Android OS
Moderator: Benq
-
Gray
#4801 Re: Android OS
Ja imam slide it, sličan fazon kao skype, ali možeš isključiti dijakritičke znakove u porukama da ti ne pređe u više poruka. Nije savršen, ali bar mogu jednom rukom dosta brzo pisati poruke, treba malo vremena da izbacim riječi koje ne koristim i ubacim one koje koristim.
- arnes_king
#4802 Re: Android OS
Napokon mi radi opet flash player

Nasao na ovom linku : http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/ ... sions.html
Skinuo zadnju verziju za android 4.0 instalirao i radi a nije radio vec od zadnjeg updatea sa playa

Nasao na ovom linku : http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/ ... sions.html
Skinuo zadnju verziju za android 4.0 instalirao i radi a nije radio vec od zadnjeg updatea sa playa
- Quaresma
#4803 Re: Android OS
stoce taj adobe flash, otkako ga nema meni ucitava brze stranice i radi bolje web browser, a i nisam primjetio razliku sa i bez flasha
- arnes_king
#4804 Re: Android OS
Pa otvorim stranicu koja ima flash sadrzaj (koji zelim da vidim) neki video ili nesto drugo i ne mogu nista bez flasha, a ne primjetim ja uopste razliku u brzini, isto mi brzo radi a normalno da treba par sekundi vise dok ucita taj flash sadrzaj ali ostali sadrzaj isto ucita ....Quaresma wrote:stoce taj adobe flash, otkako ga nema meni ucitava brze stranice i radi bolje web browser, a i nisam primjetio razliku sa i bez flasha
- nermin.padez
#4805 Re: Android OS
Ja probao nije OK. Kresuju mi se Browseri (Dolphin je to naglasio u opciji), npr.prilikom play-a Youtube snimka
Nije to to ipak, mada moze se bez toga...
- skafiskafsnjak
#4806 Re: Android OS
L00d wrote:Da li neko ima Neo V kupljen u Telecomu ?
interesuje me da li je izasao ICS za te telefone...ali normalno da update...bez flasovanja..
- arnes_king
#4807 Re: Android OS
I ja koristim dolphin nije mi se do sada kresovalo nikako, malo cu testirati pa ti javim ....nermin.padez wrote:Ja probao nije OK. Kresuju mi se Browseri (Dolphin je to naglasio u opciji), npr.prilikom play-a Youtube snimka![]()
- nermin.padez
#4808 Re: Android OS
Onda ti ne koristis Jelly Bean
Dolphin po defaultu iskljuci Flash na JB
- arnes_king
#4809 Re: Android OS
Pa ICS je kod mene naveo sam u prvom postu mislimnermin.padez wrote:Onda ti ne koristis Jelly BeanDolphin po defaultu iskljuci Flash na JB
- nermin.padez
#4810 Re: Android OS
CM10 SGS I9000
Sredili su automatsko osvjetljenje ekrana, bice dostupno u sledecem NIGHTLY-upreko vikenda
Ovo mi je falilo mnogo
Sredili su automatsko osvjetljenje ekrana, bice dostupno u sledecem NIGHTLY-upreko vikenda
Ovo mi je falilo mnogo
- arnes_king
#4811 Re: Android OS
Ljudi napokon sam skontao sta mi svijetli
nije notification light nego je proximity sensor, slucajno sam na to naletio evo na youtube ista stvar u lika samo sto u mene crveno svijetli i kod njega pise da je do vibera :
http://www.youtube.com/watch?v=N8-AH-m5vBA
http://www.youtube.com/watch?v=N8-AH-m5vBA
-
brazzo19
#4812 Re: Android OS
Nermine jesi primijetio da ove nove verzije poslije one sa prosirenim prostorom za instalaciju kad samo morao radit wipe telefona pa posle toga ove 2-3 verzije sto su do sad izasle imaju izgleda slabiju bateriju tj trajanje evo ja sam 2 verzije ubacio zadnju ovu 28.09 tj od jucer i slabije drzi bateriju u odnosu na prosle , ugasim tamo sve aplikacije da ne pokrece u pozadini al izgleda brze se trosi nego prije ... Prije mi je znalo za jedan sat mirovanja moba kad spavam il ne radim nista na njemu skinuti 1% baterije tako da mi preko noci ode nekih 6-7 % baterije samo a izgleda sad se malo brze prazni .... jebiga nikad dva dobra sastavit 
-
Gray
#4813 Re: Android OS
Iko?R_v_P20 wrote:[quote="R_v_p]
BTW je li neko moze postaviti wallpaper onaj od SIII onaj maslacakza i9000
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2[/quote][/quote]
skini aplikaciju zedge i traži u wallpaperima galaxy s3, ima nekoliko verzija.
-
infoinfo
#4814 Re: Android OS
Vjerovatno je vec pisano o ovome, ali ja cu zamoliti da mi neko objasni ako nije previse komplikovano, kako da instaliram navigaciju na huawei u8650, korak po korak sta treba da odradim. Hvala svima!
- skafiskafsnjak
#4815 Re: Android OS
prije mjesec sam flasovao i stavio ics. telefon mi nije ok pa ga hocu na servis. E sad, istim postupkom sam vratio ginger ali kad sam prikacio mob na comp pise mi da imam update na ICS. Pa pitam jel oficijelno ili samo meni zbog flesovanja....L00d wrote:Da li neko ima Neo V kupljen u Telecomu ?
interesuje me da li je izasao ICS za te telefone...ali normalno da update...bez flasovanja..
-
zLatk0
#4816 Re: Android OS
@ s3 wallpaper - imas na marketu .gif da skines besplatno
@brazzo - sacekaj 2-3 dana, ne moze se oodmah tako baterija priviknuti na novi rom
-------------------
Prodaja: Skener Canon CanoScan LIDE 100
Valjkasta sijalica za auto, 42mm 16led x2
Game Boy Color sa svim papirima i 6 originalnih igri
@brazzo - sacekaj 2-3 dana, ne moze se oodmah tako baterija priviknuti na novi rom
-------------------
-
brazzo19
#4817 Re: Android OS
Isti rom isto cm10 samo novi ovaj partition layout ili kako vec da ima vise prostora za pohranu a ostalo sve isto....
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- arnes_king
#4819 Re: Android OS
Iko?R_v_P20 wrote:[quote="R_v_p]
BTW je li neko moze postaviti wallpaper onaj od SIII onaj maslacakza i9000
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2[/quote][/quote]
https://play.google.com/store/apps/deta ... GVsaW9uIl0.
- XPERIA
#4820 Re: Android OS
Bootloader se učitava prije operativnog sistema odnosno prije androidagreen man wrote:Pa i mislio sam ga prvo rootati pa staviti custom rom, ali ne znam kakoXPERIA wrote:Staviti custok rom na ne rootan telefon je nemoguće. Moraš biti rootan i imati instaliran CWM-CLOCKWORKMOD recovery. Kada budem za kompom objasnit cu ti. Vecina romova treba otkljucan bootloader pa bi i to trebao pokušati, ali pažljivo čitaj šta i kako. Imas romove na xda forumu i na stranici unlocker.comgreen man wrote:Ovako...
Imam HTC Desire S, koji je došao sa android verzijom 2.3.5, i sve je radilo savršeno dok nije izašo ICS (4.0.4) RUU upgrade koji sam instalirao.
Eh od tad počinje pakao sa ovim njesra- Aplikacije tipa facebook, imo, skype, google talk... sve crashaju nakon što pokušam otvoriti neki link na bilo koju wed adresu.
A pošto sam ja levat u vezi Androida (bio iOS korisnik), kako da ga vratim na 2.3.5 ili da ga rootam pa da nabacim neki ICS custom rom? Preporuke rom-a i način kako se on odrađuje na ne rootovan telefon bi mi dobro došle.
Unaprijed hvala
Mozda i nije do moba vec do aplikacija inače fb aplikacija je nestabilna svima
Sent from my MT11i using Tapatalk 2![]()
Ni CWM-CLOCKWORKMOD, ni bootloader mi nisu poznate riječi, pa ako ti se ne gadi da mi to malo obrazložiš šta je šta, i za šta mi je koje potrebno, jer sam totalni levat za android![]()
Garant je do ICS a ne do aplikacija, osim fb crashaju i skype, google talk i imo...
Na telefonima dođe zaključan tj. Ako je zakljucan ne mozes staviti custom rom.cwm je skracenica za clockworkmod recovery...instaliras ga preko racunara nije tesko, instalira se nakon rootanja.
Udjes u njega tokom paljenja uredjaja i preko njega instaliras custom rom.Prvo je rootanje a to cu.ti pomoci kasnije jer sam na mobu sad pa jedva.kucam xd...reci za.pocetak koji mob imas?
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
- skafiskafsnjak
#4821 Re: Android OS
Jeeeel moguce da niko nema tel iz BHTL00d wrote:prije mjesec sam flasovao i stavio ics. telefon mi nije ok pa ga hocu na servis. E sad, istim postupkom sam vratio ginger ali kad sam prikacio mob na comp pise mi da imam update na ICS. Pa pitam jel oficijelno ili samo meni zbog flesovanja....L00d wrote:Da li neko ima Neo V kupljen u Telecomu ?
-
zLatk0
#4822 Re: Android OS
Ako je official ROM i nudi update preko telefona - onda je i official uupdate
-------------------
-------------------
- skafiskafsnjak
#4823 Re: Android OS
Preko pc comp mi nudi update...
znaci, flesovao sam telefon i stavio ics, istim postupkom vratim stari (ginger) koji sam skino, i kad sam prikopcao na comp prikazuje mi update... To se ne moze desiti da mi nije izasao oficijelno ?
znaci, flesovao sam telefon i stavio ics, istim postupkom vratim stari (ginger) koji sam skino, i kad sam prikopcao na comp prikazuje mi update... To se ne moze desiti da mi nije izasao oficijelno ?
- skafiskafsnjak
#4824 Re: Android OS
e pa u tome je fazon, nisam uradio backup nego sam s neta skinuo ... ali sam uradio screenshot starog ginger, i kad sam novi stavio sve isti oni brojevi ...KvaziExpert wrote:Jesi li vratio potpuno isti rom (bh telecom)?L00d wrote:Preko pc comp mi nudi update...
Ono, kad ides *#*#7378423#*#* > service info > software info
EDIT : E sad pogleda , customization version broj nije isti
Da li bih mogao uzeti od druga telefon (isto kao u mene, u BHTelecomu kupljen,), uraditi backup i njegov backup vratiti na moj telefon?
-
Nermin_BH
#4825 Re: Android OS
Imam ja xperiu neo v pojavio se update davno.L00d wrote:Jeeeel moguce da niko nema tel iz BHTL00d wrote:prije mjesec sam flasovao i stavio ics. telefon mi nije ok pa ga hocu na servis. E sad, istim postupkom sam vratio ginger ali kad sam prikacio mob na comp pise mi da imam update na ICS. Pa pitam jel oficijelno ili samo meni zbog flesovanja....L00d wrote:Da li neko ima Neo V kupljen u Telecomu ?