SDA-All about

drndalo

#47451 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

bunk wrote: 14/05/2020 14:13 Dosli smo na zadnju stepenicu.Naredni korak punopravno clanstvo.
Hvala na pitanju.
Naredne 2 hefte su odlucujuce?
starii

#47452 Re: SDA-All about

Post by starii »

odavno već nema intelektualaca u SDA, naravno osim ovim sa završenim Univerzitetom Travnik, ali imal iko da je pošten u toj stranici :D
drndalo

#47453 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

starii wrote: 14/05/2020 14:54 odavno već nema intelektualaca u SDA, naravno osim ovim sa završenim Univerzitetom Travnik, ali imal iko da je pošten u toj stranici :D
Nejma, oni su se odavno opredjelili za borbu protiv antikorupcije...
dembele

#47454 Re: SDA-All about

Post by dembele »

starii wrote: 14/05/2020 14:54 odavno već nema intelektualaca u SDA, naravno osim ovim sa završenim Univerzitetom Travnik, ali imal iko da je pošten u toj stranici :D
Niko pošten i neće u SDA.
doremifa

#47455 Re: SDA-All about

Post by doremifa »

dembele wrote: 14/05/2020 14:57
imal' iko s obrazom barem
drndalo

#47456 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

doremifa wrote: 14/05/2020 15:28
Ima, telecim s glavuse...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47457 Re: SDA-All about

Post by pici »

Aljoša Čampara (SDA): „Ja ne znam je li neko znao, ili nije znao, ja apsolutno nisam znao. Moguće da je neko znao, ali isto tako je moguće da ja ne znam da je to neko znao. Isto ne mogu tvrditi da niko to nije znao, ali ne mogu tvrditi da je neko nešto znao"

Samo da utefterim misao sdO kloca.Ovo je ono kad branis neodbranjivo tj necije lopovluke i laži.... :lol: :lol: :lol: :lol: odo se ranit.

Last edited by pici on 14/05/2020 16:58, edited 1 time in total.
bunk

#47458 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Inace de molim te intelektualce u sdp,nip iili ns koji se aktivno bave ..
Dr Arsla

#47459 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

doremifa wrote: 14/05/2020 15:28
Obrezanih ima ali s obrazom niti obrazovanih nema ili po njihovom nejma :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#47460 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

Čampara je samo dio šarade i predstave koja se zove "Dobri i loši SDA momci". Djeluje kao neki tip koji se 'navodno' ne slaže sa politikom Izetbegovića pod plaštom tzv. gatačkog klana i sličnih koještarija. Sve je to šuplja koju je pustio Avdo Avdić po nalogu i zadatku dubokoumnog vozača ili eventualno nekog bliskog kelnera.

Cilj je da se javnosti neofirno pokaže da postoje neke suprotstavljene strane i tobožnja neslaganja, kao i to da postoji dio SDA koji je "kao" protiv lopovluka. Oni su svi SDA porodica i tu nema struja.

Ljudi u BiH moraju biti svjesni da su trenutne sjecikese na vlasti toliko ispraksirane u laganju i čuvanju vlasti, da jedini način da se prebrodi ovo je da se napusti država. Nema druge opcije za pametne ljude.
JThomas

#47461 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

postoje suprotstavljene struje, samo nijedna nije dobra. one se s vremena na vrijeme suprotstavljaju oko toga kako će se dijeliti ukradeno, a ne oko toga da li će se krasti. kao i u svakom kartelu.
Banksy

#47462 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

:thumbup:
Sociolog

#47463 Re: SDA-All about

Post by Sociolog »

pici wrote: 14/05/2020 16:04
Aljoša Čampara (SDA): „Ja ne znam je li neko znao, ili nije znao, ja apsolutno nisam znao. Moguće da je neko znao, ali isto tako je moguće da ja ne znam da je to neko znao. Isto ne mogu tvrditi da niko to nije znao, ali ne mogu tvrditi da je neko nešto znao"

Samo da utefterim misao sdO kloca.Ovo je ono kad branis neodbranjivo tj necije lopovluke i laži.... :lol: :lol: :lol: :lol: odo se ranit.

Klosarski SDaovski znali ste najjkasnije od 2.marta godine..a Misa je odlucena 18/19 januara da bude ovdje prije zemljotresa u Zagrebu..

Glavni cilj je sto je ovdje..radi toga sto oni predsjedaju Europskom unijom"skodi ce nasem imidzu u svijetu" hajmo kod Bosanaca..

Ne mozete sve skriti,uvijek ima postenih i casnih ljudi medju teolozima ..iz kuca starih sarajevskih porodica
studiorum_tuzlaensis

#47464 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

@JThomas to su od dva brata djeca, ista struja ih nosi, a ovo je priča za javnost.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47465 Re: SDA-All about

Post by pici »

SAZNAJE KLIX.BA
|
Četvorka u Sarajevu održala sastanak: Na izborima zajednički u općinama i za gradonačelnika

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cetvork ... /200514144

Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika Naše stranke, Naroda i pravde, SDP-a i Nezavisne bh. liste (NBL), saznaje Klix.ba. Oni su načelno postigli dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima ove godine u glavnom gradu BiH.
Predrag Kojović (NS), Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Ibrahim Hadžibajrić su precizirali ono o čemu se govorilo u proteklom periodu, a tiče se rapodjele općina odnosno kandidata kojeg će zajednički podržati ove četiri stranke.

Nakon današnjeg načelnog dogovora sada je preostalo da stranački organi potvrde sporazum četiri stranačka lidera.

Kako Klix.ba saznaje član Naše stranke će biti kandidat za načelnika Općine Centar. Trenutno za tu poziciju ima više kandidata, ali je favorit Srđan Mandić (NS), bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture u KS.

Stranci Narod i pravda trebale bi "pripasti" Općine Novi Grad i Ilidža, gdje je potencijalni kandidat Nermin Muzur.

Socijaldemokratska partija (SDP) bi trebala delegirati svog kandidata za načelnika Novog Sarajeva. Također postoji i opcija rokade odnosno da SDP ponudi kandidata za Novi Grad, a NiP za Novo Sarajevo.

Općina Stari Grad će, očekivano, imati kandidata iz Nezavisne bh. liste (NBL) čiji je predsjednik Ibrahim Hadžibajrić aktuelni načelnik.

Kako saznajemo "Četvorka" će imati i zajedničkog kandidata za funkciju gradonačelnika Grada Sarajeva.

Četvorka bi mogla dobiti vjetar u leđa od nezavisnog zastupnika u Skupštini KS Damira Nikšića koji je podržavao i rad bivše kantonalne vlade u Kantonu Sarajevo.

CIK je lokalne izbore zakazao za 4. oktobar ove godine, ali se špekuliše da bi građani mogli na birališta tek u novembru jer nije poznato kada će biti usvojen budžet BiH.
idemo vam otet bOkirovo sarajvo od kojeg je napravio kriminalnu prČiju... :bih:
jefff

#47466 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Odgovor SDA se ocekuje
Artest

#47467 Re: SDA-All about

Post by Artest »

Campara je spomenuo da je ovih danas pio kafu sa Faraonom licno. Osjetilo se to u gostovanju na N1. Ko je bolan Edin Ramic da se ti zauzimas za njega? I jos pokriva Fadila, satro i on neupucen. Na kraju ce i Solak ispast nevinasce.

Dakle, vjerovatno je tvrdio pazar sa šahistom, ovaj mu nesto obecao, pa je opet poceo podmetat ledja za stranku. Veliko razocarenje. Jedino je, izgleda, istina da nema nista od prelaska u NiP. Pokusace da 'promjeni' stranku iznutra.

A ova prica "neka institucije rade svoj posao" ce ga zakopati. Ne mozes biti takav cinik, i trljat ljudima so na ranu. Svi znaju da je pravosudje najveca rak-rana ovog drustva. Vise ce ljudi prelomiti da napusti ovu zemlju nakon afere sa respiratorima (i stotina slicnih afera pod pokroviteljstvom Kartela), slucaja Memic i td, nego ekonomska situacija.

Vidjecemo sta ce biti u KS. Mada vise ne vjerujem da je bivsoj Vladi stalo da se cim prije vrati i vadi kestenje iz vatre. Tako da sobodno moze ostati u koaliciji sa Bibom, Bilsenom, Devicem i ostalim Zadrugarima.
JThomas

#47468 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sve je to obrazac sto puta viđen. svađe su zbog podjele plijena. gačani su u ovom izostavljeni, onda šef obeća ili da nešto i oni se primire i "mijenjaju iznutra" do sljedeće prilike. mjesta za razočarenje i nema ako su očekivanja realna. oni jesu značajno pismeniji od ovog srebrenica-vogošća klana, ali pošteniji teško.
Artest

#47469 Re: SDA-All about

Post by Artest »

Ako nista, djeluje mi da Campara ima neku crvenu liniju kad je u pitanju drzavotvorna politika. Ne treba zaboraviti da je hapsio zohara Scepu i tako stekao opasnog neprijatelja do groba. Dakle, da se pitalo gatački klan, Fahro bi gulio dugogodisnju robiju. Ima za sta sigurno, nema potrebe da mu se pakuje. Fahro van igre je dobro za Bosnu u svakom slucaju.

Svidja mi se kako je u nekim situacijama valjao sibicu. Namazan je svim bojama. Ono sto ne zna, trudi se da nauci. Vidi se i da dosta polaze na licni marketing. Uvijek je tip-top obucen, sa brendiranim satom. Onako kad ga vidis, ima neku kardeljevsku harizmu :D

Za mene SDA nije stranka vec sistem vrijednosti. Oni bastine sve najgore stereotipe o Bosnjacima koji su zapisani od Jovana Cvijica do Ive Andrica. U pravu je Kiki kad kaze da ce nam trebati 100-150 godina da se oporavimo od zelene kuge. Al nebitno sad. Zadatak svih onih koji ce srusiti SDA-sistem jeste da utru put za generacije koje dolaze...

Ako Bosna uopste postojala.
Bloo
Globalna šefica

#47470 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

pici wrote: 14/05/2020 20:05 idemo vam otet bOkirovo sarajvo od kojeg je napravio kriminalnu prČiju..
al Hadzibajric... :-?
fuj...
drug_profi

#47471 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Artest wrote: 14/05/2020 22:49 Onako kad ga vidis, ima neku kardeljevsku harizmu
Bravo. Sve kontam sta je to, na sta me podsjeca.
drug_profi

#47472 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Artest wrote: 14/05/2020 22:49 Za mene SDA nije stranka vec sistem vrijednosti. Oni bastine sve najgore stereotipe o Bosnjacima koji su zapisani od Jovana Cvijica do Ive Andrica. U pravu je Kiki kad kaze da ce nam trebati 100-150 godina da se oporavimo od zelene kuge. Al nebitno sad. Zadatak svih onih koji ce srusiti SDA-sistem jeste da utru put za generacije koje dolaze...

I ovo je susta istina. Neka ce naredna generacija odvagati SDA i Izetbegovice i siguran sam da nece biti pozitivci u historiji Bosnjaka.
madner

#47473 Re: SDA-All about

Post by madner »

Narod koji smatra da je IZ bila dobra zvjezda vodilja u politickom smislu, nece ni kriticki gledati SDA.

Sve velike fule su bile do sudije, dobre namjere, tezak teren itd...

Nova podjela karata ide poslje lokalnih izbora. Tu ce pametniji misevi ufatiti zadnji voz.
sumirprimus

#47474 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ivz je sda , sda je ivz...od prvog dana.
i generalno su vjerske zajednice uradile dobar dio posla na ovim prostorima od 90tih. :thumbup: :D :evil:
geralt

#47475 Re: SDA-All about

Post by geralt »

drug_profi wrote: 14/05/2020 23:24
Artest wrote: 14/05/2020 22:49 Za mene SDA nije stranka vec sistem vrijednosti. Oni bastine sve najgore stereotipe o Bosnjacima koji su zapisani od Jovana Cvijica do Ive Andrica. U pravu je Kiki kad kaze da ce nam trebati 100-150 godina da se oporavimo od zelene kuge. Al nebitno sad. Zadatak svih onih koji ce srusiti SDA-sistem jeste da utru put za generacije koje dolaze...

I ovo je susta istina. Neka ce naredna generacija odvagati SDA i Izetbegovice i siguran sam da nece biti pozitivci u historiji Bosnjaka.
S obzirom da se danas Mehmed Spaho smatra za uspjesnog politicara i drzavnika i da ima ulicu u Sarajevu, nisam u to siguran.
Post Reply