SDP

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49626 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:Gore napisane misli i fraze, i kontekst i pozicija iz koje ih izgovara, ne odaju dojam da se radi o potpuno sabranom čovjeku, najblaže rečeno.
svejedno, neka i Damira. ali pod uvjetom da proba i uraditi nešto na toj svojoj ideji i želji, a ne samo: neće niko da se igra sa mnom, jebo ovo, ja odoh.

cijela je plejada takvih, solidnih, pa i stručnih ljudi koji su ipak odabrali da se ne nerviraju i podliježu sudu javnosti nauštrb općeg dobra. on bi onda bio samo jedan od takvih.

dijagnoze nam više ne trebaju, trebaju nam kortikosteroidi i kemoterapije. jebiga.
saale

#49627 Re: SDP

Post by saale »

Leverage

#49628 Re: SDP

Post by Leverage »

Prest'o sam čitat nakon "slobodna-bosna".
Control panel

#49629 Re: SDP

Post by Control panel »

last mohicans wrote:
Chmoljo wrote:
Control panel wrote:Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...

Mladima treba dati sansu da rade i sticu iskustvo i kad stasaju da preuzmu odgovornost. Ne mozes uci u utakmicu a da nemas treninga. Ne moze zavrseni student medicine odmah raditi operacije.
Ne moze neki balo biti ministar.
TACKA.

Zbog ovakvog neozbiljnog prijedloga ostavke moraju podnijeti masic, cengic, magazinovic i niksic.
A i ti se natakario na čengića, pa je kriv za ono što jest i ono što nije. Helem nejse jebo njega.

Nego, da nije bilo Garibije, ne bilo Plana10. Nekome je taj plan spisak lijepih želja, nekome neloš, nekom dobar. Ali su barem izašli sa nečim, i znam da je, i koliko je na tome radio budući da imamo zajedničke poznanike.

Vrlo vrijedan, kulturan i odmjeren momak. To šta faktor i slilni pišu o njegovim talentima je bespredmetno spominjati, jer su ga nazivali i krmojedom, dakle lika koji je vrlo pobožan.

Elem, hoću reći da izbor nije čudan, jer će vjerovatno raditi ko mrav, a iskustvo i stručnost bez petljanja u svoj posao ne znače ništa.

Ako me demantuje, jebiga, ne planiram davati ostavke, ni jesti glasačke kutije, ali znam da najmanje veze ima to što je on kum nekome.
Bas tako @chmoljo. Kifla javno kuma gura, pa nikom nista. On sve SDA otpadak postavio i pravda se da nije stavio stranacke ljude. Kako ce ih staviti kad i nema stranačku filijalu
Ima 5-6 ljudi. I ja sam čuo da je dečko veoma vrijedan i da je veliki posao odradio po pitanju Plana 10 i da nastavlja raditi. Mozda je premlad i jos nedovoljno iskusan, ali dosta brate vise 'provjerenih' kadrova ala Zolj, jedan Čedomir Lukic koji ni sam ne zna kad je zasjeo na ministarsku funkciju. Treba cijeloj ekipi dati vrijeme pa cemo vidjeti na cemu smo. Često se poteze i Čengic, a niko se ne zapita šta smo to mi lično do 26 godine postigli. Momak se velikom politikom bavi sa tako malo godina. Eto u SDP sve blento do blente, pa ga gura tek tako. Na kraju krajeva SDP je dobio 3 ministarstva i evo od sinoc se samo njihovi kadrovi prozivaju i vagaju im se krvna zrnca. Komsic radiologa za ministricu zdravstva. Kifla penzionerku za ministricu obrazovanja, sto su puno vazniji resori.
Cengic je toliko kapacitet da ni fakultet nije zavrsio, pa bar u travniku.
Sve se zna kako je dobio mjesto gen seka u SDP-u, to mu je nagrada sto je FOM radio kampanju niksicu za predsjednika SDP-a. To sto su njega, balavca i ublehasa bez skole izabrali za sekretara jedne ozbikjne partije govori da se nisu ni malo opametili.
I ja bih znao kao on palmamuditi po zastupnickim klupama i tv debatama, samo nemam raje da me guraju.
Drugi me kadrovi ne interesuju. Mene interesuju oni kojima sam dao glas. Za ovo nisam glasao.

Ti mira da si blizak doticnom cim govoris da je ouno toga uradio do 26 godine. A sta je uradio osim sto je naprdjivao po parlamentima i televizijama.
Sto bolan nije fakultet zavrsio. Pa hebote kad je onaj kloc damir filipovic zavrsio master, mogao je i cengic.
Ali neeee lakse je palamuditi i dobijati 5000 plate imati vozaca, kancelariju nego zagrijati stolicu.
U SDP-u je odavno ruka ruku mije.
Natavno ocekujem uskoro SDP botove i forumase da ih tako promoviraju da ce oni biti najbolji ministri ikada.

Kad je u pitanju plan 10 ja sam cuo po tribinama da su nuega pravilo strucnjaci iz svojih oblasti i SDP savjeti. Sad u nedostatku argumenata i opravdanja zasto kum-jaran treba da bude ministar eto on se toliko nahbali da je on i stvari kreator plana 10.
Pa znate valjda vi i bolje od tog. Ovo ni djeci u vrticu ne mozete prodati.
saale

#49630 Re: SDP

Post by saale »

Leverage wrote:Prest'o sam čitat nakon "slobodna-bosna".
Pa eto ti reci ako nešto iz texta nije tačno :D :D :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49631 Re: SDP

Post by malakh »

pročitao sam cv izvjesnog damira filipovića i nigdje nisam pročitao ni koju je osnovnu i srednju školu završio, a pogotovo gdje je diplomirao.

sem što radi u pošti, piše da ima i solidno političko iskustvo, a čime bih se složio.

ali općenito mislim da sdp ima ozbiljnih problema u vezi obrazovanja svog kadra. pogotovo onih koji prtendiraju da izvršne, zakonodavne i rukovodeće poslove. koliko znam, njihov generalni sekretar je još uvijek student, a nabrojao je solidnih godina.
Chmoljo

#49632 Re: SDP

Post by Chmoljo »

fakultet kao mjerna jedinica... nečega...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#49633 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote:fakultet kao mjerna jedinica... nečega...
...stručnosti i osnovnog znanja...
Capsicum

#49634 Re: SDP

Post by Capsicum »

Radno iskustvo, poslovni uspjesi, biografija kao mjerna jedinica...
Banksy

#49635 Re: SDP

Post by Banksy »

Naravno, to ništa ne znači. Kako je, recimo, Komšićev srednjoškolac Rešidat bio odličan ministar.
Chmoljo

#49636 Re: SDP

Post by Chmoljo »

malakh wrote:
...stručnosti i osnovnog znanja...
u zemlji dembeliji. šta sam se polupismenih dopisa, ako ih diplomanti i znaju i napisati, načitao, to je za priču.

sve sa sarajevskog univerziteta, koji je kao neka referentna tačka.
Chmoljo

#49637 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:
Naravno, to ništa ne znači. Kako je, recimo, Komšićev srednjoškolac Rešidat bio odličan ministar.
:D

ma, fakultet je fakultet, ok. imam i sam to. ali on sam, a POGOTOVO naš, sarajevski, i bilo koji u jednoj i jedinoj, apsolutne ne znači da diplomant zna nešto od onoga što je i studirao.

zato je stvarno smiješno potezati taj argument.
jefff

#49638 Re: SDP

Post by jefff »

I sta kaze bucmasti iz Konjica?
putokaz1

#49639 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Fakultet je bio bitan 1946-1985
Tada imat fakultet,a nisi ga mogao kupiti,je značilo biti CAR
a sad fakultet je nula
Mi imamo 50 000 mladih državljana BH koji imaju fakultete,završene učenjem,a sad rade ko čistači,perači,vozači,komunalci,pekari u Njemačkoj i sl...
Ali zato imamo 1000 onih koji su kupili diplome u Travniku,Bijeljini,Žepču koji su ministri,i još uhvaćeni s lažnom diplomom i ostavljeni u fotelji(BPK)
Sad je najbitniji,znati Njemački i Engleski i otići a ako neodeš onda se uvući u vladajuću stranku(npr SDA) i preko stranke stvoriti Bogatsvo
Dogmano

#49640 Re: SDP

Post by Dogmano »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:
:D

ma, fakultet je fakultet, ok. imam i sam to. ali on sam, a POGOTOVO naš, sarajevski, i bilo koji u jednoj i jedinoj, apsolutne ne znači da diplomant zna nešto od onoga što je i studirao.

zato je stvarno smiješno potezati taj argument.
A šta kazati o onome koji ni neki takav fakultet nije u stanju završiti!?
Ako se ne varam SDP je ranije imao i federalnog ministra obrazovanja koji nije imao VSS. Formalno obrazovanje, slažem se, ne znači mnogo, ali nedostatak istog u današnji vakat ipak nešto indicira. Ali super ako u svakom takvom iz SDP-a neki vide nove Kurce Sebastijane, a u onim iz drugih partija kurce nesebastijane.
malakh

#49641 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote:
u zemlji dembeliji. šta sam se polupismenih dopisa, ako ih diplomanti i znaju i napisati, načitao, to je za priču.

slažem se da kolektivno imamo problem nedostatka pismenosti, ali za oči javnosti, nije isto kada u cv-u budućeg ministra piše da je završio fakultet na univerzitetu u sarajevo i na univerzitetu u travniku.
Control panel

#49642 Re: SDP

Post by Control panel »

malakh wrote:
Chmoljo wrote:

slažem se da kolektivno imamo problem nedostatka pismenosti, ali za oči javnosti, nije isto kada u cv-u budućeg ministra piše da je završio fakultet na univerzitetu u sarajevo i na univerzitetu u travniku.
Fakultet
tu kupujem tu me cijene.
last mohicans

#49643 Re: SDP

Post by last mohicans »

@Control panel
Sve se zna kako je dobio mjesto gen seka u SDP-u, to mu je nagrada sto je FOM radio kampanju niksicu za predsjednika SDP-a. To sto su njega, balavca i ublehasa bez skole izabrali za sekretara jedne ozbikjne partije govori da se nisu ni malo opametili.
I ja bih znao kao on palmamuditi po zastupnickim klupama i tv debatama, samo nemam raje da me guraju.
Drugi me kadrovi ne interesuju. Mene interesuju oni kojima sam dao glas. Za ovo nisam glasao.

Ti mira da si blizak doticnom cim govoris da je ouno toga uradio do 26 godine. A sta je uradio osim sto je naprdjivao po parlamentima i televizijama.
Sto bolan nije fakultet zavrsio. Pa hebote kad je onaj kloc damir filipovic zavrsio master, mogao je i cengic.
Ali neeee lakse je palamuditi i dobijati 5000 plate imati vozaca, kancelariju nego zagrijati stolicu.
Natavno ocekujem uskoro SDP botove i forumase da ih tako promoviraju da ce oni biti najbolji ministri ikada

Kad je u pitanju plan 10 ja sam cuo po tribinama da su nuega pravilo strucnjaci iz svojih oblasti i SDP savjeti. Sad u nedostatku argumenata i opravdanja zasto kum-jaran treba da bude ministar eto on se toliko nahbali da je on i stvari kreator plana 10.
Pa znate valjda vi i bolje od tog. Ovo ni djeci u vrticu ne mozete prodati
Prvo, pravni fakultet je završio. Gdje, ne znam, nisam toliko blizak. Za 16 godina se uljučio u SDP, a generalni je postao 2014 god, sa 22, što možeš i ti pronaći na str. SDP, i ja sam izguglao. Znači prije nego je Nikšiću kampanju vodio, kako ti kažeš, je imao šest godina staža u stranci. Po parlamentima nije bio, nego je sad izabran u Parlamentarnu skupštinu FBIH. Bio je u dva saziva opštinskog vijeća SG, što nije parlament. Misliš da se za stranku ne treba zagrijati stolica? Svi ovi kadrovi, makar SDP a i NS stranke su hiljade sati odradili za stranke, što je ekvivalentno vremenu provedenom na jednom studiju. Misliš da im je sve palo s neba, jer su nečiji haveri? Jeste, al u klincu. Plan 10 su radili kadrovi SDPa, uglavnom iz struke uz konsultacije eksperata iste struke. Kad smo kod palamuđenja na TVu, jesi ti ikada dao izjavu za TV i je li ti bilo ugodno? Ja sam dva puta dao izjavu i jednom sam bio gost u studiju i nimalo mi prijatno nije bilo. A imam finih godina više od dotičnog. Niko ne kaže da će ovo biti najbolji ministri, niti je rekao. Šanse su pružane mnogi gorim u prethodnim decenjima. Pustit ćemo i ove, kao što smo i prethodne. Nervira me što se u nas sve svodi na to, ta će on balo, balavi, ja mu kroz noge probacivao. Poznata izjava jednog igrača koji je dijelio svlačionicu s Džekom, a sad igra kladionicu, možda ima kakve kafanice. A znamo gdje je Edin. Većina nas ne bi imala petlju uhvatiti se u koštac sa ovakvim problemima i u suštini mi palamudimo po forumima najviše.
Thorgerson

#49644 Re: SDP

Post by Thorgerson »

Taman kad pomislis da SDP ne moze jos vise zajebat stvar, oni to urade. :-)

Mislim ne znam jel im zelja da ih iduce izbore ne bude nikako u Kantonu Sarajevo, ali mogli bi u tome uspjeti. Na dobrom su putu.
Control panel

#49645 Re: SDP

Post by Control panel »

last mohicans wrote:@Control panel

Natavno ocekujem uskoro SDP botove i forumase da ih tako promoviraju da ce oni biti najbolji ministri ikada

Pa znate valjda vi i bolje od tog. Ovo ni djeci u vrticu ne mozete prodati
Prvo, pravni fakultet je završio. Gdje, ne znam, nisam toliko blizak. Za 16 godina se uljučio u SDP, a generalni je postao 2014 god, sa 22, što možeš i ti pronaći na str. SDP, i ja sam izguglao. Znači prije nego je Nikšiću kampanju vodio, kako ti kažeš, je imao šest godina staža u stranci. Po parlamentima nije bio, nego je sad izabran u Parlamentarnu skupštinu FBIH. Bio je u dva saziva opštinskog vijeća SG, što nije parlament. Misliš da se za stranku ne treba zagrijati stolica? Svi ovi kadrovi, makar SDP a i NS stranke su hiljade sati odradili za stranke, što je ekvivalentno vremenu provedenom na jednom studiju. Misliš da im je sve palo s neba, jer su nečiji haveri? Jeste, al u klincu. Plan 10 su radili kadrovi SDPa, uglavnom iz struke uz konsultacije eksperata iste struke. Kad smo kod palamuđenja na TVu, jesi ti ikada dao izjavu za TV i je li ti bilo ugodno? Ja sam dva puta dao izjavu i jednom sam bio gost u studiju i nimalo mi prijatno nije bilo. A imam finih godina više od dotičnog. Niko ne kaže da će ovo biti najbolji ministri, niti je rekao. Šanse su pružane mnogi gorim u prethodnim decenjima. Pustit ćemo i ove, kao što smo i prethodne. Nervira me što se u nas sve svodi na to, ta će on balo, balavi, ja mu kroz noge probacivao. Poznata izjava jednog igrača koji je dijelio svlačionicu s Džekom, a sad igra kladionicu, možda ima kakve kafanice. A znamo gdje je Edin. Većina nas ne bi imala petlju uhvatiti se u koštac sa ovakvim problemima i u suštini mi palamudimo po forumima najviše.

Cengic nema zavrsen fakultet. Biti vijecnik i na plati dopredsjedavajuceg OV u SG ti je isto parlament (prrfstavnistvo gradjana) samo se zove vijece. General i je postao tako sto je odradjovao kampanju za niksica prvo protiv beslagica koji je od niksica izgubio za nekoliko gkasova. FOM je radio za niksica i svi iz foruma su dobro hairovali a niksic bio siroke ruke, u prvom redu su bili filipivic i cengic kao SDP jugend. Onda idu drugi izbori
kada opet FOM demokratski se svrstava na stranu jednog kandidata i samo za njega rade. A bilo ih 5-6 protukadidata niksicu. Nakon toga niksic postavlja cengica za gen seka. Znaci bila su dva kongresa sdp-a u godinu dana. Gdje je fom dooooobro povukao za niksica.
I gle cuda odjednom svi isplivase iz anonimnosti. Irfan nosilac liste za stari grad, irfan dopredsjedavajuci Ov, irfan sekrretar, irfan nosilac liste za fed parlament, filipovic nosilac liste za ov ilijas, filipovic visoko na listi za kanton, filipovic direktor ili sta vec u bh posti, filipovic ministar, prlicka odjednom potpredsjednica SDP-a, odjednom ona vazna i daje svako malo izjave u ime sdp-a, odjednom ona udje u fed parlament i konacno se zaposlila, odjednom garibija predsjednik oo stari grad, odjednom vijecnik, odjednom ministar...
Jbg malo je previse slucajnosti sa FOM-om i zaslugama.
putokaz1

#49646 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Eh ti Kongresi SDP-a
Kongres 1:Nijez Duraković izgubio Fotelju Predsjednika i odma prešao u SDU,SBIH...
Kongres 2::Nije bilo Protiv kandidata
Kongres 3:Pećanac izgubio fotelju prešao u SDU,SDA(?) ...
Kongres 4:Selim izgubio fotelju i prešao u NS
I svi ti izgube fotelju ''Predsjednika SDP'' odu u druge stranke i prođu u Parlament u Vladu i sl
Taj poraz za fotelju Predsjendika SDP uvjek znači i odlazak iz istog te prolaz u Parlament preko Nove stranke
Takve situacije nemaju čak ni u SDA
mahalik

#49647 Re: SDP

Post by mahalik »

SDP poslije ovog cirkusa u KS neće ni postojati
Heller

#49648 Re: SDP

Post by Heller »

Chmoljo wrote:

Davao izjavu neki dan inspektorici, oči me zabolile čitajući kasnije :lol:

Jaran inspektor i imali nekog zajebanog komandira stanice baja im ispodvlači službene zabilješke i vrati a ovaj đubro sliko i nama pokazivao isječke :lol:
A_A_AKCIJA

#49649 Re: SDP

Post by A_A_AKCIJA »

Da prebacim dio mog posta i ovdje, da se nađe:

Meni je veća bruka SDP-ov ministar Šteta. Nikako ne mogu da provarim da predvodnici ljevice mogu postaviti za ministra bivšeg direktora, pazi sad, Konzuma.

Konzuma, pojma tranzicijske nepravde, političkog monopola, nacionalističke ekonomije, kolonizacije BiH, ugnjetavanja radničke klase, neplaćanja dobavljačima, firme koja je kompenzacijama uništila likvidnost privrede... Sve pod palicom tog lika! Znam neko će reći, izvršavao je naredbe. Tim gore, znao je šta radi, ali je to radio za karijeru i novac. Iskreno, bruka i sramota, gora od travničke diplome.

Ja sam u tom periodu radio tj prodavao robu Konzumu i to je bila noćna mora. Uništili su bezbroj dobavljača prisilom na kompenzacije, bezbroj a isto toliko i radnih mjesta. Moja firma, konkretno, nije marke naplatila od Konzuma. Sve sam bio primoran da kompenziram! Sve! Koliko je radnika ostalo bez posla zbog tog poslušnika koji je izvršavao Todorićeve planove!? Da ga je postavila SDA, rekao bih, očekivano. Ovako, lik je u SDP-u!!! Samo dokaz o mojoj tezi kako je u BiH presmiješna ideološka podjela i primjer koji to jako ironično i perverzno dokazuje. Dovoljno je ustati jedno jutro, okačiti značku i izjaviti, ja sam ljevičar i eto ga, to je dovoljno. A kada od SDP-a na sljedećim izborima ostanu samo dugmići, biće opet priča o papcima koji ne glasaju za prave i progresivne ideje, državu za čovjeka i štatijaznam...!!!
SSemir

#49650 Re: SDP

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:22, edited 1 time in total.
Post Reply