Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Averus

#49426 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote: 20/10/2024 23:01 Sony ne koristi DRM, tako da ces ga lako moci igrati. Sail the high seas.

Ne prakticiram pirateriju, ali za ovakve stvari je potpuno opravdano, pogotovo kad je supacka kompanija kao Sony u pitanju. Nemoj da te grize savjest. :D
Ma izdao je team brazil već odavno Spider-Man 2 port, ljudi napravili svoj :D
Znam da će biti i SM2 pirat dostupan čim prije.

Nego eto, nerviraju me, nadao sam se 100% achievementima na steamu kao i za keca, ali ništa od toga izgleda...
MarlboroGold

#49427 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Moram reći da sam oduševljen sa Silent Hill 2 remake. Atmosfera je brutalno dobra. Gameplay isto. Combat je onako generičan i jednostavan, ali jako težak kad te okruži više čudovišta pogotovo na najtežem difficulty. Nekad sam pomislio da je gotovo souls like combat :lol:

Ako bih morao dati neku ocjenu onda 9/10. Bod manje samo zbog onog trzanja na nekim lokacijama, pa je znalo biti iritantno. Džaba mi i 3080 RTX kad nije optimizirano i to su usrali.
Tito_i_Partija

#49428 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 21/10/2024 08:53
ferratilis wrote: 20/10/2024 23:01 Sony ne koristi DRM, tako da ces ga lako moci igrati. Sail the high seas.

Ne prakticiram pirateriju, ali za ovakve stvari je potpuno opravdano, pogotovo kad je supacka kompanija kao Sony u pitanju. Nemoj da te grize savjest. :D

Nego eto, nerviraju me, nadao sam se 100% achievementima na steamu kao i za keca, ali ništa od toga izgleda...
Možda sam previše star, al' stvarno ne kontam zašto su nekima ti achievementi toliko važni. Haj da ti Steam da neke love za to, al' fakat nikakve koristi nema od tog. :zoka:
Tito_i_Partija

#49429 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 21/10/2024 08:34 Kad je Sergej zatvorio GSC 2011., nisam vjerovao da ce Stalker 2 ikad postati realnost. Isto i nakon invazije. Ali stize za manje od mjesec. Steta sto forumas dr gog vise nije aktivan, on je bio najveci Stalker fan na forumu.
Zar nije Dr. Gog bio ogroman rusofil, pa je napustio forum nakon što je pokuš'o da opravda invaziju na Ukrajinu pa su ga ovde napali sa svih strana? Meščini da je nešto na taj fazon bilo, al' možda griješim. @Chmoljo znaš li ti?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49430 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 22/10/2024 01:53
ferratilis wrote: 21/10/2024 08:34 Kad je Sergej zatvorio GSC 2011., nisam vjerovao da ce Stalker 2 ikad postati realnost. Isto i nakon invazije. Ali stize za manje od mjesec. Steta sto forumas dr gog vise nije aktivan, on je bio najveci Stalker fan na forumu.
Zar nije Dr. Gog bio ogroman rusofil, pa je napustio forum nakon što je pokuš'o da opravda invaziju na Ukrajinu pa su ga ovde napali sa svih strana? Meščini da je nešto na taj fazon bilo, al' možda griješim. @Chmoljo znaš li ti?
dr.gog wrote: 15/05/2024 14:48
zigzag wrote: 15/05/2024 09:48 Dobro ta velikočetnička bagra ima volje i dalje napadati.
Rusočetnička spodoba Vojvoda Živković je fasovao snajper.
Ovaj put ide nazad za Srbiju. A u Srbiji je dovoljno braće koji rade :izet:
:D
ferratilis

#49431 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nisam znao, nisam aktivan na pdfu politika kao Chmoljo. Steta jbg, ta tema o Stalkeru je razlog sto sam se prijavio na forum, najvise radi gaminga. Ali ako je istina, ko ga jebe. :D

Ali sad ima smisla zasto nikad nije spomenuo Stalker 2, jer je 100% ukrajinski proizvod.
Chmoljo

#49432 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ama jel se drogirate, pa pogledajte sta pise covjek gore :lol:

Kakav gog i proruska prica :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#49433 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

gog ode i dođe, pojavit će se nekad :mrgreen:
ferratilis

#49434 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Znaci opet Tito valja gluposti. Tacno najbeskorisniji lik na forumu :D
Chmoljo

#49435 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ako vas ima dobrovoljnih davalaca krvi, srescete se nekad. :D

Fera, ne diraj mi titu, dovoljno mu je sto se u kanadi zlopati.
Cracked

#49436 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Tito_i_Partija wrote: 22/10/2024 01:51

Možda sam previše star, al' stvarno ne kontam zašto su nekima ti achievementi toliko važni. Haj da ti Steam da neke love za to, al' fakat nikakve koristi nema od tog. :zoka:
cak ih dosta maksuz trazi igre gdje mogu brzo zavrsiti 100%. Tipa pepa pig. Nista protiv pepe ali brate dragi jel igras da se zabavis ili se maltretiras
nepass1

#49437 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Cracked wrote: 22/10/2024 10:03

cak ih dosta maksuz trazi igre gdje mogu brzo zavrsiti 100%. Tipa pepa pig. Nista protiv pepe ali brate dragi jel igras da se zabavis ili se maltretiras
Fazon je sto te uhvati kad navuces 80%
Onda se bukvalno smaram da zakucam 100%
Mada sam se uspio izvuci iz tog pakla zvanog achievments.
Bosnian Dragon1

#49439 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Tito_i_Partija wrote: 20/10/2024 19:46 Vrijedi li uzet' Forza Horizon 4 za 16 kanadskih dolara?

Navodno će igra bit' de-listed 15. Decembra i neće više nigdje bit' dostupna, kako na Steamu tako i na Gamepassu.
Vrijedi, ako budes imao kakvih pitanja ili ti bude trebao support samo pitaj mene , nemoj Feru , ja sam ga vec sve ispitao poducio me svemu :D :D :D , da njega ne peglas vise :-D :-D
Averus

#49440 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Spoiler
Show

Ja to samo ganjam za igre koje su mi "nešto nešto", tipa W3, FF7R, Spider-Man i to.
Neću AC ganjati 100% sigurno :lol: (mada sam Black Flag zamalo)
Chmoljo

#49441 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 22/10/2024 11:33
Spoiler
Show

Ja to samo ganjam za igre koje su mi "nešto nešto", tipa W3, FF7R, Spider-Man i to.
meni ostalo samo da ulovim moby dicka što nije bilo moguće na piratskoj verziji. :D
ferratilis

#49442 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 22/10/2024 10:57 Vrijedi, ako budes imao kakvih pitanja ili ti bude trebao support samo pitaj mene , nemoj Feru , ja sam ga vec sve ispitao poducio me svemu , da njega ne peglas vise
Ne smetaju meni pitanja, mislim da se Chmoljo zalio. :P
Chmoljo

#49443 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 22/10/2024 12:05
Bosnian Dragon1 wrote: 22/10/2024 10:57 Vrijedi, ako budes imao kakvih pitanja ili ti bude trebao support samo pitaj mene , nemoj Feru , ja sam ga vec sve ispitao poducio me svemu , da njega ne peglas vise
Ne smetaju meni pitanja, mislim da se Chmoljo zalio. :P
fero sensei :lol:
nepass1

#49444 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 22/10/2024 11:33
Spoiler
Show

Na w3 imas 100%
Ja nisam imao snage/volje/umjeca :D
House

#49445 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ferratilis wrote: 22/10/2024 10:46 Arkham maraton

Image
:thumbup:

igretine.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#49446 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

Velkoski wrote: 22/10/2024 09:00 gog ode i dođe, pojavit će se nekad :mrgreen:
Stalkeri, ne brinite. Tu sam i upravo igram zadnju testnu verziju STALKER 2 :D .

Glede priče o tome da sam "otišao jer sam imao rusofilske stavove" :lol: ...Samo ću reći da sam bio u ugodnom društvu 3.posebne jurišne brigade, gdje sam imao priliku ponovo osjetiti onu bezvremensku atmosferu rata. U meni je umrlo dosta iluzija. Sasvim dovoljno da zagorčam život tzv. srpskim dobrovoljcima, i vratim ruskoj braći dug za šamaranje snajperom sa Jevrejskog. Doduše prestar sam da trčim pod kompletom opreme, ali bilo mi je zadovoljstvo pomoći oko drugačijeg pristupa izvlačenju ranjenika. Ukratko, svaki cirkus koji je nad nama sprovođen 1992-1996, trenutno se sprovodi nad Ukrajinom.

Dakle, kad mogu, neću biti dobronamjeran prema onima koji poriču nečije pravo na jezik i ime. Tačnije, je*aću im milu majku, a gorko žalim zato što je u sred Soukbunara otrovna ambasada RF, tačno blizu mjesta gdje smo imali nesuglasice. :oops:

Da ne bih bio pristrasan, gorko žalim i zbog činjenice da je na mjestu nekadašnje Titove kasarne niknula odvratna mermerna nakaza veleposlanstva SAD, u ulozi Komande za upravljanje izabranim predstavnicima vlasti :D .Osobito se kajem jer sam svojevremeno dao političku podršku osobama koje su otvoreno radile za interese SAD.

A STALKER2? Kupujte.Odmah.
Tito_i_Partija

#49447 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

dr.gog wrote: 22/10/2024 14:04
Velkoski wrote: 22/10/2024 09:00 gog ode i dođe, pojavit će se nekad :mrgreen:
Stalkeri, ne brinite. Tu sam i upravo igram zadnju testnu verziju STALKER 2 :D .

Glede priče o tome da sam "otišao jer sam imao rusofilske stavove" :lol: ...Samo ću reći da sam bio u ugodnom društvu 3.posebne jurišne brigade, gdje sam imao priliku ponovo osjetiti onu bezvremensku atmosferu rata. U meni je umrlo dosta iluzija. Sasvim dovoljno da zagorčam život tzv. srpskim dobrovoljcima, i vratim ruskoj braći dug za šamaranje snajperom sa Jevrejskog. Doduše prestar sam da trčim pod kompletom opreme, ali bilo mi je zadovoljstvo pomoći oko drugačijeg pristupa izvlačenju ranjenika. Ukratko, svaki cirkus koji je nad nama sprovođen 1992-1996, trenutno se sprovodi nad Ukrajinom.

Dakle, kad mogu, neću biti dobronamjeran prema onima koji poriču nečije pravo na jezik i ime. Tačnije, je*aću im milu majku, a gorko žalim zato što je u sred Soukbunara otrovna ambasada RF, tačno blizu mjesta gdje smo imali nesuglasice. :oops:

Da ne bih bio pristrasan, gorko žalim i zbog činjenice da je na mjestu nekadašnje Titove kasarne niknula odvratna mermerna nakaza veleposlanstva SAD, u ulozi Komande za upravljanje izabranim predstavnicima vlasti :D .Osobito se kajem jer sam svojevremeno dao političku podršku osobama koje su otvoreno radile za interese SAD.

A STALKER2? Kupujte.Odmah.
Izvinjavam se doktore, pogriješio sam.
ferratilis wrote: 22/10/2024 09:02 Znaci opet Tito valja gluposti. Tacno najbeskorisniji lik na forumu :D
Haman da je tako.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#49448 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

Єуген, fin momak...

Image

Віктор, nakon nekoliko sati i desetina leševa Monolitha, u opuštenoj atmosferi tajne laboratorije u Chornobylskoj elektrani.

Image

STALKER 2 dedicated pics
Kreirao ChatGPT4 prompt : @dr.gog
Finalna verzija obrađena sa PicsArtGold.
geralt

#49449 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Zavrsen Expeditions: Viking, igra koju sam nedavno pokupio na GOG snizenju. Prije toga sam igrao Expeditions: Conquistador od istog developera, koji mi je djelovao kao dobra ideja ali veoma nezgrapno implementirana, tako da je nikad nisam zavrsio.

Image

Pro:

- Writing je odlican, igra je inovativna i nije kopija milion drugih vec vidjenih stvari. Sa RPG strane nemam zamjerki.

- Historijska tacnost je na visokom nivou, sto ima logike jer su developeri Danci i ocekivano je da ce biti posveceni svojoj tradiciji i historiji. Ide do toga da su staronordijske rijeci u dijalogu ispravno spelovane umjesto da su prilagodjene engleskom jeziku.

- Ne bjeze od toga da prikazu stvari u kontekstu svog vremena, niti previse uljepsavaju Vikinge kao sto to radi vecina filmova i igrica koji se njima bave (kao sto je recimo AC Valhalla). Sistem "moralnosti" unutar igre je u nekim stvarima kompletna suprotnost moralu danasnjice. Npr. ako glavni lik tokom napada na manastir Lindesfarne (historijski dogadjaj iz 792.) ubije nenaoruzanog starog svestenika koji moli za milost, dobice na reputaciji medju ostalim Vikinzima, dok ce izgubiti reputaciju ako ga postedi. Cak i ako igras kao najveci moguci dobrica, glavni lik ce opet biti robovlasnik koji "trosi" robove na gradjevinske projekte (implikacija je da ih tjera da rade do smrti), u odredjenim scenama ubija nenaoruzane zene i djecu, te napada putnike na cesti da bi mogao kampovati na lokacijama koje oni zauzimaju.

- Odlican soundtrack.

Con:

- Nedostatak budzeta je vise nego ocigledan, i bezbroj je stvari u igri koje djeluju cool ali nemaju nikakvog stvarnog efekta na igru. Developeri su ocigledno imali ambiciozne ideje koje nisu do kraja realizirane. Par primjera: izbor tipa broda je skoro potpuno nebitan, kao i vecina resursa koji se skupljaju, reputacija kod raznih frakcija takodjer.

- Glavna prica u nekim situacijama nema previse smisla. Pred kraj igre sam izabrao da moj lik povede vikinsku armiju u osvajanje Skotske i sjeverne Engleske, sto bi trebalo potpuno da promijeni zavrsetak igre (bez ulaska u spoilere, kralj pola Britanije ne bi trebao da se mora zajebavati sa lokalnim danskim poglavicama) ali nije imalo pretjeranog utjecaja.

- Borba nakon nekog vremena postane dosadna jer se svodi manje-vise na isto, tako da sam se pred kraj trudio da je sto vise izbjegnem. Drago mi je sto igra nije duza nego sto jeste, jer ne bih izdrzao jos 5-10h.

- Iako je igra stara 8 godina, ostali su brojni bugovi koji nikad nisu rijeseni, pretpostavljam opet zbog nedostatka budzeta za QA.

- Grafika je ruznjikava cak i za igru iz 2016. ako se uporedi sa npr. Pillars of Eternity igrama iz istog perioda.

Sve u svemu ocjena je pozitivna i drago mi je sto sam je igrao, i spreman sam oprostiti mnoge stvari indie igri koje ne bih oprostio AAA developeru. Gledacu da uzmem i Expeditions: Rome nekad kad bude snizen.
Tabakmalac

#49450 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

ferratilis wrote: 22/10/2024 10:46 Arkham maraton

Image
I dan danas benchmark kako trebaju superherojske igre da se prave. Sva 4 Arkham naslova (uključujući Arkham Origins isto, iako nije od Rocksteady-a) su must play za bilo kojeg fana Batman-a.
Post Reply