Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Gray

#4801 Re: Android OS

Post by Gray »

Ja imam slide it, sličan fazon kao skype, ali možeš isključiti dijakritičke znakove u porukama da ti ne pređe u više poruka. Nije savršen, ali bar mogu jednom rukom dosta brzo pisati poruke, treba malo vremena da izbacim riječi koje ne koristim i ubacim one koje koristim.
arnes_king

#4802 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Napokon mi radi opet flash player :D :D :D :D

Nasao na ovom linku : http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/ ... sions.html

Skinuo zadnju verziju za android 4.0 instalirao i radi a nije radio vec od zadnjeg updatea sa playa :D :D :D :D
Quaresma

#4803 Re: Android OS

Post by Quaresma »

stoce taj adobe flash, otkako ga nema meni ucitava brze stranice i radi bolje web browser, a i nisam primjetio razliku sa i bez flasha
arnes_king

#4804 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:stoce taj adobe flash, otkako ga nema meni ucitava brze stranice i radi bolje web browser, a i nisam primjetio razliku sa i bez flasha
Pa otvorim stranicu koja ima flash sadrzaj (koji zelim da vidim) neki video ili nesto drugo i ne mogu nista bez flasha, a ne primjetim ja uopste razliku u brzini, isto mi brzo radi a normalno da treba par sekundi vise dok ucita taj flash sadrzaj ali ostali sadrzaj isto ucita ....
nermin.padez

#4805 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Ja probao nije OK. Kresuju mi se Browseri (Dolphin je to naglasio u opciji), npr.prilikom play-a Youtube snimka :)

Nije to to ipak, mada moze se bez toga... :)
skafiskafsnjak

#4806 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

L00d wrote:Da li neko ima Neo V kupljen u Telecomu ?

interesuje me da li je izasao ICS za te telefone...ali normalno da update...bez flasovanja..
8-)
arnes_king

#4807 Re: Android OS

Post by arnes_king »

nermin.padez wrote:Ja probao nije OK. Kresuju mi se Browseri (Dolphin je to naglasio u opciji), npr.prilikom play-a Youtube snimka :)

Nije to to ipak, mada moze se bez toga... :)
I ja koristim dolphin nije mi se do sada kresovalo nikako, malo cu testirati pa ti javim ....
nermin.padez

#4808 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Onda ti ne koristis Jelly Bean :-) Dolphin po defaultu iskljuci Flash na JB
arnes_king

#4809 Re: Android OS

Post by arnes_king »

nermin.padez wrote:Onda ti ne koristis Jelly Bean :-) Dolphin po defaultu iskljuci Flash na JB
Pa ICS je kod mene naveo sam u prvom postu mislim
nermin.padez

#4810 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

CM10 SGS I9000

Sredili su automatsko osvjetljenje ekrana, bice dostupno u sledecem NIGHTLY-upreko vikenda :dance: :D
Ovo mi je falilo mnogo :thumbup:
arnes_king

#4811 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Ljudi napokon sam skontao sta mi svijetli :D nije notification light nego je proximity sensor, slucajno sam na to naletio evo na youtube ista stvar u lika samo sto u mene crveno svijetli i kod njega pise da je do vibera :

http://www.youtube.com/watch?v=N8-AH-m5vBA
brazzo19

#4812 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Nermine jesi primijetio da ove nove verzije poslije one sa prosirenim prostorom za instalaciju kad samo morao radit wipe telefona pa posle toga ove 2-3 verzije sto su do sad izasle imaju izgleda slabiju bateriju tj trajanje evo ja sam 2 verzije ubacio zadnju ovu 28.09 tj od jucer i slabije drzi bateriju u odnosu na prosle , ugasim tamo sve aplikacije da ne pokrece u pozadini al izgleda brze se trosi nego prije ... Prije mi je znalo za jedan sat mirovanja moba kad spavam il ne radim nista na njemu skinuti 1% baterije tako da mi preko noci ode nekih 6-7 % baterije samo a izgleda sad se malo brze prazni .... jebiga nikad dva dobra sastavit :D
Gray

#4813 Re: Android OS

Post by Gray »

R_v_P20 wrote:[quote="R_v_p]
BTW je li neko moze postaviti wallpaper onaj od SIII onaj maslacak :D za i9000
Iko?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2[/quote][/quote]

skini aplikaciju zedge i traži u wallpaperima galaxy s3, ima nekoliko verzija.
infoinfo

#4814 Re: Android OS

Post by infoinfo »

Vjerovatno je vec pisano o ovome, ali ja cu zamoliti da mi neko objasni ako nije previse komplikovano, kako da instaliram navigaciju na huawei u8650, korak po korak sta treba da odradim. Hvala svima!
skafiskafsnjak

#4815 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

interesuje me da li je izasao ICS za te telefone...ali normalno da update...bez flasovanja..
prije mjesec sam flasovao i stavio ics. telefon mi nije ok pa ga hocu na servis. E sad, istim postupkom sam vratio ginger ali kad sam prikacio mob na comp pise mi da imam update na ICS. Pa pitam jel oficijelno ili samo meni zbog flesovanja....
zLatk0

#4816 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

@ s3 wallpaper - imas na marketu .gif da skines besplatno

@brazzo - sacekaj 2-3 dana, ne moze se oodmah tako baterija priviknuti na novi rom
-------------------
Prodaja: Skener Canon CanoScan LIDE 100
Valjkasta sijalica za auto, 42mm 16led x2
Game Boy Color sa svim papirima i 6 originalnih igri
brazzo19

#4817 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Isti rom isto cm10 samo novi ovaj partition layout ili kako vec da ima vise prostora za pohranu a ostalo sve isto....

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Fauja Singh

#4818 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Edit
arnes_king

#4819 Re: Android OS

Post by arnes_king »

R_v_P20 wrote:[quote="R_v_p]
BTW je li neko moze postaviti wallpaper onaj od SIII onaj maslacak :D za i9000
Iko?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2[/quote][/quote]

https://play.google.com/store/apps/deta ... GVsaW9uIl0.
XPERIA

#4820 Re: Android OS

Post by XPERIA »

green man wrote:
XPERIA wrote:
green man wrote:Ovako...
Imam HTC Desire S, koji je došao sa android verzijom 2.3.5, i sve je radilo savršeno dok nije izašo ICS (4.0.4) RUU upgrade koji sam instalirao.
Eh od tad počinje pakao sa ovim njesra- Aplikacije tipa facebook, imo, skype, google talk... sve crashaju nakon što pokušam otvoriti neki link na bilo koju wed adresu.
A pošto sam ja levat u vezi Androida (bio iOS korisnik), kako da ga vratim na 2.3.5 ili da ga rootam pa da nabacim neki ICS custom rom? Preporuke rom-a i način kako se on odrađuje na ne rootovan telefon bi mi dobro došle.
Unaprijed hvala
Staviti custok rom na ne rootan telefon je nemoguće. Moraš biti rootan i imati instaliran CWM-CLOCKWORKMOD recovery. Kada budem za kompom objasnit cu ti. Vecina romova treba otkljucan bootloader pa bi i to trebao pokušati, ali pažljivo čitaj šta i kako. Imas romove na xda forumu i na stranici unlocker.com
Mozda i nije do moba vec do aplikacija inače fb aplikacija je nestabilna svima

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Pa i mislio sam ga prvo rootati pa staviti custom rom, ali ne znam kako :D
Ni CWM-CLOCKWORKMOD, ni bootloader mi nisu poznate riječi, pa ako ti se ne gadi da mi to malo obrazložiš šta je šta, i za šta mi je koje potrebno, jer sam totalni levat za android :D
Garant je do ICS a ne do aplikacija, osim fb crashaju i skype, google talk i imo...
Bootloader se učitava prije operativnog sistema odnosno prije androida
Na telefonima dođe zaključan tj. Ako je zakljucan ne mozes staviti custom rom.cwm je skracenica za clockworkmod recovery...instaliras ga preko racunara nije tesko, instalira se nakon rootanja.
Udjes u njega tokom paljenja uredjaja i preko njega instaliras custom rom.Prvo je rootanje a to cu.ti pomoci kasnije jer sam na mobu sad pa jedva.kucam xd...reci za.pocetak koji mob imas?
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#4821 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

L00d wrote:

prije mjesec sam flasovao i stavio ics. telefon mi nije ok pa ga hocu na servis. E sad, istim postupkom sam vratio ginger ali kad sam prikacio mob na comp pise mi da imam update na ICS. Pa pitam jel oficijelno ili samo meni zbog flesovanja....
Jeeeel moguce da niko nema tel iz BHT :D
zLatk0

#4822 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ako je official ROM i nudi update preko telefona - onda je i official uupdate

-------------------
Prodaja: Skener Canon CanoScan LIDE 100
Valjkasta sijalica za auto, 42mm 16led x2
Game Boy Color sa svim papirima i 6 originalnih igri
skafiskafsnjak

#4823 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Preko pc comp mi nudi update...
znaci, flesovao sam telefon i stavio ics, istim postupkom vratim stari (ginger) koji sam skino, i kad sam prikopcao na comp prikazuje mi update... To se ne moze desiti da mi nije izasao oficijelno ?
skafiskafsnjak

#4824 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

KvaziExpert wrote:
L00d wrote:Preko pc comp mi nudi update...
znaci, flesovao sam telefon i stavio ics, istim postupkom vratim stari (ginger) koji sam skino, i kad sam prikopcao na comp prikazuje mi update... To se ne moze desiti da mi nije izasao oficijelno ?
Jesi li vratio potpuno isti rom (bh telecom)?
e pa u tome je fazon, nisam uradio backup nego sam s neta skinuo ... ali sam uradio screenshot starog ginger, i kad sam novi stavio sve isti oni brojevi ...
Ono, kad ides *#*#7378423#*#* > service info > software info

EDIT : E sad pogleda , customization version broj nije isti :(

Da li bih mogao uzeti od druga telefon (isto kao u mene, u BHTelecomu kupljen,), uraditi backup i njegov backup vratiti na moj telefon?
Nermin_BH

#4825 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

L00d wrote:
L00d wrote:

Jeeeel moguce da niko nema tel iz BHT :D
Imam ja xperiu neo v pojavio se update davno.
Post Reply