IRAN

sumirprimus

#49476 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/01/2026 13:54
sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:53 i da ne gledamo odnose u svijetu oji su dovoljno zamrseni, nevjerovano je da nekomoze podrazvati jedan teokratski autokratski erizm, koji pravi probleme u svojoj regiji i svom narodu.
vlast koja je spremna podici oruzje na vlastiti narod, i stvaljati ih pod prijeki sud i ne zalsuzuje da bude vlast.
sloboda izbora prije svega.
Rece Putin i udari po Ukrajini ;)
pa i putin je isti ko i iranske mule, samo sto nije teokratski niti autokratski nego krvavi diktatorski, genocidni agresorski, nesto k asadov ali na debelim stereoidima. bar su meni u istoj kategoriji.
dr_Evil

#49477 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:56
sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:53 i da ne gledamo odnose u svijetu oji su dovoljno zamrseni, nevjerovano je da nekomoze podrazvati jedan teokratski autokratski erizm, koji pravi probleme u svojoj regiji i svom narodu.
vlast koja je spremna podici oruzje na vlastiti narod, i stvaljati ih pod prijeki sud i ne zalsuzuje da bude vlast.
pa i putin je isti ko i iranske mule, samo sto nije teokratski niti autokratski nego krvavi diktatorski, genocidni agresorski, nesto k asadov ali na debelim stereoidima. bar su meni u istoj kategoriji.
Sve za 10, postujem.

Ali i dalje sve sta si ti napisao, izrekao je Putler prije nego je okrenuo haubicu na Glumca.
sumirprimus

#49478 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/01/2026 13:58

Sve za 10, postujem.

Ali i dalje sve sta si ti napisao, izrekao je Putler prije nego je okrenuo haubicu na Glumca.
nije sta kaze nego k kaze.
putlera ne slusam, za njega govore njegova nedjela, stahor jedan genocidni lazljivi. slava ukrajini. moro sam. :D
dr_Evil

#49479 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:55
JohnnyS wrote: 14/01/2026 13:26
Ali ja ne prihvaćam da su ti Židovi toliko moćni da njih par milijuna vrti osam milijardi ljudi oko malog prsta. Ok, ucjenjuju političare, ovo, ono, ali ne može me on natjerati da tebe ubijem, sve da mi i stavi pušku u ruku, ako ja to ne želim. Ali razumijem i da je ljudima lakše da odgovornost za sva sranja prebace na neke druge, a ne da sami to podnesu
Ima svega, pa i valjda onih americkih mitomana sta ispunjavaju zelju o povratku Kralja nakon sto se Palestina ocisti. Ali to su mitomani, nazalost mocni.

Nisu samo zidovi, samo krscani, ili samo muslimani. Ali evo u ovom aspektu rekoh krscansko-judejska civilizacija, pojam koji se fura.

Ne moze tebe niko natjerati da pucas, to uvijek kazem za nas rat. Rat u Jugi je cedo strane ruke, bez obzira sto se Chmoljo ne slaze, ali mi smo bili svjesni izvrsioci. Da ne bi ko se povukao, pod mi mislim na Ilire.
rat u jugi je djelo naroda ex sfrj i niciji drugi, mogli smo se mirno razici k ceska i slovacka, ali nismo imali to u sebi, zarad nacionalizama i sovinizama koji vladaju i dan danas.
Naravno, citav svijet se sam popalio. Nikad niko nije dignuo revoluciju bez strane podrske, pa nije ni kod nas. Onomad je JNA isla u Moskvu i trazila dozvolu da izvrsi drzavni udar, i navodno nije dobila. JNA sta je bila pojam da sve moze i hoce sama.

Cemerika rece nece nikad priznat Sloveniju, pa to uradi nakon 2 dana, a eto mi dobismo halal cak iz Vatikana prvo.

Nema rata bez podrske i kapitala.
sumirprimus

#49480 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

i nije glumac, nego predsjednik ukranije gospodin vladimir zeleni. lik koji je imao mooda kad je trebalo, i 4 godine se javno suprostavlja najvecem zlocincu naseg vremena. i ja mu tu skidam kapu. zalsuzio je moje postovanje, kako god se dalje situacija odigrala.
sumirprimus

#49481 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/01/2026 14:00

Naravno, citav svijet se sam popalio. Nikad niko nije dignuo revoluciju bez strane podrske, pa nije ni kod nas. Onomad je JNA isla u Moskvu i trazila dozvolu da izvrsi drzavni udar, i navodno nije dobila. JNA sta je bila pojam da sve moze i hoce sama.

Cemerika rece nece nikad priznat Sloveniju, pa to uradi nakon 2 dana, a eto mi dobismo halal cak iz Vatikana prvo.

Nema rata bez podrske i kapitala.
to su vec teorije zavjera, to sto smo mi bili politicki nezreli, nismo vidjeli tad kao sto ne vidimo ni sad je nas problem, nicji drugi.
i plus sto zivimo u takvom okruzenju da drugi vide, nasu nezrelost, nspremnost i nerazvijenost i osjete sansu pa pokusavaju konstantno da igraju na nasu stetu i to je nas problem prie svega.
dr_Evil

#49482 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:59
dr_Evil wrote: 14/01/2026 13:58

Sve za 10, postujem.

nije sta kaze nego k kaze.
putlera ne slusam, za njega govore njegova nedjela, stahor jedan genocidni lazljivi. slava ukrajini. moro sam. :D
Slava Ukrajini!

ALi opet je cinjenicno stanje. Sve ovisi o tome ko i za koje potrebe prenosi vijesti. Da li je Zelenski Glumac rokao ruski zivalj po ruskim opstinama, zabranio ruski jezik, helem na kraju dana nije bitno. Bitno je da Putler to rekao i krenuo u ono sta je okrenulo svijet.

Isto tako je mlada dama u Teheranu zapalila cigaretu, a zapravo se to desilo u Kanadi, ali na kraju dana nije ni bitno. Mozda 12.000 mrtvih lezi u Teheranu, mozda u Hollywoodu u podrumu, ali ako je Natanjahu sa malim hitlerskim brkicima krenuo na Iran - onda ces i ti mene uvjeriti da je u Teheranu.

Moc propagande, a zivimo u AI svijetu.
dr_Evil

#49483 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 14:03
to su vec teorije zavjera
Nisu, ovo sta sam naveo su primjeri koji su se desili, a nacin na koji ih intepretiram moze biti teorija zavjere.
sumirprimus

#49484 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

vala cisto sumnjam da ti sumnjas da ovaj rezim nije spreman uraditi ono sto mu se stavlja na teret putem drustvenih mreza, sa slikama i klipovima.
a ako je spreman to uraditi, onda ja nemam dileme koga podrzavam, a ne moram.
uvijek za demokratsku slobodu izbora.
swanfilter

#49485 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Chmoljo wrote: 14/01/2026 13:50
swanfilter wrote: 13/01/2026 23:38
Chmoljo wrote: 13/01/2026 23:22

Aha pa tako reci.
Pa, da. Kao sto je i Volodomir svoje rekao kada je Gaza u pitanju. Kao sto su mnogi svoje rekli kada smo mi u pitanju bili. Koga da zalim? Je...be mi se.
rekli su i palestinci kada smo mi u pitanju
In late 1999, during a time when Serbia was increasingly isolated internationally for its actions in the Yugoslav Wars, the Palestinian Authority invited Serbian President Slobodan Milošević to celebrate Orthodox Christmas in the city of Bethlehem in the West Bank. An Israeli spokesman said that Milošević would probably be detained if he entered most countries, including Israel, as he had been indicted by the International Criminal Court.[3] Milošević did not ultimately attend the ceremonies.
samo budi dosljedan onda u tome.
Gaza danas nema ama bas nikakve veze sa PLO, Fatahom i onim poltronom Abasom. To je valjda jasno na osnovu desavanja na ZO.
sumirprimus

#49486 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/01/2026 14:06
Nisu, ovo sta sam naveo su primjeri koji su se desili, a nacin na koji ih intepretiram moze biti teorija zavjere.
sad si vec tipicni mostarac, :D
tvoj post kako je napisan meni govori da ti zaista vjerujes u teorije zavjera tj da su drugi krivi za nasa sranja.
swanfilter

#49487 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Crvene_brigade wrote: 14/01/2026 13:22
Rejhana wrote: 14/01/2026 13:14
Crvene_brigade wrote: 14/01/2026 12:45 Da li će zločinački ajatolahov režim pogubiti nedužnog mladića koji je źelio samo slobodu i bolji život.

Koliko je taj Soltani pobio žena i djece i ljudi iz snaga sigurnosti?

Naravno naci-cionistički mediji će ga predstaviti kao "borca za slobodu".
Imaš li kakav dokaz ili nam ponovo isporučuješ jeftinu i sto puta ponovljenu propagandu ajatolahovog zločinačkog reźima?
Imas li ti kakvih dokaza u njegovu korist?
dr_Evil

#49488 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 14:09
dr_Evil wrote: 14/01/2026 14:06
sad si vec tipicni mostarac, :D
tvoj post kako je napisan meni govori da ti zaista vjerujes u teorije zavjera tj da su drugi krivi za nasa sranja.
Pa sta da ti kazem, ovo sta ja pricam je teorija zavjere, a ovo sta vi pricate oko Irana, Venecuele po pravdi Boga mora biti istina? Evo smjestio bih te geografski gdje ta politika pripada, ali mrsko mi :D
sumirprimus

#49489 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/01/2026 14:11
Pa sta da ti kazem, ovo sta ja pricam je teorija zavjere, a ovo sta vi pricate oko Irana, Venecuele po pravdi Boga mora biti istina? Evo smjestio bih te geografski gdje ta politika pripada, ali mrsko mi :D
opet teorija zavjere :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49490 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

swanfilter wrote: 14/01/2026 14:08Gaza danas nema ama bas nikakve veze sa PLO, Fatahom i onim poltronom Abasom. To je valjda jasno na osnovu desavanja na ZO.
ma ja, puj pike ne važi. promjena narativa :D

manje više, većina nesvrstanih je svršavala na miloševića i ono za šta se on izdavao. bolio ih je kurac za nekim muslimanima koji sjebavaju zemlju nesvrstanih iz evrope.

i to je legitimno.

no, ne pravite od Zelenskog Voldemorta jer na pameti ima prvo svoju državu kada svi ostali to rade, a on to itekako ima razloga.
swanfilter

#49491 Re: IRAN

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 13:56
Trenutna vlast u Izraelu se nit za promil ne razlikuje od bilo koje gore navedene. Istu krase vjerski fundamentalizam, sovinizam, rasizam, nacionalizam, mitomanija, aparthejd, segregacija, ... Opet kenjas ko vidra
MMM1977

#49492 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Ne znam baš da neko podržava teokratski režim, to bi bila ludost. Ali se ne može podržavati ni vanjsko uplitanje koje ima za cilj urušavanje države iznutra, posebno jer se to radi od strane najvećih neprijatelja te zemlje.

Sa druge strane, ti si najmanje pozvan da nekome držiš pridike oko podržavanja neke politike nakon bezuslovnog podržavanja zločinačkog cionističkog režima u Izraelu.
sumirprimus

#49493 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

MMM1977 wrote: 14/01/2026 14:16
Ne znam baš da neko podržava teokratski režim, to bi bila ludost. Ali se ne može podržavati ni vanjsko uplitanje koje ima za cilj urušavanje države iznutra, posebno jer se to radi od strane najvećih neprijatelja te zemlje.

Sa druge strane, ti si najmanje pozvan da nekome držiš pridike oko podržavanja neke politike nakon bezuslovnog podržavanja zločinačkog cionističkog režima u Izraelu.
opusteno, forum je, pravo na misljenje u jos uvijek demokratskom drustvu, kavkom takvom :)
dakle ne podrzavam ni natanjahuov rezim u izraelu. jer su isto ludi i ogrezli u zlocin, s tim da ne podrzavam ni hamas. ne znaci mi nista. to sto udaram kontru bosnjama koje na spomen izraela obuzme ludilo antisemitizma je moja stvar. i ne radi se ovde o rezimu u izraleu, nego a cesto se spomene i provuce pravo na postojanje. kao i salve antisemitizma godinama da se ne pravimo ljud, ja to ne zelim podrzavati i ako to znaci da sam otpadnik i izopcenik od naroda pa i forumasa, neka sam.
i da ovde postoje ljudi koji godinama vrse i propagandu u ime tog itakvog teokratskog iranskog rezima a na mnogim temama. od sirije, iraka, libana, pa i koristenja istih tih palestinaca u svoje geopoliticke svrhe.
dr_Evil

#49494 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 14/01/2026 14:15
swanfilter wrote: 14/01/2026 14:08Gaza danas nema ama bas nikakve veze sa PLO, Fatahom i onim poltronom Abasom. To je valjda jasno na osnovu desavanja na ZO.
ma ja, puj pike ne važi. promjena narativa :D

manje više, većina nesvrstanih je svršavala na miloševića i ono za šta se on izdavao. bolio ih je kurac za nekim muslimanima koji sjebavaju zemlju nesvrstanih iz evrope.

i to je legitimno.

no, ne pravite od Zelenskog Voldemorta jer na pameti ima prvo svoju državu kada svi ostali to rade, a on to itekako ima razloga.
I opet, ko je nama kriv sto se odrekli naslijedja Tita i partizana i prepustili ga u ruke najveceg neprijatelja tog sistema - cetnika.

Nek beru plodove toga po svijetu, krivi smo mi. Niti jedan nas ambasador nije hodao okolo sa Titovom slikom kao sto Dacic uradio.
sumirprimus

#49495 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

vise pezic ima pratilaca nego komunisti u bih... :D
jeza u ledja

#49496 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Rejhana wrote: 14/01/2026 10:03
jeza u ledja wrote: 14/01/2026 02:28
Ja samo znam da bi meni bio pun kurac zivotarenja u zemlji koja je izopcenik, a sve za rad neke pravde za neke druge zemlje ili narode, ispravljanja historijskih nepravdi negdje drugo i sve to uz borbu kontra mnogo jaceg protivnika. Sve i da su nasi 100% u pravu.

Baš sam neki dan napisala na forumu da današnjem svijetu nedostaje časti, dostojanstva, poštenja i pravednosti.

Ovo što ti pišeš odlika je ulizičarstva, bezkarakternosti, ljigavosti. Zbog toga su društva koja njeguju takve vrijednosti unaprijed osuđena na propast i lom i predodređena da ih zamjene neki bolji ljudi i narodi.

Izvini što ti kažem ovako direktno, ali slabić si, nisi muškarac :mrgreen:
Ti si pak prava internet heroina. Ja se divim tvojoj hrabrosti i cojstvu. Slobodarski Iran je sigurno zahvalan tvojoj online podrsci, koja im pomaze da izdrze jos malo do konacne pobjede. :thumbup:
Porodice Foht

#49497 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Hoce li ove mule stvarno brzinski poceti vjesati ljude samo zbog ucesca u demonstracijama? Ne mislim ovdje na one koji su pucali na policiju. Pa ne moze to tako, da li stvarno misle da uredjuju svijet samo kako su oni umislili da treba. Ne navijam ni za kakvu intervenciju Amerike u Iranu i "uvodjenje demokracije"jer znamo sta su do sada uradili na Bliskom Istoku, ali ova praksa mora stati. Bar tako brutalna reakcija drzavnog aparata prema ljudima koji demonstriraju.
sumirprimus

#49498 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 14/01/2026 14:16

Trenutna vlast u Izraelu se nit za promil ne razlikuje od bilo koje gore navedene. Istu krase vjerski fundamentalizam, sovinizam, rasizam, nacionalizam, mitomanija, aparthejd, segregacija, ... Opet kenjas ko vidra
evo to je taj problem, tema je iran, mogu li napisati koju o iranskim desavanjima bez spoemna izraela, cionista, aparthejda, i bla bla ostalog. jebte da li ste realni, nisam izraelski glasnogovornik, niti kabiri tita mi, ali imam pravo na misljenje koje se ne podudara sa vasim na tu temu i to je sve :-)
i onda red ad eminem uvreda , a kad uzvratim zna se, hdz :D
dr_Evil

#49499 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/01/2026 14:25 vise pezic ima pratilaca nego komunisti u bih... :D
Svakako, ali ipak mozda najvise od svih ex-yu zemalja.
alijagoro

#49500 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Prozva lik pola foruma :D
Post Reply