Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
General War wrote:
Da te podsjetim da je SDP koalirao sa SDA..a ne ja i tim istim Kukom, ziv ti meni i zdrav bio.
Sa SDA koalirao je Lagumdžija. Lagumdžije više nema. Otjerali ga birači SDP-a na način kako je to jedino moguće - na izborima.
...Koliko se sjecam biraci su otjerali SDP a ne samo Lagumdziju...to sto je Zlaja otisao u polu ilegalu a raja ostala ne znaci da su biraci budale...mislim na one koji ne zavise od njih.
General War wrote:
...Koliko se sjecam biraci su otjerali SDP a ne samo Lagumdziju...to sto je Zlaja otisao u polu ilegalu a raja ostala ne znaci da su biraci budale...mislim na one koji ne zavise od njih.
Mogu govoriti u svoje ime.
Ja nisam glasao za SDP iz jednog jedinog razloga - da bi Lagumdžija otišao. Što se mene tiče glas protiv SDP-a na izborima 2014. godine bio je glas za SDP. Smatram da je većina bila ovog stava.
Lagumdžija je danas u SDP-u niko i ništa. Na sjednicama GO svi se izmiču kad on prolazi. Mislim da bi svi bili najsretniji da se ispiše iz članstva.
Birači nisu budale, barem ne birači SDP-a. A u oktobru ćemo vidjeti šta misle o promjenama.
General War wrote:
Mogu govoriti u svoje ime.
Ja nisam glasao za SDP iz jednog jedinog razloga - da bi Lagumdžija otišao. Što se mene tiče glas protiv SDP-a na izborima 2014. godine bio je glas za SDP. Smatram da je većina bila ovog stava.
Lagumdžija je danas u SDP-u niko i ništa. Na sjednicama GO svi se izmiču kad on prolazi. Mislim da bi svi bili najsretniji da se ispiše iz članstva.
Birači nisu budale, barem ne birači SDP-a. A u oktobru ćemo vidjeti šta misle o promjenama.
Tako je Biraci nisu budale, biraci SDP-a oni koji zavise..je diskutabilno...SDP-u kao i SDA i HDZ je stvar matematike, imas 42000 clanova, pomnozi sa dva, dodaj-oduzmi 10% i puna saka brade...zato nema niko zelje da ide na duele.
Leverage wrote:Da je to tako ne bi razlike u glasovima 2014. i 2018. bile takve kakve su, i za SDP i za SDA. Jasno je da to nema nikakve veze sa realnošću.
SDP ima više od tog broja članova, uskoro očekuj vijest o 50 hiljada.
vatrogasac wrote:
Propala.... koju je Evropa, u koju nas vode socijaldemokrati, osudila i izjednačila sa fašizmom.
naravno da je propala, jer je taj sistem, u evropi neodrživ i ne znam zašto se javlja nostalgija za tim sistemom i zašto ovi sdpovci sami sebe lažu da su titova partija.
socijalna pravda je nužno potrebna, ali se ne smije potištavati privatni kapital.
Očekujem da će se i DF i GS vratiti u SDP nakon izbora, možda ne odma ali do lokalnih izbora svakako.
očekujem da će se gs vratiti u df i da je to igra od početka, ali da se poslije toga df vrati u sdp, to je priča za malu djecu, jer je stanje postojanja i sdpa i dfa dobro za obje strane.
putokaz1 wrote:
-NB vjeruje u dobar rezultat,DF se uzda u Komšića da će privući a NS u Selima,HDZ očekuje blizu TK praga,SBB i SBIH uvjek prolazili,BPS i NBL-Kalesija bi mogli biti blizu
Evo zašto je PDA opasna. Šta će tek biti kada uzmu vlast?
putokaz1 wrote:
-NB vjeruje u dobar rezultat,DF se uzda u Komšića da će privući a NS u Selima,HDZ očekuje blizu TK praga,SBB i SBIH uvjek prolazili,BPS i NBL-Kalesija bi mogli biti blizu
Evo zašto je PDA opasna. Šta će tek biti kada uzmu vlast?
Znači... ako bi ova postava kolektivno trešla u NS... NS bi bila vlast u kantonu... da mi je đe saberem desetak miliona km da ih kupim... pa da kmirso bude vlast u kantonu... Jebo te... Bingo ima para... što ih ne on kupi sebi...Senada za Premijera...!
>Mogli bi tender raspisati... mešunarodni...
A možda su se ipak razišli... ideološki...
Zašto se SDP hvali da su neki njeni članovi bili pripadnici HVO i Vojke RS-a, četnici koji su ratovali protiv BiH, ustaše - tu i tamo?
Denis Bećirović, član SDPa od djetinjstva, čitav život crpi budžet. SDP je imao priliku i bio je na vlasti, pokazali su šta znaju.
Treba glasati za nove ljude.
Ne bojte se ako vas ucjenjuju, ne mogu vam oduzeti pravo na glas.
Zašto se SDP hvali da su neki njeni članovi bili pripadnici HVO i Vojke RS-a, četnici koji su ratovali protiv BiH, ustaše - tu i tamo?
Denis Bećirović, član SDPa od djetinjstva, čitav život crpi budžet. SDP je imao priliku i bio je na vlasti, pokazali su šta znaju.
Ja sam bio borac ARBiH 45 mjeseci. Jesam li ja zato mudzahedin?
Ako neko je ko je zivio u Banjoj Luci bio pripadnik VRS, ili neko iz Čapljine pripadnik HVO, jel to automatski znači da su neprijatelji ove države? Ili Bošnjaka? Znam momka sa Pala, bio na Trebeviću, sad živi u Lukavici, radi u Sarajevu, regularan bio i prije rata i poslije rata, te nemam sumnje da je takav bio i u ratu. Jel trebao ostaviti sve i doći u Sarajevo.
Rat je pogana stvar, nemožeš ostati izvan njega, uvuče te i ti plivaš kako znaš i umiješ. Ovdje je postignut mirovni sporazum, na osnovi zajedničke države. Prihvatite taj sporazum konačno i shvatite da je danas svima nama zajednički pasoš, valuta, tablice, oružane snage, itd. te cilj euroatlanskih integracija (šta god Dodo imao na to reći).
Svi muškarci vojnosposobni 1992. su morali po zakonu da se odazovu vlastima na mobilizaciju. Ko je uspio da dezertira bio je pametan, ali u tom momentu većina nije shvatala u šta je uvučena. Jel neko u Banjoj Luci ili Prijedoru kao pojedinac mogao spriječiti rušenje džamija i progon stanovništva? Ili Dretelj u Čapljini. Mogao je samo i on glavu izgubiti. Jesam li ja mudzahedin jer nisam sprijecio Cacu da radi sto je radio, ili sto nisam sprijecio Grabovicu, Uzdol...?
Zato prestanite da etiketirate pripadnike vojnih formacija ustašama, četnicima, mudžahedinima... jer uniforma u ratu ne moze obiljezavati ljude. Meni je bitno da među svima može živjeti ideja zajedničke države i ideja SDP-a.
Naravno da sad ocekujem salvu napada, jer nacionalsiticka matrica je vec duboko urezana.
drug_profi wrote:Ja sam bio borac ARBiH 45 mjeseci. Jesam li ja zato mudzahedin?
Ako neko je ko je zivio u Banjoj Luci bio pripadnik VRS, ili neko iz Čapljine pripadnik HVO, jel to automatski znači da su neprijatelji ove države? Ili Bošnjaka? Znam momka sa Pala, bio na Trebeviću, sad živi u Lukavici, radi u Sarajevu, regularan bio i prije rata i poslije rata, te nemam sumnje da je takav bio i u ratu. Jel trebao ostaviti sve i doći u Sarajevo.
Rat je pogana stvar, nemožeš ostati izvan njega, uvuče te i ti plivaš kako znaš i umiješ. Ovdje je postignut mirovni sporazum, na osnovi zajedničke države. Prihvatite taj sporazum konačno i shvatite da je danas svima nama zajednički pasoš, valuta, tablice, oružane snage, itd. te cilj euroatlanskih integracija (šta god Dodo imao na to reći).
Svi muškarci vojnosposobni 1992. su morali po zakonu da se odazovu vlastima na mobilizaciju. Ko je uspio da dezertira bio je pametan, ali u tom momentu većina nije shvatala u šta je uvučena. Jel neko u Banjoj Luci ili Prijedoru kao pojedinac mogao spriječiti rušenje džamija i progon stanovništva? Ili Dretelj u Čapljini. Mogao je samo i on glavu izgubiti. Jesam li ja mudzahedin jer nisam sprijecio Cacu da radi sto je radio, ili sto nisam sprijecio Grabovicu, Uzdol...?
Zato prestanite da etiketirate pripadnike vojnih formacija ustašama, četnicima, mudžahedinima... jer uniforma u ratu ne moze obiljezavati ljude. Meni je bitno da među svima može živjeti ideja zajedničke države i ideja SDP-a.
Naravno da sad ocekujem salvu napada, jer nacionalsiticka matrica je vec duboko urezana.
drug_profi wrote:Ja sam bio borac ARBiH 45 mjeseci. Jesam li ja zato mudzahedin?
Znam ljude koji su i danas i tad bili 'neprijatelji države', a i one koji su bili, a danas nisu. Ovi koji nisu, nikad nisu imali potrebu provocirati Bošnjake kao što rade ti ljudi iz SDPa, čast izuzetcima.
Ovako smece od linkova je jako korisno, cisto kada se pojave likovi i kazu da su SDA i SDP isti. Nismo isti, ni pod razno. A vas neka Saff i dalje obrazuje...