Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AntiKrist

#4951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AntiKrist »

Dusha kida se na cestice ,kada cuje zvuk X 6-ice daj mi kljuch,daj mi da vozim te...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3cZLArHFVtc#t=20.966101[/youtube]
dgL_

#4952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Nabucco wrote:Izgleda da su popravili kod Bristola i na Pofalicima prema gradu. Jutros sam prošao bez problema. Bio sam prvi na socijalnom, zbog gužve. Kad sam krenuo, tek nakon sto sam prošao Elektroprivredu otvara se zeleno kod Bristola :)

jeste rijeseno je ovo...

neki dan me zaustavi semafor kod SCC-a pali se zeleno znaci kolona auta samo sto smo krenuli koci na onaj dole semafor ... samo sto je on pustio koci opet dole na onaj prije skenderije... i tek onda kad te on pusti pusti te i onaj na skenderiji... ma koma... svaki dan neka druga situacija... isto ko da imaju vise nekih rezima i da ih pustaju i ukljucuju u zavisnosti od gustine saobracaja...
Filter

#4953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

dgL_ wrote:
Nabucco wrote:Izgleda da su popravili kod Bristola i na Pofalicima prema gradu. Jutros sam prošao bez problema. Bio sam prvi na socijalnom, zbog gužve. Kad sam krenuo, tek nakon sto sam prošao Elektroprivredu otvara se zeleno kod Bristola :)

jeste rijeseno je ovo...

neki dan me zaustavi semafor kod SCC-a pali se zeleno znaci kolona auta samo sto smo krenuli koci na onaj dole semafor ... samo sto je on pustio koci opet dole na onaj prije skenderije... i tek onda kad te on pusti pusti te i onaj na skenderiji... ma koma... svaki dan neka druga situacija... isto ko da imaju vise nekih rezima i da ih pustaju i ukljucuju u zavisnosti od gustine saobracaja...
nije rijeseno, a koliko me sjecanje sluzi tako je uvijek bilo.

i ima neka finta oko 9 ujutro i 6 poslijepodne kada se mijenjaju intervali zelenog vala. to sam uocio kod higijenskog. crveno, zuto, zeleno samo blinkne i vrati se na crveno.
tempuser

#4954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Zeleni val je uvijek bio prekidan izmedju Mdvora i Skenderije zbog rasterecenja raskrsnice Skenderija.
Laertes

#4955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Kod vozača me nervira što na ovoj temi 5 strana raspravljaju o zelenom valu u Sarajevu. De otvorite sebi temu o tome.
dgL_

#4956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Zeleni val je uvijek bio prekidan izmedju Mdvora i Skenderije zbog rasterecenja raskrsnice Skenderija.

Gdje to zivota ti ?

pa nije mis e jednom desilo da prodjem semafor na glavnoj raskrnici M. Dvor. prodjem kod SCC-a prodjem sliejdeci onaj dosadni mali, na onaj sliejdeci prije skenderije samo malo prikocis i on otvara, a na skenderiji je redovno zheleno... i zeleno je do carsije... cak i kad se vracas u krug opet je zeleno ako uspijes brzinom da pratis... o kakvom rasterecivanju pricas ??
tempuser

#4957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...
dgL_

#4958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...

ama covjece ne pricam o socijalnom... pricam o M. Dvoru i Skenderiji... cak i ako je guzva (ali ne bas bas kao sto nekad zna) prolaze se svi semafori... naravno ako je guzva stani kreni onda ne mozes proci niti jedan ne samo u ovom dijelu grada nego nigdje...
Prolazio sam cak i kad je promet auta umjeren kompletne semafore na M. Dvoru i skenderiji bez stajanja...

neki dan mi se desila situacija da su totalno lose radili... izgleda da imaju i neke druge sisteme koji se pustaju onda kad neka situacija to zahtjeva... ali bukvalno na svakom od ona 3 semafora na M. Dvoru se moralo stati... samo sto krenes sa prethodnog semafora, slijedeci pali zuto i crveno...

nemoj mi rec da je neko nesto rasterecavao, a da mi koji smo na glavnoj cesti cekamo 5 minuta da prodjemo M. Dvor
relax11

#4959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

Ja zeleni val ufatim od Katedrale do Stupa 8) 8-)
Filter

#4960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

relax11 wrote:Ja zeleni val ufatim od Katedrale do Stupa 8) 8-)
u 4 sata ujutro :mrgreen: 8-)
tempuser

#4961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
tempuser wrote:U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...

ama covjece ne pricam o socijalnom... pricam o M. Dvoru i Skenderiji... cak i ako je guzva (ali ne bas bas kao sto nekad zna) prolaze se svi semafori... naravno ako je guzva stani kreni onda ne mozes proci niti jedan ne samo u ovom dijelu grada nego nigdje...
Prolazio sam cak i kad je promet auta umjeren kompletne semafore na M. Dvoru i skenderiji bez stajanja...

neki dan mi se desila situacija da su totalno lose radili... izgleda da imaju i neke druge sisteme koji se pustaju onda kad neka situacija to zahtjeva... ali bukvalno na svakom od ona 3 semafora na M. Dvoru se moralo stati... samo sto krenes sa prethodnog semafora, slijedeci pali zuto i crveno...

nemoj mi rec da je neko nesto rasterecavao, a da mi koji smo na glavnoj cesti cekamo 5 minuta da prodjemo M. Dvor
Napisacu i 3 x, vozim po Sarajevu 20 god, zeleni val je uvijek bio prekinut na semaforima izmedju Mdvora i Skenderije i to iz razloga koji sam naveo, a ti izvodi proracune kako hvatas zeleni val koliko hoces... O onima koji potez izmedju 2 semafora voze bez gasa ili 14,7 km/h samo da uhvate zeleni val je posvece dio ove teme...
dgL_

#4962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
Napisacu i 3 x, vozim po Sarajevu 20 god, zeleni val je uvijek bio prekinut na semaforima izmedju Mdvora i Skenderije i to iz razloga koji sam naveo, a ti izvodi proracune kako hvatas zeleni val koliko hoces... O onima koji potez izmedju 2 semafora voze bez gasa ili 14,7 km/h samo da uhvate zeleni val je posvece dio ove teme...
ma mozes vozit jos 20, nisi upravu :D kraj price ;)
MOSALJOZE

#4963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Ma sta ces raspravljati sa covjekom koji smatra da trebas ici 80 km/h da bi uhvatio zeleni val.
direstraits0078

#4964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

@ dgL_

Zeleni val, je li to ono kad puse vjetar na moru pa se digne morska trava? :oops:
Bakir1

#4965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Hint servis, ovlasteni servis :bih:
tempuser

#4966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
Bitno je da je savremeni davitelj saobracaja upravu! :run:
direstraits0078

#4967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bakir1 wrote:Hint servis, ovlasteni servis :bih:
Ha? :shock:
dgL_

#4968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

direstraits0078 wrote:@ dgL_

Zeleni val, je li to ono kad puse vjetar na moru pa se digne morska trava? :oops:

wow, inteligentno si se potrudio da ovo smislis, svaka cast :)
dgL_

#4969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
dgL_ wrote:

jel zelis da ti snimim kamerom to tvoje rasterecavanje na svakoj drugoj raskrsnici u Sarajevu ??? Da ti dokazem da palamudis bezveze i da to koliko ti vozis i sta radis nema veze sa tim da ne znas da se semafori na Marijin dvoru prolaze u normalnim uslovima funkcionisanja istih... :)
direstraits0078

#4970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

dgL_ wrote:
tempuser wrote:
dgL_ wrote:

jel zelis da ti snimim kamerom to tvoje rasterecavanje na svakoj drugoj raskrsnici u Sarajevu ??? Da ti dokazem da palamudis bezveze i da to koliko ti vozis i sta radis nema veze sa tim da ne znas da se semafori na Marijin dvoru prolaze u normalnim uslovima funkcionisanja istih... :)

Bakir1

#4971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

direstraits0078 wrote:
http://forum.klix.ba/auto-brava-popravak-t133398.html
direstraits0078

#4972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bakir1 wrote:
direstraits0078 wrote:
http://forum.klix.ba/auto-brava-popravak-t133398.html

Ahahahahahha :lol: Kako ga samo nisam zapamtio, bice da ne pamtim toliko te stvari. Sad cu da ga stavim u favorite, da se mogu podsjetiti ako zaboravim. :lol:
Bakir1

#4973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Tada sam dobio jedan od mnogih svojih atributa, moram priznati da za razliku od ostalih (supak, glavonja i sl), koje sam vec znao o sebi, ovaj me je ostavio zatecenog, to ipak nisam znao o sebi :sad:
direstraits0078

#4974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Covjek se uci dok je mlad. Ocurec, ziv. :D
Bakir1

#4975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Da samo znas koliko daleko sezu moje spoznaje o meni samom :lol:
Koliko je gorivo ovih dana u njemackoj :D
Post Reply