JohnnyS wrote: ↑14/01/2026 13:13
JovicSA wrote: ↑14/01/2026 13:10
JohnnyS wrote: ↑14/01/2026 13:05
Zato što ne živim u doba križarskih ratova pa da ti gledam kao ti, kršćani protiv muslimana. Najviše mrtvih u Iraku je zbog sektaških sukoba, tako da je malo pojednostavljeno reći da su kršćani pobili miliJon muslimanske djece
Ah moj ti. Ja živim u dona Donalda Trumpa i samo koristim tu analogiju. Da nije bilo kršćanske invazije ne bi bilo sektaških sukoba, SIIL-a i ostalih govana. Unutrašnji sukobi su samo posljedica, uzrok je nepromišljena sljepa vjerska indoktrinanost političkim kršćanstvom na Zapadu. Isto je i sa Iranom. Ako režim padne kreće naoružavanje raznih skupina i formacija i sukob gori nego u Siriji i milioni mrtvih. Ti ćeš opet bezbeli da kažeš da ne živiš u doba križarskih ratova.
Pa ti si taj koji svodi značajan broj muslimana bliskog istoka na bezumnu amorfnu masu koja kad popusti čelični stisak velikog vođe krene se tamaniti međusobno. Ne budi takav, ljudi koji počine zločine su krivi, nitko drugi.
Dobro, kriv je i onaj ko je nagovarao, a pogotovo ko je i pusku dodavao.
Ali nije realna ova prica od Jovica, ko da je historija samo danas. Ako posmatramo danasnjicu mogu se slozit sa Jovicem, ako postoji neki svijet muslimanske zone interesa on je aktivno unistavan zadnjih 25 godina od onog sta MAGA naziva krscansko-jevrejska civilizacija. Sama ova definicija ti kaze kolika je moc jevreja jer ih % stanovnistva nema ni zrno.
Ali valjda Jovic zaboravlja da se kolo srece okrece, nekad su i carstva sa islamskim predznakom osvajala teritorije i unistavala zemlje sa krscanskim predznakom.
Istina, po meni poznatoj dokumentaciji sa manje zlocina i bez genocida - ali opet dosla je nezeljena vlast, i imala je neke svoje metode prisile.
Za nasih zivota sigurno ne, ali ce se vjerovatno kolo srece nekad okrenuti pa ce istok preuzeti pa cemo gledati obrnuto