Auto brava - popravak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1 Auto brava - popravak
Pozz drustvo prije svega,
na autu su mi otvorili bravu (stariji je tip vozila iz 90' godine) sada orginal kljuc i dalje moze zakljucati i otkljucati vrata, medjutim to moze uraditi i bilo koji drugi kljuc.. kao da je ulozak brave skroz ostrecen... kljuc nema cvrstinu u bravi... zanima me popravka istog negdje u Sarajevu da li iko zna i da napise otprilike koliki je to trosak ? Hvala vam
na autu su mi otvorili bravu (stariji je tip vozila iz 90' godine) sada orginal kljuc i dalje moze zakljucati i otkljucati vrata, medjutim to moze uraditi i bilo koji drugi kljuc.. kao da je ulozak brave skroz ostrecen... kljuc nema cvrstinu u bravi... zanima me popravka istog negdje u Sarajevu da li iko zna i da napise otprilike koliki je to trosak ? Hvala vam
- pirpa
-
dgL_
#3 Re: Auto brava - popravak
druze treba mi obicna prava, niti je daljinsko niti je centralno... treba mi neko ko ce servisirati najobicniju auto bravu... :S
- pirpa
#4 Re: Auto brava - popravak
skontao sam ja tebe drug al rekoh da ti ponudim i ovu opciju.dgL_ wrote:
druze treba mi obicna prava, niti je daljinsko niti je centralno... treba mi neko ko ce servisirati najobicniju auto bravu... :S
- sparky
#5 Re: Auto brava - popravak
Sta mu znaci to ako moze na daljinski zakljucati, kad covjek kaze da se moze otkljucati bez problema.pirpa wrote:skontao sam ja tebe drug al rekoh da ti ponudim i ovu opciju.dgL_ wrote:
Potrazi na otpadima ulozak brave, na tim starijim autima se lako zamjeni, a ostane tvoj kljuc. Vjerovatno su pokidane plasticne zakacke ili kako se to vec zove. U najgorem slucaju ces imati jos jedan kljuc.
-
wolfie
#6 Re: Auto brava - popravak
Mozda Hudini moze nesto napraviti s postojecom bravom, nista ne kosta otici i pitati.
-
dgL_
#7 Re: Auto brava - popravak
wolfie wrote:Mozda Hudini moze nesto napraviti s postojecom bravom, nista ne kosta otici i pitati.
kakvi su sa cijenama ? jel to ono u ulici Milana preloga u hrasnom onde ?
-
dgL_
#8 Re: Auto brava - popravak
jel mora biti od istog auta, posto je auto rijetko, japanac... ?sparky wrote:Sta mu znaci to ako moze na daljinski zakljucati, kad covjek kaze da se moze otkljucati bez problema.pirpa wrote:skontao sam ja tebe drug al rekoh da ti ponudim i ovu opciju.dgL_ wrote:
Potrazi na otpadima ulozak brave, na tim starijim autima se lako zamjeni, a ostane tvoj kljuc. Vjerovatno su pokidane plasticne zakacke ili kako se to vec zove. U najgorem slucaju ces imati jos jedan kljuc.
- sparky
#9 Re: Auto brava - popravak
Vjerovatno moze od jos nekih modela. Ako nista, ima na ebayu sigurno. Koje je auto?
-
dgL_
#10 Re: Auto brava - popravak
ma mazdica je u pitanju... moram negdje onda nac bravu polovnu pavidjet da mi neko to zamjeni...Hvala punosparky wrote:Vjerovatno moze od jos nekih modela. Ako nista, ima na ebayu sigurno. Koje je auto?
- Bakir1
#11 Re: Auto brava - popravak
Manje vise svi japanci koji imaju bravu na limu imaju istu bravu bio je isti dobavljac za sve.
Tesko ce ko samo bravu prodati jer je isti kljuc i za paljenje.
Zamjenis desnu i lijevu tu neispravnu otkopcas sa zabravka i finito.
-
dgL_
#12 Re: Auto brava - popravak
i stasam dobio u tom slucaju ??Bakir1 wrote:Manje vise svi japanci koji imaju bravu na limu imaju istu bravu bio je isti dobavljac za sve.
- Bakir1
#13 Re: Auto brava - popravak
Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista 
-
dgL_
#14 Re: Auto brava - popravak
ponasanje kakvo imas nijeprikladno forumima,ako si rijesio pomoci onda opisi sta i kako,ako se zelis sprdat i glumit kabadahiju onda nemoj pisat nista, ziv bioBakir1 wrote:Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista
- Bakir1
#15 Re: Auto brava - popravak
Veoma jasno i kocizno napisano jedino ako hoces jos da ti kazem kome da odes 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#16 Re: Auto brava - popravak
dgL_ wrote:Pozz drustvo prije svega,
Hoce to kad zakljucas auto i zaboravis kljuceve unutra..
Bolje da su ti razbili bocni prozor, eto koliki ti je trosak.
Imao sam i ja mazdu, prije 20 godina, kod mene je brava na suvozacevoj strani crkla, ali sama od sebe, bez cackanja, ali svejedno
svakako sam ulazio na strani gdje je volan (ovo ti vjerovatno i @Bakir1 htio da kaze), i otvarao iznutra stranu suvozaca.
- O'zone
- Globalni moderator
#17 Re: Auto brava - popravak
Mislim da ti @Bakir1 preporučuje da bravu sa suvozačkih vrata prebaciš na vozačka kako bi mogao otključavati i zaključavati vozačka vrata.dgL_ wrote:ponasanje kakvo imas nijeprikladno forumima,ako si rijesio pomoci onda opisi sta i kako,ako se zelis sprdat i glumit kabadahiju onda nemoj pisat nista, ziv bioBakir1 wrote:Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista
Pokvarenu bravu sa vozačkih vrata da prebaciš na suvozačka i da je postaviš tamo samo estetski odnosno da je ne prikopčavaš na sam mehanizam brave vrata.
-
530i
#18 Re: Auto brava - popravak
Ma dajte, još neko treba da mu to i maksuz uradi, besplatno naravno.
- Bakir1
#19 Re: Auto brava - popravak
Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Skines tapacirung raskopcas sve poluge oslobodis bravu isto uradis i sa desne strane sa naglaskom na ili okretanje brave kontra ili prebacivanje poluge kontra vratis desnu na lijevu lijevu vratis desno ne zakopcavas polugu koja ide na zabravak i rijesen problem.
Kaze lik sta sam dobio, dobio si jarane nagradno otimanje ves masine

Skines tapacirung raskopcas sve poluge oslobodis bravu isto uradis i sa desne strane sa naglaskom na ili okretanje brave kontra ili prebacivanje poluge kontra vratis desnu na lijevu lijevu vratis desno ne zakopcavas polugu koja ide na zabravak i rijesen problem.
Kaze lik sta sam dobio, dobio si jarane nagradno otimanje ves masine
-
dgL_
#20 Re: Auto brava - popravak
Hvala na objasnjenju ali nisam zainteresovan za nesto takvoBakir1 wrote:Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Kaze lik sta sam dobio, dobio si jarane nagradno otimanje ves masine![]()
Hvala, nisam naisao bas na razumjevanje, nema veze, LP
-
mahalas505
#21 Re: Auto brava - popravak
Nisi ti dobar, ljudi ti predloze dosta prihvatljive nacine kako da rjesis problem, i ti se nadjes jos uvrijedjendgL_ wrote:Hvala na objasnjenju ali nisam zainteresovan za nesto takvoBakir1 wrote:Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Radije cu naci bravu i zamjeniti je... raditi neke "pijacarske" fazone ne zelim...
Hvala, nisam naisao bas na razumjevanje, nema veze, LP
- Bakir1
#22 Re: Auto brava - popravak
spustio mi ga je pravo 
-
dgL_
#23 Re: Auto brava - popravak
za mene nije prihvatljiv nacinmahalas505 wrote:Nisi ti dobar, ljudi ti predloze dosta prihvatljive nacine kako da rjesis problem, i ti se nadjes jos uvrijedjendgL_ wrote:Hvala na objasnjenju ali nisam zainteresovan za nesto takvoBakir1 wrote:Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Radije cu naci bravu i zamjeniti je... raditi neke "pijacarske" fazone ne zelim...
Hvala, nisam naisao bas na razumjevanje, nema veze, LP.
-
dgL_
#24 Re: Auto brava - popravak
EO ja kulturanBakir1 wrote:spustio mi ga je pravo
hvala na savjetima, al mi se ne radi to, LP
-
goran16v
#25 Re: Auto brava - popravak
Nista onda, pravac ovlasteni servis, narucis novu bravu i eto gospodskog rjesenja.
Da nisi rekao da te ne interesuje pijacarsko rjesenje ja bih ti predlozio da na otpadu nadjes drugu bravu ili samo ulozak/cilindar, odneses u bilo koji bolji servis za kljucecv da ti ga prilagode kljucu, montiras i sve rjeseno, ali ovako zaboravi!
Da nisi rekao da te ne interesuje pijacarsko rjesenje ja bih ti predlozio da na otpadu nadjes drugu bravu ili samo ulozak/cilindar, odneses u bilo koji bolji servis za kljucecv da ti ga prilagode kljucu, montiras i sve rjeseno, ali ovako zaboravi!