Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#4776 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote: Ja kada bih tog čovu sreo pitao bih ga "gdje majke ti pročita to da misliš da se treba sve redom ubijati?"
Pa ako je on tako pametan što sjedi u kancelariji? Evo izašao novi broj Charlia, što ne ide u Pariz ubijati?

Hvala Bogu pa se Islam ne gleda po postupcima bradonja iz Pariza i ovoga nego je istina u Kur'anu :) ali znam da to nekome ovdje ne paše pa se ignoriše.

Nisam ja ignorantan nego znam dobro koji postupci su stvarno po islamskom propisu a koji postupci su anti-islamski

kako ne shvatas da je tu srz problema. za ostale ljude ti i on ste isti. dok se ti ne distanciras od njega, nema fajde nista.
to sto ti ZNAS sta je ispravno, a ne ... ima isto znacenje kao sto on ZNA da je njegovo ispravno, a ne tvoje ...

dokle god zivis u paralelnom svemiru i neces da priznas da postoje ljudi koji nanose stetu citavoj planeti, najvise muslimanima, u ime islama, a ti uljuljkan u "ja znam da ja nemam nista s tim, to nije moja vjera blabla..." bice sve gore...

ne mislim isklucivo na tebe, nego na vecinu ljudi ovdje koji su na fonu bezrezervne podrske vjeri, a pri tome se prave kao da su bradonje marsovci :zzzz:
uglavnomja

#4777 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

mrAdil wrote:Šta se događa u Belgiji? Iko išta.

kazu ovako neki mediji 3 mrtva i 3 ranjena, drugi kazu 2 mrtva i 1 ranjen

radi se o 3 mladja covjeka koja su se upravo vratila iz sirije i koja su spremala teroristicki napad u belgiji.
HAVANA

#4778 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
Kinesko prkno wrote:U Belgiji policija ubila preventivno 3 terorista,iko ista?
Jos je prerano za info, francuzi javljaju da se cula jaka pucnjava i par eksplozija te da je u toku antiteroristicka akcija

Najvjerovatnije je povezano sa napadima u Parizu jer je policija bas jucer objavila da su oruzje i oprema koristeni u napadu kupljeni u Belgiji
Cekaj dok jos ulete u molenbeek i schaarbeek...od zla oca,od gore matere :-)Ode ovo sve u 3pm...
lajkujMe

#4779 Re: Terorizam u Parizu!

Post by lajkujMe »

Ovi teroristi vehabisti ISILovci se nakotili u europi... :run:
insomnia78

#4780 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:
Jos je prerano za info, francuzi javljaju da se cula jaka pucnjava i par eksplozija te da je u toku antiteroristicka akcija

Najvjerovatnije je povezano sa napadima u Parizu jer je policija bas jucer objavila da su oruzje i oprema koristeni u napadu kupljeni u Belgiji
Cekaj dok jos ulete u molenbeek i schaarbeek...od zla oca,od gore matere :-)Ode ovo sve u 3pm...
O, divi bete
Djes' ba
mrAdil

#4781 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

lajkujMe wrote:Ovi teroristi vehabisti ISILovci se nakotili u europi... :run:
Izgleda da je to bio i krajnji cilj.
Evropa sve više liči na Afganistan.
insomnia78

#4782 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Sad ce biti vise informacija
U osam sati je pocela konferencija za medije
Kinesko prkno

#4783 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:

Da i meni je ta povezanost pala na pamet,belgijski mediji navode istu vezu,grad je Verviers.
Havana ,jesi ti u Belgiji,dolazi li puno emigranata u zadnje vrijeme?
sarajevoxxxx

#4784 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sarajevoxxxx »

Kršćanski pjesnici hvale Poslanika s.a.v.s.

Image

http://www.aljazeera.net/news/culturean ... 8%A7%D9%85
York Light 100`s

#4785 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

uglavnomja wrote:
York Light 100`s wrote: Ja kada bih tog čovu sreo pitao bih ga "gdje majke ti pročita to da misliš da se treba sve redom ubijati?"
Pa ako je on tako pametan što sjedi u kancelariji? Evo izašao novi broj Charlia, što ne ide u Pariz ubijati?

Hvala Bogu pa se Islam ne gleda po postupcima bradonja iz Pariza i ovoga nego je istina u Kur'anu :) ali znam da to nekome ovdje ne paše pa se ignoriše.

Nisam ja ignorantan nego znam dobro koji postupci su stvarno po islamskom propisu a koji postupci su anti-islamski

kako ne shvatas da je tu srz problema. za ostale ljude ti i on ste isti. dok se ti ne distanciras od njega, nema fajde nista.
to sto ti ZNAS sta je ispravno, a ne ... ima isto znacenje kao sto on ZNA da je njegovo ispravno, a ne tvoje ...

dokle god zivis u paralelnom svemiru i neces da priznas da postoje ljudi koji nanose stetu citavoj planeti, najvise muslimanima, u ime islama, a ti uljuljkan u "ja znam da ja nemam nista s tim, to nije moja vjera blabla..." bice sve gore...

ne mislim isklucivo na tebe, nego na vecinu ljudi ovdje koji su na fonu bezrezervne podrske vjeri, a pri tome se prave kao da su bradonje marsovci :zzzz:
Slažem se ali šta činiti?
Većina se ogradila od napada, vjerski poglavari (bez obzira da li su za ili protiv "slobode govora") su se distancirali od terorizma, poslije svakog napada muslimani širom europe izađu na ulice da dokažu da su mirna religija, dijele cvijeće kao dokaz miroljubivosti kao prije mjesec u Australiji, većina na ovom forumu bez obzira šta mislila o karikaturi i slobodi govora nijednom nije podržala ubistva. Moje pitanje je koliko još treba da se ogradimo?
Ja mislim da je u ovom momentu do svakog kršćana individualno šta mislio o Islamu ma koliko god im mi trubili i ograđivali se. Moje je da samo ponovim da to nema prave veze sa Islamom, sa time sam se automatski ogradio od ovih barbara a do ostalih je koliko će mene i moju rečenicu uzeti za ozbiljno.

Mogu do sutra objašnjavati ovom da to nema nikakve veze sa Islamom, džaba je

Image

Dok ovim ljudima ne moram puno ni objašnjavati

Image
vivaldi

#4786 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vivaldi »

York Light 100`s wrote:Slažem se ali šta činiti?
ne moze se nista uciniti po pitanju bilo mkakvih fobij ovih vrsta.

politike, u ovom slucaju zapadnih zemlaja, kreira vrlo mali broj ljudi i niko nista ne pita obicnog covjeka-zapadnjaka. ali tamo gdje se apliciraju te odluke obicno pogadjaju kompletne neke narode kod kojih se onda naravno stvara masovna mrznja prema zapadnjicma

iz te masovne mrznje se narvano rodi par likova koji naprave to sto naprave negdje na zapadu, a iako je je to u pravilu djelo par pojedinaca posljedice osjecaju milioni (o ovom slucajaj zapadnjaka) i onda se stvara novi krug mrznje.

tu lijeka nema, sve je isprazno popunjavanje medijskog prostora i sviranje klincu.
HAVANA

#4787 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:
insomnia78 wrote: Jos je prerano za info, francuzi javljaju da se cula jaka pucnjava i par eksplozija te da je u toku antiteroristicka akcija

O, divi bete
Djes' ba
Na nocnom skijanju,sjeo da mahnem pivu :D
insomnia78

#4788 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:[Na nocnom skijanju,sjeo da mahnem pivu :D
Normala, gospo'če :D
insomnia78

#4789 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Ipak, za sada, nema povezanosti izmedju ovog u Belgiji i atentata u Parizu
HAVANA

#4790 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HAVANA »

Kinesko prkno wrote:
HAVANA wrote:
insomnia78 wrote: Jos je prerano za info, francuzi javljaju da se cula jaka pucnjava i par eksplozija te da je u toku antiteroristicka akcija

Da i meni je ta povezanost pala na pamet,belgijski mediji navode istu vezu,grad je Verviers.
Nisam vec dugo osim ponekad poslom...Puna ih je belgija,ovih kurcevitih sto su sve prilike imali a nijednu nisu iskoristili,iz gudre,kradje,sverca...na kraju zavrse kod ovih budala.Za emigrante ti nemam pojma.
uglavnomja

#4791 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Ipak, za sada, nema povezanosti izmedju ovog u Belgiji i atentata u Parizu

ovdje mediji javljaju povezanost sa onim iz kosher radnje, da su pripadali istoj celiji.

praceni su od kad su se vratili u belgiju, prvi su otvorili vatru na policiju.
insomnia78

#4792 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Pa upravo povelik broj ovih idiota se i indoktrinira po zatvorima
uglavnomja

#4793 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

HAVANA wrote:
Kinesko prkno wrote:
HAVANA wrote: Da i meni je ta povezanost pala na pamet,belgijski mediji navode istu vezu,grad je Verviers.
Nisam vec dugo osim ponekad poslom...Puna ih je belgija,ovih kurcevitih sto su sve prilike imali a nijednu nisu iskoristili,iz gudre,kradje,sverca...na kraju zavrse kod ovih budala.Za emigrante ti nemam pojma.
pise da je iz belgije najvise otislo u siriju, prema broju stanovnika, najmanje 300 komada.
Chisum

#4794 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

HAVANA wrote:Nisam vec dugo osim ponekad poslom...Puna ih je belgija,ovih kurcevitih sto su sve prilike imali a nijednu nisu iskoristili,iz gudre,kradje,sverca...na kraju zavrse kod ovih budala.Za emigrante ti nemam pojma.
Okano, otkud tebe na ovim politickim temama? :-D

Dobro je pa se par cestitih gradjana nalazi na sigurnom... moglo je biti: "Je suis Ševko" :lol:
insomnia78

#4795 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
insomnia78 wrote:Ipak, za sada, nema povezanosti izmedju ovog u Belgiji i atentata u Parizu

ovdje mediji javljaju povezanost sa onim iz kosher radnje, da su pripadali istoj celiji.

praceni su od kad su se vratili u belgiju, prvi su otvorili vatru na policiju.
BFMTV kaze da, zasada nema povezanosti sa napadima
Evo sad sam gledo konf za mediji
"Povratnici" iz sirije, osumnjiceni za pripremu napada u Belgiji
Prilikom pokusaja hapsenja zapucali na policiju, dvojica mrtva, jedan ranjen ali ziv
insomnia78

#4796 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Evo izgleda upravo nova intervencija policije u blizini prve
HAVANA

#4797 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
HAVANA wrote:Nisam vec dugo osim ponekad poslom...Puna ih je belgija,ovih kurcevitih sto su sve prilike imali a nijednu nisu iskoristili,iz gudre,kradje,sverca...na kraju zavrse kod ovih budala.Za emigrante ti nemam pojma.
Okano, otkud tebe na ovim politickim temama? :-D

Dobro je pa se par cestitih gradjana nalazi na sigurnom... moglo je biti: "Je suis Ševko" :lol:
Pa tice me se,onakvom kljakavom,izranjavanom,iz rata,bez icega...ljudi mi dali novu sansu,papire,posao,sve imao u roku par godina,po tri posla radio,ponovo stao na noge i vratio se...A onda vidis ove zadojene imbecile koji su se tamo rodili,sve su mogli...a sta urade? Ono ugrozeno,jes al u curq...Idi u vukojebinu iz koje si dosao pa tamo uredjuj...Ti,dobar?
muha_sa

#4798 Re: Terorizam u Parizu!

Post by muha_sa »

Dobra vam noc prijatelji :-D
Danguba

#4799 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Danguba »

Negdje u decembru svi strani a i domaci mediji su brujali o mogucim teroristickim napadima na tlu EU.
Zasto niko nije preventivno djelovao ako su imali bilo kakve informacije nego se uvijek ceka da se nesto desi?
Je li moguce da su te sluzbe tako nesposobne ili se sve to radi smisljeno?(na um mi padaju London, Madrid...)
MADRID 11. ožujka 2004. Najmanje 186 osoba je poginulo, a stotine su ranjene u četirima eksplozijama na željezničkim postajama u Madridu. Prva bomba eksplodirala je u prigradskom vlaku na glavnoj željezničkoj postaji u središtu grada, ostale dvije u vlakovima u jugoistočnom predgrađu u vrijeme kad je velik broj građana kretao na posao. LONDON 7. srpnja 2005. U četiri teroristička napada u Londonu poginulo je najmanje 37 osoba, a oko 700 ih je teže ili lakše ozlijeđeno. London je napadnut oko 9 sati ujutro serijom eksplozija. Eksplozije su odjeknule u podzemnoj željeznici i autobusima.
helpdesk1

#4800 Re: Terorizam u Parizu!

Post by helpdesk1 »

Pozdrav sa Schumana. Ovde je opet sve normala. Do prije sat helikopteri nešto malo nadlijetali, bilo policije,ali sad je mirno. Na TV-u nema vanrednih vijesti. Život ide dalje :roll:
Post Reply