Izrael je uzeo 3 puta vise teritorije 1967. godina, ali mi se nije cinilo da je Asad bas bio zabrinut. Imao je itekako dobre odnose sa Izraelom.Ironmen wrote: ↑24/08/2026 13:37Izrael 12 km zracne linije od Damaske popalio sva sela i gradi svoje baze citaj za dvije godine naselja. Dzulani je zabrinut.Dugarry wrote: ↑18/08/2026 20:01 Volio bi uci u mozak odredjenih ljudi, samo da vidim kako to funkcionise![]()
Znaci prica je da su ovi koji su preuzeli vlast u Siriji ustvari izraelski agenti, a izrael ih napada vise nego sto su ikad Asada napadali.
E kako to objasniti.
Eh sad, ovaj napad u kojem niko nije poginuo i na pistu totalno nebitne baze je maks sto izrael sada smije da uradi u Siriji. I to je nsto sto ce prestati, ali su ovo potezi drzave koja je frustrirana. Frustrirana je zato sto je Sirija na dobrom putu da postane jaka i funkcionalna drzava koja ce im sa svojim saveznicima i svojim polozajem biti glavna prijetnja u buducnosti. Znaju to, ali ne znaju kako da to zaustave. I onda ovakve poruke i provokacije.
Za ove poteze, izrael nema podrsku nigdje i samo sebi urusava i onako uruseni imidz u svijetu
Ovo sto su uzeli nakon pada Asada je bio najgori moguci momenat za Siriju koja je u ratu zadnjih 15 godina i koja u tom trenutku nije mogla odgovoriti adekvatno na taj potez. Mislim da si i sam toga svjestan, jer da jeste, ovi bi mozda isli do Suwiede gdje imaju svoga Babu.