A kojem vjerniku u sličnoj situaciji je pomogao bog?gnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
Terorizam u Parizu!
- homega
#4951 Re: Terorizam u Parizu!
- uglavnomja
#4952 Re: Terorizam u Parizu!
homega wrote:A kojem vjerniku u sličnoj situaciji je pomogao bog?gnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
- exliberal-ex
#4953 Re: Terorizam u Parizu!
zar se moras molit ....ja sam imao raspravu sa jednim kriscanom na poslu...I on me pita jel vjerujes...jok...kako mozes to reci...fino..pa kako funkcionises...fino, spavam , jedem , radim , trudim se da ostavim svijet u boljoj pozicij nego sto sam ga zatekao... nemoze to ...kako nemoze...eto ti si dosao da radis samnom, veliki vjerinik, osnovni cilj ti je ovdje sjebavat ljude oko sebe kako ti mozes da spavas navece....jel moras da se molis bogu da ti da taj neki mir jer si svjestan da nisi dobar covjek ali se krijes iza tog imaginarnog bica....tu smo prekinuli, pokusao je da me izbaci sa posla ali ja sam mu vidjeo ledjagnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
- victory
#4954 Re: Terorizam u Parizu!
Zalosno je vidjeti kako su pojedinci u svoj identited uzidali samo elemente religijske pripadnosti.
Kada se neko samo malo nasali ili naruga toj religijskoj identiteskoj odrednici nastaje kompletna dezintegracija koja onda prerasta u histeriju, kolektivno samosazaljenje, mrznju i osvetu.
Pitam se postoji li ikakvo drugo uze za koje se mogu uhvatiti kada im neko izmakne religijski cilim ispod nogu?
Kada se neko samo malo nasali ili naruga toj religijskoj identiteskoj odrednici nastaje kompletna dezintegracija koja onda prerasta u histeriju, kolektivno samosazaljenje, mrznju i osvetu.
Pitam se postoji li ikakvo drugo uze za koje se mogu uhvatiti kada im neko izmakne religijski cilim ispod nogu?
- homega
#4955 Re: Terorizam u Parizu!
Zaključak: Ko u boga dirne, leti s poslaexliberal-ex wrote:..ja sam imao raspravu sa jednim kriscanom na poslu...I on me pita jel vjerujes...jok...kako mozes to reci...fino..pa kako funkcionises...fino, spavam , jedem , radim , trudim se da ostavim svijet u boljoj pozicij nego sto sam ga zatekao... nemoze to ...kako nemoze...eto ti si dosao da radis samnom, veliki vjerinik, osnovni cilj ti je ovdje sjebavat ljude oko sebe kako ti mozes da spavas navece....jel moras da se molis bogu da ti da taj neki mir jer si svjestan da nisi dobar covjek ali se krijes iza tog imaginarnog bica....tu smo prekinuli, pokusao je da me izbaci sa posla ali ja sam mu vidjeo ledja
- homega
#4956 Re: Terorizam u Parizu!
http://forum.klix.ba/sumorne-teme-t133358.htmlvictory wrote:Zalosno je vidjeti kako su pojedinci u svoj identited uzidali samo elemente religijske pripadnosti.
- uglavnomja
#4957 Re: Terorizam u Parizu!
Jednom prilikom rekla mi jedna iracanka, ono pokrivrna, ali joj se vidi lice, poslije price bosna ...ateista ... Pa zasto zivis ako ne vjerujes u boga?
Zenska je inace ok, fina, i ovo je rekla sa najiskrenijim cudjenjem i nevjericom
Zenska je inace ok, fina, i ovo je rekla sa najiskrenijim cudjenjem i nevjericom
- gnjev
#4958 Re: Terorizam u Parizu!
Jel namjerno fulas poentu ili slucajno ? Poenta je u nadi . Blizu smrti nije u kontekstu sigurne smrti nego sta ja znam pad aviona ,automobilska nesreca, teroristicki napad , Srebrenica i bjezanje kroz sume ... Evo situacija pada avion sta u tim trenutcima ateisti prolazi kroz glavu zivo me zanimahomega wrote:A kojem vjerniku u sličnoj situaciji je pomogao bog?gnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
- Hajvan
#4959 Re: Terorizam u Parizu!
exliberal-ex wrote:
ma ni blizu...nema nerviranj....moje pitanje je bilo koji je komentar na ove dosta jake optuzbe...ako neko tvrdi da nije istina I da je izmisljotina zasto niko nije demantirao novinara nego se sve svelo ma sta ba on zna...levat, vegeta ( nekontam?)....imam osjecaj da mnogi ustvari I podrzavaju I odobravaju ove slucajeve....sto ustvari mozemo I da vidimo na ovom forumu....kao sto cmoljo rece evo teme pokazite svoje lice, dosta je bilo skrivanja iza neke multikulture I tolerancije
hajmo realno- zašto bih bilo kojem novinaru vjerovao na riječ, a bez dokaza?
nije da se ne slažem s poentom kolumne, no ako postoji fotka vec bi je fotograf-novinar željan istine, pravde i pružanja informcije građanstvu (a zapravo željan paraaa) plasirao AP-u i ta bi fotka vec bila hit u Le Mondu, NYT, a preko njih indirektno i kod nas.
kao i s vjernicima boga, ovdje tvoje vjerovanje u nesta (postojanje neobjavljene fotografije koja bi fotogarfu iste donijela barem par stoja), govori vise o tebi kao vjerniku u nešta (postojanje neobjavljene fotke), a manje o vjeri (foki) i samom vjerovjesniku/poslaniku Dežuloviću.
ja bih iskreno volio vidjet fotku tog imbecila,da se dobro nasmijem- ako nista.
- exliberal-ex
#4960 Re: Terorizam u Parizu!
Hajvan wrote:exliberal-ex wrote:
ma ni blizu...nema nerviranj....moje pitanje je bilo koji je komentar na ove dosta jake optuzbe...ako neko tvrdi da nije istina I da je izmisljotina zasto niko nije demantirao novinara nego se sve svelo ma sta ba on zna...levat, vegeta ( nekontam?)....imam osjecaj da mnogi ustvari I podrzavaju I odobravaju ove slucajeve....sto ustvari mozemo I da vidimo na ovom forumu....kao sto cmoljo rece evo teme pokazite svoje lice, dosta je bilo skrivanja iza neke multikulture I tolerancije
nije da se ne slažem s poentom kolumne, no ako postoji fotka vec bi je fotograf-novinar željan istine, pravde i pružanja informcije građanstvu (a zapravo željan paraaa) plasirao AP-u i ta bi fotka vec bila hit u Le Mondu, NYT, a preko njih indirektno i kod nas.
kao i s vjernicima boga, ovdje tvoje vjerovanje u nesta (postojanje neobjavljene fotografije koja bi fotogarfu iste donijela barem par stoja), govori vise o tebi kao vjerniku u nešta (postojanje neobjavljene fotke), a manje o vjeri (foki) i samom vjerovjesniku/poslaniku Dežuloviću.
pa zar nije napisao u clanku da niko nije htjeo da objavi sliku da nebi dobili posjetu od njega I njegovih jarana....ajde realno da si ti novinar I da imas priliku da objavis sliku tog hajvana a znas ne da te nebi niko zastitio nego bi ti jos radili o glavi dali bi je ti objavio...nebi se iznenadio da se pojavi u nekim stranim novinama ....
-
jefferson
#4961 Re: Terorizam u Parizu!
Challenger__ wrote:Zašto ne kažeš ovako: koji će *urac tu šef države koja je stvorila talibane, AQ, naoružala majmune u Libiji, Iraku, Siriji, koja je stvorila ISIL i stvara nestabilnost i haos na tri kontinenta...jefferson wrote:Mislim da je bolje da nije bio pored Lavrova (362 ubijena novinara u Rusiji od 1994 godine, mlacenje novinara do smrti, zatvaranje blogera itd), Bibija (avio napadi na novinare), egipatskog ministra vanjskih poslova (novinari u zatvoru) itd.
Dosli da daju francuskoj slobodi govora podrsku uz pourku: neka sloboda ostane u Francuskoj
Tako napiši, bićeš bliži istini.
Eno tema o Chemtrailsima se uspavala, ceka tebe.
- Hajvan
#4962 Re: Terorizam u Parizu!
exliberal-ex wrote:Hajvan wrote:
pa zar nije napisao u clanku da niko nije htjeo da objavi sliku da nebi dobili posjetu od njega I njegovih jarana....ajde realno da si ti novinar I da imas priliku da objavis sliku tog hajvana a znas ne da te nebi niko zastitio nego bi ti jos radili o glavi dali bi je ti objavio...nebi se iznenadio da se pojavi u nekim stranim novinama ....
napisah već- prodat ko više da- AP npr- a onda mediji s vise petlje to objavljuju… nakon toga domaci medij prenosi agencijsku vijest, jer su "mocni" mediji iz alfa-gradova i zemalja koji kreiraju trendove to objavili. case closed.
--------------
jesmo li zbog surove realnosti poceli da gubimo smisao za humor?!
znas onu debatu vjernika i nevjernika:
vjeruješ u boga?
-Ne!
a zašto?
- jer ga nisam vidio nikad!
ja mislim da ti nisi pametan!
- zašto?
pa nisam ni ja tvoj mozak nikad vidio.
Last edited by Hajvan on 16/01/2015 02:18, edited 1 time in total.
- Hajvan
#4963 Re: Terorizam u Parizu!
dabl babl
-
iceman2010
#4964 Re: Terorizam u Parizu!
Ovaj forum je nekada bio normalno mjesto na kojem si morao da pazis kako se izrazavas. Vidim pusu novi vjetrovi, a i ovi sa zelenim slovima nam primjerom pokazuju kako treba da se ponasamo. Doduse pravila foruma jos uvijek negdje stoje zapisana, ali koga briga. Bitno je biti u trendu. Da ne pricam o tome kako neki steknu moc tek kada sjednu iza tastature. Sipak bi ovo nas vrli moderator koji forumase naziva idiotima (valjda ga puno hvalili na ovom forumu pa ga ponjelo. Umisli lik da je Nikola Tesla licno) uradio u stvarnom zivotu i pozvao se na slobodu govora. Poserem vam se na vasu interpretaciju slobode. Gazenje casti, uvrede, nepostovanje.... Tako vas je mama ucila jelde?! Sve druge vrline sine zanemari i pljuni u lice kome stignes. Ima izraz koji mi u Sarajevu koristimo za takve.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4965 Re: Terorizam u Parizu!
Kršenje pravila foruma...caos
-
Drvenija87
#4966 Re: Terorizam u Parizu!
Americki uticajni web portal The Daily Beast-koliko je pocinjeno teroristickih napada od strane Muslimana u posljednjih 5 godina na tlu Evrope? Ni 2 %.
http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... close.html
http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... close.html
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4967 Re: Terorizam u Parizu!
Znaci manipulacija strahomgnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
- Sezam
#4968 Re: Terorizam u Parizu!
Nego, nakon sto policija pobi ove islamisticke zohare u Belgiji, pitanje: sta je ovoj ISIL bagri Belgija skrivila?
- Kikibombona
#4969 Re: Terorizam u Parizu!
Al vidis ti da vjernici fakat ne mogu pojmiti zivot bez zastite nekakvog super bica._BataZiv_0809 wrote:Znaci manipulacija strahomgnjev wrote:Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
Imam godina prilican broj, svasta mi se u zivotu desavalo, al nikad nisam bio toliko slab da utjehu i zastitu trazim od nekakvog fantomskog boga.
Boj se Boga i Alaha, boj se Boga i Alaha, boj se Boga i Alaha!
Strasno mi je to majke mi....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4970 Re: Terorizam u Parizu!
Jesi se ikad zapitao sto svaka religija ima obred prilikom smrti?Kikibombona wrote:
Al vidis ti da vjernici fakat ne mogu pojmiti zivot bez zastite nekakvog super bica.![]()
Imam godina prilican broj, svasta mi se u zivotu desavalo, al nikad nisam bio toliko slab da utjehu i zastitu trazim od nekakvog fantomskog boga.
Boj se Boga i Alaha, boj se Boga i Alaha, boj se Boga i Alaha!
Strasno mi je to majke mi....
Tad se najlakse prepada. Svi gledaju u pokojnika i znaju "i mene ovo ceka", a svestena lica prepadaju li prepadaju
P.S. Bog je diktator-nije ga se izabralo na izborima (Kristofer Hicens)
- zambaklija
#4971 Re: Terorizam u Parizu!
nije ništa,vjerovatno je Belgija samo baza jer:u Belgiji možeš kupiti svakakvo oružje ,šo se kare od igle do rakete a desilo se na granici sa Njemačkom pa ti vidi....uz put da ti još i ovo karem,mnogi naši a vjerovatno i drugi kriminalci baš Belgiju koriste kao bazu i polaznu tačku za izvršavanje svojih kriminalnih radnji u Njemačkoj ali i u drugim Državama u okolini pa što tu strategiju ne bi i ovi ISISovi žohari koristili?Sezam wrote:Nego, nakon sto policija pobi ove islamisticke zohare u Belgiji, pitanje: sta je ovoj ISIL bagri Belgija skrivila?
- skupljac_zeljeza
#4972 Re: Terorizam u Parizu!
Iako je futuristički zvuči vrlo realno. Čak idelana podloga za idologije koje smo osjetili na sebi u prošlom stoljeću i nisu nas nešto usrećile.Challenger__ wrote: Ova postmodernistička neoliberalna faza sloboda bez granica je izgleda samo prelazna faza iz jednog u drugi totalitarizam.
- zambaklija
#4973 Re: Terorizam u Parizu!
_BataZiv_0809 wrote:
Jesi se ikad zapitao sto svaka religija ima obred prilikom smrti?
Tad se najlakse prepada. Svi gledaju u pokojnika i znaju "i mene ovo ceka", a svestena lica prepadaju li prepadaju![]()
P.S. Bog je diktator-nije ga se izabralo na izborima (Kristofer Hicens)
-
mali_balon
#4974 Re: Terorizam u Parizu!
Tako se radi, kao planirali "velika teroristicka nedjela", sta ima, odma sasjeci i gotovo. A situacija je takva da niko nece postavljati neka ozbiljnija pitanja i traziti od tuzialca neke dodatne dokaze. Jos ce im aplaudirati.
- skupljac_zeljeza
#4975 Re: Terorizam u Parizu!
Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada se ujedine ISIL, Al-Kaida i Hezbollah. Ako su sve islamističke kako često dobijaju taj atribut, što nisu jedan pokret ili organizacija?Sezam wrote:Nego, nakon sto policija pobi ove islamisticke zohare u Belgiji, pitanje: sta je ovoj ISIL bagri Belgija skrivila?