Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- AntiKrist
#4951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dusha kida se na cestice ,kada cuje zvuk X 6-ice daj mi kljuch,daj mi da vozim te...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3cZLArHFVtc#t=20.966101[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3cZLArHFVtc#t=20.966101[/youtube]
-
dgL_
#4952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nabucco wrote:Izgleda da su popravili kod Bristola i na Pofalicima prema gradu. Jutros sam prošao bez problema. Bio sam prvi na socijalnom, zbog gužve. Kad sam krenuo, tek nakon sto sam prošao Elektroprivredu otvara se zeleno kod Bristola
jeste rijeseno je ovo...
neki dan me zaustavi semafor kod SCC-a pali se zeleno znaci kolona auta samo sto smo krenuli koci na onaj dole semafor ... samo sto je on pustio koci opet dole na onaj prije skenderije... i tek onda kad te on pusti pusti te i onaj na skenderiji... ma koma... svaki dan neka druga situacija... isto ko da imaju vise nekih rezima i da ih pustaju i ukljucuju u zavisnosti od gustine saobracaja...
- Filter
#4953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije rijeseno, a koliko me sjecanje sluzi tako je uvijek bilo.dgL_ wrote:Nabucco wrote:Izgleda da su popravili kod Bristola i na Pofalicima prema gradu. Jutros sam prošao bez problema. Bio sam prvi na socijalnom, zbog gužve. Kad sam krenuo, tek nakon sto sam prošao Elektroprivredu otvara se zeleno kod Bristola
jeste rijeseno je ovo...
neki dan me zaustavi semafor kod SCC-a pali se zeleno znaci kolona auta samo sto smo krenuli koci na onaj dole semafor ... samo sto je on pustio koci opet dole na onaj prije skenderije... i tek onda kad te on pusti pusti te i onaj na skenderiji... ma koma... svaki dan neka druga situacija... isto ko da imaju vise nekih rezima i da ih pustaju i ukljucuju u zavisnosti od gustine saobracaja...
i ima neka finta oko 9 ujutro i 6 poslijepodne kada se mijenjaju intervali zelenog vala. to sam uocio kod higijenskog. crveno, zuto, zeleno samo blinkne i vrati se na crveno.
-
tempuser
#4954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zeleni val je uvijek bio prekidan izmedju Mdvora i Skenderije zbog rasterecenja raskrsnice Skenderija.
- Laertes
#4955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod vozača me nervira što na ovoj temi 5 strana raspravljaju o zelenom valu u Sarajevu. De otvorite sebi temu o tome.
-
dgL_
#4956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Zeleni val je uvijek bio prekidan izmedju Mdvora i Skenderije zbog rasterecenja raskrsnice Skenderija.
Gdje to zivota ti ?
pa nije mis e jednom desilo da prodjem semafor na glavnoj raskrnici M. Dvor. prodjem kod SCC-a prodjem sliejdeci onaj dosadni mali, na onaj sliejdeci prije skenderije samo malo prikocis i on otvara, a na skenderiji je redovno zheleno... i zeleno je do carsije... cak i kad se vracas u krug opet je zeleno ako uspijes brzinom da pratis... o kakvom rasterecivanju pricas ??
-
tempuser
#4957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...
-
dgL_
#4958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...
ama covjece ne pricam o socijalnom... pricam o M. Dvoru i Skenderiji... cak i ako je guzva (ali ne bas bas kao sto nekad zna) prolaze se svi semafori... naravno ako je guzva stani kreni onda ne mozes proci niti jedan ne samo u ovom dijelu grada nego nigdje...
Prolazio sam cak i kad je promet auta umjeren kompletne semafore na M. Dvoru i skenderiji bez stajanja...
neki dan mi se desila situacija da su totalno lose radili... izgleda da imaju i neke druge sisteme koji se pustaju onda kad neka situacija to zahtjeva... ali bukvalno na svakom od ona 3 semafora na M. Dvoru se moralo stati... samo sto krenes sa prethodnog semafora, slijedeci pali zuto i crveno...
nemoj mi rec da je neko nesto rasterecavao, a da mi koji smo na glavnoj cesti cekamo 5 minuta da prodjemo M. Dvor
- relax11
#4959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja zeleni val ufatim od Katedrale do Stupa

- Filter
#4960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u 4 sata ujutrorelax11 wrote:Ja zeleni val ufatim od Katedrale do Stupa![]()
-
tempuser
#4961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napisacu i 3 x, vozim po Sarajevu 20 god, zeleni val je uvijek bio prekinut na semaforima izmedju Mdvora i Skenderije i to iz razloga koji sam naveo, a ti izvodi proracune kako hvatas zeleni val koliko hoces... O onima koji potez izmedju 2 semafora voze bez gasa ili 14,7 km/h samo da uhvate zeleni val je posvece dio ove teme...dgL_ wrote:tempuser wrote:U Sarajevo i to oduvijek. Nekad sam tacno i znao na kojoj se raskrsnici prekida z. val da bi se rasteretile koja raskrsnica, a to sto si uz kalkulisanje, usporavanje i kocenje hvatao zeleni val po praznoj cesti ti se ni u ludilu ne moze desiti u vrijeme guzve i spice, a upravo o tom opterecenju pricam tj pisem. Zapitaj se sta je razlog kad na Socijalnom kolona za skretanje lijevo prema Mercatoru izadje van izlivne trake i blokira saobracaj i kako se to moze rjesiti osim izgradnjom duze izlivne trake... Nije zeleni val samo vozi pravo...
ama covjece ne pricam o socijalnom... pricam o M. Dvoru i Skenderiji... cak i ako je guzva (ali ne bas bas kao sto nekad zna) prolaze se svi semafori... naravno ako je guzva stani kreni onda ne mozes proci niti jedan ne samo u ovom dijelu grada nego nigdje...
Prolazio sam cak i kad je promet auta umjeren kompletne semafore na M. Dvoru i skenderiji bez stajanja...
neki dan mi se desila situacija da su totalno lose radili... izgleda da imaju i neke druge sisteme koji se pustaju onda kad neka situacija to zahtjeva... ali bukvalno na svakom od ona 3 semafora na M. Dvoru se moralo stati... samo sto krenes sa prethodnog semafora, slijedeci pali zuto i crveno...
nemoj mi rec da je neko nesto rasterecavao, a da mi koji smo na glavnoj cesti cekamo 5 minuta da prodjemo M. Dvor
-
dgL_
#4962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma mozes vozit jos 20, nisi upravutempuser wrote:
Napisacu i 3 x, vozim po Sarajevu 20 god, zeleni val je uvijek bio prekinut na semaforima izmedju Mdvora i Skenderije i to iz razloga koji sam naveo, a ti izvodi proracune kako hvatas zeleni val koliko hoces... O onima koji potez izmedju 2 semafora voze bez gasa ili 14,7 km/h samo da uhvate zeleni val je posvece dio ove teme...
- MOSALJOZE
#4963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma sta ces raspravljati sa covjekom koji smatra da trebas ici 80 km/h da bi uhvatio zeleni val.
-
direstraits0078
#4964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@ dgL_
Zeleni val, je li to ono kad puse vjetar na moru pa se digne morska trava?
- Bakir1
#4965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hint servis, ovlasteni servis 
-
tempuser
#4966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bitno je da je savremeni davitelj saobracaja upravu!dgL_ wrote:
ma mozes vozit jos 20, nisi upravukraj price
-
direstraits0078
#4967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ha?Bakir1 wrote:Hint servis, ovlasteni servis
-
dgL_
#4968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
direstraits0078 wrote:@ dgL_
wow, inteligentno si se potrudio da ovo smislis, svaka cast
-
dgL_
#4969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Bitno je da je savremeni davitelj saobracaja upravu!dgL_ wrote:
jel zelis da ti snimim kamerom to tvoje rasterecavanje na svakoj drugoj raskrsnici u Sarajevu ??? Da ti dokazem da palamudis bezveze i da to koliko ti vozis i sta radis nema veze sa tim da ne znas da se semafori na Marijin dvoru prolaze u normalnim uslovima funkcionisanja istih...
-
direstraits0078
#4970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dgL_ wrote:tempuser wrote:Bitno je da je savremeni davitelj saobracaja upravu!dgL_ wrote:
jel zelis da ti snimim kamerom to tvoje rasterecavanje na svakoj drugoj raskrsnici u Sarajevu ??? Da ti dokazem da palamudis bezveze i da to koliko ti vozis i sta radis nema veze sa tim da ne znas da se semafori na Marijin dvoru prolaze u normalnim uslovima funkcionisanja istih...
- Bakir1
#4971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
http://forum.klix.ba/auto-brava-popravak-t133398.htmldirestraits0078 wrote:Ha?Bakir1 wrote:Hint servis, ovlasteni servis
-
direstraits0078
#4972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bakir1 wrote:http://forum.klix.ba/auto-brava-popravak-t133398.htmldirestraits0078 wrote:Ha?Bakir1 wrote:Hint servis, ovlasteni servis
Ahahahahahha
- Bakir1
#4973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tada sam dobio jedan od mnogih svojih atributa, moram priznati da za razliku od ostalih (supak, glavonja i sl), koje sam vec znao o sebi, ovaj me je ostavio zatecenog, to ipak nisam znao o sebi 
-
direstraits0078
#4974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Covjek se uci dok je mlad. Ocurec, ziv. 
- Bakir1
#4975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da samo znas koliko daleko sezu moje spoznaje o meni samom
Koliko je gorivo ovih dana u njemackoj
Koliko je gorivo ovih dana u njemackoj