Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Artest wrote: ↑14/05/2020 22:49
Za mene SDA nije stranka vec sistem vrijednosti. Oni bastine sve najgore stereotipe o Bosnjacima koji su zapisani od Jovana Cvijica do Ive Andrica. U pravu je Kiki kad kaze da ce nam trebati 100-150 godina da se oporavimo od zelene kuge. Al nebitno sad. Zadatak svih onih koji ce srusiti SDA-sistem jeste da utru put za generacije koje dolaze...
Ako Bosna uopste postojala.
I ovo je susta istina. Neka ce naredna generacija odvagati SDA i Izetbegovice i siguran sam da nece biti pozitivci u historiji Bosnjaka.
S obzirom da se danas Mehmed Spaho smatra za uspjesnog politicara i drzavnika i da ima ulicu u Sarajevu, nisam u to siguran.
Ako se Bošnjaci ne opamete ubrzo i usvoje kriterije jedne zrele europske nacije, a ne kriterije mitomanske, iskompleksirane, zatucane gomile, nece biti ni Bosne kao drzave, pa ni ulica Mehmeda Spahe. Ovaj je sad narod na rubu nestanka i to nakon sto je prezivio rat.
Ako misle opstati, pod hitno se moraju uhavizati.
Ne znam kako odgovoriti .
Proganjaju nas 200 godina ko stoku.
Kolju od prvog svjetskog rata naovamo.
Genocid i urbicid a sa zaglupljivanjem grandfolkparadama te jalopushishisha projektima rekao bih i intelekticid..
A Bosnjaci i dalje su na prostoru bivse jugoslavije ubjedljivo najveci zagovornici suzivota ..
Prije 200 godina muslimani su bili gotovo trecina stanovnistva Balkana. Niko nije iz gore pozicije bolje prosao od Bosnjaka. Pa iz predgradja Stambola su otjerani, i to iz djelova gdje su bili vecina.
1918 Srbi su bili relativna vecina u BiH, a gotovo trecina stanovnika Hrvatske. Tj, geografskih pojmova, jedina politicka snaga koja je bila na strani pobjednika je bila Srbija.
Uvijek su relativne vecine zagovornici suzivota, dok se manjine boje.
Madner...kao pametan tip i forumaash..tvoje misljenje i verzija..kako su Srbi od 1951 do 1991 pali u velikom procentu?
Po meni manje djece radjali..ofroman vroj neozenjenih i iseljavanje ka Srbiji i kasnije u manjem obimu ka Njemackoh 70tih godina
Demografski su bili pola generacije ispred, prije su prestali imati 10 djece. Iseljenje za Beograd i Banat nije bilo previse bitno.
Broj djece direktno ovisi od obrazovanja zena, zato i pad nataliteta 80ih u BiH i danas na Kosovu.
Kod nas samo vehabije po 3+ odrzavaju natalitet od 1.3
Generalno s ovim prosjekom 1.31 po zeni prosjek po godini, da imamo srednje razvijenu ekonomiju trebalo/ce 20 godina samo za 2.1 za prostu reprodukciju
zastupnici SNSD-a, HDZ-a, SBB-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Socijalističke partije i SDA podržali su za ministra osobu koja je bez ikakve posebne biografije i iskustva kandidovana za ovu fotelju
zastupnici SNSD-a, HDZ-a, SBB-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Socijalističke partije i SDA podržali su za ministra osobu koja je bez ikakve posebne biografije i iskustva kandidovana za ovu fotelju
bunk wrote: ↑15/05/2020 12:00
I treba ozbiljno diskutovati sa propagatorima jugoslavije.Koju su Bosnjaci od svih naroda jedini zivjeli i dozivljavali kao majku a znamo kakav su status imali u njoj ...nagradjeni genocidom i urbicidom za to.
Realno gledano, Srbi su najlosije prosli sa Jugoslavijama.
Dok je za Hrvate i Bosnjake to bio puni pogodak. Bosnjaci su najbolje prosli ako se gleda duzi period, od 1878 a Hrvati od 1918te.
Ne znam kako odgovoriti .
Proganjaju nas 200 godina ko stoku.
Kolju od prvog svjetskog rata naovamo.
Genocid i urbicid a sa zaglupljivanjem grandfolkparadama te jalopushishisha projektima rekao bih i intelekticid..
A Bosnjaci i dalje su na prostoru bivse jugoslavije ubjedljivo najveci zagovornici suzivota ..
Misliš na ove projekte ? I u pravu si, baš su nam jebali mater sa ovakvima.
Kako si fino zaobisao fakat da su nas ubijali i rusili i uhvatio se bube brata
A sve ne bi li poentirao protiv sda..
Sami sebi smo mozda i najopasniji neprijatelji.
Nazalost.
bunk wrote: ↑16/05/2020 10:18
Nazalost.
Jesam li ja ili ti spomenuo projekat jalabubašišije ?
Sam se od svojih postova ograđuješ, ne treba ti niko da se sa tobom raspravlja.
Nazalost.
Al mu vazda zanimljivo... Smislja si samoreplike...
Nazalost.
Meh..
Znas ti dobro na sta sam mislio..pushagija projekti su pogubni jer nas zaglupise ali ti si preskocio fakat da su nas klali i rusili gdje su stigli a uhvatio si se za dio mog posta vezan za intelektcid..
Na kraju ti si mene prozvao a ne ja tebe.
Ko te klao i rusio? Partizani? Komunisti? Socijaldemokrate? Ko tacno?
Ili su te klali i rusili prezivjeli neprijatelji jugoslavije koje ti danas uzimas kao politicke saveznike u borbi protiv svega normalnog i naprednog.
drug_profi wrote: ↑16/05/2020 12:30
Ili su te klali i rusili prezivjeli neprijatelji jugoslavije koje ti danas uzimas kao politicke saveznike u borbi protiv svega normalnog i naprednog.
Prika ti si u ove dvije godine kako pratim forum otiso sa stvaovima od liberala u rigidnog komunistu..ili si vazda bio takav samo se pretvarao ..
A rusili su i pokusali me roknut najveci zagovornici srboslavije jer jugoslavija to jugo nikad nije bila.
Prika ti si u ove dvije godine kako pratim forum otiso sa stvaovima od liberala u rigidnog komunistu..ili si vazda bio takav samo se pretvarao ..
A rusili su i pokusali me roknut najveci zagovornici srboslavije jer jugoslavija to jugo nikad nije bila.
Kao i obicno pricas gluposti kad ne znas sta ces...
Jedini koji vise laju na Jugoslaviju od vas hrvatskih cvjecki, i Rvatina samih, su upravo veliiki Srbi, tj. Velikosrbi, jer oni nikad ni SHS/Jugo kraljevinu ne sazvakase, a kamoli Jugoslaviju sa 6 Republika... E sad kakav to oksimoron mora biti da im kao Velikosrbima “Srboslavija” smeta?
Ta tvoja logika ide nekako kao pokret:”Sexom za nevinost”...
Mislis Srboslavije ciji se "najveci sin" i "predsjednik bez ogranicenja trajanja mandata" zvao Josip, a njegovi zamjenici i najblizi saradnici Dzemal, Edvard i Mosha?
Sad vidim preko fb komentara da je sve izrežirano
Misa za blajburg
Protesti Komunista
Sve uvezano SDA je isplanirala dolazak Antifašista s Zastavama Jugoslavije da može svojim glasačima prodati priču NS-SDP su iste zastave kao SDS 1992
SDA BOTOVE rade non stop na paraleli petokrake na Mladiću 92 i Sad na Protestima odnosno SDP /NS petokraki
SDA ima Strah ali i Plan da održi Sarajevo svojim
Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo,
na današnjoj sjednici zatražila je da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su se okupile u Sarajevu kako bi izrazile nezadovoljstvo održavanjem svete mise za žrtve Bleiburga. "Pozivam sve odgovorne za očuvanje javnog reda i mira da na osnovu snimka identificiraju i kazne sve osobe koje su učinile prekršaj i naredbu zabrana", rekla je Ćosović-Hajdarević na online sjednici.
na današnjoj sjednici zatražila je da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su se okupile u Sarajevu kako bi izrazile nezadovoljstvo održavanjem svete mise za žrtve Bleiburga. "Pozivam sve odgovorne za očuvanje javnog reda i mira da na osnovu snimka identificiraju i kazne sve osobe koje su učinile prekršaj i naredbu zabrana", rekla je Ćosović-Hajdarević na online sjednici.
Samra Čosović - Hajdarević je ovim svojim zahtjevom se stavila na stranu Maksa Luburića i ostalih koljača i ubica. Da li je dotična zatražila da najveći funkcioneri njene stranke podnesu ostavku i da ih se uhapsi i procesuira za kriminal i korupciju ii to ne samo respiratora, već sav kriminal ii korupciju koju čine od 1990. godine.
Nema ona problem sa Bleiburgom, Busuladžićem, partnerima iz HDZ koji njeguju NDH vrijednosti. Nema problema ni sa kioskom, Solakom, malinarom, Sarajlićem. Ona ima problem sa Anom umjesto Selima i sa antifašistima.
Pored milionske kradje u vrijeme stanja nesrece (navika iz rata, kada su, narodu iza ledja, "jurisali" na kvadrate poslovnih prostora, stanove, bogatili se na humanitarnoj pomci i tudjoj muci itd.), lazi i prevara kojim su "obogatili i upotpunili" ovogodisnji mjesec ramazana, nezasita SDA balincad, a.k.a. hrvatsko cvijece, ostace upamcena i po fanaticnoj borbi za Hrvatsku Stvar i Dodikovog vrtnog patuljka, Covica.
Najjace od svega je bilo kada vidjeh kako neko od priglupe SDA mindercadi citira onu ustasku drolju Zeljanu Zovko...
SDA, Samra i politika identiteta. Sad na sjednici, ja sam prva zena sa hidzabom u skupstini, ja sam ponosna bosnjakinja a Edin otjeran i Mario montiran