Nose Ukrajinsku zastavu i Sovjetsku ratnu pod kojom se branio Krim 41-42 godine ali su nenaoruzani.
Ovo sam pisao pre par strana ali sada su slike bolje

Ma neeee...Nemoguće da je tako.llull wrote:Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Kao sto se i sada vidi on mi je pricao da u jugozapadnim i zapadnim krajevima zemlje kompletan projekat se primio sjajno, na zapadu su ljudi uglavnom antiruski orijentisani i prepuni prezira prema rujama.
Centralni dio je siromasan kao i vecina zemlje, jednostavno prostrana polja i bezbroj laganih brezuljaka, elem necemo o geografiji , kaze da jednostavno istok hrani zemlju, Donjeck sam po sebi je bogatiji od svih ostalih. A tamo, ukrajinci i rusi su manje vise jedno, ruski jezik je apsolutno dominantan u cijeloj zemlji.
Donjeck nema sanse da se prepusti prozapadnim snagama jer ljudi zive od trgovine i razmjene sa rusima, klinci uce po ruskim knjigama i svi ali bas svi govore ruski.
Manje vise svi oligarsi sa istoka su povezani sa ruskim tajkunima a dalje i sa ruskim vladajucim strukturama, jednostavno tu moze doci do promjena samo ako neko preobrati bogatase da predju na zapadnu stranu.
Sto se tice socijalnog stanja , jednostavno na zapadu ljudi grcaju u nemastini Donjeck se moze nazvati najbogatijim gradom u ukrajini .
Ovo sam manje vise sve cuo od covjeka koji je bio tamo i radio to sto je radio za interese zapadnoevropskih zemalja.
Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -Hlapoje wrote:Zaista ne znam kakve "Obraz" ima veze sa ovim o čemu se priča.nihoniho wrote:Dok mu je pripadnik Otacastvenog Pokreta "OBRAZ" , brat po veri i oruzjuHlapoje wrote: Uči ti malo povijest.
Zašto nije došlo do homogenizacije Jugoslavije kad je napadnuta od Nemačke?
U Ukrajini je na delu najpre verska, a potom i nacionalna polarizacija...
Ne može onom Ukrajincu na istoku, koji je vernik Ruske pravoslavne crkve i priča ruskim jezikom(a takvih je 10 miliona), biti bliži neki skinheds-unijat iz Lavova od bilo kog Rusa.
Ti si jedan od onih, koji u neznanju i nedostatku argumenata...lupetaju neke nepovezane stvari.
Ma jašta, ako imalo poznaješ istoriju trebao bi znati čije su slike "demokrate" kačile po Kijevu kad su preuzeli legalno izabranu vlast nasiljem i ubijanjem Ukrajinaca, a ne Rusa.....olympus76 wrote:neznam sta je cudno,naravno da smo antifasisti tu u istriLajavikrelac wrote:Ti ako si iz Istre ja sam sa Marsa kad tako govoriš.....tamo je antifašizam imperativolympus76 wrote:sto me nesto ovi rusi na krimu podsjecaju na ugrozene srbe u hr i bosni gdje "ustase i mudzahedini bacaju srpsku nejac
lavovima i rezu im glave"
samo naprijed ukrajinci nedajte strvinarima i agresorima svoju zemlju
nema razlike izmedju srpske agresije na hr i bosnu,i ruske agresije na ukrajinu,izlika im je ista,"ugrozenost njihovog
stanovnistva".
samo me zanima koliko je to rusa ubijeno od pocetka revolucije?
Upravo tako. Ukrajina nije nacionalno i vjerski homegena zemlja, što se onda narod na istoku Ukrajine stavio otvoreno na rusku stranu? Natjerali ih Rusi tenkovima?Hlapoje wrote:Ne može onom Ukrajincu na istoku, koji je vernik Ruske pravoslavne crkve i priča ruskim jezikom(a takvih je 10 miliona), biti bliži neki skinheds-unijat iz Lavova od bilo kog Rusa.
Eto, sada malo negirati postojanje Ukrajinaca kao nacije, sve po staroj praksi...Hlapoje wrote: Ma neeee...Nemoguće da je tako.
To su sve Ukrajinci. Kako mogu biti različiti?
Ukrajinac...to u prevodu znači Krajišnik...A zna se da su Krajišnici svi složni.
Krajišnik iz Bihaća, nikad ne bi udario na Krajišnika iz Drvara...a pogotovo ako navali tudjin spolja.
Ako zele reprizu Oluje,bujrum.raskopusa wrote: ne vidim problem da vojvodina bude samostalna,ako je to volja naroda.
tako i republika srpska nek bude suverena drzava. naravno sa distriktom brcko.
ako zele bujrum.
Tako je...Domovina iznad svega.nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Hlapoje wrote:Ma neeee...Nemoguće da je tako.llull wrote:Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Kao sto se i sada vidi on mi je pricao da u jugozapadnim i zapadnim krajevima zemlje kompletan projekat se primio sjajno, na zapadu su ljudi uglavnom antiruski orijentisani i prepuni prezira prema rujama.
Centralni dio je siromasan kao i vecina zemlje, jednostavno prostrana polja i bezbroj laganih brezuljaka, elem necemo o geografiji , kaze da jednostavno istok hrani zemlju, Donjeck sam po sebi je bogatiji od svih ostalih. A tamo, ukrajinci i rusi su manje vise jedno, ruski jezik je apsolutno dominantan u cijeloj zemlji.
Donjeck nema sanse da se prepusti prozapadnim snagama jer ljudi zive od trgovine i razmjene sa rusima, klinci uce po ruskim knjigama i svi ali bas svi govore ruski.
Manje vise svi oligarsi sa istoka su povezani sa ruskim tajkunima a dalje i sa ruskim vladajucim strukturama, jednostavno tu moze doci do promjena samo ako neko preobrati bogatase da predju na zapadnu stranu.
Sto se tice socijalnog stanja , jednostavno na zapadu ljudi grcaju u nemastini Donjeck se moze nazvati najbogatijim gradom u ukrajini .
Ovo sam manje vise sve cuo od covjeka koji je bio tamo i radio to sto je radio za interese zapadnoevropskih zemalja.
Ukrajinac...to u prevodu znači Krajišnik...A zna se da su Krajišnici svi složni.
Krajišnik iz Bihaća, nikad ne bi udario na Krajišnika iz Drvara...a pogotovo ako navali tudjin spolja.
Tako je neće braća pravoslavci jedni na druge.....Bugari i Srbi, Grci i Bugari, Rusi i Gruzijci, Rusi i Ukrajinci nikad oni nisu međusobno ratovali a joknihoniho wrote:Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Zapravo to su "poukrajiničeni Srb..ovaj Rusi".Itakoto wrote:Ukrajinci kao nacija ne postoje. Sve su to Srb... ovaj Rusi! I ukrajinski jezik ne postoji. To je samo ruski dijalekt!
Nece svi Ukrajinci ratovati. Naravno tolika zemlja ima vise nego dovoljno ljudi da naprave otpor, ali Rusi nece ni pokusati da zauzmu druge delove Ukrajine, zasto i bi?nihoniho wrote: Rusi nisu toliko veliki i jaki , a Ukrajina nije toliko bespomocna i mala.
Rusija je uzela Krim i to je to, sve drugo vodi u rat.
interesantna zamjena teza !? nece Ukrajinci ratovati za Ukrajinu!?A Rusi ce, kao, ratovati za ruse u ukrajini
A sta je domovina za Ukrajinace , koji cine 80% stanovnistva u Ukrajini !? Je li ukrajina ili Rusija !?Hlapoje wrote:Tako je...Domovina iznad svega.nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je i u Bosni.
Kad dodje stani-pani...sve verske razlike se pravazidju.
Teško da bi mogla repriza, onih što je ostalo poslije prve Oluje nema ni za jedan traktor....ne isplati se.LBVIEW wrote:Ako zele reprizu Oluje,bujrum.raskopusa wrote: ne vidim problem da vojvodina bude samostalna,ako je to volja naroda.
tako i republika srpska nek bude suverena drzava. naravno sa distriktom brcko.
ako zele bujrum.
Ili ti mislis kako je samo vama dozvoljeno uspostavljati "realnost" na terenu silom?
Dream on,sinko.
Kako ko, pojedini su poprilicno diobijali po labrnji od ovih Krajisnika iz Bihaca i okolice u zadnjem ratu.Hlapoje wrote:Ma neeee...Nemoguće da je tako.llull wrote:Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Nemoj da ti sada postavim istorijsku kartu kako ta Ukrajina nikad nije postojala prije 1993! Sve je to bre bila Srb.., ovaj Rusija. Nas i Rusa negde oko 300 miliona.It_is_a_Leclerc wrote:Zapravo to su "poukrajiničeni Srb..ovaj Rusi".Itakoto wrote:Ukrajinci kao nacija ne postoje. Sve su to Srb... ovaj Rusi! I ukrajinski jezik ne postoji. To je samo ruski dijalekt!
Srb, ovaj Rusi, polažu historijsko pravo na Krim !
Pa ne vidim gdje je problem ? Krim ce dobiti specijalni status, to je realnost, glavni grad je Kijev, Ukrajina ide tamo gdje je krenula - prema zapadu !AleksoMKD wrote:
Rata nece biti, svi ce malo lajati, Krim ce dobiti specijalniji status nego sto ga sada ima i svi srecni.
Osim normalno Ukrajine.
Ne bih ja volio da mi Rusija bude komsija, ali posto njima je komsija.....................
Joj ti pitanja! Pa Rusija naravno kao sto je i Srbima iz BiH Srbija domovina. Bosna i Ukrajina su samo oblasti/ regije u sklopu domovina.nihoniho wrote:A sta je domovina za Ukrajinace , koji cine 80% stanovnistva u Ukrajini !? Je li ukrajina ili Rusija !?Hlapoje wrote:Tako je...Domovina iznad svega.nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je i u Bosni.
jebo te, oni to stvarno misleItakoto wrote: Joj ti pitanja! Pa Rusija naravno kao sto je i Srbima iz BiH Srbija domovina. Bosna i Ukrajina su samo oblasti/ regije u sklopu domovina.
Pa očigledno da ne vide svi Ukrajinci svoju domovinu na isti način.nihoniho wrote:A sta je domovina za Ukrajinace , koji cine 80% stanovnistva u Ukrajini !? Je li ukrajina ili Rusija !?Hlapoje wrote:Tako je...Domovina iznad svega.nihoniho wrote: Ne postoji drugi nacin da ti odgovorim na guslarske argumente o tome da necer pravoslavni brat na pravoslavnog , vjerskoj podjeli... ja ne bi vise -
Tako je i u Bosni.
Maleni osvrt na dogadjaje prije 10 godina u Ukrajini , naime moj zet ( suprug moje prve rodice ) srbin iz Beograda istaknuti clan Otpora je po zadatku isao u Ukrajinu da sa nekoliko desetaka svojih kolega organizuje narandzastu revoluciju protiv proruske vlasti , debelo placeni i dobro organizovani ( znate uglavnom ko je bio finansijer ) presli su cijelu ukrajinu uzduz i poprijeko.
Naravno da ne pada na pamet, malo im je Rumuna, Bugara ,Poljaka i našijeh kukavaca zadnjih godina, nije Ukrajina mala zemlja....Michio Kaku wrote:Zapadu ne pada na pamet da otvori vrata Ukrajincima, tako da će htjeli ne htjeli prije ili kasnije morati sa Rusijom.
Kao i uvek, mnogo si interesantan i elokventan poput poklopca na WC šolji.LBVIEW wrote:
Kako ko, pojedini su poprilicno diobijali po labrnji od ovih Krajisnika iz Bihaca i okolice u zadnjem ratu.