Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Mihaelj

#476 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Kasips wrote:Eto @Chmoljo, vidiš da se radi o klasičnom trolanju, a ti izbjegavaš da banuješ provokatore. Sve im fino objašnjeno, predočena dokumentacija, citirani haški iskazi, navedene izjave predsjenika država, sabora, uraca-palaca, i mi opet moramo čitati iste laži i nebuloze iz produkcije HDZ-falisfikatora i perača Tuđmanovih bolesnih vizija.

Srbi i Bošnjaci su barem toga pošteđeni, NE MORAJU svojim budućim generacijama lagati o karatkteru i motivima svog ratovanja jer su im nekad u prošlosti nametnuti takvi aršini i jezičke kovanice kojim se štiti država (uvaljena u govna do guše) od kojekakvih nepoželjnih međunarodnih krivično pravnih atributa i etiketa. HVO jeste izdao i napao ARBiH, HVO jeste bila pričuvna četnička vojna formacija. Nažalost, ta će mrlja da ostane zauvjek na vašem obrazu. Ćao.
A provokator je svatko tko ne misli kao ti ili što? :roll:

Meni je isto provokacija kad se tu piše o dogovorima između Hrvata i Srba da se spali trećina Hrvatske pa je li tražim nekoga da se banira. Ne.
Kasips

#477 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Kasips »

Mihaelj wrote:
Kasips wrote:Eto @Chmoljo, vidiš da se radi o klasičnom trolanju, a ti izbjegavaš da banuješ provokatore. Sve im fino objašnjeno, predočena dokumentacija, citirani haški iskazi, navedene izjave predsjenika država, sabora, uraca-palaca, i mi opet moramo čitati iste laži i nebuloze iz produkcije HDZ-falisfikatora i perača Tuđmanovih bolesnih vizija.

Srbi i Bošnjaci su barem toga pošteđeni, NE MORAJU svojim budućim generacijama lagati o karatkteru i motivima svog ratovanja jer su im nekad u prošlosti nametnuti takvi aršini i jezičke kovanice kojim se štiti država (uvaljena u govna do guše) od kojekakvih nepoželjnih međunarodnih krivično pravnih atributa i etiketa. HVO jeste izdao i napao ARBiH, HVO jeste bila pričuvna četnička vojna formacija. Nažalost, ta će mrlja da ostane zauvjek na vašem obrazu. Ćao.

Meni je isto provokacija kad se tu piše o dogovorima između Hrvata i Srba da se spali trećina Hrvatske pa je li tražim nekoga da se banira. Ne.
Ne obraćaj mi se pseto, bojim se da bih ja mogao zapravo završiti sa banom.
Mihaelj

#478 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Kasips wrote:Ne obraćaj mi se pseto, bojim se da bih ja mogao zapravo završiti sa banom.
Pa mislim da i hoćeš jer reći nekome da je pseto je stvarno ispod svake razine. Tako se ni Mamić ne razgovara. :D

Daj se skuliraj, na forumu smo i raspravljamo. Jesam li ja tebe nečime uvrijedio da mi tako ružno govoriš?
Hodidid

#479 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Hodidid »

Mihaelj wrote:

Pusti ti njih nego de ti bolan malo ispricaj nama kako su onomad zli britanci pobili bosnjake u Ahmicima i Stupnom Dolu a sve to samo da napakoste hrvatima. Nisam odavno cuo tu pricu a uvijek je volim procitati.
Mihaelj

#480 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Adriatic wrote:Joj nemoj mi hrvatske pomoći molim te.
Uzgred, šta misliš kako bi se situacija razvijala da su Bošnjaci pristali da ostanu u ostatku Jugoslavije?
Zar se ne smije o tome pričati? Jel to sramota što je tolikim ljudima Hrvatska pomogla u takvim vremenima?

Kako to misliš da ostanu u Jugoslaviji? Da su na referendumu glasali protiv nezavisnosti? Pa ne znam što bi bilo. Valjda bi danas bili u nekakvoj krnjoj Jugi. :D
Mihaelj

#481 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Hodidid wrote:Pusti ti njih nego de ti bolan malo ispricaj nama kako su onomad zli britanci pobili bosnjake u Ahmicima i Stupnom Dolu a sve to samo da napakoste hrvatima. Nisam odavno cuo tu pricu a uvijek je volim procitati.
Gdje sam ja tako nešto izjavio? Srami se zbog podmetanja. Je li tako svakome tko ne misli kao ti predbacuješ da negira Ahmiće ili da veliča taj zločin. Srami se. S tobom više ne pričam.
duh_sa_sjekirom

#482 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by duh_sa_sjekirom »

Mihaelj wrote:Gdje sam ja tako nešto izjavio? Srami se zbog podmetanja. Je li tako svakome tko ne misli kao ti predbacuješ da negira Ahmiće ili da veliča taj zločin. Srami se. S tobom više ne pričam.
Čitavo vrijeme opravdavaš i braniš Čovića, tj braniš one koji negiraju Ahmiće, a to znači da si i sam takav...
jarancuga

#483 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by jarancuga »

Mihaelj wrote:
jarancuga wrote:mijesas kruske i jabuke...
oficijelno je tadasnja vlada hrvatske odobrila prijem izbjeglica, ali ja zauzvrat posteno naplatila od islamski i zapadnih zemalja..o naoruzanju namjenjeno ARBiH koju ste klepili suvisno je govoriti...
daj navedi post u kojemu neko izjednacava hrvate sa srbima...cak sta vise pravi se razlika izmedju srba i cetnika odnosno ustasa i hrvata...
Da, obogatili smo se koliko smo love primili od islamskih i zapadnih zemalja. Ja osobno imam 2 Bentleya od toga. :roll:

Što se tiče klepanja oružja evo jedan citat oko priče s oružjem:
– Poslije je s Amerikancima postignut sporazum da avioni s oružjem slijeću na Krk, a oružje se dijelilo u omjeru 30 posto Hrvatima, 70 posto Bošnjacima – kaže.
http://www.vecernji.hr/vijesti/oruzje-i ... nak-224992
ti osobno ne, to to niko i ne spocitava...
a ovo sa amerima da poslije postignut sporazum, ok...ali poenta je na poslije, poslije cega, da nije poslije vasingtonskog sporazuma? a sta je bilo do tada?
Hodidid

#484 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Hodidid »

Mihaelj wrote:
Hodidid wrote:Pusti ti njih nego de ti bolan malo ispricaj nama kako su onomad zli britanci pobili bosnjake u Ahmicima i Stupnom Dolu a sve to samo da napakoste hrvatima. Nisam odavno cuo tu pricu a uvijek je volim procitati.
Gdje sam ja tako nešto izjavio? Srami se zbog podmetanja. Je li tako svakome tko ne misli kao ti predbacuješ da negira Ahmiće ili da veliča taj zločin. Srami se. S tobom više ne pričam.
Sad si me stvarno povrijedio. Gdje sam ja rekao da si ti to izjavio. Ne, stari moj. Ja samo kazem da nam prepricas kako ide ta prica. Cisto da nam osvjezis pamcenje. Nije valjda da je nisi cuo. Pa ta prica je bila aktuelna do prije koju godinu.
duh_sa_sjekirom

#485 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Mihaelj wrote:Zar se ne smije o tome pričati? Jel to sramota što je tolikim ljudima Hrvatska pomogla u takvim vremenima?

Kako to misliš da ostanu u Jugoslaviji? Da su na referendumu glasali protiv nezavisnosti? Pa ne znam što bi bilo. Valjda bi danas bili u nekakvoj krnjoj Jugi. :D
Evo, pročitah većinu ovoga gore, dosta sam od toga već znao a nešto i nisam, i ne kontam tebe nikako, jarane:
Ako ti ljudi daju toliko dokaza, stenograma, autoriziranih pisama itd, a ti i dalje ne vjeruješ, onda se stvarno trebaš zabrinuti za svoje mentalno stanje. I nije ovdje riječ o drugačijem (tvom) mišljnju, ako su ti ljudi dali tolike materijalne dokaze i činjenice. Normalnom, zdravom, iole inteligentnom i razboritom čovjeku i pola od svega navedenog bi bilo dosta, ali tebi izgleda nije... Dakle, ti, ili si lud, ili si glup ili si obični provokator! Četvrta opcija ne postoji, zaista.
Mihaelj

#486 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

jarancuga wrote: ti osobno ne, to to niko i ne spocitava...
a ovo sa amerima da poslije postignut sporazum, ok...ali poenta je na poslije, poslije cega, da nije poslije vasingtonskog sporazuma? a sta je bilo do tada?
Dobro, to je sad pitanje na koje se razdoblje odnosi, ali tu je bilo riječi o 1992. godini koliko vidim.

A tko se to obogatio onda? Hrvatska se nije jer sam živio u tom razdoblju tu i nismo imali za kruh.
Mihaelj

#487 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

duh_sa_sjekirom wrote:
Mihaelj wrote:Zar se ne smije o tome pričati? Jel to sramota što je tolikim ljudima Hrvatska pomogla u takvim vremenima?

Evo, pročitah većinu ovoga gore, dosta sam od toga već znao a nešto i nisam, i ne kontam tebe nikako, jarane:
Ako ti ljudi daju toliko dokaza, stenograma, autoriziranih pisama itd, a ti i dalje ne vjeruješ, onda se stvarno trebaš zabrinuti za svoje mentalno stanje. I nije ovdje riječ o drugačijem (tvom) mišljnju, ako su ti ljudi dali tolike materijalne dokaze i činjenice. Normalnom, zdravom, iole inteligentnom i razboritom čovjeku i pola od svega navedenog bi bilo dosta, ali tebi izgleda nije... Dakle, ti, ili si lud, ili si glup ili si obični provokator! Četvrta opcija ne postoji, zaista.
Prvo, hvala ti što me nisi optužio za Ahmiće. Vidim da je to ovdje česta pojava. :-)

Ja ne znam puno o HVO-ABiH sukobu, to sam već rekao. Samo ti kažem da želim vidjeti cijeli tekst i da me zanima datum i godina kad su se neke postrojbe HV-a se priključile tom sukobu. Da li je to toliko strašni zločin da se zanimam za konkretne stvari s obzirom da postoji izjava Šarinića iz iste te godine di kaže da je Alija na sastanku nudio Tuđmanu dio BiH Hrvatskoj, a ovaj je rekao ga zanima cjelovita BiH.
Dakle te dvije stvari su u suprotnosti pa me zanima stanje na terenu od upućenijih.

Možda me ne pratite. Dakle Tuđman može dobiti mirnim putem dio BiH jer mu to Alija nudi kao što kaže Šarinić, ali on se odlučuje da to ipak napravi ratnim. Je li to vama malo nelogično? Meni je. Ako sam zato glup, provokator ili lud onda k vragu sve.
Last edited by Mihaelj on 23/12/2010 15:07, edited 1 time in total.
jarancuga

#488 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by jarancuga »

Mihaelj wrote:
jarancuga wrote: ti osobno ne, to to niko i ne spocitava...
Dobro, to je sad pitanje na koje se razdoblje odnosi, ali tu je bilo riječi o 1992. godini koliko vidim.

A tko se to obogatio onda? Hrvatska se nije jer sam živio u tom razdoblju tu i nismo imali za kruh.
ko je se u hrvatskoj obogatio nije tema ove diskusije mada bi mogli priupitati koliko se novca iz banskih dvora slilo u zap.hercegovinu...mozda tamo nadjes odgovor zasto tada niste imali za kruh...
Mihaelj

#489 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

jarancuga wrote:ko je se u hrvatskoj obogatio nije tema ove diskusije mada bi mogli priupitati koliko se novca iz banskih dvora slilo u zap.hercegovinu...mozda tamo nadjes odgovor zasto tada niste imali za kruh...
Sve je to meni poznato, ali mene zanima tvoja tvrdnja da je netko plaćao Hrvatskoj za zbrinjavanje izbjeglica. Jel može koji link? Koliko ja znam nitko nije dao ni lipe. U biti Iran nam je nešto pomogao koliko se sjećam.
nokia6170

#490 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by nokia6170 »

Mihaelj wrote:
jarancuga wrote:ko je se u hrvatskoj obogatio nije tema ove diskusije mada bi mogli priupitati koliko se novca iz banskih dvora slilo u zap.hercegovinu...mozda tamo nadjes odgovor zasto tada niste imali za kruh...
Sve je to meni poznato, ali mene zanima tvoja tvrdnja da je netko plaćao Hrvatskoj za zbrinjavanje izbjeglica. Jel može koji link? Koliko ja znam nitko nije dao ni lipe. U biti Iran nam je nešto pomogao koliko se sjećam.
Cemu ovo raspravljanje o Hrvatskoj za koju nas boli neka stvar u Bosni. Druga drzava i neka brine svoje probleme. Ima i previse svojih problema da bi se bavila nasim u Bosni.

Uostalom, mozda je zanimlji i indikativan pokazatelj koji je jedini predsjednik dosao Tudjmanu na sahranu.
Mihaelj

#491 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

nokia6170 wrote:Uostalom, mozda je zanimlji i indikativan pokazatelj koji je jedini predsjednik dosao Tudjmanu na sahranu.
Pa otišli smo u širine i dužine na ovoj temi. :D

Tuđmanu su došli na pogreb slijedeći ljudi: turski predsjednik Süleyman Demirel, mađarski premijer Viktor Orban, makedonski premijer Ljubčo Georgievski, slovenski premijer Janez Drnovšek, posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a Jacques Paul Klein, Hans-Dietrich Genscher...

Sad nek se neki zapitaju zašto je turski predsjednik došao na pogreb, ako je zaista Tuđman s Miloševićem dijelio BiH kao što neki kažu. Neću više o ovoj temi jer vidim da me se za svašta optužuje.
jarancuga

#492 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by jarancuga »

Mihaelj wrote:
kakav ba link?
pa sam tvrdis da ti je sve poznato, uostalom na zadnje dvije stanice, par forumasa ti sve lijepo podastru, datume, ucesnike o HV i HVO-u a tebi to nije jasno ...
uostalom u pravu si, niko nije dao lipe, al jest dolara i maraka...
Mihaelj

#493 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

jarancuga wrote:
Mihaelj wrote:
kakav ba link?
pa sam tvrdis da ti je sve poznato, uostalom na zadnje dvije stanice, par forumasa ti sve lijepo podastru, datume, ucesnike o HV i HVO-u a tebi to nije jasno ...
uostalom u pravu si, niko nije dao lipe, al jest dolara i maraka...
Ako su dali onda je lako staviti link. Ja znam da je Iran nešto uplaćivao. Za zapadne zemlje nemam pojma, a za islamske isto tako.
Poznato mi je sve o pljačkanju Hrvatske i kamo je lova išla od čega, ali da smo dobili lovu od nekoga za zbrinjavanje izbjeglica ne znam.
duh_sa_sjekirom

#494 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Mihaelj wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:

Prvo, hvala ti što me nisi optužio za Ahmiće. Vidim da je to ovdje česta pojava. :-)

Ja ne znam puno o HVO-ABiH sukobu, to sam već rekao. Samo ti kažem da želim vidjeti cijeli tekst i da me zanima datum i godina kad su se neke postrojbe HV-a se priključile tom sukobu. Da li je to toliko strašni zločin da se zanimam za konkretne stvari s obzirom da postoji izjava Šarinića iz iste te godine di kaže da je Alija na sastanku nudio Tuđmanu dio BiH Hrvatskoj, a ovaj je rekao ga zanima cjelovita BiH.
Dakle te dvije stvari su u suprotnosti pa me zanima stanje na terenu od upućenijih.

Možda me ne pratite. Dakle Tuđman može dobiti mirnim putem dio BiH jer mu to Alija nudi kao što kaže Šarinić, ali on se odlučuje da to ipak napravi ratnim. Je li to vama malo nelogično? Meni je. Ako sam zato glup, provokator ili lud onda k vragu sve.
Kao prvo, izjavu je da je Alija nudio Tuđmanu podjelu BiH dao je Mate Granić a ne Šarinić, ali što je najvažnije, ta je izjava data nakon smrti Alije I., tako da on nije imao mogućnost da je demantira!! Podlo od Mate, zar ne?
Drugo, ako su ti predočeni stenogrami Tuđmana i najvišeg rukovodstva Hrvatske, i drugi dokazi koji nedvosmisleno upućuju na prisustvo i umiješanost HV-a u rat u BiH, čemu onda datumi ulaska HV-a, zašto su uopće bitni. Ali, ako već tražiš, to je otprilike kraj '92 i početak '93. godine.
I treće, ti ovdje nudiš samo svoje MIŠLJENJE, a ljudi su ti dali EGZAKTNE DOKAZE! Imaš, naravno, pravo na svoje mišljenje, ali ako sumnjaš u istinitost dokaza, onda trebaš dokazati da isti nisu validni!
Do tada, ostaj mi zdravo....
Mihaelj

#495 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

duh_sa_sjekirom wrote:Kao prvo, izjavu je da je Alija nudio Tuđmanu podjelu BiH dao je Mate Granić a ne Šarinić, ali što je najvažnije, ta je izjava data nakon smrti Alije I., tako da on nije imao mogućnost da je demantira!! Podlo od Mate, zar ne?
Drugo, ako su ti predočeni stenogrami Tuđmana i najvišeg rukovodstva Hrvatske, i drugi dokazi koji nedvosmisleno upućuju na prisustvo i umiješanost HV-a u rat u BiH, čemu onda datumi ulaska HV-a, zašto su uopće bitni. Ali, ako već tražiš, to je otprilike kraj '92 i početak '93. godine.
I treće, ti ovdje nudiš samo svoje MIŠLJENJE, a ljudi su ti dali EGZAKTNE DOKAZE! Imaš, naravno, pravo na svoje mišljenje, ali ako sumnjaš u istinitost dokaza, onda trebaš dokazati da isti nisu validni!
Do tada, ostaj mi zdravo....
Dao je takvu izjavu i Šarinić. Znači već imamo dvojicu. Naravno da Alija to ne može demantirati, ali ne može ni Tuđman neke stvari. Tu ne govorim o stenogramima nego o svjedočenjima ljudi sa sastanaka.

Ja sam stenograme uvažio, sad sam tek shvatio da se nisam baš dobro izrazio kad si ovo napisao. Naravno da znam da su neke postrojbe HV-a i bile u BiH za vrijeme sukoba HVO-a i ABiH.
Onaj dio stenograma koji je po meni sporan i zašto sam tražio cijeli tekst je gdje Tuđman kaže govori o granicama Hrvatske države. Prije toga i poslije toga je puno točkica (...). Zanima me cijeli tekst jer želim vidjeti da li je to stvarno mislio ili ne pogotovo u svijetlu činjenice da su dvojice ljudi rekli da je Alija malo prije toga nudio dio BiH Hrvatskoj. Ne radim to zato jer ne uvažavam povijesne činjenice nego upravo suprotno. Ne želim da se donose paušalne ocjene kao što se donijelo kod stenograma na sastanku Tuđmana i generala na Brijunima.
Ondje se vidi koliko izjava istrgnuta iz cijelog razgovora može promijeniti značenje. Vjerujem da znaš za taj primjer o čemu govorim? Ono o nestanku Srba.

Zašto su datumi ulaska HV-a bitni? Pa zato jer se podudaraju sa sukobom HVO-a i ABiH. Da je bilo dogovora o podjeli između Zlobe i Franje onda bi HV već odavno ratovao protiv ABiH kad su to činili i Srbi. No to se nije dogodilo nego je HV na početku agresije Srba na BiH ratovao na svim frontovima protiv Srba.

Naravno da iznosim svoje mišljenje. Čije bi to mišljenje trebao zastupati nego svoje? Ako ne ponudim nikakve dokaze ili argumente onda to moje mišljenje nije nimalo relevantno. To se slažem.

Ostaj i ti meni zdravo. :D
jarancuga

#496 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by jarancuga »

mihaelj...
imputiras da su bosnjaci napali hrvate odnosno hvo u srednoj bosni, pa kao lafo tek onda dolazi hv da brano hrvate...
fulas maximalno...
pazi, u jednom od svojih ranijih postova tvrdis da je bosnjacima samo preko hrvatske stizala pomoc...zasto bi bosnjaci 93-e ( najgora ratna godina, bar meni ) ulazenjem u sukob sa hvo sami sebi presjecali jedini nacin dostave pomoci...nikakve logike...
ako me sjecanje dobro sluzi, da sada ne guglam ustase napadaju prozor i time otpocinje rat...
bonislav

#497 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by bonislav »

http://www.vecernji.ba/vijesti/tudman-j ... nak-218142

Tuđman i ja dobili smo zahvalu Izetbegovića za liječenje Ganića

Voditelj Odjela dječje kirurgije KBC-a Split, jedan od dva ratna ravnatelja tadašnje bolnice i zapovjednik kriznog stožera zdravstva govori o ratu u BiH, pomoći RH, zahvalama...

Tako smo u splitskoj bolnici iz BiH liječili više od 32.000 ranjenika i bolesnika, od čega oko 40 posto Bošnjaka, i 22.061 ranjenika i bolesnika u malim ratnim bolnicama u BiH. Pomagali smo u ljudstvu, lijekovima, opremi, sanitetskom materijalu, higijenskim potrepštinama..., te posebno ističem 17.500 doza krvi i krvnih pripravaka, čemu je dokaz 12.000 izdatnica. Nadalje, u KBC-u Split je rođeno više od 5000 djece iz BiH, liječeno više od 500 onkoloških, više od 1000 psihijatrijskih bolesnika...

Razmjestili smo u druge hrvatske bolnice oko 700 bolesnika i ranjenika te prevezli i osigurali prijam u 30-ak zemalja svijeta u vlastitoj organizaciji, organizaciji države ili međunarodnih organizacija kao što su bili IOM i sl. Primili smo oko 4200 različitih donacija, koje smo nesebično davali u BiH (oko 25 posto naših lijekova, sanitetskog materijala i higijenskih potrepština išlo je u BiH). Bili smo najznačajniji i stožerni centar za evakuaciju, prijam i liječenje iz različitih područja BiH. Pomagali smo 65 mjesta u BiH, bez obzira na strukturu stanovništva (od Tomislavgrada i Livna, preko Viteza i Sarajeva do Bijeljine i Brčkoga, Žepča, Živinica, Modriče, Gradačca, Dervente, Tuzle, Lukavca...).

Dobili smo brojna usmena i pisana priznanja međunarodnih institucija koje su nas i opskrbljivale donacijama i stalno pratile naš rad, koje sam već naveo. Najviše priznanja i zahvala smo pak dobili od vojnih i civilnih predstavnika Bošnjaka (veliki je popis pojedinaca, vojnih zapovjednika Armije BiH, predsjednika općina i sl.). Nakon liječenja visokog bošnjačkog dužnosnika Ejupa Ganića, dobili smo (naslovljenu predsjedniku Tuđmanu i meni kao ravnatelju) zahvalu i od samog predsjednika BiH Alije Izetbegovića u kojoj između ostalog stoji da ‘to ovdje (misli na BiH, nap.a.) nikada neće biti zaboravljeno’. Moram također istaknuti da me žalosti što danas u Haagu sjede ljudi koji su svoje neprijatelje s bojnog polja i njihove obitelji upućivali i preporučivali nama za smještaj i liječenje u našoj bolnici. Zar bi itko iz BiH mogao doći do Splita da to nisu pomogle hrvatske civilne i vojne vlasti u tadašnjem HR HB.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=123819

Tihić: Bez Hrvatske bi u BiH bilo mnogo gore

- U najtežem vremenu za BiH nama bi bilo i mnogo gore i teže da nije bilo Hrvatske. Hrvatska je prihvatila stotine tisuća naših izbjeglica, davala je BiH humanitarnu pomoć, a na kraju BiH je i oslobađana na temelju sporazuma između predsjednika Izetbegovića i Tuđmana - izjavio je Tihić.

8-)
duh_sa_sjekirom

#498 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

bonislav wrote:http://www.vecernji.ba/vijesti/tudman-j ... nak-218142

Tuđman i ja dobili smo zahvalu Izetbegovića za liječenje Ganića

Voditelj Odjela dječje kirurgije KBC-a Split, jedan od dva ratna ravnatelja tadašnje bolnice i zapovjednik kriznog stožera zdravstva govori o ratu u BiH, pomoći RH, zahvalama...

Tako smo u splitskoj bolnici iz BiH liječili više od 32.000 ranjenika i bolesnika, od čega oko 40 posto Bošnjaka, i 22.061 ranjenika i bolesnika u malim ratnim bolnicama u BiH. Pomagali smo u ljudstvu, lijekovima, opremi, sanitetskom materijalu, higijenskim potrepštinama..., te posebno ističem 17.500 doza krvi i krvnih pripravaka, čemu je dokaz 12.000 izdatnica. Nadalje, u KBC-u Split je rođeno više od 5000 djece iz BiH, liječeno više od 500 onkoloških, više od 1000 psihijatrijskih bolesnika...

Razmjestili smo u druge hrvatske bolnice oko 700 bolesnika i ranjenika te prevezli i osigurali prijam u 30-ak zemalja svijeta u vlastitoj organizaciji, organizaciji države ili međunarodnih organizacija kao što su bili IOM i sl. Primili smo oko 4200 različitih donacija, koje smo nesebično davali u BiH (oko 25 posto naših lijekova, sanitetskog materijala i higijenskih potrepština išlo je u BiH). Bili smo najznačajniji i stožerni centar za evakuaciju, prijam i liječenje iz različitih područja BiH. Pomagali smo 65 mjesta u BiH, bez obzira na strukturu stanovništva (od Tomislavgrada i Livna, preko Viteza i Sarajeva do Bijeljine i Brčkoga, Žepča, Živinica, Modriče, Gradačca, Dervente, Tuzle, Lukavca...).

Dobili smo brojna usmena i pisana priznanja međunarodnih institucija koje su nas i opskrbljivale donacijama i stalno pratile naš rad, koje sam već naveo. Najviše priznanja i zahvala smo pak dobili od vojnih i civilnih predstavnika Bošnjaka (veliki je popis pojedinaca, vojnih zapovjednika Armije BiH, predsjednika općina i sl.). Nakon liječenja visokog bošnjačkog dužnosnika Ejupa Ganića, dobili smo (naslovljenu predsjedniku Tuđmanu i meni kao ravnatelju) zahvalu i od samog predsjednika BiH Alije Izetbegovića u kojoj između ostalog stoji da ‘to ovdje (misli na BiH, nap.a.) nikada neće biti zaboravljeno’. Moram također istaknuti da me žalosti što danas u Haagu sjede ljudi koji su svoje neprijatelje s bojnog polja i njihove obitelji upućivali i preporučivali nama za smještaj i liječenje u našoj bolnici. Zar bi itko iz BiH mogao doći do Splita da to nisu pomogle hrvatske civilne i vojne vlasti u tadašnjem HR HB.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=123819

Tihić: Bez Hrvatske bi u BiH bilo mnogo gore

- U najtežem vremenu za BiH nama bi bilo i mnogo gore i teže da nije bilo Hrvatske. Hrvatska je prihvatila stotine tisuća naših izbjeglica, davala je BiH humanitarnu pomoć, a na kraju BiH je i oslobađana na temelju sporazuma između predsjednika Izetbegovića i Tuđmana - izjavio je Tihić.

8-)
Dobro, i?
Da li to znači da je Tuđman dobio "kredit" da može slobodno napasti BiH i raditi u njoj šta hoće?
Osim toga, sve te usluge debelo i masno su naplaćene....
Tako da su ti ovi citati običan šupljak...
elSaik

#499 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by elSaik »

Jel to zaista trebamo da vjerujemo hronologiju bilo čega što je napisano na stranici koja u svome naslovu ima "za dom spremni"?
duh_sa_sjekirom

#500 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

kokta wrote:
jarancuga wrote:mihaelj...
imputiras da su bosnjaci napali hrvate odnosno hvo u srednoj bosni, pa kao lafo tek onda dolazi hv da brano hrvate...
fulas maximalno...
pazi, u jednom od svojih ranijih postova tvrdis da je bosnjacima samo preko hrvatske stizala pomoc...zasto bi bosnjaci 93-e ( najgora ratna godina, bar meni ) ulazenjem u sukob sa hvo sami sebi presjecali jedini nacin dostave pomoci...nikakve logike...
ako me sjecanje dobro sluzi, da sada ne guglam ustase napadaju prozor i time otpocinje rat...
bošnjaci su napali 93 na hrvate u srednjoj bosni da bi namirili na taj način teritoriji koji su popušili od srba koji su u tom trenutku bili prejaki za njih , pogledaj samo koje su brigade napadale na vitez i novi travnik i sve ti je jasno , krajišnicima su obečane kuče ako osvoje to ...naravno i munđosima takodjer

ps muslimani napadaju prozor , pomješao si evo link s hronologijom

http://www.ramski-branitelji.com/index. ... &Itemid=66

konkretno za prozor :

http://www.ramski-branitelji.com/index. ... &Itemid=58
:lol: :lol: :lol: :lol:
Više gluposti u jednom postu odavno nisam pročitao....
Čak i ako je od ispranog mozga, previše je...
Post Reply