Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Evenine

#48201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

palermo wrote: 16/02/2021 21:06
Evenine wrote: 16/02/2021 20:56
Kontaju da bi se zbog te simbolicne pobjede HB jurisnici demoralisali i poceli il masovno iseljavati il lijepiti Komsiceve postere po stanu. Valjda je to.
Simbolika je važna stvar. U ime simbolike su i glave padale. Ja kao mostaravc vrlo dobro znam da se ne bi ništa promijenilo, mislim da sam i postovima na temi izbora u Mostaru to i pokazivao, al vjeruj mi to zna gotovo svaki mostarac.....ali ne možeš ljude osuđivati zbog toga što su i oni htjeli osjetiti slast pobjede, što su i oni htjeli praviti vatromet.....
Jasno je to. Ektsremisti prvo prave bakljade za zlocince a sad vatromet. Ima i drugih nacina da se takvom ponasanju kisik prekine.

Treba proci nekoliko sedmica da se prasina slegne i glave ohlade. Prave bitke tek slijede...
detroit-mercy

#48202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:20
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:14
Duse drage, pa SDA nije nikada nizasta kriva, ni kad ti uvale one krsine od respiratora oni nisu krivi, ni kad njihovi ljudi privatizuju sve sto mogu putem pljackaske privatizacije oni nisu krivi, ni za svu kontrolu budzetskog novca, kradje, nepotizam, steljenja, stranacke firme. Ma ni zasta oni nisu krivi ne znam kako su se takvi naivni i posteni obreli u politici :mrgreen:.
SDAu je do juce odgovaralo da u Mostaru sjedi gradonacelnik Hrvat i nisu se bas bunili, jer su poklopili svoju zonu ineresa a partneri im svoju.
Da je SDA stalo do dzave i simbolike onda bi za gradonacelnika podrzali onoga koj je najzasluzniji za izbore u Mostaru. Ali SDAu su ipak vazniji visedecenijski partneri.
A sve ovo sto ti pises, ako mislis da ce se desiti jer SDA izabere gradonacelnika ond se dobro varas. SDA i HDZ su dvije strane iste medalje.
Nisam nikad rekao da SDA nije najveci krivac zbog korupcije i kriminala u drzavi, ali to nema veze sa nasom diskusijom.

Okej, da zaokruzimo. Za tebe pozicija gradonacelinka nije bitna, za mene je ovo izdaja od strane NS-a.
A sta su tacno izdali :mrgreen:.
palermo

#48203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:17
Evenine wrote: 16/02/2021 20:56
Kontaju da bi se zbog te simbolicne pobjede HB jurisnici demoralisali i poceli il masovno iseljavati il lijepiti Komsiceve postere po stanu. Valjda je to.
Simbolika je važna stvar. U ime simbolike su i glave padale. Ja kao mostaravc vrlo dobro znam da se ne bi ništa promijenilo, mislim da sam i postovima na temi izbora u Mostaru to i pokazivao, al vjeruj mi to zna gotovo svaki mostarac.....ali ne možeš ljude osuđivati zbog toga što su i oni htjeli osjetiti slast pobjede, što su i oni htjeli praviti vatromet.....
Upravo, ali nemojmo to onda predstavljati kao neki kvalitativni napredak nego vise kao cinjenicu da i mi sad njima suknemo.
Kako je izdaja na forumu laka rijec :mrgreen:.
apsolutno se slažem sa tim.

Meni bi mnogo bolje pristajala riječ, nekompetentnost i neka vsrta bahatosti pokazana od strane NS.a. I pri tome ne mislim na ovo zadnje glasanje, koje je meni ok, nego na čitav proces.
Bloo
Globalna šefica

#48204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:23
Duse drage, pa SDA nije nikada nizasta kriva, ni kad ti uvale one krsine od respiratora oni nisu krivi, ni kad njihovi ljudi privatizuju sve sto mogu putem pljackaske privatizacije oni nisu krivi, ni za svu kontrolu budzetskog novca, kradje, nepotizam, steljenja, stranacke firme. Ma ni zasta oni nisu krivi ne znam kako su se takvi naivni i posteni obreli u politici :mrgreen:.
SDAu je do juce odgovaralo da u Mostaru sjedi gradonacelnik Hrvat i nisu se bas bunili, jer su poklopili svoju zonu ineresa a partneri im svoju.
Da je SDA stalo do dzave i simbolike onda bi za gradonacelnika podrzali onoga koj je najzasluzniji za izbore u Mostaru. Ali SDAu su ipak vazniji visedecenijski partneri.
A sve ovo sto ti pises, ako mislis da ce se desiti jer SDA izabere gradonacelnika ond se dobro varas. SDA i HDZ su dvije strane iste medalje.
Nisam nikad rekao da SDA nije najveci krivac zbog korupcije i kriminala u drzavi, ali to nema veze sa nasom diskusijom.

Okej, da zaokruzimo. Za tebe pozicija gradonacelinka nije bitna, za mene je ovo izdaja od strane NS-a.
Bosnjake koji su im dali glas, probosanske snage a la SDA/DF/insertkojuvechocesstranku, drzave BiH, gradanski koncept koji postoji samo u glavama par ludaka i tako...
fosna2014

#48205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Last edited by fosna2014 on 16/02/2021 21:30, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#48206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Da bi postojala izdaja, potrebno je da nekom neko nesto pismeno ili usmeno obeca. Ovdje imamo suprotno, ljudi su obecavali upravo ono sto su kasnije napravili.
zlajaBHF

#48207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Ne mogu vise :)
detroit-mercy

#48208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 16/02/2021 21:24
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:17

Upravo, ali nemojmo to onda predstavljati kao neki kvalitativni napredak nego vise kao cinjenicu da i mi sad njima suknemo.
Kako je izdaja na forumu laka rijec :mrgreen:.
apsolutno se slažem sa tim.

Meni bi mnogo bolje pristajala riječ, nekompetentnost i neka vsrta bahatosti pokazana od strane NS.a. I pri tome ne mislim na ovo zadnje glasanje, koje je meni ok, nego na čitav proces.
Ma bahate se svi kad mogu, nego ono gledam kolika se je graja digla, pa izdaja, propast svijeta, covjek bi rekao vec danas kolone izbjeglica napustaju Mostara :mrgreen:.
Dosta raje ocekuje da bi od sutra pocela pravna drzava da je prosao ovaj drugi kandidat umjesto onog prvog, ikao realno gledajuci, te dvije stranke ce suvereno vladati Mostarom kao i svih proteklih godina i malo toga ce se desiti jer su gradonacelnici samo instrumenti njihove politike.
Dugo se jos u Bosni a i Hercegovini :mrgreen: nece nista promijeniti.
belfy

#48209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
a za koga si ti glasao u Mostaru?
zlajaBHF

#48210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

belfy wrote: 16/02/2021 21:33
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
a vi ste?
belfy

#48211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

bunk wrote: 16/02/2021 15:27 Sarajevocentricnjaci ne znaju kako je zivjet u Brckom,Jajcu,Travniku ili Mostaru..
Nemaju pojma ni o cemu osim o palamudjenju..jer za kojeg vraga bi i jedna patriotska stranka stavljala na listu lika koji za clana predsjednistva izjavi grozote a drugi kandidat ima problem sa necijim ratnim stazom u Armiji BiH.
Koliko odvojeni od stvarnosti su likovi koji vode tu stranku ...znam moze se na listi provuc svasta(gram je gram) ali ovo 2/2 u Mostaru nije moglo proci a da niko ne zna kako ti kandidati razmisljaju i koji su im stavovi o vitalnim pitanjima u BiH.
a ti znas kako je zivjeti u Brckom, Jajcu, Travniku i Mostaru?
belfy

#48212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:33

a vi ste?
forumas, kao i ti, pa smatram da je ravnopravno na onakvu konstataciju postaviti ovakvo pitanje. nije li?
zlajaBHF

#48213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:31
Ma bahate se svi kad mogu, nego ono gledam kolika se je graja digla, pa izdaja, propast svijeta, covjek bi rekao vec danas kolone izbjeglica napustaju Mostara :mrgreen:.
Dosta raje ocekuje da bi od sutra pocela pravna drzava da je prosao ovaj drugi kandidat umjesto onog prvog, ikao realno gledajuci, te dvije stranke ce suvereno vladati Mostarom kao i svih proteklih godina i malo toga ce se desiti jer su gradonacelnici samo instrumenti njihove politike.
Pa zasto ne damo HDZ-u mjesto gradonacelinka za narednih 100 godina, da se nebi za.ebavali svakih 12 godina?
Imamo 3 bloka, hrvatski, probosanski i ovaj principjelni. Hrvatski ce svakako biti najveci narednih desetljeca.
Mogu se izbori odrzati, ali samo kandidati HNS bloka? Koji dobije najvise glasova, postaje gradonacelnik. Ta ce nama to mjesto....

Sta vi mislite?
detroit-mercy

#48214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote: 16/02/2021 21:24

Bosnjake koji su im dali glas, probosanske snage a la SDA/DF/insertkojuvechocesstranku, drzave BiH, gradanski koncept koji postoji samo u glavama par ludaka i tako...
A svima usta puna gradjanske drzave i svima je ista prica kako nacinalne stranke treba zabraniti i kako su one najveci uzrok svog zla, i onda kad neko ne da glas nacionalnim strankama, izdaja :mrgreen:.
Ma totalno ludilo :mrgreen:
zlajaBHF

#48215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

belfy wrote: 16/02/2021 21:35

a vi ste?
forumas, kao i ti, pa smatram da je ravnopravno na onakvu konstataciju postaviti ovakvo pitanje. nije li?
Pitanje stvarno nije relevantno.
detroit-mercy

#48216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:38
Pa zasto ne damo HDZ-u mjesto gradonacelinka za narednih 100 godina, da se nebi za.ebavali svakih 12 godina?
Imamo 3 bloka, hrvatski, probosanski i ovaj principjelni. Hrvatski ce svakako biti najveci narednih desetljeca.
Mogu se izbori odrzati, ali samo kandidati HNS bloka? Koji dobije najvise glasova, postaje gradonacelnik. Ta ce nama to mjesto....

Sta vi mislite?
Da te opet pitam, sta bi se konkrento promijenilo da iducih 12 godina gradonacelnik Mostara bude iz SDA :mrgreen:.
Na kraju, posto su ovi izdali i raja vise nece glasat za njih znaci da su samo olaksali posao SDA da na sljedcim izborima suvereno podere i pokupi sve glasove od izdajica i postavi svog gradonacelnika pa da i mi imamo vatromet.
Kad je dernek nek i hala gori :mrgreen:.
Bloo
Globalna šefica

#48217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

CIK je, na sjednici održanoj u Sarajevu, većinom glasova potvrdio kako će HDZ-ova koalicija imati 13 zastupnika; Koalicija za Mostar, predviđena Strankom demokratske akcije (SDA) 11 zastupnika; koalicija Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine šest zastupnika, Hrvatska republikanska stranka (HRS) tri zastupnika, a po jedan zastupnički mandat imat će srpska lista te Prva mostarska partija (PMP)

Glasači su rekli svoje.
HDZ
SDA

Kraj priče.

Sve i da je SDAovac postao gradonačelnik, ko ima većinu?

Glasaci nisu dali glas NS-u da HDZovac ne bi postao gradonacelnik, cak i pod cijenu da NS podrzi SDA kandidata.
Onda bi se glasalo za SDA na samim izborima.

Besramno spinujes i spinujes.
fosna2014

#48218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

:D :bih:
belfy

#48219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:39

a vi ste?
pa ovdje se prica o izborima u Mostaru. kako nije bitno za koga si ti glasao u Mostaru? vidio sam da si rekao da nisi glasao za SDA, ali za koga si onda glasao u Mostaru?
zippoo87

#48220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Nije cudo sto botovi lazu i podmecu,kada im predsjednik stranke u emisiji uzivo nalaga vise od Karadzica a znamo kako i koliko je Karadzic lagao :lol:
Kakva je ono debilcina,onaj Bakir...on osim fizicke slicnosti sa Alijom,nema niti jednu drugu zajednicku osobinu

Bosnjaci pod hitno moraju da se rijese Izetbegovica,ako ne misle da budu kao muslimani u Kini,Mijanmaru i slicnim sredinama,gdje su okruzeni drugim vjerskim skupinama.
zlajaBHF

#48221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:42

Sta vi mislite?
Da te opet pitam, sta bi se konkrento promijenilo da iducih 12 godina gradonacelnik Mostara bude iz SDA :mrgreen:.
Na kraju, posto su ovi izdali i raja vise nece glasat za njih znaci da su samo olaksali posao SDA da na sljedcim izborima suvereno podere i pokupi sve glasove od izdajica i postavi svog gradonacelnika pa da i mi imamo vatromet.
Odgovorio sam ti vec na to prvo pitanje.

U pravu si da je NS gotov u Mostaru, ali ce SDP uvijek imati podrsku....ako poznaajes Mostar, znas da SDP ima vjerne glasace, koji bi glasali za SDP, ma kakav SDP bio. Za mene je SDP isti kao i NS i sve ovo su odradili zajedno.
detroit-mercy

#48222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:45
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:42

Sta vi mislite?
Odgovorio sam ti vec na to prvo pitanje.

U pravu si da je NS gotov u Mostaru, ali ce SDP uvijek imati podrsku....ako poznaajes Mostar, znas da SDP ima vjerne glasace, koji bi glasali za SDP, ma kakav SDP bio. Za mene je SDP isti kao i NS i sve ovo su odradili zajedno.
Sreca da je SDA tu da popravlja situaciju i to sve sa svojim koalicionim partnerima :mrgreen:.
Ako nas oni ne izvuku iz govana, niko nece :mrgreen:.
zlajaBHF

#48223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Bloo wrote: 16/02/2021 21:43

CIK je, na sjednici održanoj u Sarajevu, većinom glasova potvrdio kako će HDZ-ova koalicija imati 13 zastupnika; Koalicija za Mostar, predviđena Strankom demokratske akcije (SDA) 11 zastupnika; koalicija Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine šest zastupnika, Hrvatska republikanska stranka (HRS) tri zastupnika, a po jedan zastupnički mandat imat će srpska lista te Prva mostarska partija (PMP)

Glasači su rekli svoje.
HDZ
SDA

Kraj priče.

Sve i da je SDAovac postao gradonačelnik, ko ima većinu?

Glasaci nisu dali glas NS-u da HDZovac ne bi postao gradonacelnik, cak i pod cijenu da NS podrzi SDA kandidata.
Onda bi se glasalo za SDA na samim izborima.

Besramno spinujes i spinujes.
Taj rijec spin su ljudi poceli koristiti iako ne znaju sta znaci, pa mi se nekako rijec ogadila :D

Oni koji su glasali za NS su htjeli promjene u vlast, znaci u gradskom vijecu, ali 99% njih bi radila vidilo Guzina kao gradonacenika, nego predstavnika HDZ-a.
detroit-mercy

#48224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

belfy wrote: 16/02/2021 21:44
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:39
pa ovdje se prica o izborima u Mostaru. kako nije bitno za koga si ti glasao u Mostaru? vidio sam da si rekao da nisi glasao za SDA, ali za koga si onda glasao u Mostaru?
Za izdjice :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#48225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:47 Oni koji su glasali za NS su htjeli promjene u vlast, znaci u gradskom vijecu, ali 99% njih bi radila vidilo Guzina kao gradonacenika, nego predstavnika HDZ-a.
Pricao sa svima njima? :mrgreen:
Kognitivna disonanca? Glasamo za promjene, ali moze i SDA samo da ne bude HDZ.
Matrica na repeat.
Locked