Sirija vol. 3

Dugarry

#4976 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

Ironmen wrote: 24/08/2026 13:37
Dugarry wrote: 18/08/2026 20:01 Volio bi uci u mozak odredjenih ljudi, samo da vidim kako to funkcionise :D

Znaci prica je da su ovi koji su preuzeli vlast u Siriji ustvari izraelski agenti, a izrael ih napada vise nego sto su ikad Asada napadali.
E kako to objasniti.

Eh sad, ovaj napad u kojem niko nije poginuo i na pistu totalno nebitne baze je maks sto izrael sada smije da uradi u Siriji. I to je nsto sto ce prestati, ali su ovo potezi drzave koja je frustrirana. Frustrirana je zato sto je Sirija na dobrom putu da postane jaka i funkcionalna drzava koja ce im sa svojim saveznicima i svojim polozajem biti glavna prijetnja u buducnosti. Znaju to, ali ne znaju kako da to zaustave. I onda ovakve poruke i provokacije.

Za ove poteze, izrael nema podrsku nigdje i samo sebi urusava i onako uruseni imidz u svijetu
Izrael 12 km zracne linije od Damaske popalio sva sela i gradi svoje baze citaj za dvije godine naselja. Dzulani je zabrinut.
Izrael je uzeo 3 puta vise teritorije 1967. godina, ali mi se nije cinilo da je Asad bas bio zabrinut. Imao je itekako dobre odnose sa Izraelom.

Ovo sto su uzeli nakon pada Asada je bio najgori moguci momenat za Siriju koja je u ratu zadnjih 15 godina i koja u tom trenutku nije mogla odgovoriti adekvatno na taj potez. Mislim da si i sam toga svjestan, jer da jeste, ovi bi mozda isli do Suwiede gdje imaju svoga Babu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4977 Re: Sirija vol. 3

Post by Truba »

muftija dobi doživotnu
asadi osuđeni na smrt u odsustvu
a sirija skinuta s liste zemalja koja podržava terorizam nakon 47 godina
njemačka prijeti vraćanjem 1.3 milijuna izbjeglica ako afd pobijedi

mogla bi sirija biti uskoro dobra zemlja za život kad krenu kapati pare i donacije
i naravno da nema izrael u blizini
ElRe

#4978 Re: Sirija vol. 3

Post by ElRe »

Truba wrote: 25/08/2026 10:24 mogla bi sirija biti uskoro dobra zemlja
Sirija i Liban su najljepše arapske zemlje. Volio bih obići Damask.
Post Reply