Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#4851 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

DaysleepeR

#4852 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

nema goreg epiteta za kritiku od avazovštine "pljuvanje"

e jest vas fahro naučio pristojnom izražavanju...

je li to kritikovanje izdaja države ili samo izdaja SDA?
VladaFBiH

#4853 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Cossack wrote:Image

http://www.sa-c.net/news-archive/item/4 ... glanu.html

Pljuvači raspalite i ovdje! :thumbup:
a kad će je otvoriti (mislim dvoranu)? :)
DaysleepeR

#4854 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

kad su krst na nju instalirali?

jel to priprema da se zove po Goranu Čengiću?
Gray

#4855 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

DaysleepeR wrote:kad su krst na nju instalirali?

Ne znam je li to šala, ali iza dvorane ima crkva čiji krst vidiš
Logovan

#4856 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:
Realizacijom ovog projekta, osim lijepo uređenog centralnog dijela Merhemića trga, biće onemogućen ulazak i prolaz motornim vozilima kako bi se spriječila oštećenja novih ploča na obnovljenom trgu, što je bio problem tokom svih prethodnih godina.
Samo što su napravili propust sa ovim. Raja se već parkira po novim pločama. Ne na ove kod fontane, nego na onom drugom dijelu trga. :-) Odmah su trebali staviti stubić ili nešto drugo što bi spriječilo vozanje po pločama.

Inače, trg k'o trg je ok. Ništa specijalno, ali nije ni loše. Možda malo previše nađiđano, a ona konstrukcija mi ne leži nikako. :| Zelenilo posađeno što je odlično, kocke ok.
Valja sve ovo održavati, jer kad se krenu prljati i kocke i konstrukcija, biće posla. A da ne govorim o šaranju idiota. Kad krenu natpisi te fks, te fkž, volim te alma, semire ljubavi moja, te srce, te ovo, te ono. :-) Valjda se može lako čistiti. :oops:

Dobro je pa staviše rampu desno od fontane, kao i stepenice. :thumbup:
drug_profi

#4857 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

rulof ce da zauzme pocasno mjesto
karanana

#4860 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

A znaci sam spomen park je u federaciji/kantonu. To mi nije bilo jasno jer onaj ulaz s vrha od ceste za trebevic i miljevica je manji entitet.

Edit: izgleda da presjeca spomen park ali je vecina u kantonu
DaysleepeR

#4861 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Gray wrote:
DaysleepeR wrote:kad su krst na nju instalirali?

Ne znam je li to šala, ali iza dvorane ima crkva čiji krst vidiš
naravno da je šala
orinoco

#4862 Re: Sarajevo Construction

Post by orinoco »

Thorgerson wrote:Trg ispred Ekonomije bi se mogao srediti i malo "otvoriti", uvezati malo vise sa Ferhadijom i spojiti tamo sa Domom armije. To je poprilican prostor i onako relativno i povelik trg za grad ove velicine. .
Očito da si gledao ili čitao Tasin projekat. Nije to lokacija za trg kakav se traži, bolji je prostor kod Pozorišta, s tim, kako je neko već predložio, da se i parking skloni i objedini cjelina
DaffyDuck

#4863 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

drugi profil wrote:Baš sam mislio kad će je neko ćunirati.... et voila!

Image

Plava stakla, wow....
Jel mi se cini da je skinuto?
Logovan

#4864 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

DaffyDuck wrote: Jel mi se cini da je skinuto?
Mislim da jeste koliko sam jučer vidio iz auta.
neki

#4865 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

DaffyDuck wrote:
drugi profil wrote:Baš sam mislio kad će je neko ćunirati.... et voila!

Image

Plava stakla, wow....
Jel mi se cini da je skinuto?
Skinuto je, i ja sam jutros primjetio...očigledno je nečija prijava urodila plodom..
DaffyDuck

#4866 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

koji napredak za ovaj grad :sretan:
drug_profi

#4867 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

DaffyDuck wrote:koji napredak za ovaj grad :sretan:
Ma da je ovo proslo, onda ne znam šta ne bi moglo.
P308

#4868 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

neki wrote: Skinuto je, i ja sam jutros primjetio...očigledno je nečija prijava urodila plodom..
Cesto urodi plodom nego smo mi takav narod da cemo radije sutiti ili komentarisati izmedju sebe (jos jedva docekati da damo negativan komentar kako nista u ovom gradu i drzavi ne valja) nego poduzeti nesto i sprijeciti ovakve stvari a mogu se itekako sprijeciti.
drug_profi

#4869 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

ja sam ubjeđen da su svi ljudi na dunjaluku isti. Oportunisti koji se prilagođavaju kako vjetar puše.
Jedino se razlikuju sistemi u kojima oni žive, pa ih sistem ili ohrabruje ili obeshrabruje da djeluju.
Sistem negdje funkcioniše u interesu države (nacije) i štiti je od retrogradnih pojava, a kod nas je sistem u funkciji vladajuće oligarhije i nebitno mu je da li nešto škodi državi, društvu, naciji, sve dok je u interesu nekog od klijentele.
Ovaj staklorezac izgleda nije dovoljno velik klijent da bi mu ovo prošlo, jer da jeste ne bi kupio stan sa najprljavijim zrakom u gradu pa ga ćunirao.
BadBoy

#4870 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:ja sam ubjeđen da su svi ljudi na dunjaluku isti.
Nisu. Postoje velike i izražene razlike između kultura, država i podneblja. Dokazano.

Eh sad imamo svi ista prava i iste mogućnosti, ali da smo svi isti - nismo.
drug_profi

#4871 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:
drugi profil wrote:ja sam ubjeđen da su svi ljudi na dunjaluku isti.
Nisu. Postoje velike i izražene razlike između kultura, država i podneblja. Dokazano.

Eh sad imamo svi ista prava i iste mogućnosti, ali da smo svi isti - nismo.
Pa upravo sam naglasio da zavisi u kakvom sistemu zive, a generalno smo ista zivotinja sa istim nagonima. Vaspitanje igra manju ulogu kad tu zivotinju stavis duze vrijeme u okruzenje gdje sistem vrijednosti na kojoj je vaspitana vise ne vazi.
lako je biti civilizovan u skandinaviji jer se vecina civilizovano ponasa i sistem to stiti.
Pitam te koliko bi skandinavac bio civilizovan da ga smjestis permanentno u BiH i da mu oduzmes pasos i prisilis da se bori ovdje za zivot, zdravlje i porodicu.
BadBoy

#4872 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Ali ti opet pričaš o sistemu kao nečemu mitskom što postoji samo od sebe i onda prema čemu se ljudi u pojedinim zemljama odluče ravnati i ponašati.

Imaju sisteeeem.

A ko je napravio taj sistem? Ljudi. Dakle od ljudi počinje. Zato neke zemlje imaju taj famozni sistem, a neke ne.
VladaFBiH

#4873 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

P308 wrote:
neki wrote: Skinuto je, i ja sam jutros primjetio...očigledno je nečija prijava urodila plodom..
Cesto urodi plodom nego smo mi takav narod da cemo radije sutiti ili komentarisati izmedju sebe (jos jedva docekati da damo negativan komentar kako nista u ovom gradu i drzavi ne valja) nego poduzeti nesto i sprijeciti ovakve stvari a mogu se itekako sprijeciti.
Upravo, inspekcije ipak rade svoj posao - iz iskustva... istina malo traje i komšije te više ne vole :) ali rade
Hajvan

#4874 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

VladaFBiH wrote:
P308 wrote:
Upravo, inspekcije ipak rade svoj posao - iz iskustva... istina malo traje i komšije te više ne vole :) ali rade
Jebo komsije koje te “vole” dok ih pustas da ti seru po glavi….
drug_profi

#4875 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:Ali ti opet pričaš o sistemu kao nečemu mitskom što postoji samo od sebe i onda prema čemu se ljudi u pojedinim zemljama odluče ravnati i ponašati.

Imaju sisteeeem.

A ko je napravio taj sistem? Ljudi. Dakle od ljudi počinje. Zato neke zemlje imaju taj famozni sistem, a neke ne.
Haj se malo rugaj.
Eto napravi ti sistem. Sto ga ne napravis?
Zato sto ti trebaju pretpostavke. Kriticna masa.
Kriticnu masu neces postici jer su zatucanim neandertalcima uvalili demagogiju od demokratije, pa oni sami srusise sistem koji "ih je ugnjetavao", ali koji je funkcionisao i obezbjeđivao koliko toliko red i pravicnost.
I onda je nastupio novi sistem, koji svim sredstvima obeshrabruje bilo kakvo uspostavljanje normalnih vrijednosti jer bi uspostavljanej tih vrijednosti srusilo "elitu" tog sistema, a sve ono sto vrijedi iz tog drustva, sve sto ima kicmu i karakter, se sikanira i tjera odavde.
Post Reply