palermo wrote:Dammme wrote:
Tunguzije
ja te sasvim ozbiljno pitam, hajde donesi odluku o osnivanju Saveza koja će iza sebe imati legitimitet države.
Je li se u UEFU primaju Savezi država ili onako od oka.
Tebi očigledno ovi zakoni FIFE i UEFE predstavljaju špansko selo.
Fudbalski Savez nema nikakve veze sa državom, niti smije da ima.
Država može, ali ne mora podržavati Fudbalski Savez svoje nacije.
Da je tako usko vezana država i Fudbalski Savez Velika Britanija bi davno imala svoj FS, a ne saveze Engleske, Sj. Irske, Velsa i Škotske.
Nismo mi primljeni u UEFU i FIFU 6 aprila 1992. kad je država priznata, nego malo kasnije i to uz dosta teškog lobiranja.
Dakle ako ovaj Fudbalski Savez BiH bude IZBAČEN, a ne suspendovan, on više ne postoji za FIFU I UEFU.
Fudbalski Savez BiH je udruženje građana, tako da bilo ko može osnovati i registrovati drugi fudbalski savez(bez toga da se iko u državnim strukturama išta pita). Taj savez može podnijeti aplikaciju FIFI i UEFI. Ako bi taj savez pravili ljudi od imena i prezimena u svjetskom fudbalu i ako bi htjeli poturiti svoja leđa i svoj obraz za taj novi savez(sa usvojenim statutom koji je uskladu sa FIFI-nim i UEFA-inim pravilima), onda bi MOŽDA postojala neka mala nada da ih FIFA i UEFA priznaju.
Poslije moje ovako duge elaboracije, očekujem filozofski odgovor dužine jednog reda.
Ali ako ništa, onda ću bar znati da se na tebe ne treba ubuduće obazirati.