Auto brava - popravak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dgL_

#1 Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

Pozz drustvo prije svega,
na autu su mi otvorili bravu (stariji je tip vozila iz 90' godine) sada orginal kljuc i dalje moze zakljucati i otkljucati vrata, medjutim to moze uraditi i bilo koji drugi kljuc.. kao da je ulozak brave skroz ostrecen... kljuc nema cvrstinu u bravi... zanima me popravka istog negdje u Sarajevu da li iko zna i da napise otprilike koliki je to trosak ? Hvala vam
dgL_

#3 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

druze treba mi obicna prava, niti je daljinsko niti je centralno... treba mi neko ko ce servisirati najobicniju auto bravu... :S
pirpa

#4 Re: Auto brava - popravak

Post by pirpa »

dgL_ wrote:

druze treba mi obicna prava, niti je daljinsko niti je centralno... treba mi neko ko ce servisirati najobicniju auto bravu... :S
skontao sam ja tebe drug al rekoh da ti ponudim i ovu opciju.
sparky

#5 Re: Auto brava - popravak

Post by sparky »

pirpa wrote:
dgL_ wrote:

Sta mu znaci to ako moze na daljinski zakljucati, kad covjek kaze da se moze otkljucati bez problema.
Potrazi na otpadima ulozak brave, na tim starijim autima se lako zamjeni, a ostane tvoj kljuc. Vjerovatno su pokidane plasticne zakacke ili kako se to vec zove. U najgorem slucaju ces imati jos jedan kljuc.
wolfie

#6 Re: Auto brava - popravak

Post by wolfie »

Mozda Hudini moze nesto napraviti s postojecom bravom, nista ne kosta otici i pitati.
dgL_

#7 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

wolfie wrote:Mozda Hudini moze nesto napraviti s postojecom bravom, nista ne kosta otici i pitati.

kakvi su sa cijenama ? jel to ono u ulici Milana preloga u hrasnom onde ?
dgL_

#8 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

sparky wrote:
pirpa wrote:
dgL_ wrote:

Sta mu znaci to ako moze na daljinski zakljucati, kad covjek kaze da se moze otkljucati bez problema.
Potrazi na otpadima ulozak brave, na tim starijim autima se lako zamjeni, a ostane tvoj kljuc. Vjerovatno su pokidane plasticne zakacke ili kako se to vec zove. U najgorem slucaju ces imati jos jedan kljuc.
jel mora biti od istog auta, posto je auto rijetko, japanac... ?
sparky

#9 Re: Auto brava - popravak

Post by sparky »

Vjerovatno moze od jos nekih modela. Ako nista, ima na ebayu sigurno. Koje je auto?
dgL_

#10 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

sparky wrote:Vjerovatno moze od jos nekih modela. Ako nista, ima na ebayu sigurno. Koje je auto?
ma mazdica je u pitanju... moram negdje onda nac bravu polovnu pavidjet da mi neko to zamjeni...Hvala puno
Bakir1

#11 Re: Auto brava - popravak

Post by Bakir1 »

Manje vise svi japanci koji imaju bravu na limu imaju istu bravu bio je isti dobavljac za sve.
Tesko ce ko samo bravu prodati jer je isti kljuc i za paljenje.
Zamjenis desnu i lijevu tu neispravnu otkopcas sa zabravka i finito.
dgL_

#12 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:Manje vise svi japanci koji imaju bravu na limu imaju istu bravu bio je isti dobavljac za sve.
Tesko ce ko samo bravu prodati jer je isti kljuc i za paljenje.
Zamjenis desnu i lijevu tu neispravnu otkopcas sa zabravka i finito.
i stasam dobio u tom slucaju ??
Bakir1

#13 Re: Auto brava - popravak

Post by Bakir1 »

Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista :thumbup:
dgL_

#14 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista :thumbup:
ponasanje kakvo imas nijeprikladno forumima,ako si rijesio pomoci onda opisi sta i kako,ako se zelis sprdat i glumit kabadahiju onda nemoj pisat nista, ziv bio :D
Bakir1

#15 Re: Auto brava - popravak

Post by Bakir1 »

Veoma jasno i kocizno napisano jedino ako hoces jos da ti kazem kome da odes :thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#16 Re: Auto brava - popravak

Post by topcam »

dgL_ wrote:Pozz drustvo prije svega,
na autu su mi otvorili bravu (stariji je tip vozila iz 90' godine) sada orginal kljuc i dalje moze zakljucati i otkljucati vrata, medjutim to moze uraditi i bilo koji drugi kljuc.. kao da je ulozak brave skroz ostrecen... kljuc nema cvrstinu u bravi... zanima me popravka istog negdje u Sarajevu da li iko zna i da napise otprilike koliki je to trosak ? Hvala vam

Hoce to kad zakljucas auto i zaboravis kljuceve unutra..
Bolje da su ti razbili bocni prozor, eto koliki ti je trosak.

Imao sam i ja mazdu, prije 20 godina, kod mene je brava na suvozacevoj strani crkla, ali sama od sebe, bez cackanja, ali svejedno
svakako sam ulazio na strani gdje je volan (ovo ti vjerovatno i @Bakir1 htio da kaze), i otvarao iznutra stranu suvozaca.
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: Auto brava - popravak

Post by O'zone »

dgL_ wrote:
Bakir1 wrote:Ako ti moram objasnjavati nisi dobio nista :thumbup:
ponasanje kakvo imas nijeprikladno forumima,ako si rijesio pomoci onda opisi sta i kako,ako se zelis sprdat i glumit kabadahiju onda nemoj pisat nista, ziv bio :D
Mislim da ti @Bakir1 preporučuje da bravu sa suvozačkih vrata prebaciš na vozačka kako bi mogao otključavati i zaključavati vozačka vrata.

Pokvarenu bravu sa vozačkih vrata da prebaciš na suvozačka i da je postaviš tamo samo estetski odnosno da je ne prikopčavaš na sam mehanizam brave vrata.
530i

#18 Re: Auto brava - popravak

Post by 530i »

Ma dajte, još neko treba da mu to i maksuz uradi, besplatno naravno.
Bakir1

#19 Re: Auto brava - popravak

Post by Bakir1 »

Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Skines tapacirung raskopcas sve poluge oslobodis bravu isto uradis i sa desne strane sa naglaskom na ili okretanje brave kontra ili prebacivanje poluge kontra vratis desnu na lijevu lijevu vratis desno ne zakopcavas polugu koja ide na zabravak i rijesen problem.
Kaze lik sta sam dobio, dobio si jarane nagradno otimanje ves masine :thumbup: :run:
dgL_

#20 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:Normalno da o tome govorim sa time sam kuburio prije 15 godina.
Skines tapacirung raskopcas sve poluge oslobodis bravu isto uradis i sa desne strane sa naglaskom na ili okretanje brave kontra ili prebacivanje poluge kontra vratis desnu na lijevu lijevu vratis desno ne zakopcavas polugu koja ide na zabravak i rijesen problem.
Kaze lik sta sam dobio, dobio si jarane nagradno otimanje ves masine :thumbup: :run:
Hvala na objasnjenju ali nisam zainteresovan za nesto takvo :) Radije cu naci bravu i zamjeniti je... raditi neke "pijacarske" fazone ne zelim...

Hvala, nisam naisao bas na razumjevanje, nema veze, LP ;)
mahalas505

#21 Re: Auto brava - popravak

Post by mahalas505 »

dgL_ wrote:
Hvala na objasnjenju ali nisam zainteresovan za nesto takvo :) Radije cu naci bravu i zamjeniti je... raditi neke "pijacarske" fazone ne zelim...

Nisi ti dobar, ljudi ti predloze dosta prihvatljive nacine kako da rjesis problem, i ti se nadjes jos uvrijedjen :zid: .
Bakir1

#22 Re: Auto brava - popravak

Post by Bakir1 »

spustio mi ga je pravo :lol:
dgL_

#23 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

mahalas505 wrote:
dgL_ wrote:

Nisi ti dobar, ljudi ti predloze dosta prihvatljive nacine kako da rjesis problem, i ti se nadjes jos uvrijedjen :zid: .
za mene nije prihvatljiv nacin :D ti sebi vako uradfi kad ti obiju ;)
dgL_

#24 Re: Auto brava - popravak

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:spustio mi ga je pravo :lol:
EO ja kulturan :)
hvala na savjetima, al mi se ne radi to, LP
goran16v

#25 Re: Auto brava - popravak

Post by goran16v »

Nista onda, pravac ovlasteni servis, narucis novu bravu i eto gospodskog rjesenja.
Da nisi rekao da te ne interesuje pijacarsko rjesenje ja bih ti predlozio da na otpadu nadjes drugu bravu ili samo ulozak/cilindar, odneses u bilo koji bolji servis za kljucecv da ti ga prilagode kljucu, montiras i sve rjeseno, ali ovako zaboravi!
Post Reply