Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
necko_hz

#4976 Re: Teretana

Post by necko_hz »

motorola01 wrote:Da li je neko koristio OPTIMUM SERIOUS MASS? Vidim da je pakovanje od 5,5kg oko 135 KM, ali sta je ovo sa ovom dnevnom dozom? 330 gr ide u jednu dozu sa 7 dcl mlijeka/vode :shock: ? Cijelo pakovanje traje 16 dana, ali hajde to na stranu. Nesto mi puno 330 gr po dozi, valja to popit :D ?

Da li je neko koristio i kakvi su rezultati? Koliko se realno moze dobiti sa jednim pakovanjem?
Koristio sam ja i preporučujem. Mada svi koji su koristili (i ja također) se slažu da ti je jedna mjerica po uzimanju dovoljna. Dakle 165 grama, a ne 330. Najbolje ju je piti 45 minuta poslije treninga i isto toliko minuta prije spavanja. Možeš je naravno koristiti i između obroka, ali je ovo sasvim dovoljno i uz dobru i kvalitetnu ishranu će svakako dati rezultate brže no što možeš da zamisliš. :thumbup:

Ja sam je uzeo kao probnu varijantu i zadovoljan sam onim što sam postigao u tako kratkom vremenskom roku, tako da ću opet uzeti čim skupim rapa, ali ovaj put veče pakovanje. :izet:
motorola01

#4977 Re: Teretana

Post by motorola01 »

Hvala na odgovoru i preporukama u vezi smanjenja doze. Ako se odlucim za kupovinu, doza ce biti prepolovljena :thumbup:

Iskreno, sumnjam da bih i mogao popiti odjednom punu dozu sa 7 dcl mlijeka :D
necko_hz

#4978 Re: Teretana

Post by necko_hz »

Pa da. Prvo što ćeš uštedjeti na novcu, a drugo što ćeš, gledajući dugoročno, dobiti iste ili čak bolje rezultate, nego kad uzimaš 330 gr po uzimanju.

Inače, postoji varijanta i da je još bolje miješati je sa nemasnim mlijekom, jer tako dobiješ oko 300-400 kalorija više, a istovremeno je i ukusnije.

Može, vjeruj mi. :mrgreen:
hodža

#4979 Re: Teretana

Post by hodža »

Mutant mass gainer :-?

Misljena ?
Partijaner

#4980 Re: Teretana

Post by Partijaner »

Kod ove kazu da je jeftin gold whey. :mrgreen:
Image
lucass

#4981 Re: Teretana

Post by lucass »

dali neko ima iskustva sa kreatinom koristim ga vec osmi dan znaci faza punjenja i ne osjecam nikakve rezultate ,. kak cu znat dali mogu ici na fazu odrzavanja ,. imam 20 god 185 visok i 65 kg , ishrana je uglavnom bezz masti i limunskih kiselina ,. vjezbe su sklekovi razni ,. trbusnjaci ,.trcanje
Bosnian1980

#4982 Re: Teretana

Post by Bosnian1980 »

Najjace bilderske izreke :)

1. Pumpam, dakle postojim.

2. Kreatin je opijum za mase.

3. Sve se diže.

4. U teretani je istina.

5. Bilder kilažu mjenja, ali strije nikada.

6. Od kad dižem, koliko dižem i do kad ću dizati.

7. Bučica je bačena.

8. Skini majicu da te vidimo.

9. Jedna šipka ne čini teretanu.

10. Ponavljanja su majka bildanja.

I ostale 33... :)

http://izreka.com/index.php/zanimljivos ... ske-izreke
roboth

#4983 Re: Teretana

Post by roboth »

''Nije život jedna teretana.'' :lol: :lol: :lol: :lol:
T-pain

#4984 Re: Teretana

Post by T-pain »

lucass wrote:dali neko ima iskustva sa kreatinom koristim ga vec osmi dan znaci faza punjenja i ne osjecam nikakve rezultate ,. kak cu znat dali mogu ici na fazu odrzavanja ,. imam 20 god 185 visok i 65 kg , ishrana je uglavnom bezz masti i limunskih kiselina ,. vjezbe su sklekovi razni ,. trbusnjaci ,.trcanje

samo me zanima ko ti je reko da ulazis u tu fazu punjenja, cisti marketinski trik sam da se sto vise proda, dovoljno ti je 5 gr poslije treninga ili 5gr prije + 5gr poslije. Kkao naucnici kauz sve preko 5 gr zavrsi u mokraci.

Jos nesto zasto korsitis kreatin ako radis sklekove trbusnjake i trcanje potpuno nepotrebno i dezinformisanok ko gd ti je reko da ga konzumiras ..

nije ni cudo da ne osjecas nista
stranac2

#4985 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Manite se kreatina ... to ti ga je kao da ubacis silikone u misice samo sto poslije prestajanja koristenja kreatina sva ta napuhanost nestane.

MIslim ako ti je 20 god i hoces da impioniras na curice ok ... al ako hoces ad budes 100% real thing onda je to bezze bacanje para ...
hodža

#4986 Re: Teretana

Post by hodža »

hodža wrote:Mutant mass gainer :-?

Misljena ?
Chuckie

#4987 Re: Teretana

Post by Chuckie »

Massgaineri su bacanje para.

Trpaj se UH ako hoćeš mase. Šećeri ti ne trebaju.
hodža

#4988 Re: Teretana

Post by hodža »

Chuckie wrote:Massgaineri su bacanje para.

jedem u vrh glave 2 puta dnevno..i to kad stignem :lol: :lol:

šta od preparata da koristim, ako su gaineri bezveze ? :roll:
tarikBA

#4989 Re: Teretana

Post by tarikBA »

hodža wrote:
Chuckie wrote:Massgaineri su bacanje para.

jedem u vrh glave 2 puta dnevno..i to kad stignem :lol: :lol:

whey + dextroza + kreatin poslije treninga

mozes tokom dana ubacit whey + kikiriki/bademi , ako vec ne mozes da jedes ili za dorucak neke pahuljice zobene, ovsene + whey

gaineri su ti smece, bacanje para :thumbup: ja bi radije jeo cokoladu :mrgreen:
hodža

#4990 Re: Teretana

Post by hodža »

tarikBA wrote:
hodža wrote:
whey + dextroza + kreatin poslije treninga

gaineri su ti smece, bacanje para :thumbup: ja bi radije jeo cokoladu :mrgreen:

imena i cijene molit ću :D
tarikBA

#4991 Re: Teretana

Post by tarikBA »

najkvalitetniji:

gold whey 2.3kg = 130KM
kreatin monohidrat , optimum nutrition 300gr = 25KM
dextroza 2KM imas u DM . tu sam covjek i to :mrgreen:

imas i AMINO WHEY HYDRO 3.5 KG = 136KM
hodža

#4992 Re: Teretana

Post by hodža »

tarikBA wrote:najkvalitetniji:

gold whey 2.3kg = 130KM

pretjera ga ti ba :lol:

i još plus feslija na hokej..jesam feler, al nisam rokfeler jbt :lol: :D

možel' kakvo manje pakovanje tog whey-a ? :roll:
soxx

#4993 Re: Teretana

Post by soxx »

E bilderi poz kao prvo.

Sutra aBd pocinjem u teretanu. Bacam sokove, losu hranu, zelim zdravlje a i sebe dotjerat. Cigare isto bacam. maloprije zadnja cigareta ispusena ja i jaran idemo pa kako cemo izgurat vidjet cemo. :)

Eh ako ima kakav trening plan da mi neko proslijedi? Znaci za masu. Otprilike kakve vjezbe raditi, sta raditi koji dan, koliko serija i ponavljanja, tezinu dal mijenjat svaku seriju itd. Pa nek mi je bog na pomoci :) Vjerujem da ce prvi dani biti teski al izgurat prvi mjesec, mislim da ce drugi sam ici :D

Isto tako da pitam. Sta valja piti od preparata i koliko je cijena? Nemojte mi "najkvalitetnije" daj nesto ekonomicnije a da valja :lol: Znaci ako ostavim teretanu koji mjesec kasnije da ne ispusem. Jel to od steroida bude :)
tarikBA

#4994 Re: Teretana

Post by tarikBA »

hodža wrote:
tarikBA wrote:najkvalitetniji:

gold whey 2.3kg = 130KM

pretjera ga ti ba :lol:

i još plus feslija na hokej..jesam feler, al nisam rokfeler jbt :lol: :D

možel' kakvo manje pakovanje tog whey-a ? :roll:
moze :D trazi da ti izvadi za petobu :izet:
cls

#4995 Re: Teretana

Post by cls »

soxx wrote:E bilderi poz kao prvo.

Sutra aBd pocinjem u teretanu. Bacam sokove, losu hranu, zelim zdravlje a i sebe dotjerat. Cigare isto bacam. maloprije zadnja cigareta ispusena ja i jaran idemo pa kako cemo izgurat vidjet cemo. :)

Eh ako ima kakav trening plan da mi neko proslijedi? Znaci za masu. Otprilike kakve vjezbe raditi, sta raditi koji dan, koliko serija i ponavljanja, tezinu dal mijenjat svaku seriju itd. Pa nek mi je bog na pomoci :) Vjerujem da ce prvi dani biti teski al izgurat prvi mjesec, mislim da ce drugi sam ici :D

Isto tako da pitam. Sta valja piti od preparata i koliko je cijena? Nemojte mi "najkvalitetnije" daj nesto ekonomicnije a da valja :lol: Znaci ako ostavim teretanu koji mjesec kasnije da ne ispusem. Jel to od steroida bude :)
Hajde sretno, što se program tiče, to ti trenutno ne treba jer tek krečeš. Fino lagano na sprave jedno mjesec dana, pa poslije toga ti treba program. Masa, ti nemaš snage za masu, ali ako se već odlučiš onda ti je to živi teg 3 do 4 serije max 6 ponavljanja, naravno maximalna kilaža koju možeš gurati u serijama.
Od preparata za početak samo whey protein i vitamini, za početak ti je to sasvim dovoljno. Nešto jače od preparata ti je samo bacanje novca jer ti nemaš trening da to maximalno iskoristiš i potrošiš. Lagano kreni. Cijena whey proteina ti je oko 120 KM i to golden standard whey proetin on ti je najkvalitetnij.
kombajn

#4996 Re: Teretana

Post by kombajn »

soxx wrote:E bilderi poz kao prvo.

Svaka cast na toj odluci :thumbup: . Samo nemoj posustat nakon tri dana, kad budes cijeli pod upalama. Sto se tice trening programa, da ti ne pametujem o tome, imas sve na body.ba. Evo ti jedan koristan clanak. http://body.ba/bodybuilding/savjeti/naj ... ne-mase/74
A sto se tice preparata, uzmi whey i dekstrozu i to pij poslije treninga.
cls

#4997 Re: Teretana

Post by cls »

Samo da se nadovežem na whey protein, uvijek ga konzumiraj jedno 20 do 30 min poslje treninga, nemoj odmah poslije jer u toku treninga ti se luči HGH i to lučenje još traje oko 30 min poslije trneinga, ako u tom periodu konzumiraš bilo kakv preparat, gubiš tih pola sata. :)
opa22

#4998 Re: Teretana

Post by opa22 »

Vozdrica mala raja, evo mene, uclanio se u gym, pretrpio jeb*nu upalu nakon prva dva treninga....Pa dajte par savjeta, budite drugari :D
U gymu su mi dali program koji da radim za zatezanje tijela....program se radi 3 dana......kao svako drugi dan se odmaraa....meni se bas i ne odmara 4 dana u sedmici, ovih sedam dana sam svako drugi dan i isao u gym kako su mi i kazali,radio sto pise u programu, najgori su bili ti dani odmaranja, hocu da crknem od upale u rukama.....evo srecom upale su prosle...pa bih se sada maximano zadao treniranju....da li vi iz valstitog iskustva savjetujete da se trenira 3 dana sedmicno, ili pak da bude samo 1 dan odmora....pravo me zbunjuje ishrana, ne znam sta i kada jesti pa bih vas zamolio i da mi to poblize objasnite ako nije problem (mere i pp da ne postavljam ovdje x potpitanja) hvala unaprijed svima
kombajn

#4999 Re: Teretana

Post by kombajn »

opa22 wrote:Vozdrica mala raja, evo mene, uclanio se u gym, pretrpio jeb*nu upalu nakon prva dva treninga....Pa dajte par savjeta, budite drugari :D
U gymu su mi dali program koji da radim za zatezanje tijela....program se radi 3 dana......kao svako drugi dan se odmaraa....meni se bas i ne odmara 4 dana u sedmici, ovih sedam dana sam svako drugi dan i isao u gym kako su mi i kazali,radio sto pise u programu, najgori su bili ti dani odmaranja, hocu da crknem od upale u rukama.....evo srecom upale su prosle...pa bih se sada maximano zadao treniranju....da li vi iz valstitog iskustva savjetujete da se trenira 3 dana sedmicno, ili pak da bude samo 1 dan odmora....pravo me zbunjuje ishrana, ne znam sta i kada jesti pa bih vas zamolio i da mi to poblize objasnite ako nije problem (mere i pp da ne postavljam ovdje x potpitanja) hvala unaprijed svima
Odmaraj dva dana u sedmici, dovoljno je. Znaci 3 dana treniras, jedan odmaras, pa tri treniras, dva odmaras...
A sto se ishrane tice, najbitnije ti je da izbacis secer sto vise mozes (kolaci, sokovi, cokoladice...), kao i grickalice, jedi hranu bogatu proteinima (piletina, jaja...) i to vise manjih obroka u toku dana. I pij puno vode...
opa22

#5000 Re: Teretana

Post by opa22 »

znaci odradim tri dana pa odmor, pa opet tri dana pa odmor...pa to je odlicno barem je zaredom tri dana....a ne ovako svako drugi dan pauza :lol: veliko hvala
Post Reply