Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Ciprol

#51 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by Ciprol »

Denox wrote:Foča ima isto jak medicininski fakultet,dugi niz godina(od prije rata).
Mojih par jarana studiraju gore,teško je naravno k'o i svaki fax.Profesori su mahom iz srbije (ns,bg,kg,itd...) kao i studenti.

Raspitaj se šta,svako ko malo zapne može upasti,postoje čak i pitanja unaprijed data ja mislim :D
Medicinski fakultet u Foči je ukrao historiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu, tako da je njihov fakultet veoma "kvalitetan" i "jak". Inače, postoji od 1993.
MargitaStefanović wrote:Pozdrav!

Imam prijateljicu koja namjerava upisati Medicinski fakultet u Sarajevu pa me je zamolila da se raspitam o nekim pojedinostima. :D Koliko vremena je otprilike potrebno da se spremi za prijemni ? Na šta treba posebno da se bazira tokom spremanja za prijemni ? Da li da ide na pripreme i kolika je korist od njih ? Da li da uči prije pripreme,jer je čula da pripreme dodju samo kao obnova gradiva,a prije njih se treba dobro pripremiti ? Hoće li joj biti od pomoći dodatne tiplome (takmičenja) ? Da li se mora položiti prijemni i ako si redovni samofinansirajući ?

Hvala unaprijed. :)
Prijemni, 3 predmeta. Za biologiju je najbolje uzeti udžbenike za gimnaziju, sva 4 razreda. Hemija, preraditi repetitorij koji su izdali autori sa fakulteta. Fizika, udžbenik i zbirka zadataka, koliko se sjećam neko tuzlansko izdanje.
Prijemni se mora položiti i za samofinansirajuće studente.
Za ostalo nisam siguran, bolje da ne pišem gluposti :mrgreen:
MargitaStefanović

#52 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by MargitaStefanović »

Ciprol wrote:
Denox wrote:Foča ima isto jak medicininski fakultet,dugi niz godina(od prije rata).
Mojih par jarana studiraju gore,teško je naravno k'o i svaki fax.Profesori su mahom iz srbije (ns,bg,kg,itd...) kao i studenti.

Raspitaj se šta,svako ko malo zapne može upasti,postoje čak i pitanja unaprijed data ja mislim :D
Medicinski fakultet u Foči je ukrao historiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu, tako da je njihov fakultet veoma "kvalitetan" i "jak". Inače, postoji od 1993.

Imam prijateljicu koja namjerava upisati Medicinski fakultet u Sarajevu pa me je zamolila da se raspitam o nekim pojedinostima. :D Koliko vremena je otprilike potrebno da se spremi za prijemni ? Na šta treba posebno da se bazira tokom spremanja za prijemni ? Da li da ide na pripreme i kolika je korist od njih ? Da li da uči prije pripreme,jer je čula da pripreme dodju samo kao obnova gradiva,a prije njih se treba dobro pripremiti ? Hoće li joj biti od pomoći dodatne tiplome (takmičenja) ? Da li se mora položiti prijemni i ako si redovni samofinansirajući ?

Prijemni, 3 predmeta. Za biologiju je najbolje uzeti udžbenike za gimnaziju, sva 4 razreda. Hemija, preraditi repetitorij koji su izdali autori sa fakulteta. Fizika, udžbenik i zbirka zadataka, koliko se sjećam neko tuzlansko izdanje.
Prijemni se mora položiti i za samofinansirajuće studente.
Za ostalo nisam siguran, bolje da ne pišem gluposti :mrgreen:
Hvala :)
MargitaStefanović

#53 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Zna li neko gdje mogu nabaviti i mogu li se uopće negdje nabaviti pitanja sa prijemnog iz 2013. god ? :D
Desnik

#54 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by Desnik »

MargitaStefanović wrote:Zna li neko gdje mogu nabaviti i mogu li se uopće negdje nabaviti pitanja sa prijemnog iz 2013. god ? :D
U kopirnici ispod stomatologije imaš ama baš sve što ti treba,
čak i savjete daju šta treba da kopiraš,
i na što da posebnu pažnju obratiš!
MargitaStefanović

#55 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Desnik wrote:
MargitaStefanović wrote:Zna li neko gdje mogu nabaviti i mogu li se uopće negdje nabaviti pitanja sa prijemnog iz 2013. god ? :D
U kopirnici ispod stomatologije imaš ama baš sve što ti treba,
čak i savjete daju šta treba da kopiraš,
i na što da posebnu pažnju obratiš!
Hvala, hvala :D
certo

#56 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by certo »

Ako zeli biti sigurna, neka se odmah pocne pripremati, posebno se treba bazirati na fiziku, pripreme su odlicne dosta stvari ako ne istih bude slicnih na ispitu - obavezno pripreme posebno fizika prof.Ago sve objasni lijepo i sto kaze to i bude na prijemnom (barem je tako 2012.bilo), diplome nose bodove.... informator nek ne uzima nista iz njega nije bilo :-D pozz
MargitaStefanović

#58 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Bude li dan otvorenih vrata na Medicinskom fakultetu ? :D
Ciprol

#59 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by Ciprol »

MargitaStefanović wrote:Bude li dan otvorenih vrata na Medicinskom fakultetu ? :D
Dobar vic :mrgreen:
Desnik

#60 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by Desnik »

Ciprol wrote:
MargitaStefanović wrote:Bude li dan otvorenih vrata na Medicinskom fakultetu ? :D
Dobar vic :mrgreen:
Ma ne, SVAKI DAN je kod nas dan otvorenih vrata, tj. otključana su :D
maleeka

#62 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by maleeka »

Moze li mi neko reci da li je obavezno prisustvo psiholoskom testu na medicini u Sarajevu? Posto ocekujemo prijemni 7.7. a ja nisam iz Sarajeva pa odmah taj dan moram kuci jer imam neke obaveze. Zanima me ako se polozi prijemni ispit a ne prisustvuje se psiholoskom testu, da li to utjece na to da li je kandidat primljen ili nije? Molim vas samo mi nemojte reci da posaljem nekog drugog umjesto sebe, jer stvarno nemam nikog, dolazim izdaleka i ne poznajem skoro nikog u Sarajevu. Hvala! :-D
seinfeld

#63 Re: Kakav prijemni bude na Med.fakultetu u Sarajevu?

Post by seinfeld »

maleeka wrote:Moze li mi neko reci da li je obavezno prisustvo psiholoskom testu na medicini u Sarajevu? Posto ocekujemo prijemni 7.7. a ja nisam iz Sarajeva pa odmah taj dan moram kuci jer imam neke obaveze. Zanima me ako se polozi prijemni ispit a ne prisustvuje se psiholoskom testu, da li to utjece na to da li je kandidat primljen ili nije? Molim vas samo mi nemojte reci da posaljem nekog drugog umjesto sebe, jer stvarno nemam nikog, dolazim izdaleka i ne poznajem skoro nikog u Sarajevu. Hvala! :-D
Naravno da je OBAVEZAN, jer je sastavni dio prijemnog ispita,
sve ti pada u vodu ako se ne pojaviš!
Post Reply