Gras all about
-
mad mike
#476 Re: Gras all about
sta su se danas ovi grasovci uzhebali
u svakom busu,troli i skoro na svakoj stanici revizija ??
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#477 Re: Gras all about
pa bliži se vrijeme kupovine mjesečni karata
- Logovan
#478 Re: Gras all about
micki125 wrote:namakli su 7 miliona od kantona i sad se ušutili, troše, a niti jedno vozilo nisu kupili. kad to potroše opet će u štrajk.
- sheilak
#479 Re: Gras all about
haj, al barem voze redovno
inace, moze li mi neko, molim vas, objasniti zasto komercijala, od grada prema dobrinji, kod nedzarica prvo skrene desno, dakle, napravi polukrug? ne radi to uvijek
neka mi neko, pliz objasni, osevapice se. (sorry, 100 % je glupo pitanje i tu se krije sasvim jednostavno objasnjenje, ali ja ga ne mogu skontati
)
inace, moze li mi neko, molim vas, objasniti zasto komercijala, od grada prema dobrinji, kod nedzarica prvo skrene desno, dakle, napravi polukrug? ne radi to uvijek
- perfect_guy
#480 Re: Gras all about
vjerovatno ako ima malo više auta na skretanju lijevo, pa da ne mora čekati više otvaranja semaforasheilak wrote:haj, al barem voze redovno![]()
![]()
inace, moze li mi neko, molim vas, objasniti zasto komercijala, od grada prema dobrinji, kod nedzarica prvo skrene desno, dakle, napravi polukrug? ne radi to uvijekneka mi neko, pliz objasni, osevapice se. (sorry, 100 % je glupo pitanje i tu se krije sasvim jednostavno objasnjenje, ali ja ga ne mogu skontati
)
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Optimist
#482 Re: Gras all about
Jutros oko 7 i 40 se pokvari tramvaj na M. Dvoru. Sreca nije dugo ostao na sinama, posto ga je odgurao u remizu ovaj sto je isao iza. 
- Esso_i_Ajla
#483 Re: Gras all about
I ja tako s autom cesto uradim jer na toj rakrsnici traka za skretanje lijevo uvijek je puna jos kad one rome ugledam sto mi ko fol ociste vjetrobran, bez razmisljanja odem desnoperfect_guy wrote:vjerovatno ako ima malo više auta na skretanju lijevo, pa da ne mora čekati više otvaranja semaforasheilak wrote:haj, al barem voze redovno![]()
![]()
inace, moze li mi neko, molim vas, objasniti zasto komercijala, od grada prema dobrinji, kod nedzarica prvo skrene desno, dakle, napravi polukrug? ne radi to uvijekneka mi neko, pliz objasni, osevapice se. (sorry, 100 % je glupo pitanje i tu se krije sasvim jednostavno objasnjenje, ali ja ga ne mogu skontati
)
- Logovan
#484 Re: Gras all about
Optimist wrote:Jutros oko 7 i 40 se pokvari tramvaj na M. Dvoru. Sreca nije dugo ostao na sinama, posto ga je odgurao u remizu ovaj sto je isao iza.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#485 Re: Gras all about
Nikada vise, ali bas NIKADA VISE karte necu kupiti!!!! Pa pobogu od 16h pa sve do 17:15h prema Dobrinji su prosle ukupno 4 trole, od koje su dvije bile za Otoku! Nevidjeni krkanluk, gdje u trolu ne mozes uci koliko je prenatrpana. Pa zar je tesko u spici poslati vise vozila na ternen !?
Jebem sve u grasu od cistacice do jebenog direktora, jer izgleda sve retartdosi rade pa ne mogu pustiti vise vozila u promet!
Jebem sve u grasu od cistacice do jebenog direktora, jer izgleda sve retartdosi rade pa ne mogu pustiti vise vozila u promet!
- dusa_raskopuša
#486 Re: Gras all about
A tebe.
Pa nemaju ljudi neobataljenih trolejbusa.
Ni onaj tramvaj ni'e redovan. Jbg. A sto se tice karte, pa brate mili izvoli pjehe do kuce, pa vidi sta ti se vise isplati. Svi bi se vozali al' dzaba. E sipak.
Nema nista dzaba. Jos malo pa ce nam zrak poceti naplacivati. 
-
Legenden
#488 Re: Gras all about
Znači danas sam bio svjedok neviđenog seljakluka od strane GRAS-ovog vozača tramvaja. Stade tramvaj na Marin Dvoru na stanici prema Baščaršiji. Iako je bilo mjesta u srednjem dijelu tramvaja, raja navalila na prva i tako ti vozač zatvori sva vrata, osim prvih. U tome prilazi jedan momak, i pita vozača nešto kao: "Izvinite, možete li otvoriti druga vrata, mislim da ima mjesta?", a kreten, debil seljak, majmun, imbecil šuti, gleda ga onako provokativno i odgovara mu na najodvratniji način: "ŠTA ŠTA, ti sad misliš ima mjesta?", a u tome momak nastavlja zbunjeno: "Pa mislio sam....", a vozač ga žustro prekide: "Šta si ti mislio? NE MOŽE!!!", otrese ga onako krvnički pred rajom. Šta će, momak onako kulturan, nije htio da se raspravlja i na kraju mu samo reče: "Fino sam vas pitao, možete li kulturno odgovoriti?" i uđe nekako na prva vrata, i dok se probijao prema sredini tramvaja probaci još koju u kontektsu: "Nije ni čudo što nam je ovakvko stanje, samo se pitam dokle će ovo ovako biti."
Da zaključim, i ja sam prije godinu dana imao neugodno iskustvo s jednim revizorom, nekih 45 godina, malo proćelave kose naprijed, ostatak zalizan prema potiljku. Na najkulturniji mogući način mu govorim da se neću s njim raspravljat i da mu ne dam dokumente obzirom da nije lice ovlašteno za legitimisanje. Kažem mu da slobodno zove policiju, sačekat ću. On se hralji na mene, to pljuvačka šišti iz onih neotesanih žvalja...Bilo je još nekoliko revizora s njim, ali ljudi šute, normala i još mu govore da se smiri, al ne j*be to on. Na kraju je nešto i opsovao. Još me počeo analizirat, kako sam ja obučen, kako ovo kako ono, a nemam kartu. Pa neću go hodat po gradu? Nije problem 1.80KM, problem je komplet GRAS-ov ansambl, zbog kojeg neću kartu uzet NIKAD, ali NIKAD taman da je 10kf.
Da zaključim, i ja sam prije godinu dana imao neugodno iskustvo s jednim revizorom, nekih 45 godina, malo proćelave kose naprijed, ostatak zalizan prema potiljku. Na najkulturniji mogući način mu govorim da se neću s njim raspravljat i da mu ne dam dokumente obzirom da nije lice ovlašteno za legitimisanje. Kažem mu da slobodno zove policiju, sačekat ću. On se hralji na mene, to pljuvačka šišti iz onih neotesanih žvalja...Bilo je još nekoliko revizora s njim, ali ljudi šute, normala i još mu govore da se smiri, al ne j*be to on. Na kraju je nešto i opsovao. Još me počeo analizirat, kako sam ja obučen, kako ovo kako ono, a nemam kartu. Pa neću go hodat po gradu? Nije problem 1.80KM, problem je komplet GRAS-ov ansambl, zbog kojeg neću kartu uzet NIKAD, ali NIKAD taman da je 10kf.
- sema911s
#489 Re: Gras all about
dobro si prosao,., ja sam cekao trolu u hrasnom oko 18h,.,sta cu krenem pjehe prma dobrinji i prva trola me stize na kruznom,., bilo 18:45,. stignem do pocetne i onog glavnog na okretaljci priupitam gdje su ti trole,. kaze nestalo struje,., oko 21 su radile jopetun1ted wrote:Nikada vise, ali bas NIKADA VISE karte necu kupiti!!!! Pa pobogu od 16h pa sve do 17:15h prema Dobrinji su prosle ukupno 4 trole, od koje su dvije bile za Otoku! Nevidjeni krkanluk, gdje u trolu ne mozes uci koliko je prenatrpana. Pa zar je tesko u spici poslati vise vozila na ternen !?
- Cholina_Lokica
#490 Re: Gras all about
Ni juce ujutro nisu radili kad se trebalo na posao, struja...sema911s wrote:dobro si prosao,., ja sam cekao trolu u hrasnom oko 18h,.,sta cu krenem pjehe prma dobrinji i prva trola me stize na kruznom,., bilo 18:45,. stignem do pocetne i onog glavnog na okretaljci priupitam gdje su ti trole,. kaze nestalo struje,., oko 21 su radile jopetun1ted wrote:Nikada vise, ali bas NIKADA VISE karte necu kupiti!!!! Pa pobogu od 16h pa sve do 17:15h prema Dobrinji su prosle ukupno 4 trole, od koje su dvije bile za Otoku! Nevidjeni krkanluk, gdje u trolu ne mozes uci koliko je prenatrpana. Pa zar je tesko u spici poslati vise vozila na ternen !?
- trambusek88
#491 Re: Gras all about
Uskoro stiže 15 autobusa iz Turske. U narednoj turi treba doći 15-30, a nakon toga bi trebalo da se ponovo uspostavi saobraćaj prema Ahatovićima, Jagomiru, Šipu, Barama, Donjim Velešićima, Buća Potoku s Otoke itd... Neke od linija s redukovanim brojem polazaka trebale bi biti pojačane. Nakon druge ture stanje bi se trebalo značajnije popraviti. Vozila su stara al je*at ga. Bitno je da se stanje bar zasad koliko toliko popravi.
http://gradskiprevoz.freeforums.org/por ... ?article=0
http://gradskiprevoz.freeforums.org/por ... ?article=0
-
StupskaBitanga
#492 Re: Gras all about
ma ja daj sadake da se malo eto zamažu oči
Stoko moja otvorite oči
Stoko moja otvorite oči
- trambusek88
#493 Re: Gras all about
Kome nije do "Sadaka-autobusa" nek se vozi Centrotransom. I ne ide sadaka samo GRAS-u već dio autobusa iETT šalje i u Liberiju.
-
StupskaBitanga
#494 Re: Gras all about
Jel vas SDA ovako naučila da se revanširate sa neistomišljenicima?
- trambusek88
#495 Re: Gras all about
Kakav ba ja i SDA.
GRAS može samo dizati one grobove što 2-3 godine nisu makli iz kruga, i to dok skupe da jednog podignu drugi crkne, malo je to popravljanje krenulo od januara, i tako da varira broj autobusa u prometu na 40-45-
Ta sadaka je trenutno jedina prilika, da se nešto kratkoročno poboljša druge nema. Siguran sam da je i ono gradsko saobraćajno iz Liberije u boljem stanju nego GRAS
Nije mi bila namjera da zakuhavam već čisto da obavjestim.
GRAS može samo dizati one grobove što 2-3 godine nisu makli iz kruga, i to dok skupe da jednog podignu drugi crkne, malo je to popravljanje krenulo od januara, i tako da varira broj autobusa u prometu na 40-45-
Ta sadaka je trenutno jedina prilika, da se nešto kratkoročno poboljša druge nema. Siguran sam da je i ono gradsko saobraćajno iz Liberije u boljem stanju nego GRAS
Nije mi bila namjera da zakuhavam već čisto da obavjestim.
-
artime
#496 Re: Gras all about
Ali stvarno... Do kada će se ovako nastaviti. Mene srce boli kada sam vidjela bečki i berlinski prijevoz. Koji je na granici perfekcije. Naš se ne može porediti ni sa provincijskim gradom na zapadu...
- Adriatic
#497 Re: Gras all about
Kupujmo im još autobusa, da ih mogu uništavati.
-
VjecitiStudent
#498 Re: Gras all about
Moji kandidati za Nobelovu nagradu za ekonomiju
Uprava i menadžment Grasa pripremili sistematizaciju: Neće biti otpuštanja radnika
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... ja-radnika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#499 Re: Gras all about
mislim da je pošteno da nikog ne otpuštaju
ali da smanje plate kako ne bi išli u dug i da srežu administraciju
jedan prijedlog... da se tramvaji peru nakon 2 kruga
drugi prijedlog... da krenu praviti još stanica po uzoru na onu na ilidži
treći prijedlog... da predaju nekom drugom neke linije koje ne mogu ili ne žele održavati
treći prijedlog... da predaju nekom drugom neke linije koje ne mogu ili ne žele održavati
- Adriatic
#500 Re: Gras all about
Ti očito nikad nisi vidio ili čuo njihove podatke o poslovanju.Black swan wrote:mislim da je pošteno da nikog ne otpuštaju
Koliki im je gubitak, koliko imaju zaposlenih, kolika su im dugovanja prema bankama i dobavljačima......