TRW je prva ugradnja u mnoga evropska vozila (VW i Mercedes). Mozda diskovi nisu bili kompaktibilni sa plocicama.Dr.Mr.Fr. wrote:TRW plocice škripe samo tako, mene je to dovodilo do ludila neko vrijeme al' se poslje valjda navikneš
Kočnice proizvode zvuk
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#51 Re: Kočnice proizvode zvuk
- hamo22
#52 Re: Kočnice proizvode zvuk
hahhahahaha ismijah se ko nikademko1234 wrote:pa nije mu frajer nista slagao, ako ih namaze tot mascu nece sigurno skripat. doduse nece ni kocit prvih par puta, al kasnije ce se to popravit.ako prezivi
-
dario visnjevski
#53 Re: Kočnice proizvode zvuk
neznam koje si marke i kakve si plocice uzeo.ali ja sam imao isti slucaj ako si uzeo lukaseve placice,one su krute pa zato skripi.ili su ti stavili grublje placice od diskova,slobodno uzmi antirost za skidanje hrdje i nasprejaj diskove par puta procice veoma brzo...garantujem....
-
direstraits0078
#54 Re: Kočnice proizvode zvuk
Je li ispravno montirano? Pod tim mislim na:
1. Jesu li ociscene vodilice klijesta i klijesta prije postavljanja plocica (skripi, trese)?
2. Je li aplicirana mast na zadnji dio plocice, dijelove klijesta koji su u dodiru s plocicama i vodilice klijesta (skripi, trese)?
3. Je li ispravno postavljen osigurac klijesta (javlja se klepetanje koje nestaje kad se pritisne papucica kocnice)?
Sve navedeno moze praviti problem ako nije uradjeno propisno, ne krivite proizvodjace dijelova.
Ate pakuje namjensku mast koja se nanosi na pomenute dijelove kocionog sistema i sprjecava skripanje, zove se Plastilube, peovjereno radi posao:
http://i44.klix.com/2a0gbkp.jpg
1. Jesu li ociscene vodilice klijesta i klijesta prije postavljanja plocica (skripi, trese)?
2. Je li aplicirana mast na zadnji dio plocice, dijelove klijesta koji su u dodiru s plocicama i vodilice klijesta (skripi, trese)?
3. Je li ispravno postavljen osigurac klijesta (javlja se klepetanje koje nestaje kad se pritisne papucica kocnice)?
Sve navedeno moze praviti problem ako nije uradjeno propisno, ne krivite proizvodjace dijelova.
Ate pakuje namjensku mast koja se nanosi na pomenute dijelove kocionog sistema i sprjecava skripanje, zove se Plastilube, peovjereno radi posao:
-
dario visnjevski
#55 Re: Kočnice proizvode zvuk
drugar samo promeni neke mekse plocice,tj,nemoj orginal pod navodnike da uzimas,uzmi neke mekse,tj malu privredu,i sve ce da bude ok....problem je u tome sto su plocice krute pa se deru ravnomerno sa diskom i zato skripi,imao sam isti slucaj....
Last edited by dario visnjevski on 14/12/2012 22:25, edited 1 time in total.
-
dario visnjevski
#56 Re: Kočnice proizvode zvuk
dario visnjevski wrote:drugar samo promeni neke mekse plocice,tj,nemoj orginal pod navodnike da uzimas,uzmi neke mekse,tj malu privredu,i sve ce da bude ok....problem je u tome sto su plocice krute pa se deru ravnomerno sa diskom i zato skripi,imao sam isti slucaj
-
dario visnjevski
#57 Re: Kočnice proizvode zvuk
posto si menjao plocice i diskove,velika je mogucnost da su stavili grube plocice,za razliku od diskova,pa zato skripi.ok je ono sto kazu za sprej,ali ja mislim da je najbolja stvar,antirost protim hrdje,ja sam se uverio u to.....
-
crni100
#58 Re: Kočnice proizvode zvuk
I konacno nakon visemjesecne torture od plocica SCHWARZ u crnoj kutiji najzad sam ih morao skinuti a kao nove su.
Zivce su mi izjele svojim sviranjem.
Kupio sam marku BK i rahat.
Plocice naziva SCHWARZ nemojte slucajno kupiti,LP.
Zivce su mi izjele svojim sviranjem.
Kupio sam marku BK i rahat.
Plocice naziva SCHWARZ nemojte slucajno kupiti,LP.
- sorcerer
#59 Re: Kočnice proizvode zvuk
kupujemo samo provjerene marke ,nikad cuo za to smece ....
-
tavustavus
#60 Re: Kočnice proizvode zvuk
textar ...nece skripati

-
zvjer
#61 Re: Kočnice proizvode zvuk
ko ti je ugradio to,nije fazon samo staviti pločice,treba komplet kočiona klješta razraditi pa podmazati pa obrusiti diskove,klješta kad zapeču nema tog spreja koji to može srediti
-
530i
#62 Re: Kočnice proizvode zvuk
Švarc su domaće, bosanske pločice 
-
direstraits0078
#63 Re: Kočnice proizvode zvuk
Kakav crni svarc... To ti je neko podvalio sverc umjesto originalnih i nadaleko i nasiroko poznatih plocica Schwartz. 
-
530i
#64 Re: Kočnice proizvode zvuk
Šalu na stranu, to je zaista domaći proizvod, negdje iz okoline Banja Luke. Naravno roba je niđe veze. Gazda je Auto Milovanović (ili slično nekako) iz BL, ima kamaru tih nekih "otmjenih" imena za dijelove koje proizvodi u Bosni...
-
crni100
#65 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ma sve sam druze isprobao dva puta skidani tockovi al nista nije pomoglo dok nisam SMECE SCHWARZ skinuo.zvjer wrote:ko ti je ugradio to,nije fazon samo staviti pločice,treba komplet kočiona klješta razraditi pa podmazati pa obrusiti diskove,klješta kad zapeču nema tog spreja koji to može srediti
-
Revolver
#66 Re: Kočnice proizvode zvuk
kakvoj bolan Bosni530i wrote:Šalu na stranu, to je zaista domaći proizvod, negdje iz okoline Banja Luke. Naravno roba je niđe veze. Gazda je Auto Milovanović (ili slično nekako) iz BL, ima kamaru tih nekih "otmjenih" imena za dijelove koje proizvodi u Bosni...
uvozi iz Kine
-
crni100
#67 Re: Kočnice proizvode zvuk
Sve to stoji al smece od plocica SCHWARZ ostaje smece sve dok ga ne izbacis i odlozis kamo treba.direstraits0078 wrote:Je li ispravno montirano? Pod tim mislim na:
- sorcerer
#68 Re: Kočnice proizvode zvuk
tavustavus wrote:textar ...nece skripati![]()
-
530i
#69 Re: Kočnice proizvode zvuk
Revolver wrote:kakvoj bolan Bosni530i wrote:Šalu na stranu, to je zaista domaći proizvod, negdje iz okoline Banja Luke. Naravno roba je niđe veze. Gazda je Auto Milovanović (ili slično nekako) iz BL, ima kamaru tih nekih "otmjenih" imena za dijelove koje proizvodi u Bosni...![]()
uvozi iz Kine
Priču sam čuo da ima i neke "tvornice" svoje ovdje u BiH. Kad bolje razmislim, taj scenariji (uvoz) mi se čini sasvim legitimnim...
-
DzenoMeliha
#70 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ja preporucujem TEXTAR dobar kvalitet
skuplje par maraka i dobro su se pokazale.
-
Revolver
#71 Re: Kočnice proizvode zvuk
nikakve on tvornice nema. Milovanović i De-Mi Auto (obadvojica iz Banja Luke) su ti najveći uvoznici kineskih autodijelova u BiH. kad god vidiš neki lijevi brand, a da u nazivu ima neko njemačko ime budi siguran da je iz Kine. stavljaju im ta imena kako bi zvučali "njemačkije"530i wrote:Revolver wrote:kakvoj bolan Bosni530i wrote:Šalu na stranu, to je zaista domaći proizvod, negdje iz okoline Banja Luke. Naravno roba je niđe veze. Gazda je Auto Milovanović (ili slično nekako) iz BL, ima kamaru tih nekih "otmjenih" imena za dijelove koje proizvodi u Bosni...![]()
uvozi iz Kine
Priču sam čuo da ima i neke "tvornice" svoje ovdje u BiH. Kad bolje razmislim, taj scenariji (uvoz) mi se čini sasvim legitimnim...
-
goran16v
#72 Re: Kočnice proizvode zvuk
Mali off topic, gro proizvoda Bire, koja je nominalno domaci brend, su Made in China, pa tako i plocice mogu biti domaci brend Made in China.
-
Revolver
#73 Re: Kočnice proizvode zvuk
jasno je da brend može biti vlasništno domaće kompanije, ali to nije tema naše emisijegoran16v wrote:Mali off topic, gro proizvoda Bire, koja je nominalno domaci brend, su Made in China, pa tako i plocice mogu biti domaci brend Made in China.
kolega je spomenuo da on ima fabrike po bosni, što nije tačno. apsolutno sve uvozi iz kine. koliko ja znam bira ipak nešto proizvodi u BiH.
-
goran16v
#74 Re: Kočnice proizvode zvuk
Samo frizidere, ali kucna kina DVD plejere i svu silu ostale plasticurine prave u Kini.Revolver wrote:jasno je da brend može biti vlasništno domaće kompanije, ali to nije tema naše emisijegoran16v wrote:Mali off topic, gro proizvoda Bire, koja je nominalno domaci brend, su Made in China, pa tako i plocice mogu biti domaci brend Made in China.![]()
kolega je spomenuo da on ima fabrike po bosni, što nije tačno. apsolutno sve uvozi iz kine. koliko ja znam bira ipak nešto proizvodi u BiH.
-
530i
#75 Re: Kočnice proizvode zvuk
To je bila priča koju sam ja čuo, nisam lično provjeravao (moja greška)...znao sam samo da je to šrot roba i da su ta imena germanizirana, švarc, šmit, hans, šulc...(naravno pišu se po njemački)...