last mohicans wrote:Chmoljo wrote:Control panel wrote:Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...
Mladima treba dati sansu da rade i sticu iskustvo i kad stasaju da preuzmu odgovornost. Ne mozes uci u utakmicu a da nemas treninga. Ne moze zavrseni student medicine odmah raditi operacije.
Ne moze neki balo biti ministar.
TACKA.
Zbog ovakvog neozbiljnog prijedloga ostavke moraju podnijeti masic, cengic, magazinovic i niksic.
A i ti se natakario na čengića, pa je kriv za ono što jest i ono što nije. Helem nejse jebo njega.
Nego, da nije bilo Garibije, ne bilo Plana10. Nekome je taj plan spisak lijepih želja, nekome neloš, nekom dobar. Ali su barem izašli sa nečim, i znam da je, i koliko je na tome radio budući da imamo zajedničke poznanike.
Vrlo vrijedan, kulturan i odmjeren momak. To šta faktor i slilni pišu o njegovim talentima je bespredmetno spominjati, jer su ga nazivali i krmojedom, dakle lika koji je vrlo pobožan.
Elem, hoću reći da izbor nije čudan, jer će vjerovatno raditi ko mrav, a iskustvo i stručnost bez petljanja u svoj posao ne znače ništa.
Ako me demantuje, jebiga, ne planiram davati ostavke, ni jesti glasačke kutije, ali znam da najmanje veze ima to što je on kum nekome.
Bas tako @chmoljo. Kifla javno kuma gura, pa nikom nista. On sve SDA otpadak postavio i pravda se da nije stavio stranacke ljude. Kako ce ih staviti kad i nema stranačku filijalu
Ima 5-6 ljudi. I ja sam čuo da je dečko veoma vrijedan i da je veliki posao odradio po pitanju Plana 10 i da nastavlja raditi. Mozda je premlad i jos nedovoljno iskusan, ali dosta brate vise 'provjerenih' kadrova ala Zolj, jedan Čedomir Lukic koji ni sam ne zna kad je zasjeo na ministarsku funkciju. Treba cijeloj ekipi dati vrijeme pa cemo vidjeti na cemu smo. Često se poteze i Čengic, a niko se ne zapita šta smo to mi lično do 26 godine postigli. Momak se velikom politikom bavi sa tako malo godina. Eto u SDP sve blento do blente, pa ga gura tek tako. Na kraju krajeva SDP je dobio 3 ministarstva i evo od sinoc se samo njihovi kadrovi prozivaju i vagaju im se krvna zrnca. Komsic radiologa za ministricu zdravstva. Kifla penzionerku za ministricu obrazovanja, sto su puno vazniji resori.
Cengic je toliko kapacitet da ni fakultet nije zavrsio, pa bar u travniku.
Sve se zna kako je dobio mjesto gen seka u SDP-u, to mu je nagrada sto je FOM radio kampanju niksicu za predsjednika SDP-a. To sto su njega, balavca i ublehasa bez skole izabrali za sekretara jedne ozbikjne partije govori da se nisu ni malo opametili.
I ja bih znao kao on palmamuditi po zastupnickim klupama i tv debatama, samo nemam raje da me guraju.
Drugi me kadrovi ne interesuju. Mene interesuju oni kojima sam dao glas. Za ovo nisam glasao.
Ti mira da si blizak doticnom cim govoris da je ouno toga uradio do 26 godine. A sta je uradio osim sto je naprdjivao po parlamentima i televizijama.
Sto bolan nije fakultet zavrsio. Pa hebote kad je onaj kloc damir filipovic zavrsio master, mogao je i cengic.
Ali neeee lakse je palamuditi i dobijati 5000 plate imati vozaca, kancelariju nego zagrijati stolicu.
U SDP-u je odavno ruka ruku mije.
Natavno ocekujem uskoro SDP botove i forumase da ih tako promoviraju da ce oni biti najbolji ministri ikada.
Kad je u pitanju plan 10 ja sam cuo po tribinama da su nuega pravilo strucnjaci iz svojih oblasti i SDP savjeti. Sad u nedostatku argumenata i opravdanja zasto kum-jaran treba da bude ministar eto on se toliko nahbali da je on i stvari kreator plana 10.
Pa znate valjda vi i bolje od tog. Ovo ni djeci u vrticu ne mozete prodati.