Užasan dan za sve političke opcije van SDA, da budemo realniji. Svaki potez tog gradonačelnika, pa i HDZ-a u Mostaru, će se koristiti da promociju mišljenja da su sve političke stranke sem SDA politički izdajnici i da se nikome ne može vjerovati.konektovan wrote: ↑15/02/2021 23:53 Za buducnost NS, bolje bi bilo da su glasali za Guzina. Naravno, pobjeda Guzina za gradonacelnika ne bi ništa spektakularno donijela Mostaru i mostarcima, ali bi Nasoj stranci donijela mnogo više kredita za buduce izbore, i nove potencijalne glasace, i vjerovatno ih više ne bi pratio glas nekakvih izdajnika, koje im se potura vec od samog osnivanja i njihovog politickog djelovanja. Bojim se, da ce tek sad da ih bije taj glas, kad im se medijska mašinerija SDA natovari za vrat...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#48001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Novak20
#48002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Priču o rotirajućem je navodno zakotrljao Zukan Helez nakon odluke VP da će glasanje biti po Statutu i medijske harange o izdaji. Izdaji SDA=BiH.malakh wrote: ↑15/02/2021 23:06
opet ponavljam. ako su već zakotrljali priču o rotirajućem, trebali su istrajati na tome do kraja. dakle čim je predrag nazvao bakira da se o nečemu dogovore, onda tu prestaje dosljednost te vrste koju ti pominješ. nakon što međunarodna zajednica reagirala, iz naše stranke se povlače kao kukavice i posežu sa onom "nećemo sa nacionalistima", a prije tri dana dogovorio sa bakirom izbor rotirajućeg. tko koga tu farba?
dakle, moje mišljenje je da su trebali istrajati na toj priči i to na način da pozovu sda da povuku guzina i sve vrate na početak ili da bojkotiraju sjednicu. u oba slučaja bi išli kontra međunarodne zajednice, ali su ovim potezom, kod mene osobno, pokazali kakve su kukavice i poltroni. jebeš ti dosljednost, ako se izgube muda. doista ne znam kako će prebaciti krivicu i lopticu na sda, poslije ovoga, ali ću pomno pratiti. treba sačekati da se smiri hajka i da saslušamo objašnjenje iz naše stranke.
Peđina greška je što je to Zukanovo prihvatio i proslijedio dalje mada je znao da Boška neće glasati za SDA/HDZ ali nije vjerovao da je ne može slomiti u tome. Trebao je odmah stati iza svojih u GV.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#48003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec bi ih pratio glas sda partnerakonektovan wrote: ↑15/02/2021 23:53 Za buducnost NS, bolje bi bilo da su glasali za Guzina. Naravno, pobjeda Guzina za gradonacelnika ne bi ništa spektakularno donijela Mostaru i mostarcima, ali bi Nasoj stranci donijela mnogo više kredita za buduce izbore, i nove potencijalne glasace, i vjerovatno ih više ne bi pratio glas nekakvih izdajnika, koje im se potura vec od samog osnivanja i njihovog politickog djelovanja. Bojim se, da ce tek sad da ih bije taj glas, kad im se medijska mašinerija SDA natovari za vrat...
Vec bi ih pratio glas bosnjacke stranke
Vec bi ih pratio glas df-sbb izdajnika
Nastavi niz.
A bas prije ovog na sda portalima nisu bili izdajnici, cetnici, ustase?
-
tutku
#48004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne glasam u mostaru pa nisam ni mogao za njih u mostaru glasati, dakle fulas.izvrsni direktor wrote: ↑15/02/2021 23:49Iako su od pocetka govorili da nikad nece koalirati sa sda i hdz, iako su oduvijek govorili da su im sda i hdz iste, iako su pred mostarske izbore govorili da nece sa sda formirati koaliciju, ti si za njih ipak glasao. I sada, kada su ostali dosljedni sebi, i svemu onome cime su osvojili tvoj glas, ti si odlucio da im upravo zbog toga vise neces dati svoj glas?tutku wrote: ↑15/02/2021 23:23 Principijelnost NS o kojoj Pedja Kojovic govori pokazala se u TK, kofere pakovati mogu jer 2022 da bogda da skupe i ovih trenutnih 20ak hiljada glasova. sad tek premotavam po glavi, ne znam sta se cudim kojeg vraga poslije akrobacije zvana Borisa Falatar, vec su oni pokazali odnos prema kljucnim stvarima drustva. moj glas su imali od osnivanja, van lokalnog nivoa, na njega vise racunati ne mogu.![]()
Svrstaj se u jednu grupu:1. Ne glasam za sda ali..
2. Nema se za koga glasati, neka ostane sda
3. Svi su isti, neka ostane sda
4. Glasao sam za sdp-ns-nip i razocaran sam i nikad vise necu, od sad za sda
Smijesan si direktore, jebala vas sda, ali cestitam ns koja je uspjela razocarati solidan broj glasaca. Mozda su i tebe uhljebili sabina i pedja u neki upravni odborcic u KS pa branis neodbranjivo?
-
zlajaBHF
#48005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ono sto je zanimljivo je to da su vise slozni Srpski i Hrvatski blok, nego probosanski izmedju sebe. To se vidjelo na vise primjera do sada, ali ovaj put je malo ekstremnije. Znaci SNSD nije ostao suzdrzan, sto su mogli, nego su podrzali kandidata HDZ-a.
Sa druge strane NS nije podrzala kandidata Mostarske koalicije.
Ako ovako bude izgledalo na drzavnom nivou, i ako cetvrorka bude igrala vaznu ulogu, onda ce nam i drzava doci u pitanje.
Jedna je stvar birati ovu stranku u KS, jer tu se odlucuju lokalne stvari, i tu treba glasati za sposobnost i postenje, medjutim ja ih se bojim na drzavnom nivou....
Dodje ti neki Dayton 2 i Kojovic predstavlja proBH blok
Ako ovako bude izgledalo na drzavnom nivou, i ako cetvrorka bude igrala vaznu ulogu, onda ce nam i drzava doci u pitanje.
Jedna je stvar birati ovu stranku u KS, jer tu se odlucuju lokalne stvari, i tu treba glasati za sposobnost i postenje, medjutim ja ih se bojim na drzavnom nivou....
Dodje ti neki Dayton 2 i Kojovic predstavlja proBH blok
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#48006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad ce sigurno još jače da ih se medijski siluje, u to sam siguran...izvrsni direktor wrote: ↑16/02/2021 00:00Vec bi ih pratio glas sda partnerakonektovan wrote: ↑15/02/2021 23:53 Za buducnost NS, bolje bi bilo da su glasali za Guzina. Naravno, pobjeda Guzina za gradonacelnika ne bi ništa spektakularno donijela Mostaru i mostarcima, ali bi Nasoj stranci donijela mnogo više kredita za buduce izbore, i nove potencijalne glasace, i vjerovatno ih više ne bi pratio glas nekakvih izdajnika, koje im se potura vec od samog osnivanja i njihovog politickog djelovanja. Bojim se, da ce tek sad da ih bije taj glas, kad im se medijska mašinerija SDA natovari za vrat...
Nastavi niz.
Kao glasac NS, moje mišljenje je da su trebali podrzati Guzina,...više bi dobili sigurno, nego sto bi izgubili.
-
Bossona
#48007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko god prezirem krimomafijašku i velizdajničku SDA sektu, nju je nemoguće porediti sa neprijateljsko rušilačko ustašoidnim UZP-HDZ-m. SDP je stranka koja ima budućnost, dok je NS ubleha i podvala koju treba uglasiti kao i SDA, nadam se da će Konakovićeva NiP uz SDP biti stranke budućnosti građanske BiH.izvrsni direktor wrote: ↑15/02/2021 23:50Uzp vjecni partner sda? Ajde..
SABOR U MOSTARU
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Last edited by Bossona on 16/02/2021 00:13, edited 1 time in total.
-
Evenine
#48008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dodje neki novi aprilski paket i reforma policije na drzavnom nivou i nas predstavlja HarezlajaBHF wrote: ↑16/02/2021 00:06 Ono sto je zanimljivo je to da su vise slozni Srpski i Hrvatski blok, nego probosanski izmedju sebe. To se vidjelo na vise primjera do sada, ali ovaj put je malo ekstremnije. Znaci SNSD nije ostao suzdrzan, sto su mogli, nego su podrzali kandidata HDZ-a.
Dodje ti neki Dayton 2 i Kojovic predstavlja proBH blok![]()
-
izvrsni direktor
#48009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nisu slozni vec nemaju alternativu u svojim redovi hdz i snsd su pojeli opoziciju.
Meni je draze sto imam alternativu kriminalcima i vjecnim hdz i snsd koalicionim partnerima
-
izvrsni direktor
-
zlajaBHF
#48011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisi me shvatio....izvrsni direktor wrote: ↑16/02/2021 00:11Ne, nisu slozni vec nemaju alternativu u svojim redovi hdz i snsd su pojeli opoziciju.
Meni je draze sto imam alternativu kriminalcima i vjecnim hdz i snsd koalicionim partnerima
Vise su slozna dva naroda iliti bloka, to jeste prosrpski i prohrvatski, nego probosanski.
Znaci ova 2 su vise slozna, nego ovaj jedan sam sa sobom.
Alternativa MORA biti, i zato mi je drago sto je u probosanskoj opciji imamo, medjutim kad je pitanje drzavnog ili nacionalnog strateskog znacaja, onda se mora biti jedinstven.......e to nismo i to je porazavajuce.
-
zippoo87
#48012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidi u taboru imaju i umjetnike a sve SDaovci krezubi,ovakvi onakviNivelacija wrote: ↑15/02/2021 23:03![]()
-
zippoo87
- duminjo
#48014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slabe veze ima politika sa principima i dosljednoscu. Pogotovo kada samo hvališ sam sebe da si takav a na terenu radiš skroz nesto drugo.
Da smo bar u pola politički pismen narod koliko smo naivni, ne bi ovi ni bili u prilici da bilo sta odlucuju.
Ode jos jedan žohar kod Fahre i Komsica u kanalizaciju.
Da smo bar u pola politički pismen narod koliko smo naivni, ne bi ovi ni bili u prilici da bilo sta odlucuju.
Ode jos jedan žohar kod Fahre i Komsica u kanalizaciju.
-
zippoo87
#48015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja smatram da niti su sta dobili,niti su sta izgubili...jer ovo su govorili u kampanji i nakon izbora...sada samo provode u djelo ono sto su govorilikonektovan wrote: ↑16/02/2021 00:08Sad ce sigurno još jače da ih se medijski siluje, u to sam siguran...izvrsni direktor wrote: ↑16/02/2021 00:00Vec bi ih pratio glas sda partnerakonektovan wrote: ↑15/02/2021 23:53 Za buducnost NS, bolje bi bilo da su glasali za Guzina. Naravno, pobjeda Guzina za gradonacelnika ne bi ništa spektakularno donijela Mostaru i mostarcima, ali bi Nasoj stranci donijela mnogo više kredita za buduce izbore, i nove potencijalne glasace, i vjerovatno ih više ne bi pratio glas nekakvih izdajnika, koje im se potura vec od samog osnivanja i njihovog politickog djelovanja. Bojim se, da ce tek sad da ih bije taj glas, kad im se medijska mašinerija SDA natovari za vrat...
Nastavi niz.
Kao glasac NS, moje mišljenje je da su trebali podrzati Guzina,...više bi dobili sigurno, nego sto bi izgubili.
Ako je tebi kao glasaus neke stranke problem sto rade ono sto su govorili da ce raditi...onda je mozda problem u tebi.
Sto se tice ove medijske harange i SDA botova po netu...pa to su ljudi koji nemaju svoju pamet ni znanje,nego uvijek slusaju necije naredbe...Salkina botovska brigada...to je ono kada je Izetbegovic prije godinu dana rekao da moraju pojacati prisustvo na drustvenim mrezama...e to su ti ovi novi nickovi ovdje,koji pucaju iz svih oruzja i koji spinuju,lazu,muljaju i dijele i prozivaju ljude na linc,najvise Pedju Kojovica...jer su to bosnjacki fasisti,najgora sorta sljama.
Tako da treba da ostanes pribran i ne nasjedas na provokacije iz SDA medija i botova koji su poslani da mute vodu .
Bolan imas milion dokaza da je Mostar dogovoren davno i da se sada samo sprovodi to sto su se Bakir i Covic dogovorili...a nikakve razlike nema ciji je gradonacelnik iz ove dvije stranke,osim da se botovi naprdjuju da su eto "oni pobijedili"...a kriminal i talove dijele zajedno.
Procitaj i izjavu Konakovica,koji kaze da je SDAu stalo da imaju svog gradonacelnika,sve bi uradili i kupili bi svakoga da ga i imaju...covjek kaze da im nije uopste bilo stalo i da im je jedini cilj bio uvuci u blato NS i SDP...sto su ocito uspjeli.
Ako ti stvarno mislis da bi nivelacija,bunk,i ostali botovi ikada glasali za NS,ti onda imas neku dijagnozu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#48016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
slažem se. ako je pedja prihvatio, onda je trebao do kraja gurati tu priču ili odustati na samom početku. po mom mišljenju, na kraju, povukli su najgori mogući potez. slično im je i konaković poručio.Novak20 wrote: ↑16/02/2021 00:00Priču o rotirajućem je navodno zakotrljao Zukan Helez nakon odluke VP da će glasanje biti po Statutu i medijske harange o izdaji. Izdaji SDA=BiH.malakh wrote: ↑15/02/2021 23:06
opet ponavljam. ako su već zakotrljali priču o rotirajućem, trebali su istrajati na tome do kraja. dakle čim je predrag nazvao bakira da se o nečemu dogovore, onda tu prestaje dosljednost te vrste koju ti pominješ. nakon što međunarodna zajednica reagirala, iz naše stranke se povlače kao kukavice i posežu sa onom "nećemo sa nacionalistima", a prije tri dana dogovorio sa bakirom izbor rotirajućeg. tko koga tu farba?
dakle, moje mišljenje je da su trebali istrajati na toj priči i to na način da pozovu sda da povuku guzina i sve vrate na početak ili da bojkotiraju sjednicu. u oba slučaja bi išli kontra međunarodne zajednice, ali su ovim potezom, kod mene osobno, pokazali kakve su kukavice i poltroni. jebeš ti dosljednost, ako se izgube muda. doista ne znam kako će prebaciti krivicu i lopticu na sda, poslije ovoga, ali ću pomno pratiti. treba sačekati da se smiri hajka i da saslušamo objašnjenje iz naše stranke.
Peđina greška je što je to Zukanovo prihvatio i proslijedio dalje mada je znao da Boška neće glasati za SDA/HDZ ali nije vjerovao da je ne može slomiti u tome. Trebao je odmah stati iza svojih u GV.
dakle u kompletnoj priči je naša stranka ostala sama i dobili su ogromno breme za budućnost, a sda botovi će perfektno uraditi svoj posao.
još pedja nazvao bakira i ponudio mu prijedlog i na kraju odustane od toga. pa čovječe, politika je u pitanju, trebao si se malo kao jegulja na kraju provući.
-
zippoo87
#48017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Opa,zajebaTi ovi HRSovci...evo prijete i Covicu a brane svoje sugradjanke,jer su ostale dosljedne
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrs-bra ... /210215142HRS brani Irmu Baraliju i Bošku Ćavar: Mi smo "krivi" zbog pobjede Kordića
Iz HRS-a su se ponovo oglasili nakon što je Mario Kordić (HDZ) izabran za gradonačelnika Mostara. Prvi put su kazali da su za Kordića glasali zbog huškačke kampanje bošnjačkih stranaka, a sada ističu da su oni "krivi" zbog pobjede, ne Irma Baralija i Boška Ćavar.
Poručili su da bez glasova HRS-a Kordić ne bi bio gradonačelnik Mostara. Kažu da se umjesto napada na Baraliju i Ćavar, treba zahvaliti cijeloj plejadi osoba zbog kojih je HRS sjeo za stol sa Kordićem.
"Prva zahvala neka ide Bakiru Izetbegoviću koji je prijetio blokadama izbora gradonačelnika pola godine ili čak godinu dana ukoliko se ne izabere 'probosanac', a što je pokazala njegova stranka višestrukim napuštanjem konstituirajuće sjednice. Druga neka ide njihovim probosanskim kolegama Nerminu Nikšiću, Zukanu Helezu i sličnima koji su mu se pridružili u širenju 'probosanske' vjere i časti, šireći protuhrvatsku psihozu apokaliptičkim scenarijima u slučaju Hrvata gradonačelnika. Mogu se zahvaliti i Safetu Oručeviću, poznatom mostarskom ratnoprofiterskom humanisti i filantropu, koji je pozivao na 'svebosansko' ujedinjenje u Mostaru kako ne bi Mostar pao u ruke 'onih koji su nas očistili'", naveli su iz HRS-a.
Istakli su da možda najveću zahvalu treba uputiti Medžlisu Islamske zajednice Mostar koji je napao Velibora Milivojevića, kako navode, ni kriva ni dužna.
"Prema tome, poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadajte vijećnice Naše stranke u Mostaru, nego HRS. Umjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara. Kao da on vlada apsolutistički i samostalno, kao da nema Gradskog vijeća iznad njega. Možda vam je ta kultura straha nekada prolazila i prolazi na višim razinama, a nakon 2022. i na višim razinama neće prolaziti. U Gradskom vijeću Mostara sada sjede i vijećnici HRS-a. Nama ne trebaju šaptači iz središnjice na sjednicama, nisu nam potrebne pauze kako bi se konsultovali sa višim razinama, nije nam potrebna trgovina sa vječnim koalicijskim partnerima. Isključivi 'krivac' što je izabran Kordić su baš ti vijećnici", navode iz HRS-a.
Poručili su da Kordić može biti sretan što je postao gradonačelnik i da HDZ može slaviti uspjeh s licemjernim vatrometom, ali da će im to prisjesti već na sljedećoj sjednici.
"Tri HRS-ova vijećnika će im to priuštiti. Ostavite gđu Bošku Ćavar i Irmu Baraliju na miru. One su ostale dosljedne onome što su govorile i prije izbora, da će glasati samo za kandidate Bh. bloka. Tri HRS-ova vijećnika su 'kriva' za izbor gradonačelnika i bez naših ruku nikada ne bi bio izabran. Prema tome, ako nekoga namjeravate napadati i nekome prijetiti, prijetite nama", poručili su.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako ovo smiješno zvučiUmjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara.
Jeste, da nije bilo ove retorike SDA klipana oni ne bi glasali za hrvatskog predstavnika
-
high_volume
#48019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što SDA nije bila dosljedna i nastavila priču o rotirajućem gradonačelnikumalakh wrote: ↑16/02/2021 00:43
opet ponavljam. ako su već zakotrljali priču o rotirajućem, trebali su istrajati na tome do kraja....dakle, moje mišljenje je da su trebali istrajati na toj priči i to na način da pozovu sda da povuku guzina i sve vrate na početak ili da bojkotiraju sjednicu. u oba slučaja bi išli kontra međunarodne zajednice, ali su ovim potezom, kod mene osobno, pokazali kakve su kukavice i poltroni. jebeš ti dosljednost, ako se izgube muda. doista ne znam kako će prebaciti krivicu i lopticu na sda, poslije ovoga, ali ću pomno pratiti. treba sačekati da se smiri hajka i da saslušamo objašnjenje iz naše stranke.

-
Novak20
#48020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravi izbor za vijećnike i gradonačelnika su odradili glasači. Oni su odredili koliku će težinu imati političke opcije u Mostaru. A onda se javili VP i veleposlanstva sa zahtjevom da se poštuje Statut.malakh wrote: ↑16/02/2021 00:43slažem se. ako je pedja prihvatio, onda je trebao do kraja gurati tu priču ili odustati na samom početku. po mom mišljenju, na kraju, povukli su najgori mogući potez. slično im je i konaković poručio.Novak20 wrote: ↑16/02/2021 00:00Priču o rotirajućem je navodno zakotrljao Zukan Helez nakon odluke VP da će glasanje biti po Statutu i medijske harange o izdaji. Izdaji SDA=BiH.malakh wrote: ↑15/02/2021 23:06
dakle u kompletnoj priči je naša stranka ostala sama i dobili su ogromno breme za budućnost, a sda botovi će perfektno uraditi svoj posao.
još pedja nazvao bakira i ponudio mu prijedlog i na kraju odustane od toga. pa čovječe, politika je u pitanju, trebao si se malo kao jegulja na kraju provući.
Ljigave prozivke za izdaju (bošnjačkog interesa), pritisak IVZ i SDA botova su prvo uticali na SDP i PMS(P) koji su vrdajući napravili veću zbrku od NS, Onaj mali iz SDP ispade pravi papak i ne dobi niti jedan glas. Čak ni onog tko ga predloži za kandidata.
Boškino izjašnjavanje u startu i dosljednost u glasanju Peđi nisu dali prostora osim da prihvati neminovno i ranije dogovoreno u odnosu HDZ-SDA.
NS se ne treba zbog ovoga sekirati. SDA-ovci, njihovi sateliti i glasači svakako nisu interesna grupa NS. Nisu i neće glasati za njih što god NS radio ili ne radio.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#48021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zato što boska cavar nije bila za to, a ona je 18a ruka. nisu iz sdpa, sda i pmpa netom pred sjednicu izašli sa saopćenjem da odustaju od rotirajuceg, već naša stranka. argument, sda i hdz se ranije dogovorili, a rezultati glasovanja pokazuju da su boska i irma mogle pokvariti dogovor, jer da su glasale, guzin bi bio gradonačelnik.high_volume wrote: ↑16/02/2021 00:51Što SDA nije bila dosljedna i nastavila priču o rotirajućem gradonačelnikumalakh wrote: ↑16/02/2021 00:43
opet ponavljam. ako su već zakotrljali priču o rotirajućem, trebali su istrajati na tome do kraja....dakle, moje mišljenje je da su trebali istrajati na toj priči i to na način da pozovu sda da povuku guzina i sve vrate na početak ili da bojkotiraju sjednicu. u oba slučaja bi išli kontra međunarodne zajednice, ali su ovim potezom, kod mene osobno, pokazali kakve su kukavice i poltroni. jebeš ti dosljednost, ako se izgube muda. doista ne znam kako će prebaciti krivicu i lopticu na sda, poslije ovoga, ali ću pomno pratiti. treba sačekati da se smiri hajka i da saslušamo objašnjenje iz naše stranke.![]()
![]()
ovo su riječi zukan heleza. dakle u startu je najavio koaliciju sa sda. mogao je to pedja odbiti odmah na početku, a ne čekati 5 do 12.“Ukoliko neko odbije, idemo po pola mandata. Mi ćemo ići sa stranom koja prihvati. Ako HDZ odbije mi idemo sa Koalicijom za Mostar i podijelit ćemo na dva mandata, ali ćemo ostaviti i mogućnost HDZ-u ukoliko se predomisle”, otkriva Helez.
-
high_volume
#48022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Iz HRS-a su se ponovo oglasili nakon što je Mario Kordić (HDZ) izabran za gradonačelnika Mostara. Prvi put su kazali da su za Kordića glasali zbog huškačke kampanje bošnjačkih stranaka, a sada ističu da su oni "krivi" zbog pobjede, ne Irma Baralija i Boška Ćavar.
Poručili su da bez glasova HRS-a Kordić ne bi bio gradonačelnik Mostara. Kažu da se umjesto napada na Baraliju i Ćavar, treba zahvaliti cijeloj plejadi osoba zbog kojih je HRS sjeo za stol sa Kordićem.
"Prva zahvala neka ide Bakiru Izetbegoviću koji je prijetio blokadama izbora gradonačelnika pola godine ili čak godinu dana ukoliko se ne izabere 'probosanac', a što je pokazala njegova stranka višestrukim napuštanjem konstituirajuće sjednice. Druga neka ide njihovim probosanskim kolegama Nerminu Nikšiću, Zukanu Helezu i sličnima koji su mu se pridružili u širenju 'probosanske' vjere i časti, šireći protuhrvatsku psihozu apokaliptičkim scenarijima u slučaju Hrvata gradonačelnika. Mogu se zahvaliti i Safetu Oručeviću, poznatom mostarskom ratnoprofiterskom humanisti i filantropu, koji je pozivao na 'svebosansko' ujedinjenje u Mostaru kako ne bi Mostar pao u ruke 'onih koji su nas očistili'", naveli su iz HRS-a.
Istakli su da možda najveću zahvalu treba uputiti Medžlisu Islamske zajednice Mostar koji je napao Velibora Milivojevića, kako navode, ni kriva ni dužna.
"Prema tome, poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadajte vijećnice Naše stranke u Mostaru, nego HRS. Umjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara. Kao da on vlada apsolutistički i samostalno, kao da nema Gradskog vijeća iznad njega. Možda vam je ta kultura straha nekada prolazila i prolazi na višim razinama, a nakon 2022. i na višim razinama neće prolaziti. U Gradskom vijeću Mostara sada sjede i vijećnici HRS-a. Nama ne trebaju šaptači iz središnjice na sjednicama, nisu nam potrebne pauze kako bi se konsultovali sa višim razinama, nije nam potrebna trgovina sa vječnim koalicijskim partnerima. Isključivi 'krivac' što je izabran Kordić su baš ti vijećnici", navode iz HRS-a.
Poručili su da Kordić može biti sretan što je postao gradonačelnik i da HDZ može slaviti uspjeh s licemjernim vatrometom, ali da će im to prisjesti već na sljedećoj sjednici.
"Tri HRS-ova vijećnika će im to priuštiti. Ostavite gđu Bošku Ćavar i Irmu Baraliju na miru. One su ostale dosljedne onome što su govorile i prije izbora, da će glasati samo za kandidate Bh. bloka. Tri HRS-ova vijećnika su 'kriva' za izbor gradonačelnika i bez naših ruku nikada ne bi bio izabran. Prema tome, ako nekoga namjeravate napadati i nekome prijetiti, prijetite nama", poručili su.
-
zippoo87
#48023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi gradonacelnik je izabran,vijece je formirano,ima i predsjedavacajuci...da li se slazete da se sada pocne vrsiti pritisak na izabrane zvanicnike da pocnu raditi ???
DA ili NE ?
Hajde dosta je nacionalistickih tema i narativa ovdje i dajte sada mostarci (ako ima takvih na ovim temama),tjerajte ih da rade...a ne da vas samo kradu...iako ste im dali opet legitimitet i da vas kradu kao i do sada.
Imate sada vlast kao i svi drugi u BiH...odlijepite se malo od nacionalnih tema i tenzija...ima zivota i mimo nacionalnih torova...ako mi vjerujete.
Evo opis BiH u dvije recenice... a vidim i na forumu ovo vazi.

DA ili NE ?
Hajde dosta je nacionalistickih tema i narativa ovdje i dajte sada mostarci (ako ima takvih na ovim temama),tjerajte ih da rade...a ne da vas samo kradu...iako ste im dali opet legitimitet i da vas kradu kao i do sada.
Imate sada vlast kao i svi drugi u BiH...odlijepite se malo od nacionalnih tema i tenzija...ima zivota i mimo nacionalnih torova...ako mi vjerujete.
Evo opis BiH u dvije recenice... a vidim i na forumu ovo vazi.

- Alfons Kauders
#48024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da rezimiramo sinoćnju priču oko dosljednosti.
DF dosljedno prozivamo jer glasanjem i neglasanjem redovno omogući SDA da zadrži pozicije, ali NS ne treba prozivati kad omogući da HDZ zadrži svoje. Kad Komšić bez konsultacija s ostatkom opozicije odluči da će biti kandidat za Predsjedništvo, to ne valja. Kad NS bez konsultacija par dana kasnije ponudi Falatara, to je super. Kad se krene formirati vlast u Sarajevu pa Konaković ispadne poželjan partner, to je super, mada u Tuzli nema prolaza za Kukića (a onda nakon dvije godine dosljedno ima prostora i za njeg i za HDZ).
Taj sujetni cirkus između SDP-DF-NS-SD je opoziciju vjerovatno koštao još jednog člana Predsjedništva 2018. Koštao nas je i dvije godine loših vlada i nestabilnosti u dva najveća kantona, a nije morao jer se ovakva vlast mogla formirati prije dvije godine. Koštao je i glasova na izborima prošle godine, a sljedeće godine će koštati jer će NiP dobiti više glasova od svih ovih fol ljevičara i liberala zajedno.
Naša opozicija je dosljedna samo u sjebavanju same sebe i podmetanju klipova koalicionim partnerima, čak i po cijenu otvorene ili prešutne podrške za SDA, HDZ ili Abdića u Krajini. Svađaju se od izbora 2010 i još im nije dosta. U tih 10 godina uporno gube glasove (NiP ne računam), desetine hiljada ljudi svake godine odlazi vani. Još 10 godina, pa će imati više glasača u Holandiji i Njemačkoj nego u BiH.
Koliko im još godina treba da se svi dozovu pameti i prestanu ponašati ko sujetne tinejdžerke? Još 20? 30? Meni se čini da prije penzije neću dočekati priliku da glasam za ujedinjenu opoziciju...
DF dosljedno prozivamo jer glasanjem i neglasanjem redovno omogući SDA da zadrži pozicije, ali NS ne treba prozivati kad omogući da HDZ zadrži svoje. Kad Komšić bez konsultacija s ostatkom opozicije odluči da će biti kandidat za Predsjedništvo, to ne valja. Kad NS bez konsultacija par dana kasnije ponudi Falatara, to je super. Kad se krene formirati vlast u Sarajevu pa Konaković ispadne poželjan partner, to je super, mada u Tuzli nema prolaza za Kukića (a onda nakon dvije godine dosljedno ima prostora i za njeg i za HDZ).
Taj sujetni cirkus između SDP-DF-NS-SD je opoziciju vjerovatno koštao još jednog člana Predsjedništva 2018. Koštao nas je i dvije godine loših vlada i nestabilnosti u dva najveća kantona, a nije morao jer se ovakva vlast mogla formirati prije dvije godine. Koštao je i glasova na izborima prošle godine, a sljedeće godine će koštati jer će NiP dobiti više glasova od svih ovih fol ljevičara i liberala zajedno.
Naša opozicija je dosljedna samo u sjebavanju same sebe i podmetanju klipova koalicionim partnerima, čak i po cijenu otvorene ili prešutne podrške za SDA, HDZ ili Abdića u Krajini. Svađaju se od izbora 2010 i još im nije dosta. U tih 10 godina uporno gube glasove (NiP ne računam), desetine hiljada ljudi svake godine odlazi vani. Još 10 godina, pa će imati više glasača u Holandiji i Njemačkoj nego u BiH.
Koliko im još godina treba da se svi dozovu pameti i prestanu ponašati ko sujetne tinejdžerke? Još 20? 30? Meni se čini da prije penzije neću dočekati priliku da glasam za ujedinjenu opoziciju...
- nosara
#48025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je samo ogolila lazne "gradjane", u stvari kleronacionaliste do srzi. Svi kao hracu sda, ali im oko zasuzi kad temeljna dobije po usima od neke opcije koja nije vecinski bosnjacka.
Pokazali su, takodjer, da ne vide razliku izmedju dva kleronacionalizma, sto je udzbenicki ispravan stav.
Kostace ih, ali jebiga.
Pokazali su, takodjer, da ne vide razliku izmedju dva kleronacionalizma, sto je udzbenicki ispravan stav.
Kostace ih, ali jebiga.