SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

jutarnji

#476 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

Pa nista, vrlo jednostavno, supcima iz FIFE i UEFE skreniti paznju na njihove zajebancije. Gospodo, iste ove
sto su se danas usprotivili vasim zahtijevima, vi ste nas natjerali da ih primimo u Savez. Jel` vidite da imamo
posla sa majmunima? Aha, vidite. Pa sta onda hocete matere se svoje na....... :x
Vjerujem da ima dosta uspjesnih ljudi kojima je, prvenstevno repka, jako bitna i da su takvi u stanju, ako nista,
nabiti cir onim govnarima, Platiniju i Blateru.
Ove "nase" bilmeze streljat`.
Obuca9

#477 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Tastaturom protiv Saveza !!!
Bušman

#478 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bušman »

hz__semir wrote:Tastaturom protiv Saveza !!!
Ja necu nikako. Boli me briga vise. Kad su bili prvi protesti pred NSBIH, vise je bilo kornjaca nego nas navijaca. Tako nam i treba. Narod ima vlast kakvu zasluzuje.
jutarnji

#479 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

Pa ko ti brani da nesto uradis?
krivorijek

#480 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by krivorijek »

Ovo je ona cuvena kap preko, ili u novinarskoj tradiciji jednog sportskog novinara prokomentarisano kao potez viska. Ovo nema vise nikakvu realnu osnovu, pa prema tome treba se ovom problemu obratiti sa metafizicke udaljenoti, jer nema nikakvog drugog nacina odraziti golemu udaljenost saveza i tzv. obraza, tzv. ljudskog obraza (<- find in wikipedia.com).

Najrade bih sad se dobro ispsovo, ali nema smisla, ili cu obanovat ili obrisan.

Sta cemo? Evo mi psujemo u sebi, ali dobro, nekako je i naglas, sve mi evo nesto zvoni u glavi od bezobrazluka: a dje su ta tzv. nasa djeca gospodo (cuj gospodo, uf boze dragi) u tom vasem bezprimjernom bezobrazluku???
Obuca9

#481 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

jutarnji wrote:
Ma samo ti lupaj po tastaturi, još par dana i tema će izlapiti i šta fali.

Biće vam malo žao repke, ali sa Sušićem se tamo nismo ni mogli plasirati jel'te, a to što će klubovi propasti, to ionako nije vaša briga, imate vi svoje Premiershipe, Primere, Bundeslige, Madride, Barcelone, Manchestere, Bayerne njih neće nikad suspendovati ;)
jutarnji

#482 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

hz__semir wrote:Ma samo ti lupaj po tastaturi, još par dana i tema će izlapiti i šta fali.
Sta fali? Nista, takvima kao ti ama bas nista ne fali, rahat od svega. Mozda je tako i najpametnije :?
Dammme

#483 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Kad malo bolje skontam suspenzija bi bila loša. To bi značilo da UEFA I FIFA i dalje priznaju bijednike i da će im skinuti suspenziju "čim se malo poprave". Po meni je bolje da izbace savez, onda bi se ova ideja o "Novom Savezu" možda čak i činila realnom. Naravno pod uslovom da postoje ljudi koji bi potegnuli i poturili svoja leđa da ga naprave.
palermo

#484 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

hz__semir wrote:
Biće vam malo žao repke, ali sa Sušićem se tamo nismo ni mogli plasirati jel'te, a to što će klubovi propasti, to ionako nije vaša briga, imate vi svoje Premiershipe, Primere, Bundeslige, Madride, Barcelone, Manchestere, Bayerne njih neće nikad suspendovati ;)
Slažem se ja sa tobom, donekle, ali reci mi gdje da se ide protestovati. Šta će se desiti ako podnesu ostavke Čolaković, Meho Bašić, pika čemalović i drugi. Hoće li Statut biti usvojen. Neće, eno vidiš kako Dodik lijepo na stranicama sa-x kaže, dobro su postupili naši delegati.
Al slažem se, hajde da ove skinemo.......samo mi opet nije jasno šta ćemo sa delegatima iz RS-a
krivorijek

#485 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by krivorijek »

Znate koji bi moto odma ujedinio Bosnu, ali ono od prve: blokiraj me pliz!
palermo

#486 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Dammme wrote:Kad malo bolje skontam suspenzija bi bila loša. To bi značilo da UEFA I FIFA i dalje priznaju bijednike i da će im skinuti suspenziju "čim se malo poprave". Po meni je bolje da izbace savez, onda bi se ova ideja o "Novom Savezu" možda čak i činila realnom. Naravno pod uslovom da postoje ljudi koji bi potegnuli i poturili svoja leđa da ga naprave.
Koji novi Savez ???? Čiji Savez,......koje države ?
Dammme

#487 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
Dammme wrote:Kad malo bolje skontam suspenzija bi bila loša. To bi značilo da UEFA I FIFA i dalje priznaju bijednike i da će im skinuti suspenziju "čim se malo poprave". Po meni je bolje da izbace savez, onda bi se ova ideja o "Novom Savezu" možda čak i činila realnom. Naravno pod uslovom da postoje ljudi koji bi potegnuli i poturili svoja leđa da ga naprave.
Koji novi Savez ???? Čiji Savez,......koje države ?
Tunguzije
Bosanski_kralj

#488 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
jutarnji wrote:
Ma samo ti lupaj po tastaturi, još par dana i tema će izlapiti i šta fali.

Pa zar ti isti klubovi ne predlažu i imaju svoje ljude u Savezu?

I u pravu si! :thumbup: Baš me briga za naše klubove, samo mi je žao reprezentacije. I ja sam "hiljadu" puta čuo/čitao od navijača naših "velikih" klubova "kako oni imaju za koga navijati", "kako ih reprezentacija ne interesuje i da je ona rezervisana za nas iz manjih sredina", pa je malo ko reagovao. Čak su HZ izjavile da oni navijaju samo za Sarajevo, i da ih ništa drugo ne interesuje.
palermo

#489 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Dammme wrote:
Tunguzije
ja te sasvim ozbiljno pitam, hajde donesi odluku o osnivanju Saveza koja će iza sebe imati legitimitet države.
Je li se u UEFU primaju Savezi država ili onako od oka.
Bosanski_kralj

#490 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:
Dammme wrote:
Tunguzije
ja te sasvim ozbiljno pitam, hajde donesi odluku o osnivanju Saveza koja će iza sebe imati legitimitet države.
A zašto nas UEFA ne bi primila ukoliko je savez regularno registrovan u našoj državi i još kad prihvatimo sve što oni zahtjevaju?
palermo

#491 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: A zašto nas UEFA ne bi primila ukoliko je savez regularno registrovan u našoj državi i još kad prihvatimo sve što oni zahtjevaju?
Jedan Savez osnujem ja, drugi Savez osnuješ ti. Oba se regularno registriraju u državi, oba prihvate uslove UEFE, e sad mi reci koji će Savez biti primljen ??
Lakat Jebić

#492 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Lakat Jebić »

Bosanski_kralj wrote:
palermo wrote:
Dammme wrote:
Tunguzije
A zašto nas UEFA ne bi primila ukoliko je savez regularno registrovan u našoj državi i još kad prihvatimo sve što oni zahtjevaju?
zato sto bi paralelno ostao FSRS, i fakticki ne bi imao savez na teritoriju cijele drzave... eto ti jedan razlog
Dammme

#493 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
Dammme wrote:
Tunguzije
Tebi očigledno ovi zakoni FIFE i UEFE predstavljaju špansko selo.
Fudbalski Savez nema nikakve veze sa državom, niti smije da ima.
Država može, ali ne mora podržavati Fudbalski Savez svoje nacije.
Da je tako usko vezana država i Fudbalski Savez Velika Britanija bi davno imala svoj FS, a ne saveze Engleske, Sj. Irske, Velsa i Škotske.
Nismo mi primljeni u UEFU i FIFU 6 aprila 1992. kad je država priznata, nego malo kasnije i to uz dosta teškog lobiranja.
Dakle ako ovaj Fudbalski Savez BiH bude IZBAČEN, a ne suspendovan, on više ne postoji za FIFU I UEFU.
Fudbalski Savez BiH je udruženje građana, tako da bilo ko može osnovati i registrovati drugi fudbalski savez(bez toga da se iko u državnim strukturama išta pita). Taj savez može podnijeti aplikaciju FIFI i UEFI. Ako bi taj savez pravili ljudi od imena i prezimena u svjetskom fudbalu i ako bi htjeli poturiti svoja leđa i svoj obraz za taj novi savez(sa usvojenim statutom koji je uskladu sa FIFI-nim i UEFA-inim pravilima), onda bi MOŽDA postojala neka mala nada da ih FIFA i UEFA priznaju.
Poslije moje ovako duge elaboracije, očekujem filozofski odgovor dužine jednog reda.
Ali ako ništa, onda ću bar znati da se na tebe ne treba ubuduće obazirati.
Bosanski_kralj

#494 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:
Bosanski_kralj wrote: A zašto nas UEFA ne bi primila ukoliko je savez regularno registrovan u našoj državi i još kad prihvatimo sve što oni zahtjevaju?
Jedan Savez osnujem ja, drugi Savez osnuješ ti. Oba se regularno registriraju u državi, oba prihvate uslove UEFE, e sad mi reci koji će Savez biti primljen ??
Pa država je dužna da spriječi osnivanje 2 istovrsna Saveza.
Lakat Jebić
zato sto bi paralelno ostao FSRS, i fakticki ne bi imao savez na teritoriju cijele drzave... eto ti jedan razlog
Je li Kipar ima savez na teritoriji cijele države?

Uostalom mi ovdje diskutujemo, a u stvari ne znamo kakve nam se opcije nude od strane FIFE i UEFE u ovakvim situacijama. Valjda se može naći neko kompetentan ili od novinara da istraži ovu opciju o novom savezu
jutarnji

#495 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

Dammme wrote:Poslije moje ovako duge elaboracije, očekujem
fakat elaboracija
palermo

#496 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Dammme wrote:[
Da je tako usko vezana država i Fudbalski Savez Velika Britanija bi davno imala svoj FS, a ne saveze Engleske, Sj. Irske, Velsa i Škotske.
Nismo mi primljeni u UEFU i FIFU 6 aprila 1992. kad je država priznata, nego malo kasnije i to uz dosta teškog lobiranja.
Dakle ako ovaj Fudbalski Savez BiH bude IZBAČEN, a ne suspendovan, on više ne postoji za FIFU I UEFU.
Fudbalski Savez BiH je udruženje građana, tako da bilo ko može osnovati i registrovati drugi fudbalski savez(bez toga da se iko u državnim strukturama išta pita). Taj savez može podnijeti aplikaciju FIFI i UEFI. Ako bi taj savez pravili ljudi od imena i prezimena u svjetskom fudbalu i ako bi htjeli poturiti svoja leđa i svoj obraz za taj novi savez(sa usvojenim statutom koji je uskladu sa FIFI-nim i UEFA-inim pravilima), onda bi MOŽDA postojala neka mala nada da ih FIFA i UEFA priznaju.
Poslije moje ovako duge elaboracije, očekujem filozofski odgovor dužine jednog reda.
Dakle, tebi ne bi predstavljalo teškoću da u UEFI budu priznati i FS BIH i FS Republike Srpske.

Možeš ti slobodno mene preskočiti u svojim daljim pisanijama, i od svojih želja praviti realnost
luckylaka

#497 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

palermo wrote:
A jebo te ko djeca ste.Sta lupate bez veze.Ima ovdje dovoljno pametnih ljudi koji se mogu obratiti predstavnicima Uefe i pitati ,,STA I KAKO DALJE,,Ne moze se nasa repka izbaciti iz kvalifikacija(klubovi manje,vise)zbog par idiota,kretena,krezubica.Hajmo pokusati zvati,pisati,moliti (u goroj sam situaciji nego da mi je neko umro u familiji,ne daj boze).Hajmo alarmirati nase fudbalske zvijezde koje imaju uticaju u fudbalskom svijetu(Osim,Mesa,VAha,Pape,Braco,Sergej i dr.)da nam neko pomogne.(ako treba i taj mali iz Zivinica nek poroka bagru,od mene je municija halal).Ovo sto ovdje lupamo drugi dan ne pije vode.Hajmo u akciju.Pa imal iko pametan.Jebo vas i sdp i sda i sbih.Kad su stranke u pitanju milion pametnih ,kad je drzava i repka nigdje pametnog ni za qrac
Dammme

#498 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Lakat Jebić wrote:
Eh tu dolazimo do problema o kojem sam sinoć trunio. Da su FIFA i UEFA iz jučerašnje skupštine i zaključaka IO N/FSBiH(vlade), mogli izvući jasan zaključak da su upravo oni krivci za neusvajanje statuta, onda taj savez(FSRS) pri priznavanju "Novog saveza" ne bi mogao imati nikakvog uticaja. Zašto nisu mogli izvući takav zaključak, odlično je objasnio @and u jednom svom sinoćnjem postu.
palermo

#499 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote:
palermo wrote:
Pa država je dužna da spriječi osnivanje 2 istovrsna Saveza
Pa neće biti istovrsna, imat će različita imena ?
Država ne može sprečevati osnivanje udruženja građana ako su oni ispunili zakonske uvjete.

Ono se slažem, da još nismo vidjeli šta će UEFA uraditi, sve je politika pa ne vidim zašto bi sad kao UEFA bila izuzeta od toga. Mislim da su i oni svjesni reperkusija. Odnosno, trebali bi biti
Dammme

#500 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
Dammme wrote:[
Dakle, tebi ne bi predstavljalo teškoću da u UEFI budu priznati i FS BIH i FS Republike Srpske.

Možeš ti slobodno mene preskočiti u svojim daljim pisanijama, i od svojih želja praviti realnost
U UEFI I FIFI je jedini priznat N/FSBiH. Kada njega izbace izbacili su i sve njegove članice(FSRS i NSFBiH).
Locked