Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49401 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 17/10/2024 03:19 100$/hour and deal :mrgreen:
i njegova HTZ oprema.
Chmoljo

#49402 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 17/10/2024 15:35
nepass1 wrote: 17/10/2024 07:27 Sta lik uopste radi? Nisam nikad gledao njegove klipove. Iskoci nekad na yt ali preskacem. Koliko sam skontao prica o gaming industriji i misljenje mu se uzima kao relevantno, neki ga mediji cak prenose?
U principu krade/profitira od sadržaja drugih youtubera.

Ti snimiš recenziju il' mišljenje o nekoj igri, on uzme tvoj video i preko njega snimi svoj "reaction" video, gdje kao reaguje na tvoja mišljenja i da li se slaže/ne slaže sa njima. Ti dobiješ par hiljada pregleda na tvoj originalni video, a on dobije par miliona pregleda na svoj video. A sa pregledima naravno dolaze i pare.

Imaš kamaru youtubera koji su se žalili na ovo, jer on profitira od tvog originalnog contenta, a naravno ne dijeli monetizaciju sa tobom.
da, reaction videos su postali napast prava :D neću lagati, pogledam, ali teško se oteti dojmu glumljenja. pogotovo kada su pjesme u pitanju :D prvi put slušam, odmah skonta poentu pjesem, odmah reaguje na odlične dijelove i tako to. ma hajde :D
Tito_i_Partija

#49403 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 17/10/2024 21:28
nepass1 wrote: 17/10/2024 07:27 Sta lik uopste radi? Nisam nikad gledao njegove klipove. Iskoci nekad na yt ali preskacem. Koliko sam skontao prica o gaming industriji i misljenje mu se uzima kao relevantno, neki ga mediji cak prenose?

Ti snimiš recenziju il' mišljenje o nekoj igri, on uzme tvoj video i preko njega snimi svoj "reaction" video, gdje kao reaguje na tvoja mišljenja i da li se slaže/ne slaže sa njima. Ti dobiješ par hiljada pregleda na tvoj originalni video, a on dobije par miliona pregleda na svoj video. A sa pregledima naravno dolaze i pare.

Imaš kamaru youtubera koji su se žalili na ovo, jer on profitira od tvog originalnog contenta, a naravno ne dijeli monetizaciju sa tobom.
da, reaction videos su postali napast prava :D neću lagati, pogledam, ali teško se oteti dojmu glumljenja. pogotovo kada su pjesme u pitanju :D prvi put slušam, odmah skonta poentu pjesem, odmah reaguje na odlične dijelove i tako to. ma hajde :D
Kurvaluk za pažnjom, ništa drugo. Nova dimenzija reality tv-a.

A najgore je kad pogledaš jedan takav video, onda ti onaj usrani youtube algoritam šalje odmah još 10 takvih, nemereš ih se kutarisat'. :roll:
Averus

#49404 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Jarane meni ste najgori vi, smarate

OT: GOTY kandidat :izet:

https://store.steampowered.com/app/3151 ... e_nongame/
Chmoljo

#49405 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 17/10/2024 21:33

Kurvaluk za pažnjom, ništa drugo. Nova dimenzija reality tv-a.

A najgore je kad pogledaš jedan takav video, onda ti onaj usrani youtube algoritam šalje odmah još 10 takvih, nemereš ih se kutarisat'. :roll:
:lol:

da. ja sam uglavnom gledao reakcije na neke filmove, tipa interstellar. žena mi je zaspala u pola filma, ali kako nasilje u porodici nije više cool odsaburao sam. neće ona sekiracije i teških scena jbg :D

i onda tako, nalazim likove po yt koji su emotivni kada gledaju onu scenu sa videozapisima djece i koliko toliko otćejfim već odgledani film :D

potreba za potvrđivanjem mišljenja, šta li :D
Peacean

#49407 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

ferratilis

#49408 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

'bem ti albanske vukojebine

Image
nepass1

#49409 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Chmoljo wrote: 17/10/2024 21:28

Sinoc mi iskoci my dad first time hearing eminem

Kontam koji kurac? Boli me briga kako tvoj stari reaguje na eminema. Jos su iz usa, halo 2024 eminem popularan 25g. Ko da se ja pravim da prvi put cujem edu maajku
Tito_i_Partija

#49410 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Flintlock: Siege of Dawn.

Rijetko kad me neka igra ovako iznenadi. Ja za ovu igru bukvalno nikad nisam čuo, i neki dan, kontajući šta da novo počnem, slučajno je vidim na Gamepassu. Pogledam prvo malo gameplay videos na youtube, ono 3rd person action "souls-lite", ok super, haj da probam. Očekivanja su mi bila na nuli.

Kad ono stvarno odlična igra, oduševio sam se. Combat je super za one kojima je Dark Souls pretežak, a Assassin's Creed prelagan, znači neka fina sredina koja je meni lično bila pravo osvježenje. Traversal je jako zabavan, pogotovo vertikalnost i rift-jumping, eksploracija se nagrađuje, a i priča je solidna. Skill sistem im je super, a ima i mini-igra poput Gwenta zvana Sebo koja mi je bila prilično dobra.

Neki viču da im je igra mucala, međutim meni lično je tehnički bila perfektna, nijedan jedini crash, freeze il' stutter, išla mi je k'o mlijeko.

Sve u svemu jedno ogromno pozitivno iznenađenje i jedna od boljih naslova u AA rangu. :)
ferratilis

#49411 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Najbolja novost je da EVO koristi potpuno novi engine. Samo nek nije Unreal, pa kakav god da bude.
ferratilis

#49412 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Trebala izaci 2016., sad kazu 2026. :D

Najskuplja laz u historiji gaminga. Mada dobro izgleda, moram priznati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#49413 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

to nikad neće izaći, k'o ni Ashes of Creation, a ubili su pare i jedni i drugi :mrgreen:
SmokingMan

#49414 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Zapravo, ovo bi mogao biti odličan primjer nekog socijalnog eksperimenta, pisat će se naravno i o tome.
DonieBrasco

#49415 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kako oni nisu predmet istrage, poreza, toka novca ?
ferratilis

#49416 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ovo je vila koju je kupio Chris Roberts od novca ovaca, pardon fanova.

https://www.zillow.com/homedetails/710- ... 6164_zpid/
4,7 miliona dolara
Image
Poslije je prodao vilu za veci iznos. Postoji cijeli subreddit posvecen pracenju Robertsovih potrosackih navika. :D

Ne samo to, on, njegova zena, i brat imaju ogromne dividende od CIG-a.

That's not all, Chris Roberts je prodao Star Citizen IP direktno CIG-u za milion dolara. Kako je to moguce, niko ne zna.
glitch

#49417 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

Star Citizen je jedino dobar za akumuliranje karme na redditu :gunjastajl:
caseytron

#49418 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

Delta Force nova -> igriva je, nije losa. Napokon mogu da se zavalim, mozak ugasim i pucam. Nakon neuspjeha posljednjeg BF-a, napokon nesto u tom fazonu samo vise (koliko-toliko) balansirano.
BaDa

#49419 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

caseytron wrote: 20/10/2024 17:15 Delta Force nova -> igriva je, nije losa. Napokon mogu da se zavalim, mozak ugasim i pucam. Nakon neuspjeha posljednjeg BF-a, napokon nesto u tom fazonu samo vise (koliko-toliko) balansirano.
Jel free 2 play? :D
caseytron

#49420 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

BaDa wrote: 20/10/2024 17:27
caseytron wrote: 20/10/2024 17:15 Delta Force nova -> igriva je, nije losa. Napokon mogu da se zavalim, mozak ugasim i pucam. Nakon neuspjeha posljednjeg BF-a, napokon nesto u tom fazonu samo vise (koliko-toliko) balansirano.
Jel free 2 play? :D
Jeste, trenutno je na steamu demo verzija ima 2-3 mape i 3 modea. Full verzija ce takodjer biti free.
Tito_i_Partija

#49421 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Vrijedi li uzet' Forza Horizon 4 za 16 kanadskih dolara?

Navodno će igra bit' de-listed 15. Decembra i neće više nigdje bit' dostupna, kako na Steamu tako i na Gamepassu.
ferratilis

#49422 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 20/10/2024 19:46 Vrijedi li uzet' Forza Horizon 4 za 16 kanadskih dolara?

Navodno će igra bit' de-listed 15. Decembra i neće više nigdje bit' dostupna, kako na Steamu tako i na Gamepassu.
Ako volis arkadne racere i auta generalno, FH4 je jedna od najzabavnijih. Ima najbolju mapu u serijalu. To sto ce biti delisted ne znaci da ce biti ugaseni serveri, a imas i ogromnu kolicinu single player contenta. Vrijedi.
Averus

#49423 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Jarane, čekam k'o ozeb'o sunce da izađe Spider-Man 2 na PC-u i ona ga region-lockaju
Poserem se na Sonyi i njihovo sranje od business politike.
ferratilis

#49424 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sony ne koristi DRM, tako da ces ga lako moci igrati. Sail the high seas.

Ne prakticiram pirateriju, ali za ovakve stvari je potpuno opravdano, pogotovo kad je supacka kompanija kao Sony u pitanju. Nemoj da te grize savjest. :D
ferratilis

#49425 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kad je Sergej zatvorio GSC 2011., nisam vjerovao da ce Stalker 2 ikad postati realnost. Isto i nakon invazije. Ali stize za manje od mjesec. Steta sto forumas dr gog vise nije aktivan, on je bio najveci Stalker fan na forumu.

Post Reply