Pa po čemu je on gnjida, što bi on trebao navijati za režim koji prodaje oružje agresoru na njegovu državu?skrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:19svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....
i BTW otkud tebi informacija da ne ukrajinski dizajnirani FPV dronovi nisu ucestvovali u napadu na iranske PVO efektive ....jel ono bas imas neke dokaze ili eto tako opalio
IRAN
- JohnnyS
#49276 Re: IRAN
-
palermo
#49277 Re: IRAN
Svidja mi se ovo Volodimirovo " every decent person on this planet"....nek se I na forumu zna ko je decent a ko nijre..
-
geoxx
#49278 Re: IRAN
Ako cemo tako gledati, moguce i da je kakav bratunacki metak ubio Rusa. Sustina je prije svega ko direktno salje oruzje zaracenoj strani i kojoj.
Ok je i to, neka svako radi sto misi da je za njega najbolje. Ne osudjujem Irance. Samo, rat sa Izraelom je pokazao da je za Iran apsolutno irelevantno kako ce Rusi proci u Ukrajini i slicnim. Pokazali su to i Asad, Maduro i Armenija. Pa nek salju.
Ok je i to, neka svako radi sto misi da je za njega najbolje. Ne osudjujem Irance. Samo, rat sa Izraelom je pokazao da je za Iran apsolutno irelevantno kako ce Rusi proci u Ukrajini i slicnim. Pokazali su to i Asad, Maduro i Armenija. Pa nek salju.
-
JovicSA
#49279 Re: IRAN
- skrbavi-admin
#49280 Re: IRAN
moj dido je bio na robivskom radu u njemackoj u 2svj ratu.... jel more taj razlog?Thorgerson wrote: ↑13/01/2026 20:20 Najjaci su mi nasi licemjerni ljudi, a takvih je i ovdje na forumu, takve imam na poslu itd.
Prica Iran je kolijevka civilizacije, to je prelijepa zemlja, predobar narod i...ode stane pred mrsku americku ambasadu da vadi vizu.
Koliko nasih ljudi je otislo da radi u Iran?
A koliko je otislo na mrski, ciftutski zapad.
De boga vam, prestanite da kenjate.
Nemamo pojma sta se dole desava.
Pa ne moze ni mossad, ni bog allah natjerati toliku masu da krene sa demonstracijama. Jos ljudi ugasili internet. Znaci nemamo bukvalno pojma sta se dole desava. Info na kapaljku. Ubijaju demonstrante. Pa gdje to ima. Spominje se americka ice. Pa oni su roknuli jednu zenu i digla se pola planete. Ovi ba ubijaju redom, vjesaju te samo jer izadjes na ulicu. Ljepota od zemlje, jelde?
Ja ne sumnjam da Iran nije prelijepa drzava. Ja ne sumnjam da taj narod je predobar. Sve sto sam citao o toj zemlji, barem sto se tog dijela tice je pozitivno.
Ali..
Imamo to jebeno ali. Zasto niko ne ide dole da zivi kad je tako lijepo. I to barem evo nas narod, muslimani. Opet je i taj sitski Iran blizi nego krscanska evropa. Pa imam hrpu prijatelja, citav decembae jbt sa adventa na advent po austriji i njemackoj. Svaki dan.
Nemojte biti licemjeri. Ne moze taj dole narod niko zapaliti, ako njima nije dogorjelo. Ne kazem da nema udjela tajnih sluzbi, ali moras imati plodno tlo za to jbt.
Isto kao i mi. Stranci nam krivi. Jesu qrac. Sami smo krivi. Trpalo se sve pod tepih dok nije buknulo.
taj isti zapad vrlo dobro zaradjuje po tim vukojebinama odnkojih prave mrtva polja za zivot... nike pravi 200 eura par za 2 eura materijala i djecijih rucica.... iraku se daje hrana i galofak za izvadjenu naftu, nama eu uvaljuje pored granice nuklearni otpad, gasi nam tesku induatriju da goapodi ne bude zajegusljivo po becu....autrougarska crpila rudnike i fabrike vijekovima.....
trebal jos? pa de da i mi nesto dobijemo od tih dzabalebarosa jarane
- skrbavi-admin
#49281 Re: IRAN
i opet ih za dz opremise napravise paradu jebo putinaTananarive wrote: ↑13/01/2026 20:22još potrošiše onolike stotine milijardi da vrate talibane na vlast u avganistanuskrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:19svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....![]()
- alijagoro
#49283 Re: IRAN
Skoro vidjeh Irak navodno duzan Iranu par milijardi za plin drzava lezi na nafti i jos oslobodjena od Sadamaskrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:27![]()
moj dido je bio na robivskom radu u njemackoj u 2svj ratu.... jel more taj razlog?Thorgerson wrote: ↑13/01/2026 20:20 Najjaci su mi nasi licemjerni ljudi, a takvih je i ovdje na forumu, takve imam na poslu itd.
Prica Iran je kolijevka civilizacije, to je prelijepa zemlja, predobar narod i...ode stane pred mrsku americku ambasadu da vadi vizu.
Koliko nasih ljudi je otislo da radi u Iran?
A koliko je otislo na mrski, ciftutski zapad.
De boga vam, prestanite da kenjate.
Nemamo pojma sta se dole desava.
Pa ne moze ni mossad, ni bog allah natjerati toliku masu da krene sa demonstracijama. Jos ljudi ugasili internet. Znaci nemamo bukvalno pojma sta se dole desava. Info na kapaljku. Ubijaju demonstrante. Pa gdje to ima. Spominje se americka ice. Pa oni su roknuli jednu zenu i digla se pola planete. Ovi ba ubijaju redom, vjesaju te samo jer izadjes na ulicu. Ljepota od zemlje, jelde?
Ja ne sumnjam da Iran nije prelijepa drzava. Ja ne sumnjam da taj narod je predobar. Sve sto sam citao o toj zemlji, barem sto se tog dijela tice je pozitivno.
Ali..
Imamo to jebeno ali. Zasto niko ne ide dole da zivi kad je tako lijepo. I to barem evo nas narod, muslimani. Opet je i taj sitski Iran blizi nego krscanska evropa. Pa imam hrpu prijatelja, citav decembae jbt sa adventa na advent po austriji i njemackoj. Svaki dan.
Nemojte biti licemjeri. Ne moze taj dole narod niko zapaliti, ako njima nije dogorjelo. Ne kazem da nema udjela tajnih sluzbi, ali moras imati plodno tlo za to jbt.
Isto kao i mi. Stranci nam krivi. Jesu qrac. Sami smo krivi. Trpalo se sve pod tepih dok nije buknulo.
taj isti zapad vrlo dobro zaradjuje po tim vukojebinama odnkojih prave mrtva polja za zivot... nike pravi 200 eura par za 2 eura materijala i djecijih rucica.... iraku se daje hrana i galofak za izvadjenu naftu, nama eu uvaljuje pored granice nuklearni otpad, gasi nam tesku induatriju da goapodi ne bude zajegusljivo po becu....autrougarska crpila rudnike i fabrike vijekovima.....
trebal jos? pa de da i mi nesto dobijemo od tih dzabalebarosa jarane
- skrbavi-admin
#49284 Re: IRAN
e al to nije rezim.... rezim je samo kad instrukcije dodju iz teleavlije
mozda su Hjim pare zalutale ovdje
https://www.latimes.com/archives/la-xpm ... story.html
Last edited by skrbavi-admin on 13/01/2026 20:36, edited 1 time in total.
- eltroxin
#49285 Re: IRAN
Koji od njegovih 50 nickova?
- alijagoro
#49286 Re: IRAN
Koje su tu pare nestale,okrece neku skolu i uzmu pola miliona ko od saleskrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:33e al to nije rezim.... rezim je samo kad instrukcije dodju iz teleavlije
mozda su Hjim pare zalutale ovdje![]()
![]()
https://www.latimes.com/archives/la-xpm ... story.html
- skrbavi-admin
#49288 Re: IRAN
evo jedno legitimno pitanje:
- jel ovdje ima zaista ljudi koji misle da bi prosjecan iranac zivio bolje da mu je namjesnik drzave neko ko je potaman Benzionu Milekowskom? ebo kazu mule odstupamo eto vam, mislite da bi to bogatstvo tek tako bilo organizovano i sl rasporedjeno???? da bi iranac radio za intel nvidiu imali povlasten benzin i ostalo kao prosjecna kikica u njesraelu
hvala
- jel ovdje ima zaista ljudi koji misle da bi prosjecan iranac zivio bolje da mu je namjesnik drzave neko ko je potaman Benzionu Milekowskom? ebo kazu mule odstupamo eto vam, mislite da bi to bogatstvo tek tako bilo organizovano i sl rasporedjeno???? da bi iranac radio za intel nvidiu imali povlasten benzin i ostalo kao prosjecna kikica u njesraelu
hvala
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49289 Re: IRAN
Mislis nakon sto se sehido zasipali ukrajinske gradove, unatoc molbama ukrajinaca da se to ne radi?skrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:19svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....
i BTW otkud tebi informacija da ne ukrajinski dizajnirani FPV dronovi nisu ucestvovali u napadu na iranske PVO efektive ....jel ono bas imas neke dokaze ili eto tako opalio
Boli volodomira za iranski ekonomski corsokak, kao sto je i irance bolio kurac za ukrajinskim postojanjem.
I sve je to ok, ali sto je onda volodomir licemjer ako brani svoje? Ili to samo iran ima pravo da brani svoje?
- alijagoro
#49290 Re: IRAN
Prodaja oruzja je legitiman posaoChmoljo wrote: ↑13/01/2026 20:44Mislis nakon sto se sehido zasipali ukrajinske gradove, unatoc molbama ukrajinaca da se to ne radi?skrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:19svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....
Boli volodomira za iranski ekonomski corsokak, kao sto je i irance bolio kurac za ukrajinskim postojanjem.
I sve je to ok, ali sto je onda volodomir licemjer ako brani svoje? Ili to samo iran ima pravo da brani svoje?
- skrbavi-admin
-
aratet
#49292 Re: IRAN
Većinom bi bilo bolje. Manji bi bio uticaj države, veći uticaj privatnog vlasništva (opet daleko od zapadnog nivoa).skrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:42 evo jedno legitimno pitanje:
- jel ovdje ima zaista ljudi koji misle da bi prosjecan iranac zivio bolje da mu je namjesnik drzave neko ko je potaman Benzionu Milekowskom? ebo kazu mule odstupamo eto vam, mislite da bi to bogatstvo tek tako bilo organizovano i sl rasporedjeno????
hvala
Iako, postoji segmenata gdje bi bilo lošije. Sa otvaranjem prema Svijetu, mnogo bi Iranaca dobilo priliku da napusti državi. Vjerovatno milioni.
- skrbavi-admin
#49294 Re: IRAN
alah je velik
haj neknsu se bar malo usrali
Mehaga konjino umjesto da nasujes za cvaju da imas za mjesec taljiganja
Last edited by skrbavi-admin on 13/01/2026 20:56, edited 1 time in total.
- anelsol
#49295 Re: IRAN
Koja nadmenost i auto šovinizam jbt..jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:22Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32
Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizam.
Gdje to npr ja podrzavam trenutnu americku vanjsku politiku prema svijetu.
Svaka kritika rezima mula=ti si za USA/Izrael.
Hoces reci da je rezim mula dobar za Iran?
Da li bi ti volio zivjeti u takvom rezimu?
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Halo, bolan, vi Trumpa izabrali I imate hrabrosti soliti drugima pamet....
Trumpa, nije mala stvarTi, iz BiH, pak uzimas sebi za pravo da Irance koje protestuju za svoja prava opisujes kao marionete Izraela i Amerike.
- jeza u ledja
#49296 Re: IRAN
Da bi oni nesto postigli vojno (da bi postigli politicke promjene), to bi trebali biti udari velikih razmjera. Ja bih prije rekao da bilo kakvi eventualni udari samo koriste situaciju da ih jos malo "pricepe", a da nece nista uraditi da pomognu deklariranim ciljevima protesta - smjena rezima, demokratizacija, sta li vec, cak naprotiv.Capajebo wrote: ↑13/01/2026 19:33Dok ih ne svedu na nivo Sirije neće odustati, pa da je Trump lično na čelu Irana.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:24Bilo kakav napad Izraela ili Amerike u ovom trenutku ce imati samo kontraefekat.
U stvari....osim ako njima nije u interesu odrzavanje mula na vlasti.
Ili Sirija/Irak ili dovoljno jak arsenal na koji cionisti neće smjeti uraditi.
Usudio bih se cak reci da Izraelcima vise odgovara ovakav rezim u Teheranu, samo drasticno vojno i ekonomski oslabljen, nego demokratska i ekonomski jaka zemlja.
- skrbavi-admin
#49297 Re: IRAN
to je najjaci level seljakluka.... ta ces ti.. ti veze neas....nas ti ko sam ja.... nas ti ta ja sve znam.... ja sam skoooooolleee ucio ba....
-
Hakiz
#49298 Re: IRAN
Vjerovatno.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 21:03Da bi oni nesto postigli vojno (da bi postigli politicke promjene), to bi trebali biti udari velikih razmjera. Ja bih prije rekao da bilo kakvi eventualni udari samo koriste situaciju da ih jos malo "pricepe", a da nece nista uraditi da pomognu deklariranim ciljevima protesta - smjena rezima, demokratizacija, sta li vec, cak naprotiv.Capajebo wrote: ↑13/01/2026 19:33Dok ih ne svedu na nivo Sirije neće odustati, pa da je Trump lično na čelu Irana.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:24
Bilo kakav napad Izraela ili Amerike u ovom trenutku ce imati samo kontraefekat.
U stvari....osim ako njima nije u interesu odrzavanje mula na vlasti.
Ili Sirija/Irak ili dovoljno jak arsenal na koji cionisti neće smjeti uraditi.
Usudio bih se cak reci da Izraelcima vise odgovara ovakav rezim u Teheranu, samo drasticno vojno i ekonomski oslabljen, nego demokratska i ekonomski jaka zemlja.
- jeza u ledja
#49299 Re: IRAN
Pa problem je ako nekome iz neke druge zemlje spocitavas pametovanje na ovoj temi, a ti sam to, iz BiH, radis.palermo wrote: ↑13/01/2026 19:27Da, sto ne bih. Sta je problem u tome. Ti opet hoces da kazes da ovo nisu orkestrirani protesti od strane Amerike I Izraela ?jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:22Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46
Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Halo, bolan, vi Trumpa izabrali I imate hrabrosti soliti drugima pamet....
Trumpa, nije mala stvarTi, iz BiH, pak uzimas sebi za pravo da Irance koje protestuju za svoja prava opisujes kao marionete Izraela i Amerike.
Dina ti, ho's to da kazes ?
Naravno da ne mislim da su ovo orkestrirani protesti. To ne znaci da Ameri ili Izraelci to ne podrzavaju, da imaju svoje agente na terenu i slicno. Ali orkestrirani protesti velike mase ljudi? Neshvatljivo mi je da razumna osoba moze tako nesto tvrditi.
- JohnnyS
#49300 Re: IRAN
Organizira Mossad i CIA pandemiju đe neće prosvjede zar nejeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 21:07Pa problem je ako nekome iz neke druge zemlje spocitavas pametovanje na ovoj temi, a ti sam to, iz BiH, radis.palermo wrote: ↑13/01/2026 19:27Da, sto ne bih. Sta je problem u tome. Ti opet hoces da kazes da ovo nisu orkestrirani protesti od strane Amerike I Izraela ?jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:22
Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.Ti, iz BiH, pak uzimas sebi za pravo da Irance koje protestuju za svoja prava opisujes kao marionete Izraela i Amerike.
Dina ti, ho's to da kazes ?
Naravno da ne mislim da su ovo orkestrirani protesti. To ne znaci da Ameri ili Izraelci to ne podrzavaju, da imaju svoje agente na terenu i slicno. Ali orkestrirani protesti velike mase ljudi? Neshvatljivo mi je da razumna osoba moze tako nesto tvrditi.