Imam svega i viska, no mome qrcu je cejf da nedjelju provedem u trgovini. Cejfu qrc od ministra je da to zabrani i svako trazi sebi alternativu.TheRedhead wrote: ↑28/08/2026 14:07 ja ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju hrane u kuci da izdrze taj jedan dan - nedjelju pa da ne moraju nista kupiti, ko da 7 dana ne rade prodavnice, a ne bukvalno dok se odmoris i okupas eto poned i sve otvoreno![]()
No velika je qrina govoriti da je nedjelja radi dobrobiti radnika - nije, da jeste onda bi to bilo i za tete iz kafica, restorana, pekara, ili benCinskih. Nije.
Dalje, sto se tice toga "alo uhljuBi kako nemate to kuci", nije poenta. Nema smisla zatvarati TRGOVACKU DJELATNOST POTPUNIM NAMETANJEM. Da su barem uveli HR model pa bi imalo smisla.
No nema veze. Licno imam izbor i zaboli me krasna qta hoce li neko propasti, imati manje prihoda, da li radnice sada padaju subotom i ponedjeljkom. Trazili su, trazili ste, imate ga.
Ja izbor imam.
Sta jedem, yebem, gdje hodam, ili bilo sta STA JA RADIM je moja stvar. Je li moj fetis jedna poza, ili da se vrtim ko helikopter, je moja stvar, kao i trgovina. Odakle tebi pravo da ti meni govoris da moj izbor landaranja po trgovini nedjeljom nije ispravan ,a tvoj X jeste?
Je li moguce da ne vidite siru sliku? Je li moguce da niste prosetali nedjeljom po gradu i da vidite da i ovo utice na turziam? Da li ste vi svjesni da smo mi trgovacko/usluzna ekonomija? Mi ne proozivodimo, mi nudimo uslugu ili trgovinu!