IRAN
- Capajebo
#49251 Re: IRAN
Bilo kako bilo, cionisti će opet napasti. Vidjet ćemo da li je Iran spremio sta novo kao odgovor.
Ako su mislili da će sve stati na onom od prošle godine onda su glupi ko qrac.
Sve dok uspješno ne testiraju nuklearku nema im mira.
Ako su mislili da će sve stati na onom od prošle godine onda su glupi ko qrac.
Sve dok uspješno ne testiraju nuklearku nema im mira.
- jeza u ledja
#49252 Re: IRAN
Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizampalermo wrote: ↑13/01/2026 16:21 Mislim da ovi nasi amerikanci djelom.pokazuju kako se brani I bori za svoju drzavu. Nema.tu ideoloskoh sukoba kadanje u pitanju odnso prema vanjskom svijetu, amerika na prvom.mjestu. Bas kao u onim serijama sto ih nam poturaju a mi ih ( ukljucujuci I mene) gledamo
Zasluzili su vala da sa ponosom.kazu, ja sam Amerikanac![]()
.
Gdje to npr ja podrzavam trenutnu americku vanjsku politiku prema svijetu.
Svaka kritika rezima mula=ti si za USA/Izrael.
Hoces reci da je rezim mula dobar za Iran?
Da li bi ti volio zivjeti u takvom rezimu?
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Halo, bolan, vi Trumpa izabrali I imate hrabrosti soliti drugima pamet....
Trumpa, nije mala stvar
-
SuperHans
#49253 Re: IRAN
Smaras s ovimCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:44 Hrabri narod Irana se bori za slobodu i razmišlja šta i kako dalje nakon pada zločinaca okupljenih oko masovnog ubice Hamneija.
Iranci su veliki narod koji će znati odabrati najbolji put nakon što se izbori za svoju slobodu.
Iran je kolijevka civilizacije, ima sve predispozicije da bude uspješna i razvijena država koje će biti primjer drugima.
btw. kud ne napravise atomsku pa bi im ga mogli glabat
- jeza u ledja
#49254 Re: IRAN
Bilo kakav napad Izraela ili Amerike u ovom trenutku ce imati samo kontraefekat.
U stvari....osim ako njima nije u interesu odrzavanje mula na vlasti.
-
palermo
#49255 Re: IRAN
Da, sto ne bih. Sta je problem u tome. Ti opet hoces da kazes da ovo nisu orkestrirani protesti od strane Amerike I Izraela ?jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:22Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32
Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizam.
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Trumpa, nije mala stvarTi, iz BiH, pak uzimas sebi za pravo da Irance koje protestuju za svoja prava opisujes kao marionete Izraela i Amerike.
Dina ti, ho's to da kazes ?
-
zilog
#49257 Re: IRAN
Haj nekako razumijem, da su ih Amerikanci, uz pomoc Izraela, uspjeli izbombardovati, bez da im obore makar jedan avion (po 1000x dokazano da ruski krs ne vrijedi pisljiva boba). Ipak je tehnoloski jaz nepremostiv...
Ali mi je totalno neshvatljivo, da im ulete u mase i pokrenu ovolike demonstracije!??
To nema nikakvo opravdanje. Kakva je to kontra/obavjestajna sluzba? Zar ne bi, nakon moralnog sunovrata Izraela, a nesumnjivo i Amerike, psiholoska prednost trebala biti na strani Irana?
Mule trebaju otici. Ne zato sto ih nesto mrzim, nego sto su u potpunosti beskorisni, da zastite bilo koga, kako u regionu (vidjeli smo), tako i u vlastitom dvoristu (sada gledamo).
Ali mi je totalno neshvatljivo, da im ulete u mase i pokrenu ovolike demonstracije!??
To nema nikakvo opravdanje. Kakva je to kontra/obavjestajna sluzba? Zar ne bi, nakon moralnog sunovrata Izraela, a nesumnjivo i Amerike, psiholoska prednost trebala biti na strani Irana?
Mule trebaju otici. Ne zato sto ih nesto mrzim, nego sto su u potpunosti beskorisni, da zastite bilo koga, kako u regionu (vidjeli smo), tako i u vlastitom dvoristu (sada gledamo).
- skrbavi-admin
- Capajebo
#49259 Re: IRAN
Dok ih ne svedu na nivo Sirije neće odustati, pa da je Trump lično na čelu Irana.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:24Bilo kakav napad Izraela ili Amerike u ovom trenutku ce imati samo kontraefekat.
Ili Sirija/Irak ili dovoljno jak arsenal na koji cionisti neće smjeti uraditi.
- alijagoro
- skrbavi-admin
#49261 Re: IRAN
Tananarive wrote: ↑13/01/2026 16:55dobar bi bio za papagaja, uzme li te kad muka od ponavljanja jednog te istogCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:44 Hrabri narod Irana se bori za slobodu i razmišlja šta i kako dalje nakon pada zločinaca okupljenih oko masovnog ubice Hamneija.
Iranci su veliki narod koji će znati odabrati najbolji put nakon što se izbori za svoju slobodu.
Iran je kolijevka civilizacije, ima sve predispozicije da bude uspješna i razvijena država koje će biti primjer drugima.
-
geoxx
#49262 Re: IRAN
Sta, tebi krivo jer nije podrzao rusku fabriku oruzja?
- skrbavi-admin
-
aratet
#49264 Re: IRAN
Da bi ih sveli na nivo Sirije, ne treba ništa da diraju.Capajebo wrote: ↑13/01/2026 19:33Dok ih ne svedu na nivo Sirije neće odustati, pa da je Trump lično na čelu Irana.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:24Bilo kakav napad Izraela ili Amerike u ovom trenutku ce imati samo kontraefekat.
Ili Sirija/Irak ili dovoljno jak arsenal na koji cionisti neće smjeti uraditi.
-
geoxx
#49265 Re: IRAN
Sudeci po tvojim svakodnevnim izljevima frustracije i bijesa, reklo bi se da te boli kurac sta bilo ko ovdje misli, weirdo. Stas ovdje
- Tananarive
- skrbavi-admin
#49267 Re: IRAN
uglavnom mislim da olos ceka da se prikupe kerijeri podmornice razaraci i slicne sklopocije pa ce biti neka rasturacina po vec mapiranim ciljevima ala Bagdad 1990ih 2003e. nemaju sad te efektive pa cekaju da dotaljigaju. Ovog puta sumnjam da ce i Ajatolah prezivit....
potamanili su im citavu vrhovnu komandu i predsjednika da ne smiju ni sa motorolama da pricaju a da ih ne trijanguliraju i nadje GBU kao sto je nasao Dzohara Dudajeva.....veliki sam pesimista da imaju vise ista icim uzvratit...
uglavom ako budu cekali prvi udar poflautali su
potamanili su im citavu vrhovnu komandu i predsjednika da ne smiju ni sa motorolama da pricaju a da ih ne trijanguliraju i nadje GBU kao sto je nasao Dzohara Dudajeva.....veliki sam pesimista da imaju vise ista icim uzvratit...
uglavom ako budu cekali prvi udar poflautali su
- alijagoro
#49268 Re: IRAN
Pa po brojkama demonstranata,vise je ovih za Ajatole nego ovih protiv,pa je cudno zasto se toliko samo uvazaju ovi protivjeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 19:22Naravno ti, kao neko iz BiH, kolijevke demokratije koja je na svojim prvim slobodnim izborima izabrala buduce ratne zlocince, ne vidis ironiju u tome sto pises.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32
Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizam.
Trumpa, nije mala stvarTi, iz BiH, pak uzimas sebi za pravo da Irance koje protestuju za svoja prava opisujes kao marionete Izraela i Amerike.
- deer_hunter
#49269 Re: IRAN
IRusi Ukrajince ubijaju iranskim raketama i dronovima...nekako se uvijek zaboravi da su direktni ucesnik u agresiji na Ukrajinu. Zbog par raketa koje su ispalili na Izrael sve im se prasta , neki bi cak i da im se sankcije ukinu.
- skrbavi-admin
#49270 Re: IRAN
Treba samo fakte cekirat....
Iran nije nikad vidio rahatluka u novijoj istoriji.
- Demokratski izabran predsjednik Muhammed Musaddeq eto demokratija eto nije mula al coek uz otvorenu intereferenciju Snajke I M055ada zbacen jer je svim narodu htio bolje.....morel tu neko narodno objasnjenje o rezimima i to....
- Haj Saha majku ti..... e taj je bio cijenjen i ugledan zapadnom neokapitalu taj nije stedio da podgladi zapadne guzove dom je narod zivio u totalnoj bijedi iako na skoro najvecim rezervama nafte sjede, al je zato prifacen od svijeta iako mu se zena kupala u magarecem mljeku a vecera stizala ErFransom iz Pariza e on je bio pravi lider
- Sad Saha zbaci narod pojavi se Sijedi starac, nes ti zajbancije prvo zguraju Sadama ko bekana kao pajdo je njihov, Sadam ga poflauta tragicno, pa onda sankcije eeee rezim terorise narod
Uglavnom naravoucenije je da bi neko kao Reza Pahlavi koji se slucajno Junior ugurava otvoreno iz Nizrejla, bio najpogodniji kao narodni lider.... samo mi nije jasno kako ce kad su ga vec jednom marsnuli....
Iran nije nikad vidio rahatluka u novijoj istoriji.
- Demokratski izabran predsjednik Muhammed Musaddeq eto demokratija eto nije mula al coek uz otvorenu intereferenciju Snajke I M055ada zbacen jer je svim narodu htio bolje.....morel tu neko narodno objasnjenje o rezimima i to....
- Haj Saha majku ti..... e taj je bio cijenjen i ugledan zapadnom neokapitalu taj nije stedio da podgladi zapadne guzove dom je narod zivio u totalnoj bijedi iako na skoro najvecim rezervama nafte sjede, al je zato prifacen od svijeta iako mu se zena kupala u magarecem mljeku a vecera stizala ErFransom iz Pariza e on je bio pravi lider
- Sad Saha zbaci narod pojavi se Sijedi starac, nes ti zajbancije prvo zguraju Sadama ko bekana kao pajdo je njihov, Sadam ga poflauta tragicno, pa onda sankcije eeee rezim terorise narod
Uglavnom naravoucenije je da bi neko kao Reza Pahlavi koji se slucajno Junior ugurava otvoreno iz Nizrejla, bio najpogodniji kao narodni lider.... samo mi nije jasno kako ce kad su ga vec jednom marsnuli....
Last edited by skrbavi-admin on 13/01/2026 20:10, edited 1 time in total.
- skrbavi-admin
#49271 Re: IRAN
Cek cek cek cek......deer_hunter wrote: ↑13/01/2026 20:00IRusi Ukrajince ubijaju iranskim raketama i dronovima...nekako se uvijek zaboravi da su direktni ucesnik u agresiji na Ukrajinu. Zbog par raketa koje su ispalili na Izrael sve im se prasta , neki bi cak i da im se sankcije ukinu.
A otkud Texas Instruments, Supermicro, Rockwell, Rytheon, Intel, Amd u ruskim oruzjima? Krali iz ves masina?
I ukri ruse ubijaju ruskim oruzjima Suhojima topovima MBTRovima ruskim tenkovima koje su dobili od trecih zemalja i sta sad?
Sto Ameri mogu pogodovat rutaljima i to otvoreno kako vidimo a da ne mogu Arijanci?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49272 Re: IRAN
Sta je Volodomir slagao? Ne lete ukrajinski dronovi po teheranu.
- skrbavi-admin
#49273 Re: IRAN
svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....
i BTW otkud tebi informacija da ne ukrajinski dizajnirani FPV dronovi nisu ucestvovali u napadu na iranske PVO efektive ....jel ono bas imas neke dokaze ili eto tako opalio
Last edited by skrbavi-admin on 13/01/2026 20:21, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#49274 Re: IRAN
Najjaci su mi nasi licemjerni ljudi, a takvih je i ovdje na forumu, takve imam na poslu itd.
Prica Iran je kolijevka civilizacije, to je prelijepa zemlja, predobar narod i...ode stane pred mrsku americku ambasadu da vadi vizu.
Koliko nasih ljudi je otislo da radi u Iran?
A koliko je otislo na mrski, ciftutski zapad.
De boga vam, prestanite da kenjate.
Nemamo pojma sta se dole desava.
Pa ne moze ni mossad, ni bog allah natjerati toliku masu da krene sa demonstracijama. Jos ljudi ugasili internet. Znaci nemamo bukvalno pojma sta se dole desava. Info na kapaljku. Ubijaju demonstrante. Pa gdje to ima. Spominje se americka ice. Pa oni su roknuli jednu zenu i digla se pola planete. Ovi ba ubijaju redom, vjesaju te samo jer izadjes na ulicu. Ljepota od zemlje, jelde?
Ja ne sumnjam da Iran nije prelijepa drzava. Ja ne sumnjam da taj narod je predobar. Sve sto sam citao o toj zemlji, barem sto se tog dijela tice je pozitivno.
Ali..
Imamo to jebeno ali. Zasto niko ne ide dole da zivi kad je tako lijepo. I to barem evo nas narod, muslimani. Opet je i taj sitski Iran blizi nego krscanska evropa. Pa imam hrpu prijatelja, citav decembae jbt sa adventa na advent po austriji i njemackoj. Svaki dan.
Nemojte biti licemjeri. Ne moze taj dole narod niko zapaliti, ako njima nije dogorjelo. Ne kazem da nema udjela tajnih sluzbi, ali moras imati plodno tlo za to jbt.
Isto kao i mi. Stranci nam krivi. Jesu qrac. Sami smo krivi. Trpalo se sve pod tepih dok nije buknulo.
Prica Iran je kolijevka civilizacije, to je prelijepa zemlja, predobar narod i...ode stane pred mrsku americku ambasadu da vadi vizu.
Koliko nasih ljudi je otislo da radi u Iran?
A koliko je otislo na mrski, ciftutski zapad.
De boga vam, prestanite da kenjate.
Nemamo pojma sta se dole desava.
Pa ne moze ni mossad, ni bog allah natjerati toliku masu da krene sa demonstracijama. Jos ljudi ugasili internet. Znaci nemamo bukvalno pojma sta se dole desava. Info na kapaljku. Ubijaju demonstrante. Pa gdje to ima. Spominje se americka ice. Pa oni su roknuli jednu zenu i digla se pola planete. Ovi ba ubijaju redom, vjesaju te samo jer izadjes na ulicu. Ljepota od zemlje, jelde?
Ja ne sumnjam da Iran nije prelijepa drzava. Ja ne sumnjam da taj narod je predobar. Sve sto sam citao o toj zemlji, barem sto se tog dijela tice je pozitivno.
Ali..
Imamo to jebeno ali. Zasto niko ne ide dole da zivi kad je tako lijepo. I to barem evo nas narod, muslimani. Opet je i taj sitski Iran blizi nego krscanska evropa. Pa imam hrpu prijatelja, citav decembae jbt sa adventa na advent po austriji i njemackoj. Svaki dan.
Nemojte biti licemjeri. Ne moze taj dole narod niko zapaliti, ako njima nije dogorjelo. Ne kazem da nema udjela tajnih sluzbi, ali moras imati plodno tlo za to jbt.
Isto kao i mi. Stranci nam krivi. Jesu qrac. Sami smo krivi. Trpalo se sve pod tepih dok nije buknulo.
- Tananarive
#49275 Re: IRAN
još potrošiše onolike stotine milijardi da vrate talibane na vlast u avganistanuskrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 20:19svako prodaje oruzje svakom.... trazenje morala u prodaji oruzja ti je jarane sizifov poso..... pogotovo neko ko je u ekonomskom corsokaku kao sto je Iran.... hocemo li malo istraziti finansiranje talibana u vidu slanja PO i PVO MANPADova u vrijeme ruske agresije na Afganistan? ne mogu talibani bit malo partneri malo neprijatelji malo raja malo teroristi.....