BINGO trgovački lanac - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Apoll0

#4926 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by Apoll0 »

TheRedhead wrote: 28/08/2026 14:07 ja ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju hrane u kuci da izdrze taj jedan dan - nedjelju pa da ne moraju nista kupiti, ko da 7 dana ne rade prodavnice, a ne bukvalno dok se odmoris i okupas eto poned i sve otvoreno :lol:
Imam svega i viska, no mome qrcu je cejf da nedjelju provedem u trgovini. Cejfu qrc od ministra je da to zabrani i svako trazi sebi alternativu.

No velika je qrina govoriti da je nedjelja radi dobrobiti radnika - nije, da jeste onda bi to bilo i za tete iz kafica, restorana, pekara, ili benCinskih. Nije.

Dalje, sto se tice toga "alo uhljuBi kako nemate to kuci", nije poenta. Nema smisla zatvarati TRGOVACKU DJELATNOST POTPUNIM NAMETANJEM. Da su barem uveli HR model pa bi imalo smisla.

No nema veze. Licno imam izbor i zaboli me krasna qta hoce li neko propasti, imati manje prihoda, da li radnice sada padaju subotom i ponedjeljkom. Trazili su, trazili ste, imate ga.

Ja izbor imam.
ElRe wrote: 28/08/2026 14:17 Najmanje 10ak dragstora radi na teritoriji grada Sarajeva. Ali poenta je da je narod besposlen i da mu je fetiš da obilazi trgovine.
Sta jedem, yebem, gdje hodam, ili bilo sta STA JA RADIM je moja stvar. Je li moj fetis jedna poza, ili da se vrtim ko helikopter, je moja stvar, kao i trgovina. Odakle tebi pravo da ti meni govoris da moj izbor landaranja po trgovini nedjeljom nije ispravan ,a tvoj X jeste?

Je li moguce da ne vidite siru sliku? Je li moguce da niste prosetali nedjeljom po gradu i da vidite da i ovo utice na turziam? Da li ste vi svjesni da smo mi trgovacko/usluzna ekonomija? Mi ne proozivodimo, mi nudimo uslugu ili trgovinu!
Facility

#4927 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by Facility »

Ma za hranu mi je lako, ali zbog jebenog idiota ne mogu da radim vikendom, uvijek nešto zafali.
Trebao sam nešto ovog vikenda da počnem, ne smijem, šta god da pođe po zlu, ništa ne radi.

Jebeni retard :-)
Last edited by Facility on 28/08/2026 16:49, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#4928 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by insaneinthebrain »

TheRedhead wrote: 28/08/2026 14:07 ja ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju hrane u kuci da izdrze taj jedan dan - nedjelju pa da ne moraju nista kupiti, ko da 7 dana ne rade prodavnice, a ne bukvalno dok se odmoris i okupas eto poned i sve otvoreno :lol:
narodu je samo da landara, kad ne moze u federaciji moze u rs-u. samo nek se nije kod kuce
ElRe

#4929 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by ElRe »

Apoll0 wrote: 28/08/2026 16:41
Je li moguce da ne vidite siru sliku? Je li moguce da niste prosetali nedjeljom po gradu i da vidite da i ovo utice na turziam? Da li ste vi svjesni da smo mi trgovacko/usluzna ekonomija? Mi ne proozivodimo, mi nudimo uslugu ili trgovinu!
Ja stvarno nemam ništa protiv neradne nedelje, subotom i nedeljom nikada nigdje nisam radio za svojih 18 godina radnog staža. Smatram da je rad vikendom iživljavanje nad radnikom. Ako neko može da radi vikendom, super treba raditi, ali ne siliti kolege koji neće, da i oni rade.
Izuzetak su zanimanja koja su kao takva neophodna za funkcionisanje grada, to valjda u startu prihvate oni koji ih rade.

Ali imam protiv onih koji iz dosade odu i landaraju po manjem entitetu jer ne znaju za drugi vid relaksacije i to samo na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo do podne. U Istočnoj Ilidži je neradna nedelja osim za dragstor prodavnice. Često prolazim manjih entitetom, istočni dio, neradna nedelja je i u Mokrom (to je valjda Pale), Rogatici, Uvcu…
Apoll0

#4930 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by Apoll0 »

ElRe wrote: 28/08/2026 17:04 Ali imam protiv onih koji iz dosade odu i landaraju po manjem entitetu jer ne znaju za drugi vid relaksacije
Ali covjece to JE MOJA RELAKSACIJA.

Imam i ja XY stvari koje mi smetaji i ne zabadam nos niti namecem nekome svoje misljenje. Meni je piva ogavna, kada sjednem to me ne opusta. Zato me opusta da napraivm caj. Jesma li ja peder radi toga?

Mene opusta da sadim cvijece, a ne da rostiljam. Sta sam ja zbog toga?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4931 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by _BataZiv_0809 »

ElRe wrote: 28/08/2026 17:04
Apoll0 wrote: 28/08/2026 16:41
Ja stvarno nemam ništa protiv neradne nedelje, subotom i nedeljom nikada nigdje nisam radio za svojih 18 godina radnog staža. Smatram da je rad vikendom iživljavanje nad radnikom. Ako neko može da radi vikendom, super treba raditi, ali ne siliti kolege koji neće, da i oni rade.
Izuzetak su zanimanja koja su kao takva neophodna za funkcionisanje grada, to valjda u startu prihvate oni koji ih rade.

Ali imam protiv onih koji iz dosade odu i landaraju po manjem entitetu jer ne znaju za drugi vid relaksacije i to samo na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo do podne. U Istočnoj Ilidži je neradna nedelja osim za dragstor prodavnice. Često prolazim manjih entitetom, istočni dio, neradna nedelja je i u Mokrom (to je valjda Pale), Rogatici, Uvcu…
:thumbup:
tokio25

#4932 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by tokio25 »

Apoll0 wrote: 28/08/2026 17:19
ElRe wrote: 28/08/2026 17:04 Ali imam protiv onih koji iz dosade odu i landaraju po manjem entitetu jer ne znaju za drugi vid relaksacije

Imam i ja XY stvari koje mi smetaji i ne zabadam nos niti namecem nekome svoje misljenje. Meni je piva ogavna, kada sjednem to me ne opusta. Zato me opusta da napraivm caj. Jesma li ja peder radi toga?

sve je to ok dok ne ulazis da kazem u reon drugih
radnici su se izborili (nebitno radnici poslodavac ili ko vec) da ne rade nedjelju zbog njihovog komfora
ok ti idi u lukavicu ako te to usrecuje niko ti ne brani
ovo je trenutno sada zbog smrti onoga sto se mrzi drugi entitet ( da li opravdano ili ne necu o tome)
poenta je da se treba brinuti ako ti ukidaju nesto sto nikoga drugog ne dotice osim tebe a ovo jbg svako se bori za svoja prava i kako se ko izbori regularno tako je

nemoj da ovo shvatis pogresno i da te ja nesto "napadam" ili sl
Apoll0

#4933 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by Apoll0 »

tokio25 wrote: 28/08/2026 17:24 radnici su se izborili (nebitno radnici poslodavac ili ko vec) da ne rade nedjelju zbog njihovog komfora
Samo mi reci, za sta je ono tacno izboreno? Da imaju jedan fiksni dan, umjesto sada kliznog jednog dana sedmico? Aha ok.

Pa vidi covjece, ja ne sporim da se neko izbori. Da su se izborili za subotu i nedjelju, to bi bio potez koji bi svako pohvalio, zar ne?

I koji radnici? Dio radnika? Znas li kako se zove sindikat? Trgovine i ugostiteljstva. Znaci sposobni samo radnici trgovine?

Nego, sta bi sa izborom tih radnika pa sada moraju raditi u dragstoru? Njihov izbor nije bitan?

Ovo je populisticka odluka i to je to.

Kako rekoh, ja imam izbor.
tokio25 wrote: 28/08/2026 17:24 nemoj da ovo shvatis pogresno i da te ja nesto "napadam" ili sl
Daleko bilo od toga. No ja mrzim polovicna rjesenja, ili nepotpuna. Kako sam gore i napisao, da su radnici nesto dobili, imalo bi smisla. Ja ne vidim sta su dobili, a posebno i ako se govori da je ovo neka prednost - nisu dobili svi, pa ni vecina.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4934 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by konektovan »

sencobih wrote: 28/08/2026 06:30 a dok ideš u tropic u lukavicu ili u east city park budno oko slavka aleksica i ostalih genocidaša sa okolnih zgrada te prati u stopu, ali nema veze samo nastavi, i ne gledaj okolo puno
:lol:
Tabakmalac

#4935 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by Tabakmalac »

Valja neradna nedjelja, ne valja vam kada se pare šalju u Ist. Sarajevo.

Odlučite se.
ElRe

#4936 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by ElRe »

Apoll0 wrote: 28/08/2026 17:19

Super.
tokio25

#4937 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome

Post by tokio25 »

Apoll0 wrote: 28/08/2026 17:39
tokio25 wrote: 28/08/2026 17:24 radnici su se izborili (nebitno radnici poslodavac ili ko vec) da ne rade nedjelju zbog njihovog komfora
Samo mi reci, za sta je ono tacno izboreno? Da imaju jedan fiksni dan, umjesto sada kliznog jednog dana sedmico? Aha ok.

Pa vidi covjece, ja ne sporim da se neko izbori. Da su se izborili za subotu i nedjelju, to bi bio potez koji bi svako pohvalio, zar ne?

I koji radnici? Dio radnika? Znas li kako se zove sindikat? Trgovine i ugostiteljstva. Znaci sposobni samo radnici trgovine?

Nego, sta bi sa izborom tih radnika pa sada moraju raditi u dragstoru? Njihov izbor nije bitan?

Ovo je populisticka odluka i to je to.

Kako rekoh, ja imam izbor.
tokio25 wrote: 28/08/2026 17:24 nemoj da ovo shvatis pogresno i da te ja nesto "napadam" ili sl
Daleko bilo od toga. No ja mrzim polovicna rjesenja, ili nepotpuna. Kako sam gore i napisao, da su radnici nesto dobili, imalo bi smisla. Ja ne vidim sta su dobili, a posebno i ako se govori da je ovo neka prednost - nisu dobili svi, pa ni vecina.
da li moze bolje sigurno moze
kazem izborili su se kako tako
bolje je imati nedjelju slobodnu nego srijedu npr
dragstor? ok eto rjesenja za one koji su htjeli raditi
jos sada imaju vece dnevnice kada rade nedjelju i kada rade nocnu
meni iskreno je svejedno radilo ili ne radilo nedjeljom
ja mislim da je dobila vecina al svako ima svoje misljenje
Post Reply