Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
motorola01 wrote:Da li je neko koristio OPTIMUM SERIOUS MASS? Vidim da je pakovanje od 5,5kg oko 135 KM, ali sta je ovo sa ovom dnevnom dozom? 330 gr ide u jednu dozu sa 7 dcl mlijeka/vode ? Cijelo pakovanje traje 16 dana, ali hajde to na stranu. Nesto mi puno 330 gr po dozi, valja to popit ?
Da li je neko koristio i kakvi su rezultati? Koliko se realno moze dobiti sa jednim pakovanjem?
Koristio sam ja i preporučujem. Mada svi koji su koristili (i ja također) se slažu da ti je jedna mjerica po uzimanju dovoljna. Dakle 165 grama, a ne 330. Najbolje ju je piti 45 minuta poslije treninga i isto toliko minuta prije spavanja. Možeš je naravno koristiti i između obroka, ali je ovo sasvim dovoljno i uz dobru i kvalitetnu ishranu će svakako dati rezultate brže no što možeš da zamisliš.
Ja sam je uzeo kao probnu varijantu i zadovoljan sam onim što sam postigao u tako kratkom vremenskom roku, tako da ću opet uzeti čim skupim rapa, ali ovaj put veče pakovanje.
dali neko ima iskustva sa kreatinom koristim ga vec osmi dan znaci faza punjenja i ne osjecam nikakve rezultate ,. kak cu znat dali mogu ici na fazu odrzavanja ,. imam 20 god 185 visok i 65 kg , ishrana je uglavnom bezz masti i limunskih kiselina ,. vjezbe su sklekovi razni ,. trbusnjaci ,.trcanje
lucass wrote:dali neko ima iskustva sa kreatinom koristim ga vec osmi dan znaci faza punjenja i ne osjecam nikakve rezultate ,. kak cu znat dali mogu ici na fazu odrzavanja ,. imam 20 god 185 visok i 65 kg , ishrana je uglavnom bezz masti i limunskih kiselina ,. vjezbe su sklekovi razni ,. trbusnjaci ,.trcanje
samo me zanima ko ti je reko da ulazis u tu fazu punjenja, cisti marketinski trik sam da se sto vise proda, dovoljno ti je 5 gr poslije treninga ili 5gr prije + 5gr poslije. Kkao naucnici kauz sve preko 5 gr zavrsi u mokraci.
Jos nesto zasto korsitis kreatin ako radis sklekove trbusnjake i trcanje potpuno nepotrebno i dezinformisanok ko gd ti je reko da ga konzumiras ..
Sutra aBd pocinjem u teretanu. Bacam sokove, losu hranu, zelim zdravlje a i sebe dotjerat. Cigare isto bacam. maloprije zadnja cigareta ispusena ja i jaran idemo pa kako cemo izgurat vidjet cemo.
Eh ako ima kakav trening plan da mi neko proslijedi? Znaci za masu. Otprilike kakve vjezbe raditi, sta raditi koji dan, koliko serija i ponavljanja, tezinu dal mijenjat svaku seriju itd. Pa nek mi je bog na pomoci Vjerujem da ce prvi dani biti teski al izgurat prvi mjesec, mislim da ce drugi sam ici
Isto tako da pitam. Sta valja piti od preparata i koliko je cijena? Nemojte mi "najkvalitetnije" daj nesto ekonomicnije a da valja Znaci ako ostavim teretanu koji mjesec kasnije da ne ispusem. Jel to od steroida bude
Sutra aBd pocinjem u teretanu. Bacam sokove, losu hranu, zelim zdravlje a i sebe dotjerat. Cigare isto bacam. maloprije zadnja cigareta ispusena ja i jaran idemo pa kako cemo izgurat vidjet cemo.
Eh ako ima kakav trening plan da mi neko proslijedi? Znaci za masu. Otprilike kakve vjezbe raditi, sta raditi koji dan, koliko serija i ponavljanja, tezinu dal mijenjat svaku seriju itd. Pa nek mi je bog na pomoci Vjerujem da ce prvi dani biti teski al izgurat prvi mjesec, mislim da ce drugi sam ici
Isto tako da pitam. Sta valja piti od preparata i koliko je cijena? Nemojte mi "najkvalitetnije" daj nesto ekonomicnije a da valja Znaci ako ostavim teretanu koji mjesec kasnije da ne ispusem. Jel to od steroida bude
Hajde sretno, što se program tiče, to ti trenutno ne treba jer tek krečeš. Fino lagano na sprave jedno mjesec dana, pa poslije toga ti treba program. Masa, ti nemaš snage za masu, ali ako se već odlučiš onda ti je to živi teg 3 do 4 serije max 6 ponavljanja, naravno maximalna kilaža koju možeš gurati u serijama.
Od preparata za početak samo whey protein i vitamini, za početak ti je to sasvim dovoljno. Nešto jače od preparata ti je samo bacanje novca jer ti nemaš trening da to maximalno iskoristiš i potrošiš. Lagano kreni. Cijena whey proteina ti je oko 120 KM i to golden standard whey proetin on ti je najkvalitetnij.
Svaka cast na toj odluci . Samo nemoj posustat nakon tri dana, kad budes cijeli pod upalama. Sto se tice trening programa, da ti ne pametujem o tome, imas sve na body.ba. Evo ti jedan koristan clanak. http://body.ba/bodybuilding/savjeti/naj ... ne-mase/74
A sto se tice preparata, uzmi whey i dekstrozu i to pij poslije treninga.
Samo da se nadovežem na whey protein, uvijek ga konzumiraj jedno 20 do 30 min poslje treninga, nemoj odmah poslije jer u toku treninga ti se luči HGH i to lučenje još traje oko 30 min poslije trneinga, ako u tom periodu konzumiraš bilo kakv preparat, gubiš tih pola sata.
Vozdrica mala raja, evo mene, uclanio se u gym, pretrpio jeb*nu upalu nakon prva dva treninga....Pa dajte par savjeta, budite drugari
U gymu su mi dali program koji da radim za zatezanje tijela....program se radi 3 dana......kao svako drugi dan se odmaraa....meni se bas i ne odmara 4 dana u sedmici, ovih sedam dana sam svako drugi dan i isao u gym kako su mi i kazali,radio sto pise u programu, najgori su bili ti dani odmaranja, hocu da crknem od upale u rukama.....evo srecom upale su prosle...pa bih se sada maximano zadao treniranju....da li vi iz valstitog iskustva savjetujete da se trenira 3 dana sedmicno, ili pak da bude samo 1 dan odmora....pravo me zbunjuje ishrana, ne znam sta i kada jesti pa bih vas zamolio i da mi to poblize objasnite ako nije problem (mere i pp da ne postavljam ovdje x potpitanja) hvala unaprijed svima
opa22 wrote:Vozdrica mala raja, evo mene, uclanio se u gym, pretrpio jeb*nu upalu nakon prva dva treninga....Pa dajte par savjeta, budite drugari
U gymu su mi dali program koji da radim za zatezanje tijela....program se radi 3 dana......kao svako drugi dan se odmaraa....meni se bas i ne odmara 4 dana u sedmici, ovih sedam dana sam svako drugi dan i isao u gym kako su mi i kazali,radio sto pise u programu, najgori su bili ti dani odmaranja, hocu da crknem od upale u rukama.....evo srecom upale su prosle...pa bih se sada maximano zadao treniranju....da li vi iz valstitog iskustva savjetujete da se trenira 3 dana sedmicno, ili pak da bude samo 1 dan odmora....pravo me zbunjuje ishrana, ne znam sta i kada jesti pa bih vas zamolio i da mi to poblize objasnite ako nije problem (mere i pp da ne postavljam ovdje x potpitanja) hvala unaprijed svima
Odmaraj dva dana u sedmici, dovoljno je. Znaci 3 dana treniras, jedan odmaras, pa tri treniras, dva odmaras...
A sto se ishrane tice, najbitnije ti je da izbacis secer sto vise mozes (kolaci, sokovi, cokoladice...), kao i grickalice, jedi hranu bogatu proteinima (piletina, jaja...) i to vise manjih obroka u toku dana. I pij puno vode...
znaci odradim tri dana pa odmor, pa opet tri dana pa odmor...pa to je odlicno barem je zaredom tri dana....a ne ovako svako drugi dan pauza veliko hvala