minjonja wrote:pa kad si vec kreno da poredis vozanje mrtvackih kola i nauku, jasta cu se nego odbranit i hvalit. fiziologija predstavlja sponu izmedju biohemije, sistematike, morfologije, anatomije i histologije zbog cega je meni interesantna. s obzirom da ne zelim da eksperimentisem sa zivotinjama, biram biljke. eto da ipak znas iako te ne zanima.
Batališmo ja i ti ovu temu pričom o biljkama. Ne moraš se braniti jer te uopće ne napadam. Došlo mi je samo malo smiješno kako si to postavila "ja napisala rad - ja upisala faks". Uvenuti ću budem li ti morao svaki put naglašavati da se šalim. Baš kao što je šala i sad kad ti kažem da se ponašaš ko ta žena sa mačkama iz Simpsona
Ma respect. I ja ću aBd pet godina učiti kako se testera bukva (tehn. drveta na Mašinskom) pa ću vjerovatno usput naučiti ponešto i o toj fiziologiji biljaka. Već znam u pola noći nacrtati gljivu štetočinu sa svim svojim micelijama, hifama, stručcima i klobucima... Eto, da ne budeš jedina koja se hvali
Ništa nije lako ali ako to voliš raditi i potrudiš se dovoljno da naučiš, svakako da možeš uspjeti, biti profesionalac u svom polju, naći dobro plaćen posao, napredovati, izučavati, dobiti prizanja itd. Zato se slažem da insan prilikom izbora fakulteta treba upisati ono što voli a ne ono gdje (trenutno) ima posla. Inače će biti prisiljen da čitav život radi nešto što ne voli, u čemu se ne nalazi najbolje, što ne zadovoljava njegova interesovanja. Robovati će svojoj gluposti.
Edit: Da ne dupliram. Šta je sa ovom ekonomijom i pravom? Najviše potencijalnih studenata i najveći suficit. Kakve se bajke pričaju o tim faksovima?