BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DonV
#4951 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Naivno smo ispali u odbrani kad je Bicakcic izletio prema igracu sa loptom dok je Medunjanin bio posmatrac i lose postavljen spor ionako kako je bar da se postavio ili nesto on je bio suvise daleko od svega.. ali sa pravim DM ovo nebi proslo Slovackoj nikako jer vec na 50 m bi Pekarika gore sacekao pravi DM ne bitno Zahirovic mora igrati i u Litvaniji ovo nam se moze i tamo desiti, ne treba odma grlom u jagode..
Ovom formacijom bez DM mozemo da igramo protiv Liht. naravno
Ovom formacijom bez DM mozemo da igramo protiv Liht. naravno
- jeza u ledja
#4952 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
I fakat bi antologijska utakmica.
Ovaj put nas je sreca malo vise posluzila nego prije 4 dana, a lako je moglo zavrsiti i drukcije. Po meni 3 boda iz ove dvije tekme je sasvim realan ishod. Ova danas utakmica se nije razlikovala puno od one prve, s tim sto smo na svu srecu mi ovaj put dali vise golova.
Mozda je bilo trunku vise pozrtvovanja i da je to odlucilo , ne znam. Mislim da je i ulazak Zahirovica dosta stvari promjenio, jer upravo nam je u tom trenutku, a ne ranije, trebao brz i pozrtvovan igrac u defanzivi da zatvara njihove kontre jer smo mi postajali sve otvoreniji. Sto se tice ofanzive, ispostavilo se da je tacan bio prijedlog da Hajrovic zamjeni Misimovica, samo sto su mnogi to trazili i od pocetka, tj. obratnu rotaciju.
Ispostavilo se da je Susic ipak ovaj put imao plan B.
Na kraju, zavrsetak drame u dva cina sa Hajrovicevim golom je bio ko reziran iz americkih filmova.
Uglavnom, bilo, proslo, ovo je odlika zrelosti ekipe, definitivno. Sada su nam vrata Brazila sirom otvorena. Na korak.
@ Charuga, ti bas izgleda ne razmislis o onome sto procitas prije nego sto reagujes. "To je to" ne znaci nuzno "gotovo je", "izgubili smo" i slicno. Niti sam to mislio, niti sam to napisao, vec sam nastavio na ono sto sam prije toga rekao da je tok utakmice isti kao u Zenici i da Slovaci imaju sve sanse a mi posjed. Primanje gola je bio logicni slijed dogadjaja na sta sam i reagovao. U sustini, doslovce nikad tako nisam razmisljao. No sve i da sam to rekao, to zglave nije u rangu sa jebavanjem matere Susicu kao sto su pojedinci poletili. Na kraju, ocigledno ti nije palo na pamet da je drukcije gledati utakmicu preko streama sa upaljenim forumom kao jedinim vidom komunikacije, i to sa par rijeci jer se ne stigne vise. Ali jebiga bitno je ganjati vjestice na forumu, da bi im poslije neki veseljak jebavao sve zivo (nadam se da je banovan).
Ovaj put nas je sreca malo vise posluzila nego prije 4 dana, a lako je moglo zavrsiti i drukcije. Po meni 3 boda iz ove dvije tekme je sasvim realan ishod. Ova danas utakmica se nije razlikovala puno od one prve, s tim sto smo na svu srecu mi ovaj put dali vise golova.
Mozda je bilo trunku vise pozrtvovanja i da je to odlucilo , ne znam. Mislim da je i ulazak Zahirovica dosta stvari promjenio, jer upravo nam je u tom trenutku, a ne ranije, trebao brz i pozrtvovan igrac u defanzivi da zatvara njihove kontre jer smo mi postajali sve otvoreniji. Sto se tice ofanzive, ispostavilo se da je tacan bio prijedlog da Hajrovic zamjeni Misimovica, samo sto su mnogi to trazili i od pocetka, tj. obratnu rotaciju.
Ispostavilo se da je Susic ipak ovaj put imao plan B.
Na kraju, zavrsetak drame u dva cina sa Hajrovicevim golom je bio ko reziran iz americkih filmova.
Uglavnom, bilo, proslo, ovo je odlika zrelosti ekipe, definitivno. Sada su nam vrata Brazila sirom otvorena. Na korak.
@ Charuga, ti bas izgleda ne razmislis o onome sto procitas prije nego sto reagujes. "To je to" ne znaci nuzno "gotovo je", "izgubili smo" i slicno. Niti sam to mislio, niti sam to napisao, vec sam nastavio na ono sto sam prije toga rekao da je tok utakmice isti kao u Zenici i da Slovaci imaju sve sanse a mi posjed. Primanje gola je bio logicni slijed dogadjaja na sta sam i reagovao. U sustini, doslovce nikad tako nisam razmisljao. No sve i da sam to rekao, to zglave nije u rangu sa jebavanjem matere Susicu kao sto su pojedinci poletili. Na kraju, ocigledno ti nije palo na pamet da je drukcije gledati utakmicu preko streama sa upaljenim forumom kao jedinim vidom komunikacije, i to sa par rijeci jer se ne stigne vise. Ali jebiga bitno je ganjati vjestice na forumu, da bi im poslije neki veseljak jebavao sve zivo (nadam se da je banovan).
Last edited by jeza u ledja on 11/09/2013 03:01, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4953 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
raja ne konta da nije sve u imenima reprezentacija, pa kao lagana grupa. Ja se pitam koliko velikih takmicenja je propustila grcka u zadnjih 10 godina
koliko god mi sretni bili što smo dobili tako "laku" grupu, isto su razmišljali i slovaci i grci i litvanci i ostali, i njima je kao lakše igrati sa nama nego sa na papiru jacim ekipama tipa njemacka, francuska, holandija, belgija.... i u takvoj grupi mi smo prvi, sa hejbet boljom gol razlikom gdje smo direktnog protivnika za prvo mjesto deklasirali kuci i ukupno zabili 3x više golova nego oni
- PriNc_ba
#4954 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ma bicho nije kriv ni sekunde onde... on je u liniji zadnji igrac odbrane i MORA da ide na igraca s loptom... bila je to klasicna kontra gdje ipak nije uspio da se bolje postavi tj pokrije prostor prema hamsiku ali bi u tom slucaju otvorio mozda sansu da lik udje u 16 i sam zavrsi a ovako je prepustio prostor kontajuci da hare pokriva i to je to.... i sut je bio rahljav dosta i da je bio kakav dobar sut imam osjecaj da bi begovic odbranio.
po meni jedini krivac za pogodak je haris ako ga i mozemo kriviti ali nekako ne mogu se oteti dojmu da je bio previse lezeran u onako opasnoj situaciji.
po meni jedini krivac za pogodak je haris ako ga i mozemo kriviti ali nekako ne mogu se oteti dojmu da je bio previse lezeran u onako opasnoj situaciji.
- Logovan
- denimb
#4956 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Treba DM obavezno, za sve ostalo...popio sam...al' fakat neozbiljno je dozvoliti ljudima da dolaze u napad i vec sa 50 metara se raspoređuju neometano oko naseg sesnaesterca i cekaju loptu od laika veznog, na koga nema ko izađi.
Nekad tacno ne mozes vjerovati sta gledas, iako sam jaranu govorio da ce to biti kao protiv Rumunije u Zenici.
Nekad tacno ne mozes vjerovati sta gledas, iako sam jaranu govorio da ce to biti kao protiv Rumunije u Zenici.
- DaysleepeR
#4957 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ovo su utakmice kakve se igraju na svjetskom...
ja još ne mogu da vjerujem da smo uzeli, mislim da je ovo prvi put da preokrenemo ovako nešto u ovako bitnoj utakmici
slavlje u gradu, predobro, jedino nas ovo može ujediniti ko ljude i klošare i FGR i šminkere i ove i one, večeras u gradu svi braća, ludilo
presretan radi Izeta, neka ba raje, nek dolaze novi igrači, trebaće širine za Brazil
ja još ne mogu da vjerujem da smo uzeli, mislim da je ovo prvi put da preokrenemo ovako nešto u ovako bitnoj utakmici
slavlje u gradu, predobro, jedino nas ovo može ujediniti ko ljude i klošare i FGR i šminkere i ove i one, večeras u gradu svi braća, ludilo
presretan radi Izeta, neka ba raje, nek dolaze novi igrači, trebaće širine za Brazil
-
Mustang1
#4958 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma daj ba kako mozete pricati u ovakvom trenutku o postavi i slicno ..
Ja jedva cekam subotu .. Prvo cu da utopim ljubavnu tugu,tugu zbog kosarkasa pa onda ovo da proslavim
Sastavljat ce me isto Puzzle od 5 miliona komada
Ja jedva cekam subotu .. Prvo cu da utopim ljubavnu tugu,tugu zbog kosarkasa pa onda ovo da proslavim
- denimb
#4959 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sto subotu ???Mustang1 wrote:Ma daj ba kako mozete pricati u ovakvom trenutku o postavi i slicno ..
Ja jedva cekam subotu .. Prvo cu da utopim ljubavnu tugu,tugu zbog kosarkasa pa onda ovo da proslavimSastavljat ce me isto Puzzle od 5 miliona komada
- BHF_Manijak
#4960 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
MA Haris kriv 100%, iako nije stoper, pa ni zadnji vezni (mislim po vokaciji, dok kod nas u formaciji jeste). Decko je lezerno reagovao, kao da jos ima 10 igraca iza njega, pa hajde preuzet ce neko!PriNc_ba wrote:kakav opusteni trk i lezerni pogled prema hamsiku od strane medunjanina kod primljenog gola
Inace onom videu OPAK'O!!! Senad se necim puk'o i to je sramotno za voditelja, mislim lik k'o da je u kafani! Al' hajd bar smo se nasmijali!
U buducnosti nadam se da necemo ni pomisliti igrati bez zadnjeg veznog, ni pomisliti!!! SVe, bukvalno sve ekipe svijeta imaju barem jednog takvog igraca u startnih 11, od Reala, Barce, Bayerna, Uniteda, pa do onih haharskih ekipa!
Ne moze bez razbijaca i prgavca na terenu, nikako.
PS Zamislite samo da je ovo bila treca utakmica Svjetskog prvenstva, koja te vodi u osminufinala!
- jeza u ledja
#4961 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja opet ponavljam, ako imas izuzetno lose defanzivne vezne nema puno koristi od njih cak i kad igraju.
Zahirovic je odigrao sjajno veceras, ali bojim se da je igrao cijelu napravio bi kiks. Rahimic pak ne bi mogao trcati i mislim da bi bio beskoristan. Po meni odlicna takticka ideja njegovo ubacivanje pred kraj, ako je to bilo do taktike , a ne do slucajnosti.
U sustini i ubacivanje Hajrovica je dobra takticka ideja, samo ga je trebao ubaciti i ranije.
Ibisevic je bio potpuno beskoristan kao i u Zenici, i kao sto neko primjeti visak igrac na terenu. Mogao je komotno Hajru ubacit iz pocetka umjesto njega.
Salihovic najgori. Katastrofican. Njegovo ubacivanje je prosto neshvatljivo za nekog ko igra profi fudbal, pogotovo nekog ko zna pucat slobodnjake. Milim sta je ono onako?
Gleda u zemlju i odsuta je po zemlji prema 16ercu. Imao je i milion obicnih pogresnih dodavanja. Da nema Lulica da mu pomaze bio bi totalna rupa. Kad smo vec kod krila, i to je jos jedan razlog zasto je Hajrovic trebao poceti, a ne Ibisevic. Kod gola mescini Mujdza ostao gore, a pokrivao ga Medo, neuspjesno. 
Zahirovic je odigrao sjajno veceras, ali bojim se da je igrao cijelu napravio bi kiks. Rahimic pak ne bi mogao trcati i mislim da bi bio beskoristan. Po meni odlicna takticka ideja njegovo ubacivanje pred kraj, ako je to bilo do taktike , a ne do slucajnosti.
U sustini i ubacivanje Hajrovica je dobra takticka ideja, samo ga je trebao ubaciti i ranije.
Ibisevic je bio potpuno beskoristan kao i u Zenici, i kao sto neko primjeti visak igrac na terenu. Mogao je komotno Hajru ubacit iz pocetka umjesto njega.
Salihovic najgori. Katastrofican. Njegovo ubacivanje je prosto neshvatljivo za nekog ko igra profi fudbal, pogotovo nekog ko zna pucat slobodnjake. Milim sta je ono onako?
- jeza u ledja
#4962 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mogla je komotno biti, jer realno mozemo dobiti ekipe poput Slovacke.BHF_Manijak wrote:
PS Zamislite samo da je ovo bila treca utakmica Svjetskog prvenstva, koja te vodi u osminufinala!![]()
![]()
Hitne bi radile!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#4963 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
FIFA najavila istragu da utvrde da li je Hajrovic pri udarcu na gol koristio eksplozivna sredstva

- BHF_Manijak
#4964 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da, ali taj klasicni zadnji vezni, barem bi na 30-40 metara od gola smeta, cupao, vukao, grizaojeza u ledja wrote:Ja opet ponavljam, ako imas izuzetno lose defanzivne vezne nema puno koristi od njih cak i kad igraju.
Zahirovic je odigrao sjajno veceras, ali bojim se da je igrao cijelu napravio bi kiks. Rahimic pak ne bi mogao trcati i mislim da bi bio beskoristan. Po meni odlicna takticka ideja njegovo ubacivanje pred kraj, ako je to bilo do taktike , a ne do slucajnosti.![]()
Salihovic najgori. Katastrofican. Njegovo ubacivanje je prosto neshvatljivo za nekog ko igra profi fudbal, pogotovo nekog ko zna pucat slobodnjake. Milim sta je ono onako?Gleda u zemlju i odsuta je po zemlji prema 16ercu. Imao je i milion obicnih pogresnih dodavanja. Da nema Lulica da mu pomaze bio bi totalna rupa. Kad smo vec kod krila, i to je jos jedan razlog zasto je Hajrovic trebao poceti, a ne Ibisevic. Kod gola mescini Mujdza ostao gore, a pokrivao ga Medo, neuspjesno.
Sto se Vede tice, mi njega nikad necemo moci korisiti kako treba, sve dok u ovoj formaciji igramo. Nit' je ovako napadac niti krilo. Nesto polu... U ekipama gdje je igrao, igrao je klasicnog spica, bez puno izvlacenje, tako da je mogao se vrtiti po 16m i zabijati, kod nas puno zuji, a nista... Tako da je bolje, ako ga vec ne koristimo u samom spicu i SAMO TAMO, zamjeniti ga sa npr Hajrovicem ili nekim drugim krilnim igracem, mislim da bi bilo puno produktivnije za ekipu, jer bi barem taj igrac imao svoj jasan zadatak u timu.
Oko Salihovica se svi slazu, los covjek u zadnje vrijeme drama!
- Brat
#4965 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ovakvi su mi najslađi. Ja imam svoj posao, Pape svoj. Zašto bih se ja prijavljivao za selektora? Prošetao bih se grupom, da, prošetao. On nije. To više govori o njegovoj stručnosti, nego o mojoj prijavi. Može repka i bez mene.jefferson wrote: Nego jesil se prijavio za poziciju selektora kada je Pape izabran?
Ono ne kontam, kad vec tako tvrdis da bi se prosetao, sto fino se nisi prijavio za posao? Dobra plata, puno se putuje, derneci....
@ kristijane pa gdje si detektive? I večeras si u smjeni? Mogao bi nekad argumentovati nešto, a ne ironički citirati svaki post. Kakav sam ja to lik? Realan? Ili te boli što diram u pitarsku "svetinju"?
- jeza u ledja
#4966 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Znam, ali nema tu puno cupanja i grizenja ako protivnik igra na kontru, a nasi stoperi jbg provode vecinu vremena na mjestu defanzivnog veznog.
Mislim jest Zahirbecirbasic grizo ali ono bas, ali morao je kad ganjamo rezultat , a ostali istroseni.
Ne znam ni ja. Vidjecemo u buducnosti. Nece ovo jos dugo ovako. Prvo trebamo rijesiti sljedece dvije tekme, pogotovo Litvu koja je po meni jaca od Latvije. Onda vidjeti sta i kako, kad dodje Kolasinac i to. Tesko ce biti sloziti tim za SP kad imas zasluzne, a imas i nove, koji su fizicki spremniji. Ovo smo sad prosli, i do SP (abd ) necemo imati takvih utakmica u kojima na to moramo paziti.
Mislim jest Zahirbecirbasic grizo ali ono bas, ali morao je kad ganjamo rezultat , a ostali istroseni.
Ne znam ni ja. Vidjecemo u buducnosti. Nece ovo jos dugo ovako. Prvo trebamo rijesiti sljedece dvije tekme, pogotovo Litvu koja je po meni jaca od Latvije. Onda vidjeti sta i kako, kad dodje Kolasinac i to. Tesko ce biti sloziti tim za SP kad imas zasluzne, a imas i nove, koji su fizicki spremniji. Ovo smo sad prosli, i do SP (abd ) necemo imati takvih utakmica u kojima na to moramo paziti.
-
cindrlimindrli
#4967 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nema sumnje.Brat wrote:Prošetao bih se grupom, da, prošetao.
Brat wrote:kristijane pa gdje si detektive? I večeras si u smjeni? Mogao bi nekad argumentovati nešto
- animals
#4968 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Cestitke za plasman na SP...

-
cindrlimindrli
#4969 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ruku na srce i losi defanzivni su bolji od toga da imamo onaj propuh. No, nebitno za ovo, kockali smo se i dobili.jeza u ledja wrote:Ja opet ponavljam, ako imas izuzetno lose defanzivne vezne nema puno koristi od njih cak i kad igraju.
Do sljedece utakmice valjda ce se nesta skontat.
- jeza u ledja
#4970 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Gledam ovu snimku Senada Fejsa, kakva bruka. 
-
electric
- Brat
#4972 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pazi. Od prevelikog lizanja, mogao bi zaraditi trovanje jezika.cindrlimindrli wrote:Brat wrote:kristijane pa gdje si detektive? I večeras si u smjeni? Mogao bi nekad argumentovati nešto
-
cindrlimindrli
#4973 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Decko pretpostavljam da si nalokan te ti sve ove gluposti koje pises ne uzmimam ozbiljno.Brat wrote:Pazi. Od prevelikog lizanja, mogao bi zaraditi trovanje jezika.
- jeza u ledja
#4974 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
sta ba?Brat wrote:Pazi. Od prevelikog lizanja, mogao bi zaraditi trovanje jezika.cindrlimindrli wrote:Brat wrote:kristijane pa gdje si detektive? I večeras si u smjeni? Mogao bi nekad argumentovati nešto
- luckylaka
#4975 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
cindrlimindrli wrote:Nema sumnje.Brat wrote:Prošetao bih se grupom, da, prošetao.
Brat wrote:kristijane pa gdje si detektive? I večeras si u smjeni? Mogao bi nekad argumentovati nešto