13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

detroit-mercy

#51 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

Revolver wrote:o kakvom ba djetetu pričaš? pa bolje mu je da odraste bez oca nego da ga odgaja ubica!
I svaler :mrgreen: zaboravio si dodati :skoljka: .
DaysleepeR

#52 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by DaysleepeR »

priznanje zločina u svim pravnim sistemima drastično smanjuje kaznu.
JThomas

#53 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by JThomas »

ma ne, onaj ko može smišljeno, planirano i hladnokrvno ubiti curu od 24 godine zato što ga je ostavila je ustvari potpuno bezopasan za društvo. otvorili ste nam oči, ne znam čemu ga uopšte zatvarati :skoljka:
forest gump

#54 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by forest gump »

DaysleepeR wrote:priznanje zločina u svim pravnim sistemima drastično smanjuje kaznu.
Tebi je to ok?
Edin H.

#55 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by Edin H. »

JThomas wrote:ma ne, onaj ko može smišljeno, planirano i hladnokrvno ubiti curu od 24 godine zato što ga je ostavila je ustvari potpuno bezopasan za društvo. otvorili ste nam oči, ne znam čemu ga uopšte zatvarati :skoljka:
13 godina murije u KP Domu Zenice je inace sitnica, prodje to za sekundu :oops: :skoljka:
detroit-mercy

#56 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:ma ne, onaj ko može smišljeno, planirano i hladnokrvno ubiti curu od 24 godine zato što ga je ostavila je ustvari potpuno bezopasan za društvo. otvorili ste nam oči, ne znam čemu ga uopšte zatvarati :skoljka:
Jos ima i dijete :skoljka: .
detroit-mercy

#57 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

DaysleepeR wrote:priznanje zločina u svim pravnim sistemima drastično smanjuje kaznu.
Definisi drasticno :skoljka: instead of death sentence life withou parole :mrgreen:
Edin H.

#58 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote:
Definisi drasticno :skoljka: instead of death sentence life withou parole :mrgreen:
U kojim to jos barbarskim drustvima osim gdje vlada Taliban (ubise neki dan onu zenu za navodnu preljubu) postoji smrtna kazna? :shock:
detroit-mercy

#59 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

Edin H. wrote:
13 godina murije u KP Domu Zenice je inace sitnica, prodje to za sekundu :oops: :skoljka:
Puno brze nego kad te strpaju u kabur :mrgreen: . Odatle povratka nema :mrgreen: .
detroit-mercy

#60 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

Edin H. wrote:
detroit-mercy wrote:
U kojim to jos barbarskim drustvima osim gdje vlada Taliban (ubise neki dan onu zenu za navodnu preljubu) postoji smrtna kazna? :shock:
Afghanistan
Antigua and Barbuda
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belarus
Belize
Botswana
Chad
China (People's Republic)
Comoros
Congo (Democratic Republic)
Cuba
Dominica
Egypt
Equatorial Guinea
Ethiopia
Guinea
Guyana
India
Indonesia
Iran
Iraq
Jamaica
Japan
Jordan
Kuwait
Lebanon
Lesotho
Libya
Malaysia
Mongolia
Nigeria
North Korea
Oman
Pakistan
Palestinian Authority
Qatar
St. Kitts and Nevis
St. Lucia
St. Vincent and the Grenadines
Saudi Arabia
Sierra Leone
Singapore
Somalia
Sudan
Syria
Taiwan
Thailand
Trinidad and Tobago
Uganda
United Arab Emirates
United States
Vietnam
Yemen
Zimbabwe

Read more: The Death Penalty Worldwide — Infoplease.com http://www.infoplease.com/ipa/A0777460. ... z20EpDiTDZ
JThomas

#61 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by JThomas »

Edin H. wrote:
ni ljudski život nije baš sitnica. jebiga.
detroit-mercy

#62 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:
Edin H. wrote:
ni ljudski život nije baš sitnica. jebiga.
Tako je jeftin kad je tudji :mrgreen: .
Morales

#63 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by Morales »

Ja se samo pitam pobogu ima li ona oca ili brata???? Sta rade oni?
stokton

#64 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by stokton »

iceman2010 wrote:
Bucko iz mahale wrote:moze li mi neko staviti link u vezi ovog ubistva...ne mogu da se snadem o kom je rijec :sad:

Imas u uvodnom komentaru:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsem-p ... /120710060
znam to ali mogli su naći nekog advokata da ih nasavjetuje, ako iko dobro radi onda su to advokati, ovo je žalosna cifra
JThomas

#65 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by JThomas »

i tuđe sestre, djevojke, kćerke...a za svoje bi svi vješali za muda.
stokton

#66 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by stokton »

Morales wrote:Ja se samo pitam pobogu ima li ona oca ili brata???? Sta rade oni?
pročitaj postove iznad, nema,da je imala možda ništa od ovoga ne bi bilo
detroit-mercy

#67 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:i tuđe sestre, djevojke, kćerke...a za svoje bi svi vješali za muda.
Ne kazu dzabe "Po tudjoj gujici, sto stapova." :mrgreen:
chupacabra

#68 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by chupacabra »

Ako je 13 godina za ovakvo ubistvo adekvatna kazna, hebem ti takvo civilizovano drustvo. Izmedju takve civilizacije i barbaskih US zakona koji za ubistvo propisuju ili dozivotnu ili smrtnu (ovisno od savezne drzave), biram US zakone.

Ne govorimo ovdje o Talibanskim primitivcima koji ubiju zenu zbog preljube, nego o nekome koji na sluzbenoj duznosti s predumisljajem ubije neduzno ljudsko bice.

Evo vam primjera "civilizovanog" zakona: Sjeca li se nekog onog tipa sto je u Vogosci zaklao rodjenu mater. Eno ga, hoda po Vogosci, proglasili ga neuracunljivim, bio malo na psihijatriji i to je to. Mozete sa njim popiti kafu drugi put kad navratite do Vogosce. To sto je zena preklana ko ovca, ma hebo to, nije momak dobar bio, jeli tako.

Mnogi komentarisu ovdje koji nemaju djece.
iceman2010

#69 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by iceman2010 »

Religious Fantastic wrote:
chupacabra wrote:Ako je 13 godina za ovakvo ubistvo adekvatna kazna, hebem ti takvo civilizovano drustvo. Izmedju takve civilizacije i barbaskih US zakona koji za ubistvo propisuju ili dozivotnu ili smrtnu (ovisno od savezne drzave), biram US zakone.

Ne govorimo ovdje o Talibanskim primitivcima koji ubiju zenu zbog preljube, nego o nekome koji na sluzbenoj duznosti s predumisljajem ubije neduzno ljudsko bice.

Evo vam primjera "civilizovanog" zakona: Sjeca li se nekog onog tipa sto je u Vogosci zaklao rodjenu mater. Eno ga, hoda po Vogosci, proglasili ga neuracunljivim, bio malo na psihijatriji i to je to. Mozete sa njim popiti kafu drugi put kad navratite do Vogosce. To sto je zena preklana ko ovca, ma hebo to, nije momak dobar bio, jeli tako.

Mnogi koji ovdje komentarisu nisu nikada vidjeli mrtvu osobu, a kamoli da vide nekog vrlo bliskog ko je UBIJEN

Ma za svoje dijete bih mu ja presudio, pa nek onda meni sude i odsjeku koliko hoce. Vjerovatno ne bi bilo puno jer je to zlocin iz strasti, nisam ranije osudjivan itd, itd.
Smail Aga

#70 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by Smail Aga »

iceman2010 wrote:
Religious Fantastic wrote:
chupacabra wrote:Ako je 13 godina za ovakvo ubistvo adekvatna kazna, hebem ti takvo civilizovano drustvo. Izmedju takve civilizacije i barbaskih US zakona koji za ubistvo propisuju ili dozivotnu ili smrtnu (ovisno od savezne drzave), biram US zakone.

Mnogi koji ovdje komentarisu nisu nikada vidjeli mrtvu osobu, a kamoli da vide nekog vrlo bliskog ko je UBIJEN

Ma za svoje dijete bih mu ja presudio, pa nek onda meni sude i odsjeku koliko hoce. Vjerovatno ne bi bilo puno jer je to zlocin iz strasti, nisam ranije osudjivan itd, itd.
Za zlocin iz osvete sljeduje maximalna kazna,nema olaksavajucih okolnosti. Nema te drzave na svijetu koja ce dozvoliti krvnu osvetu i samovoljno sprovodjenje pravde.
forest gump

#71 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by forest gump »

Ti Smaile haman provociraš smišljeno?
iceman2010

#72 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by iceman2010 »

Smail Aga wrote: Za zlocin iz osvete sljeduje maximalna kazna,nema olaksavajucih okolnosti. Nema te drzave na svijetu koja ce dozvoliti krvnu osvetu i samovoljno sprovodjenje pravde.
Znaci za njega ima olaksavajucih okolnosti, a za mene koji sam izgubio dijete npr. nema? Njegovo bol, zato sto ga je cura ostavila je veca nego covjeka koji je izgubio dijete, pa on ima hrpu olaksavajucih okolnosti, a onaj koji izgubi dijete ni jednu? Svejedno. Taman. Onda ga ne bih samo ubio, vec bih ga negdje zatvorio i mucio 3 dana dok ne crkne. Svakako nemam olaksavajucih okolnosti pa bih bio posebno brutalan.
iceman2010

#73 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by iceman2010 »

forest gump wrote:Ti Smaile haman provociraš smišljeno?
Izgleda upravo to.
stokton

#74 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by stokton »

Smail Aga wrote: Za zlocin iz osvete sljeduje maximalna kazna,nema olaksavajucih okolnosti. Nema te drzave na svijetu koja ce dozvoliti krvnu osvetu i samovoljno sprovodjenje pravde.
mangupe poštedi nas provokacija, nije ova tema za zafrkavanje,idi malo na zrak, igraj se s rajom
Sezam

#75 Re: 13 godina zatvora za UBISTVO S PREDUMIŠLJALJEM

Post by Sezam »

Smail mu je garat neso u rodu.
Post Reply