kompijuter dijagnostikom bez koje mehanicar ne moze u halu otici vise..
Osim audio/video instalacije, sta elektricar ima da moze raditi na danasnjim autima a mehanicar ne moze.. mjenjati baterije i lcd ekrane....
Slabo si skonto moj post...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by konektovan »

Ne znam sta sve rade, ali ovdje ih ima poprilican broj, neki su bolji, neki lošiji, ali uglavnom svi rade i fino zaradjuju od svog rada.
B6Redhell

#72 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by B6Redhell »

Zajebano je, ova modernija auta dijelovi integrisani pola mehanicki pola Elektronski. Npr automatski mjenjaci. Selenoid ode. To je elektromehanicki dio. Hoce li se autoelektricar zajebavati oko toga...ako hoce onda je vise mehanicar ... :-D.
Ned071

#73 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Ned071 »

Kompijuter jbt :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#74 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Kompijuter jbt :run:
Covijek to namijerno piše zbog forumskih lektora... :mrgreen:
B6Redhell

#75 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by B6Redhell »

Ned071 wrote:Kompijuter jbt :run:

uMene dodje s tastaturom. Dodatna oprema.. Valjda
Dodje li sta dodatno u tvog krša osim hrdje.. :wink:
Post Reply