SDA-All about

ultima_palabra

#49076 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa sta god mislili o samozatajnim i nesamozatajnim, ostaje fakt da su srpski nacionalisti preferirali da ovi drugi vode Muslimane/Bosnjake u kljucnom periodu za njihov opstanak. Mozda bi trebalo o tome razgovarati, umjesto vrijedjanja.
drug_profi

#49077 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne bi on onako reagovao da mi niej ovakav avatar i da ne zna da nisam Bosnjak.
Njemu se odmah na ove druge zacrveni pred ocima, pardon - zazeleni mu se...
palermo

#49078 Re: SDA-All about

Post by palermo »

drug_profi wrote: 26/06/2020 22:23
palermo wrote: 26/06/2020 22:19
drug_profi wrote: 26/06/2020 22:15 Ti meni ne valjas nikakav. Vidio sam ko si i sta si.
Obicni tupavi nacionalista i pokusavas od drugih napraviti isto.
Potpuno si u krivu, niti sam tupav, niti sam nacionalista....

Da li si ti nacionalista ne znam, ono što znam je da ti je onaj post bio nacionalistički intoniran, i još znam da si iznimno nevaspitan.....
Nit je moj post nacionalisticki bio nit si ti to sto mislis za sebe. Nisam nevaspitan vec mi te je pun qurac.
Ne qvotaj me vise nemoj da budes prvi na foe listi.
što se tiče qrc tu smo isti, i meni je pun qrc licemjerstva na ovom forumu....

I opet da spomenemo istu alatku, zaboli me hoću li biti prvi ili drugi na tvojoj foe listi.....

i evo za kraj još jedno slaganje, ne qvotam te više (ne'š biti prvi koga ne qvotam) ali ostavljam sebi za pravo da reagujem na svaku nebulozu za koju procijenim da treba reagovati...
asker

#49079 Re: SDA-All about

Post by asker »

Novi momenti, da ostadosmo "samozatajni" mozda ni rata nebi bilo :lol:

:thumbup:
drug_profi

#49080 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pazi šta su sinonimi za samozatajnost, a on nepismena frustrirana SDA ovca meni spocitava nacionalizam kada sam rekao da su bosanski muslimani bili OVO:

https://www.kontekst.io/hrvatski/samozatajnosti
skromnosti
nenametljivosti
suzdržanosti
šutljivosti
povučenosti
pedantnosti
samouvjerenosti
naivnosti
dobronamjernosti
plemenitosti
neustrašivosti
promišljenosti
drug_profi

#49081 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

asker wrote: 26/06/2020 22:29 Novi momenti, da ostadosmo "samozatajni" mozda ni rata nebi bilo :lol:

Ne znamo to, ali znamo da je prvo trebalo poceti mrziti neprijatelja, a kako ces ako ne mozes nista da mu prisijes.
asker

#49082 Re: SDA-All about

Post by asker »

drug_profi wrote: 26/06/2020 22:35
asker wrote: 26/06/2020 22:29 Novi momenti, da ostadosmo "samozatajni" mozda ni rata nebi bilo :lol:

Ne znamo to, ali znamo da je prvo trebalo poceti mrziti neprijatelja, a kako ces ako ne mozes nista da mu prisijes.

Da smo samo mi bili ti "neprijatelji" ovo tvoje bi imalo logike. Al zemljaci mrzili serijski, evo jos uvijek mrze, pa cak i ono drugo oko u glavi.
Kakav je to party bio, cudo i ne lajemo.

:bih:
palermo

#49083 Re: SDA-All about

Post by palermo »

To k'o biva kad su Bošnjaci prestali biti samozatajni, onda su ih drugi počeli smatrati neprijateljem....
Bloo
Globalna šefica

#49084 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 26/06/2020 22:34 Pazi šta su sinonimi za samozatajnost, a on nepismena frustrirana SDA ovca meni spocitava nacionalizam kada sam rekao da su bosanski muslimani bili OVO:

skromnosti
nenametljivosti
suzdržanosti
šutljivosti
povučenosti
pedantnosti
samouvjerenosti
naivnosti
dobronamjernosti
plemenitosti
neustrašivosti
promišljenosti
smiri se... :mrgreen:
Nisi ti kriv sto ne poznaje maternji jezik, pa sve percipira kao atak na "svoje".
Ne budi glup da se opravdavas i spustas na nivo koji donosi ban.
JThomas

#49085 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a prije svega ne budi glup da ideš na teren gdje oni jedino mogu zamutiti vodu u korist naslovnog kriminalnog kartela - nas ne vole što smo muslimani.

u prosjeku i na nivou država i politika to nije netačno, ni istorijski ni danas. samo su netačni zaključci koje oni izvode iz toga i pravdaju tridesetogodišnju pljačku vlastitog naroda. velikosrbi i arhitekti rata i genocida su se toliko "bojali" dobrog dede alje, njegovih saradnika i njihovih ideja, da su napravili peticiju za pomilovanje. a isto tako mu i mjezimac sa snahom upravlja danas, kao da su ispostava sanu za ovu stranu drine.
palermo

#49086 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Bloo wrote: 27/06/2020 08:52
drug_profi wrote: 26/06/2020 22:34 Pazi šta su sinonimi za samozatajnost, a on nepismena frustrirana SDA ovca meni spocitava nacionalizam kada sam rekao da su bosanski muslimani bili OVO:

skromnosti
nenametljivosti
suzdržanosti
šutljivosti
povučenosti
pedantnosti
samouvjerenosti
naivnosti
dobronamjernosti
plemenitosti
neustrašivosti
promišljenosti
Nisi ti kriv sto ne poznaje maternji jezik, pa sve percipira kao atak na "svoje".
:D

sram te bilo
nosara

#49087 Re: SDA-All about

Post by nosara »

palermo wrote: 26/06/2020 22:46 To k'o biva kad su Bošnjaci prestali biti samozatajni, onda su ih drugi počeli smatrati neprijateljem....
Ti si nekada bio radikalna komunjara na forumu. Sta te ubode pa dodje tobe?
palermo

#49088 Re: SDA-All about

Post by palermo »

nosara wrote: 27/06/2020 17:05
palermo wrote: 26/06/2020 22:46 To k'o biva kad su Bošnjaci prestali biti samozatajni, onda su ih drugi počeli smatrati neprijateljem....
Ti si nekada bio radikalna komunjara na forumu. Sta te ubode pa dodje tobe?
sve zavisi od toga kako definises komunjaru. Ja sebe i sada smatram komunjarom. Ne radiklnim, al svakako autenticnijim od.ovih novih komunjara koji ordiniraju forumom.
putokaz1

#49089 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

dA LI STVARNO MISLITE DA ĆE sda IZGUBITI U SARAJEVU?
Roccohljup

#49090 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Eki champi ima jos jedan portal pored SB :mrgreen:
naslovna / bih / vijesti

KO TO PLAĆA...Čamparu odao link: Spekulacije indirektno potvrđene, ovo je portal iza kojeg stoji ministar?

Objavljeno: 27.06.2020. u 16:28

71

Već neko vrijeme se spekulira da iza portala pressmedia.ba, koji je nedavno pokrenut, stoji ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Aljoša Čampara, a takve informacije danas su na neki način i potvrđene. 

Mediji su danas dobili "saopćenje" sa zvanične e-mail adrese Kabineta federalnog ministra unutrasnjih poslova, tačnije link na tekst u kojem je riječ o prisustvu delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova obilježavanju desete godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu. Indikativno je da link iz zvaničnog maila Čamparinog kabineta ne vodi na zvaničnu stranicu Ministarstva, nego upravo na portal pressmedia.ba. Ovaj portal nije zvanična web stranica Ministarstva, niti je uobičajeno da institucije redakcijama šalju linkove sa drugih medija, a naročito ne sa sumnjivih web stranica.

Naime, u impressumu tog, ako se može tako nazvati, informativnog portala, nije navedeno niti jedno ime - urednika ili novinara. Zvanično se ne zna ko su "novinari", vlasnici, niti bilo šta drugo. Ono što se nezvanično već neko vrijeme govori je da je ministar Čampara prije dva-tri mjeseca u svom kabinetu o trošku građana Federacije uhljebio najmanje jednu osobu, navodno bivšeg novinara jedne sarajevske redakcije, a kojem je između ostalog u opisu posla da po Čamparinim instrukcijama piše tekstove za pressmedia.ba.

U političkim i novinarskim krugovima se spekulira i to da je za potrebe pressmedia.ba angažirana i službenica jedne sarajevske općine, a čiji načelnik također podupire ovaj projekat zajedno sa Čamparom.

U pauzama kada ekipa sa pressmedia.ba ne krade tekstove i fotografije od drugih medija, onda se bave SDA-ovim unutarstranačkim obračunima i "obradom" pojedinih zvaničnika i direktora državnih institucija, gdje je više nego očito da se stavovi izneseni u tim tekstovima menje-više podudaraju sa javno iznesenim stavovima ministra Čampare.

Jedina pouzdana informacije u vezi s tim portalom je ta da je domena registrirana na izvjesnog Muniba Halimanovića, navodno nastanjenog u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

Izvor: Faktor

71
drug_profi

#49091 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 27/06/2020 08:52

skromnosti
nenametljivosti
suzdržanosti
šutljivosti
povučenosti
pedantnosti
samouvjerenosti
naivnosti
dobronamjernosti
plemenitosti
neustrašivosti
promišljenosti
Smirio sam se ja cim sam mu rekao sto ga spada. Nemam ja sta sa takvim ljudima pricat. Kao sto rekoh, oni su meni... i ja njima... :evil:
Nego mi zivac izvadi nacionalna prica na koju sam inace alergican.
Better Man

#49092 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Prioritet svih prioriteta je srušit SDA na lokalnim izborima zajedno sa njihovim satelitima SBB i Df, a onda 2022. godine to isto uraditi na opštim izborima i pored njih srušiti HDZ. A HDZ se može srušiti samo ako SDP, NS, NIP i drugi koji budu s njima kandiduju što više hrvata kako bi ovladali domovima naroda u FBiH i na državnom nivou. Nakon toga krenuti u žestoke reforme i to prvo izvršiti udar na političare, tj. poslanike na način da im se ukinu sve privilegije osim plate, toplog i prevoza, a posebno onemogučiti da oni koji ne budu više poslanici ili ministri da mogu uživati neka prava. Njih odmah na biro i neka imaju ista prava kao obični ljudi bez ikakvih privilegija. Sve isto i za članove Predsjedništva BiH, tj. one koji ne budu dobili novi mandat. Nema kancelarije, niti službenog vozila, niti bijelog hljeba, već na biro.
drug_profi

#49093 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Better Man wrote: 28/06/2020 00:03 Prioritet svih prioriteta je srušit SDA na lokalnim izborima zajedno sa njihovim satelitima SBB i Df, a onda 2022. godine to isto uraditi na opštim izborima i pored njih srušiti HDZ. A HDZ se može srušiti samo ako SDP, NS, NIP i drugi koji budu s njima kandiduju što više hrvata kako bi ovladali domovima naroda u FBiH i na državnom nivou. Nakon toga krenuti u žestoke reforme i to prvo izvršiti udar na političare, tj. poslanike na način da im se ukinu sve privilegije osim plate, toplog i prevoza, a posebno onemogučiti da oni koji ne budu više poslanici ili ministri da mogu uživati neka prava. Njih odmah na biro i neka imaju ista prava kao obični ljudi bez ikakvih privilegija. Sve isto i za članove Predsjedništva BiH, tj. one koji ne budu dobili novi mandat. Nema kancelarije, niti službenog vozila, niti bijelog hljeba, već na biro.
Osim ako Bakir pristane na IZ po želji Dragana. Onda neće moći bez "legitimnih". Jer jebiga ja sam nelegitiman i po kriteriju palerma i po kriteriju kolinde.
Kolinda

#49094 Re: SDA-All about

Post by Kolinda »

Better Man wrote: 28/06/2020 00:03 Prioritet svih prioriteta je srušit SDA na lokalnim izborima zajedno sa njihovim satelitima SBB i Df, a onda 2022. godine to isto uraditi na opštim izborima i pored njih srušiti HDZ. A HDZ se može srušiti samo ako SDP, NS, NIP i drugi koji budu s njima kandiduju što više hrvata kako bi ovladali domovima naroda u FBiH i na državnom nivou. Nakon toga krenuti u žestoke reforme i to prvo izvršiti udar na političare, tj. poslanike na način da im se ukinu sve privilegije osim plate, toplog i prevoza, a posebno onemogučiti da oni koji ne budu više poslanici ili ministri da mogu uživati neka prava. Njih odmah na biro i neka imaju ista prava kao obični ljudi bez ikakvih privilegija. Sve isto i za članove Predsjedništva BiH, tj. one koji ne budu dobili novi mandat. Nema kancelarije, niti službenog vozila, niti bijelog hljeba, već na biro.
Znači i dalje se sve svodi na to da "zajebete" volju Hrvatskog naroda...najbolje bi bilo da se ti izabrani Hrvati zovu Edin, Anel i slično...Edin se recimo pokazao odličnim Hrvatom dok je plaćao 100KM pa snimljen za glasove u BPK....
Kolinda

#49095 Re: SDA-All about

Post by Kolinda »

drug_profi wrote: 28/06/2020 00:10
Osim ako Bakir pristane na IZ po želji Dragana. Onda neće moći bez "legitimnih". Jer jebiga ja sam nelegitiman i po kriteriju palerma i po kriteriju kolinde.
Da se ja pitam Hrvate bi mogao predstavljati: Halid, Jovan i Ivan ali ako su ih izabrali oni koje predstavljaju...to što se netko zove Ivan a bira ga Jovan ili Halid ne znači da je legitiman...US je to obrazložio u presudi "Ljubić".
Temeljna zadaća Doma naroda je zaštita konstitutivnosti naroda. Prema Ustavu Federacije, Federacija se sastoji od federalnih jedinica (kantona). "Dom naroda nije međutim Dom federalnih jedinica nego Dom konstitutivnih naroda". Ustavni sud podsjeća da se prema općem načelu demokracije pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru onih koje predstavlja i čije interese zastupa. U tom smislu veza između onih koje predstavlja i njihovih političkih predstavnika na svim administrativno-političkim razinama je ta koja omogućava legitimitet predstavnicima zajednice. Dakle, samo legitimitet predstavljanja stvara temelj za stvarno sudjelovanje i odlučivanje.[3]
madner

#49096 Re: SDA-All about

Post by madner »

Problem je sto ne moze stopa pdva biti u domenu zastite konstuitivnosti, taj dio se naravno glatko presuti.
Better Man

#49097 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Kolinda wrote: 28/06/2020 10:05
Znači i dalje se sve svodi na to da "zajebete" volju Hrvatskog naroda...najbolje bi bilo da se ti izabrani Hrvati zovu Edin, Anel i slično...Edin se recimo pokazao odličnim Hrvatom dok je plaćao 100KM pa snimljen za glasove u BPK....
Kandidovati prave hrvate da se sruši fašistički HDZ, koji je odgovoran za kriminal i neke od najstaršnijih ratnih zločina na području BiH. Samo tako ova država može konačno krenuti u prosperitet i razvoj.
bunk

#49098 Re: SDA-All about

Post by bunk »

...ti Bettermanu kao da zivis negdje na planeti Namek...
Kolinda

#49099 Re: SDA-All about

Post by Kolinda »

Better Man wrote: 28/06/2020 21:15
Kolinda wrote: 28/06/2020 10:05
Kandidovati prave hrvate da se sruši fašistički HDZ, koji je odgovoran za kriminal i neke od najstaršnijih ratnih zločina na području BiH. Samo tako ova država može konačno krenuti u prosperitet i razvoj.
Ma ja FAŠISTIČKI, kakav će biti drugo, zli hadezeovci (svi Hrvati)....sa SDA, Komšićem, Zukićem, Novalićem i sličnima će zavladati prosperitet....samo vam fali poštenih Hrvata tipa Edim Fejzić, Anel Šahinović, Zlatko Miletić, par Lijanovića i hrpica haspeovaca....i ja jedva čekam taj dan...
zubi

#49100 Re: SDA-All about

Post by zubi »

Kolinda wrote: 28/06/2020 21:54 Ma ja FAŠISTIČKI, kakav će biti drugo, zli hadezeovci
Da.
Post Reply