Kao prvo, nije mi jasna ta vaša opsesivno-kompulzivna potreba da se lažno predstavljate drugačijim imenima nego što jeste, da nama kao nekakav neutralni i realni "bošnjkaci" objašnjavate realnost i potrebu prihvatanja etničke podjele zemlje i neminovnost života u getu. Djelujete smiješno i žalosno u isto vrijeme, bez ikakve potrebe. Reci slobodn:o ja sam jozo, franjo i sl., moj stav je takav i takav, neće ti niko glavu skinuti zbog toga. Jer, ti si "nermin" otprilike koliko sam ja john smith.nermin-z wrote: ↑04/05/2022 22:01Što se tiče Domovine, da si pažljivo čitao bilo bi ti jasno i prvi i drugi put da si u stvari rekao isto što i ja.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/05/2022 16:09
Ja sam jasno podvukao šta je domovina a šta država. To što ti nisi shvatio, nije moj problem.
Glede tapije i određivanja koliko ko voli ovu državu i smatra je svojom domovinom, bio sam posve jasan: oni koji je ne vole, to veoma jasno i glasno govore, time se čak i ponose isto kao i oni koji je vole i osjećaju svojom. Ne treba tu biti previše pametan da se vidi i uoči i zaista ne znam šta ti tu treba objašnjavati
Nisi imao šta da PODVLAČIŠ ni da ispravljaš. rekao si isto što i ja, samo drugim riječima.
A što se tiče tapije. Ne treba meni ništa objašnjavati, tebi treba objasniti, pa ću ti sad naglasiti u svoje lično ime: "Ja moju državu mogu i da volim i da mrzim koliko me volja. Kakva god je, moja je podjednako koliko i drugih. A koji si ti faktor da ti nekome određuješ da li će da je voli i koliko će da je voli. I ko si ti da ti da daješ ocjene o tome." I kad već tražiš reći ću ti i ovo. Ovakvu državu mogu da hvale samo poltroni, uhljebi i budale.
A, voljeti i hvaliti su različite stvari.
Treba se čuvati laskavaca. Pravi prijatelj je onaj koji ti kaže istinu u lice, taj te sigurno ne mrzi.
Ako to ne možeš da shvatiš ja ti ne mogu pomoći.
Drugo, kažeš domovina je nešto drugo, kad te pitam šta je domovina, prešutiš i nastaviš sa trabunjanjem. Zaista ne znam kako jednostavnije da ti objasnim...nisam nikakav sudija niti određujem kome šta i koga će voljeti, ali i djeca znaju šta i kako se iskazuje ljubav. Ti ovdje nama brabonjaš kako se ljubav prema domovini može iskazati i na druge načine kao što su paljenje njenih zastava, zviždanje njenoj himni, negiranje njenog postojanja itd. Tu i takvu ljubav ostavi i prosipaj negdje drugo i nekome ko to voli, jer je zasta čudna i nastrana...
toliko od mene i ako nemaš nešto pametno i zrelo da kažeš, otkači se od mene