Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#4876 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ukrajinski vojnici trolaju Ruske koji kontrolisu avio bazu gde su ostala 45 Ukrajinskih lovaca MiG29.

Nose Ukrajinsku zastavu i Sovjetsku ratnu pod kojom se branio Krim 41-42 godine ali su nenaoruzani. :D
Ovo sam pisao pre par strana ali sada su slike bolje
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Hlapoje

#4877 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

llull wrote:Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Kao sto se i sada vidi on mi je pricao da u jugozapadnim i zapadnim krajevima zemlje kompletan projekat se primio sjajno, na zapadu su ljudi uglavnom antiruski orijentisani i prepuni prezira prema rujama.
Centralni dio je siromasan kao i vecina zemlje, jednostavno prostrana polja i bezbroj laganih brezuljaka, elem necemo o geografiji , kaze da jednostavno istok hrani zemlju, Donjeck sam po sebi je bogatiji od svih ostalih. A tamo, ukrajinci i rusi su manje vise jedno, ruski jezik je apsolutno dominantan u cijeloj zemlji.
Donjeck nema sanse da se prepusti prozapadnim snagama jer ljudi zive od trgovine i razmjene sa rusima, klinci uce po ruskim knjigama i svi ali bas svi govore ruski.
Manje vise svi oligarsi sa istoka su povezani sa ruskim tajkunima a dalje i sa ruskim vladajucim strukturama, jednostavno tu moze doci do promjena samo ako neko preobrati bogatase da predju na zapadnu stranu.

Sto se tice socijalnog stanja , jednostavno na zapadu ljudi grcaju u nemastini Donjeck se moze nazvati najbogatijim gradom u ukrajini .

Ovo sam manje vise sve cuo od covjeka koji je bio tamo i radio to sto je radio za interese zapadnoevropskih zemalja.
Ma neeee...Nemoguće da je tako.
To su sve Ukrajinci. Kako mogu biti različiti?
Ukrajinac...to u prevodu znači Krajišnik...A zna se da su Krajišnici svi složni.
Krajišnik iz Bihaća, nikad ne bi udario na Krajišnika iz Drvara...a pogotovo ako navali tudjin spolja.
nihoniho

#4878 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Hlapoje wrote:
nihoniho wrote:
Hlapoje wrote: Uči ti malo povijest.
Zašto nije došlo do homogenizacije Jugoslavije kad je napadnuta od Nemačke?
U Ukrajini je na delu najpre verska, a potom i nacionalna polarizacija...

Ne može onom Ukrajincu na istoku, koji je vernik Ruske pravoslavne crkve i priča ruskim jezikom(a takvih je 10 miliona), biti bliži neki skinheds-unijat iz Lavova od bilo kog Rusa.
Dok mu je pripadnik Otacastvenog Pokreta "OBRAZ" , brat po veri i oruzju :-)
Zaista ne znam kakve "Obraz" ima veze sa ovim o čemu se priča.

Ti si jedan od onih, koji u neznanju i nedostatku argumenata...lupetaju neke nepovezane stvari.
Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4879 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

olympus76 wrote:
Lajavikrelac wrote:
olympus76 wrote:sto me nesto ovi rusi na krimu podsjecaju na ugrozene srbe u hr i bosni gdje "ustase i mudzahedini bacaju srpsku nejac
lavovima i rezu im glave"

samo naprijed ukrajinci nedajte strvinarima i agresorima svoju zemlju
Ti ako si iz Istre ja sam sa Marsa kad tako govoriš.....tamo je antifašizam imperativ :oops:
neznam sta je cudno,naravno da smo antifasisti tu u istri

nema razlike izmedju srpske agresije na hr i bosnu,i ruske agresije na ukrajinu,izlika im je ista,"ugrozenost njihovog
stanovnistva".

samo me zanima koliko je to rusa ubijeno od pocetka revolucije?
Ma jašta, ako imalo poznaješ istoriju trebao bi znati čije su slike "demokrate" kačile po Kijevu kad su preuzeli legalno izabranu vlast nasiljem i ubijanjem Ukrajinaca, a ne Rusa..... :oops:
Hlapoje wrote:Ne može onom Ukrajincu na istoku, koji je vernik Ruske pravoslavne crkve i priča ruskim jezikom(a takvih je 10 miliona), biti bliži neki skinheds-unijat iz Lavova od bilo kog Rusa.
Upravo tako. Ukrajina nije nacionalno i vjerski homegena zemlja, što se onda narod na istoku Ukrajine stavio otvoreno na rusku stranu? Natjerali ih Rusi tenkovima? :-) Ovi sa zapada drugačije pričaju od ovih na istoku, Galicija je više Poljska neko Ukrajina.
nihoniho

#4880 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Hlapoje wrote: Ma neeee...Nemoguće da je tako.
Ukrajinac...to u prevodu znači Krajišnik...A zna se da su Krajišnici svi složni.
Krajišnik iz Bihaća, nikad ne bi udario na Krajišnika iz Drvara...a pogotovo ako navali tudjin spolja.
Eto, sada malo negirati postojanje Ukrajinaca kao nacije, sve po staroj praksi... :-)
It_is_a_Leclerc

#4881 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

@AleksoMKD

Kakve su ovo slike ?!
Pa forumski geopolitički analitičari su već utvrdili da Ukrajina uopšte nema vojsku, već vojni orkestar koji pjeva "Rossia sviševnja" sa slikama Putina... Ostali su dezertirali.

:? :lol:
LBVIEW

#4882 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

raskopusa wrote: ne vidim problem da vojvodina bude samostalna,ako je to volja naroda.
tako i republika srpska nek bude suverena drzava. naravno sa distriktom brcko.
ako zele bujrum. :thumbup:
Ako zele reprizu Oluje,bujrum.
Ili ti mislis kako je samo vama dozvoljeno uspostavljati "realnost" na terenu silom?
Dream on,sinko. :lol:
Itakoto

#4883 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Ukrajinci kao nacija ne postoje. Sve su to Srb... ovaj Rusi! I ukrajinski jezik ne postoji. To je samo ruski dijalekt!
Hlapoje

#4884 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je...Domovina iznad svega.
Tako je i u Bosni.
Kad dodje stani-pani...sve verske razlike se pravazidju.
llull

#4885 Re: Ukrajina

Post by llull »

Hlapoje wrote:
llull wrote:Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Kao sto se i sada vidi on mi je pricao da u jugozapadnim i zapadnim krajevima zemlje kompletan projekat se primio sjajno, na zapadu su ljudi uglavnom antiruski orijentisani i prepuni prezira prema rujama.
Centralni dio je siromasan kao i vecina zemlje, jednostavno prostrana polja i bezbroj laganih brezuljaka, elem necemo o geografiji , kaze da jednostavno istok hrani zemlju, Donjeck sam po sebi je bogatiji od svih ostalih. A tamo, ukrajinci i rusi su manje vise jedno, ruski jezik je apsolutno dominantan u cijeloj zemlji.
Donjeck nema sanse da se prepusti prozapadnim snagama jer ljudi zive od trgovine i razmjene sa rusima, klinci uce po ruskim knjigama i svi ali bas svi govore ruski.
Manje vise svi oligarsi sa istoka su povezani sa ruskim tajkunima a dalje i sa ruskim vladajucim strukturama, jednostavno tu moze doci do promjena samo ako neko preobrati bogatase da predju na zapadnu stranu.

Sto se tice socijalnog stanja , jednostavno na zapadu ljudi grcaju u nemastini Donjeck se moze nazvati najbogatijim gradom u ukrajini .

Ovo sam manje vise sve cuo od covjeka koji je bio tamo i radio to sto je radio za interese zapadnoevropskih zemalja.

A uceram mu bo, udarali su kod nas i blizi na blize a kamo li Biscanin na Drvarcanina... Geralno nema tu rata, i ako se zapuca bice cisto da se nisu vozali dzaba po dzadi :)
Domaci izdajnik

#4886 Re: Ukrajina

nihoniho wrote:Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je neće braća pravoslavci jedni na druge.....Bugari i Srbi, Grci i Bugari, Rusi i Gruzijci, Rusi i Ukrajinci nikad oni nisu međusobno ratovali a jok :-)
Kad će neki likovi na ovom dunjaluku utuviti sebi u glavu da je interes i politika prije svega, pa tek ostalo kad dođe na red.... :oops:
It_is_a_Leclerc

#4887 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Itakoto wrote:Ukrajinci kao nacija ne postoje. Sve su to Srb... ovaj Rusi! I ukrajinski jezik ne postoji. To je samo ruski dijalekt!
Zapravo to su "poukrajiničeni Srb..ovaj Rusi".
Srb, ovaj Rusi, polažu historijsko pravo na Krim !
AleksoMKD

#4888 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

nihoniho wrote: Rusi nisu toliko veliki i jaki , a Ukrajina nije toliko bespomocna i mala.
Rusija je uzela Krim i to je to, sve drugo vodi u rat.
interesantna zamjena teza !? nece Ukrajinci ratovati za Ukrajinu!? :shock: A Rusi ce, kao, ratovati za ruse u ukrajini :-)
Nece svi Ukrajinci ratovati. Naravno tolika zemlja ima vise nego dovoljno ljudi da naprave otpor, ali Rusi nece ni pokusati da zauzmu druge delove Ukrajine, zasto i bi?

Ko sto neko napisa Ukrajinac pravoslavac iz RPC bas i nece stati rame uz rame sa Unijatom sa zapada a da se obojca ne brinu vise zbog druga u stroju nego Rusa.

Eto ti primer na Krimu u zadnjih par dana, neke baze se predale a neke nisu i vojnici cuvaju strazu pod oruzjem, zasto?
Mozda zato jer su oficiri jednih pro-Ruski a drugih nisu.
Jebiga 45 komada Mig29 je momentalno vise lovaca nego sto ex-Yu + Bugarska + Rumunija + Madjarska imaju zajedno a baza pade pod Ruse tek tako. To je neko iznutra odradio 100%.

Rata nece biti, svi ce malo lajati, Krim ce dobiti specijalniji status nego sto ga sada ima i svi srecni.
Osim normalno Ukrajine.

Ne bih ja volio da mi Rusija bude komsija, ali posto njima je komsija.....................
nihoniho

#4889 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Hlapoje wrote:
nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je i u Bosni.
A sta je domovina za Ukrajinace , koji cine 80% stanovnistva u Ukrajini !? Je li ukrajina ili Rusija !? :?
Domaci izdajnik

#4890 Re: Ukrajina

LBVIEW wrote:
raskopusa wrote: ne vidim problem da vojvodina bude samostalna,ako je to volja naroda.
tako i republika srpska nek bude suverena drzava. naravno sa distriktom brcko.
ako zele bujrum. :thumbup:
Ako zele reprizu Oluje,bujrum.
Ili ti mislis kako je samo vama dozvoljeno uspostavljati "realnost" na terenu silom?
Dream on,sinko. :lol:
Teško da bi mogla repriza, onih što je ostalo poslije prve Oluje nema ni za jedan traktor....ne isplati se.
LBVIEW

#4891 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

Hlapoje wrote:

Kako ko, pojedini su poprilicno diobijali po labrnji od ovih Krajisnika iz Bihaca i okolice u zadnjem ratu. :izet:
Itakoto

#4892 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

It_is_a_Leclerc wrote:
Itakoto wrote:Ukrajinci kao nacija ne postoje. Sve su to Srb... ovaj Rusi! I ukrajinski jezik ne postoji. To je samo ruski dijalekt!
Zapravo to su "poukrajiničeni Srb..ovaj Rusi".
Srb, ovaj Rusi, polažu historijsko pravo na Krim !
Nemoj da ti sada postavim istorijsku kartu kako ta Ukrajina nikad nije postojala prije 1993! Sve je to bre bila Srb.., ovaj Rusija. Nas i Rusa negde oko 300 miliona.
nihoniho

#4893 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

AleksoMKD wrote:
Rata nece biti, svi ce malo lajati, Krim ce dobiti specijalniji status nego sto ga sada ima i svi srecni.
Osim normalno Ukrajine.

Ne bih ja volio da mi Rusija bude komsija, ali posto njima je komsija.....................
Pa ne vidim gdje je problem ? Krim ce dobiti specijalni status, to je realnost, glavni grad je Kijev, Ukrajina ide tamo gdje je krenula - prema zapadu !
Itakoto

#4894 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

nihoniho wrote:
Hlapoje wrote:
Tako je i u Bosni.
A sta je domovina za Ukrajinace , koji cine 80% stanovnistva u Ukrajini !? Je li ukrajina ili Rusija !? :?
Joj ti pitanja! Pa Rusija naravno kao sto je i Srbima iz BiH Srbija domovina. Bosna i Ukrajina su samo oblasti/ regije u sklopu domovina.
Michio Kaku

#4895 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Zapadu ne pada na pamet da otvori vrata Ukrajincima, tako da će htjeli ne htjeli prije ili kasnije morati sa Rusijom.
nihoniho

#4896 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Itakoto wrote: Joj ti pitanja! Pa Rusija naravno kao sto je i Srbima iz BiH Srbija domovina. Bosna i Ukrajina su samo oblasti/ regije u sklopu domovina.
jebo te, oni to stvarno misle :-)
Last edited by nihoniho on 04/03/2014 17:07, edited 1 time in total.
Hlapoje

#4897 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote:
Hlapoje wrote:
Tako je i u Bosni.
Pa očigledno da ne vide svi Ukrajinci svoju domovinu na isti način.
Možeš li to da shvatiš?

Evo, čovek je u ovom postu sve lepo objasnio.
Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.

Domaci izdajnik

#4898 Re: Ukrajina

Michio Kaku wrote:Zapadu ne pada na pamet da otvori vrata Ukrajincima, tako da će htjeli ne htjeli prije ili kasnije morati sa Rusijom.
Naravno da ne pada na pamet, malo im je Rumuna, Bugara ,Poljaka i našijeh kukavaca zadnjih godina, nije Ukrajina mala zemlja....
llull

#4899 Re: Ukrajina

Post by llull »

Realno to je sve relativno ... brojke su sve kazu a opet sve sakriju...

Npr kod nas sada 54% je bosnjaka , ostalih tj. srba, hrvata i pokemona ima 46% ajd da kazemo ... za bosnjake sam siguran da je domovina BiH , sta cemo sa ostalih iz manjeg entiteta ili iz hrvatskih kantona sa putovnicama... u ovakvim zemljama homogeno razmisljanje i poimanje domovine je veoma diskutabilno, tamo gdje imaju vjerske i nacionalne razlike a posebno u losem socijalnom stanju je svasta moguce, nema tu nazalost ni D od Domovine nazalost.

I opet treba ponoviti sve ovo je "go k...c" , izbori su jedino mjerilo, zajebi sve nacionaliste sa zapada, ruse i ruski naklonjene ukrajince sa istoka...
Glupavi revolucionari su ipak sebe zajebali.
Hlapoje

#4900 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

LBVIEW wrote:
Kako ko, pojedini su poprilicno diobijali po labrnji od ovih Krajisnika iz Bihaca i okolice u zadnjem ratu. :izet:
Kao i uvek, mnogo si interesantan i elokventan poput poklopca na WC šolji.
Mislim zaista, ne znam kako bi ovaj forum funkcionisao bez ovako genijalnih i duhovitih doskočica.
Post Reply