Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post Reply
popajic

#476 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

Dozer wrote:Pa o istom mi pricamo, a haman i mislimo :)
Ma,znam ;-)
Josip

#477 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Josip »

za sve su krivi Židovi, masoni, fašisti, big brotHer i nevidljiva vlada!!
Dozer

#478 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Dozer »

Jes', samo nek' nisu HDZ, SDA, SDS i sl. :)
elSaik

#479 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by elSaik »

Fair Life wrote: A sad zemljace vrati se jednu stranicu nazad... pa polaHko tabiri. U nekom od komenatara, sjecam ga se ali ga ne bih sad trazio, ti si izrazio sumnju u predratni dogovor o podijeli teritorija pa velim da ti pokusam skinuti mrenu sa ociju.

Ziv ti ja !!

Image
Koja je ovo knjiga?
pojedinac

#480 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by pojedinac »

@Fair Life

Ne postoji Fer Život, mada lijepo zvuči a i Sam sam pobornik istog.

Malo je žalosno da nekom, ko se busa da je dovoljno obrazovan, inteligentan i odrastao, treba neko drugi da napiše ili nacrta približnu STVARNOST.

Svako ko je nažalost doživio tu stvarnost zna da smo svi mi bili samo figure na šahovskoj ploči, doduše večina samo pijuni a pojedini i jače figure.

Život je partija šaha. Bar ja to tako vidim.

Nakon konačne spoznaje, a meni je to od početka bilo jasno, da je “Car Go” moje skromno pitanje:

Šta nam, po tvom mišljenju, sad valja činiti?
Fair Life

#481 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

pojedinac wrote:@Fair Life
Malo je žalosno da nekom, ko se busa da je dovoljno obrazovan, inteligentan i odrastao, treba neko drugi da napiše ili nacrta približnu STVARNOST.
Svako ko je nažalost doživio tu stvarnost zna da smo svi mi bili samo figure na šahovskoj ploči, doduše večina samo pijuni a pojedini i jače figure.
Nakon konačne spoznaje, a meni je to od početka bilo jasno, da je “Car Go” moje skromno pitanje:
O cemu ti to ?? O partiji saha? O nekakvoj zivotnoj filozofiji ??

Ima li neko da razumije ovaj komentar pojedinca ??
Fair Life

#482 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

elSaik wrote:
Fair Life wrote: A sad zemljace vrati se jednu stranicu nazad... pa polaHko tabiri. U nekom od komenatara, sjecam ga se ali ga ne bih sad trazio, ti si izrazio sumnju u predratni dogovor o podijeli teritorija pa velim da ti pokusam skinuti mrenu sa ociju.

Ziv ti ja !!

Image
Koja je ovo knjiga?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=46991
pojedinac

#483 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by pojedinac »

Fair Life wrote:

Da probam da budem jasniji.

Nakon spoznaja da smo žrtvovani, izdani, prodani, zajebani itd.

Da te @Fair Life upitam još jednom:

Fair Life

#484 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Misli globalno - radi lokalno.
nosara

#485 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

Fair Life wrote:Misli globalno - radi lokalno.
E, da... :D
Vodenjak

#486 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

pojedinac wrote:
Fair Life wrote:

Da probam da budem jasniji.

Nakon spoznaja da smo žrtvovani, izdani, prodani, zajebani itd.

Da te @Fair Life upitam još jednom:

Ako mogu ja @pojedinac..?
Prvo moramo svi (i gotovo bukvalno mislim SVI) rascistiti sa stvarno ulogom glavnih aktera u dogadjaima koji su nas doveli do ovoga.
Vjeruj, dok ne prodjemo kroz svojevrsnu katarzu, ne otvorimo oci i sva ostala chula i dok kriticki ne preispitamo uloge i nas samih ali prije svega svih politickih, nacionalnih i klerikalnih elita u katastrofi koja nas je zadesila, necemo se moci ni pomaketi s mjesta!
A kad (i AKO!) to uradimo, buducnost i naredni koraci ce nam se sami kazati... Nimalo ne brinem za buducnot tad.

Na napuknutom temelju se ni shupa ne moze graditi a kamo li solidna kuca.

Ili, da budem jos jasniji. Najbolji dokaz svega ovoga ti je prica o Prudu. Svi znaju da ne valja ali imaju, eto, oni koji kazu da treba nesto pokusati. A zasto svi misle da ne valja?
Pa zato sto se Prud temelji na Dejtonu a Dejton je katastrofa za sebe. Izdajnicki cin demokratski izabranih predstavnika drzave i Republike Bosne i Hercegovine i njihovo potpisivanje pakta i kapitulacije sa zemljama agresorima - Srbijom i Hrvatskom! Dok to svi ne shvate i dok se ne pokrene pitanje odgovornosti svakog ko je na bilo koji nacin uticao na nase zivote u zadnjih 20 godina, ne moze se postavljati pitanje kako ici dalje!
Ja bih volio da moze, ali... :(
Dozer

#487 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Dozer »

Ili, najjednostavnije (sto ne znaci i najbolje) rjesenje, ako cemo gledati na sahovskoj tabli, jeste da se pijuni okrenu i prvo potaru svoje kraljeve i kraljice, lovce i topove.

Gledam sinoc neku emisiju, cini mi se ono "Posteno" na FTV...tema je bila, koliko upratih, Hrvati i "Hrvatsko pitanje" u BiH.
E pa stavrno je sinoc bilo vise nego jasno ono sto ja pricam vec godinama - BH Hrvati, tj. katolici pojma nemaju sta bi sa sobom, a jos manje kako to da urade.
I svaka cast onom banjaluckom biskupu, ili sta je vec, Komarici. Covjek cijelo vrijeme stvari naziva pravim imenom, indirektno sugerisuci svim ostalim sugovornicima u studiju da je ono sto oni pricaju nebuloza i da se svi mi moramo okrenuti jedni drugima, ne dozvoliti separatisticki nastrojenim politicarima da nas i dalje dijele, jer smo svi prvo Bosanci i Hercegovci, pa tek onda sve ostalo. Zaista je bilo lijepo gledati jednog covjeka, nemuslimana i nesrbina, koji za sebe ne kaze da je Hrvat, nego samo - katolik, dok i Hrvate spominje u ocitom smislu necega sto se definitivno odmice od nacionalnog. I takodjer, konstanto koristeci ispravnu kategorizaciju "Etnicki", a ne "nacionalni". Svaka mu cast i ja mu skidam kapu na onome.

A da se malo vratimo spomenutoj "sahovskoj partiji i tabli", koja je u nasem slucaju nekakvog trouglastog oblika, a sva bitka se vodi u sredini tog trougla, i logicno - vode je samo pijuni. Kraljevi i kraljice, sa svojim lovcima, konjima i topovima su u dubokoj pozadini, na ivicama table i sa mogucnoscu bijega preko tih ivica, te samo sporadicno upadnu na ivicu bojnog polja kako bi oHrabrili pijune i dali im dodatni motiv da nastave sa bitkom, dok su pijuni u sredini i ne mogu naprijed od druge dvije gomile pijuna, a ne mogu ni nazad radi svog komandnog esalona. Pijuni su, izgleda, jos uvijek preglupi da shvate da se bore protiv drugih pijuna bukvalno ni za sta, osim zato sto su im njihovi "kraljevi i kraljice" rekli da treba. Ako bi se pijuni prestali boriti, da li bi kraljevi i kraljice imali cime vladati? Ili, sta bi se desilo kada bi pijuni konacno shvatili da se bore ni za sta, i shvativsi da su prevareni, okrenuli se u borbu svako protiv svojih kraljeva i kraljica? A kako se svaka partija saha zapocinje dogovorno, jer i da bi se igralo moraju postojati protivnici koji se sloze da igraju, tako je sve jasno.

U prevodu, i na tabli BiH (koja, igrom slucaja, i podsjeca na trokut) situacija je upravo ovakva - narod se bije u sredini, iako realno pojma nema zasto se bije, dok su vodje svakog od tri naroda u dubokoj pozadini, u blagostanju, uzivaju sve sto mogu i sto im upravo taj narod obezbjedjuje, a u slucaju da (kada i ako) zagusti uvijek imaju odstupnicu i vidu bijega preko granice. Tu i tamo istupe pred svoj narod samo kako bi mu podgrijali zelju za daljnjom mrznjom spram ostala dva naroda, bez pravog osnova, i naravno daljnju borbu protiv ostala dva naroda, a onda se vrate u svoje blagostanje svjesni da je narod jos uvijek i te kako zatupljen da jednostavno vecina ne vidi koja igranka je na stolu, a ono malo svjesnih nisu dovoljno jaki da svoju svjesnost prenesu na mase. I tako oni vladaju na krilima fabrikovane mrznje i netrpeljivosti.

Rjesenje? Po meni, jedino pravo jeste = narodna revolucija, i to svih gradjan BiH. Ali, nacekacemo se do ovoga...
pojedinac

#488 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by pojedinac »

Vodenjak wrote:Ako mogu ja @pojedinac..?
Prvo moramo svi (i gotovo bukvalno mislim SVI) rascistiti sa stvarno ulogom glavnih aktera u dogadjaima koji su nas doveli do ovoga.
Vjeruj, dok ne prodjemo kroz svojevrsnu katarzu, ne otvorimo oci i sva ostala chula i dok kriticki ne preispitamo uloge i nas samih ali prije svega svih politickih, nacionalnih i klerikalnih elita u katastrofi koja nas je zadesila, necemo se moci ni pomaketi s mjesta!
A kad (i AKO!) to uradimo, buducnost i naredni koraci ce nam se sami kazati... Nimalo ne brinem za buducnot tad.
:thumbup:
Potpisujem
pojedinac

#489 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by pojedinac »

Dozer wrote:Rjesenje? Po meni, jedino pravo jeste = narodna revolucija, i to svih gradjan BiH.
Tek i ako ikad svi progledaju!?
Dozer wrote:Ali, nacekacemo se do ovoga...
Bojim se da hoćemo.
Fair Life

#490 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Image

Image
Image
Fair Life

#491 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Dajte ovamo Air Ramiza, Sayonaru, Turbana, Loptu... reisa Cerica koji je izjavio da je on jedini ostao na Alijinom putu. Da ih upitamo da li je ovo taj Alijin put... put izdaje.

Image
Image
Image
Image
Dozer

#492 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Dozer »

Eeeee, moj Fair....sve se ovo zna godinama ali, nazalost, mnogi ovo jednostavno nece da vide, a pogotovo da shvate. Prodani smo u samom startu, ali u prethodnim postovima sam pojasnio i zasto i kako.
Fair Life

#493 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Dozer wrote:Eeeee, moj Fair....sve se ovo zna godinama ali, nazalost, mnogi ovo jednostavno nece da vide, a pogotovo da shvate. Prodani smo u samom startu, ali u prethodnim postovima sam pojasnio i zasto i kako.
Znam i ja godinama prijatelju.

Sta ciniti sa onima koji ne zele znati ??
Abacija

#494 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Abacija »

Fair Life wrote:
Dozer wrote:Eeeee, moj Fair....sve se ovo zna godinama ali, nazalost, mnogi ovo jednostavno nece da vide, a pogotovo da shvate. Prodani smo u samom startu, ali u prethodnim postovima sam pojasnio i zasto i kako.
Znam i ja godinama prijatelju.

Sta ciniti sa onima koji ne zele znati ??
Ismijavati, nista drugo. :wink:

P.S. Jesu li ovo gore nove stranice iz knjige? Drago mi je da si nastavio sa skaniranjem. :thumbup: :bih:
Fair Life

#495 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Da iskoristim priliku dok se i ova ne zakljuca. A moglo je sve na jednu...
Dozer

#496 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Dozer »

Pa nije patetisanje Zoomy ba...jebi ga, o ovim stvarima se jedino na ovakvim mjestima i moze "cuti" i vidjeti.
Dozer

#497 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Dozer »

Aha...skont'o, sorry :)
Fair Life

#498 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Dozer wrote:Aha...skont'o, sorry :)
Cuj skont'o !? Lako ti je tooooooooooooo skontati...

Haj' pokusaj da skontas ove organizatore "cuda bosanskog otpora", branioce njene cjelovitosti... ove :lol: papirnate gazije.

Image
Image
Image
Fair Life

#499 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Sta ima?
vee-jay

#500 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by vee-jay »

jel' se ima gdje nabaviti ovaj e-book?
Post Reply