Mjesto: Mostar, OMV pumpa. Vozilo: Megane Sedane 1.5 dCi 2008. u vlasnistvu moje sestre koja uvijek uzima racune jer je vozilo na firmu. Natocila pun rezervoar dizela jer se upalila rezerva, uredno uzela racun na kojem pise diesel i nakon par km voznje motor se ugasi uz prateci light show na tabli. Odslepano vozilo u ovlasteni Renault servis u Mostaru, GumaM i dijagnosticirano benzinsko gorivo i necistoce u rezervoaru. Iskljucivo toceno gorivo na OMV-u u tih 50.000 km, po preporuci ovlastenog servisa. Epilog: zamjena filtera nafte, ciscenje rezervoara i kojekakvih crijeva i brizgaljki, pumpe uz ceh od nekih 300 KM. Nikad vise nije tocen pun rezervoar, i nikad vise na OMV-u. Ja sam isto ljetos nakon 3.000 km sa gorivom sa Energopetrola i Petrola (hajd rekoh da probam i to, s obzirom na iskustvo sa OMV-om) skinuo filter goriva na svom vozilu i unutra je bilo svega, vode, neke emulzije koja lici na ulje i ko zna sta jos. Dakle, izbor je nikakav, sve je to skupa sh*t teski... I kad je sestra tada sa suprugom dosla nazad na OMV pumpu i pokazala racune i sta joj se desilo, nakon par telefonskih poziva joj je ponudjen rezervoar goriva kao kompenzacija... Pa da opet ima trosak od 300 KM...
P.S. Sjetio sam se jos jedne epizode koju je zet imao na OMV-u negdje ispod Mostara, nije tocio gorivo, cekao je kolegu i oprao usput auto. U medjuvremenu je dosla cisterna i radnik na prijemu je napravio frku zbog necega, pa je zet prisao da vidi o cemu se radi. Radnik nije htio da primi cisternu jer nesto nije stimalo sa uzorkom (voda, ili nesto slicno), pa su radili telefoni i na kraju je radnik primio cisternu sa neodgovarajucim gorivom i istocio u tankove. A iz tih tankova u rezervoare sretnih vlasnika automobila koji kupuju gorivo na OMV-u. Sto je ustvari i logicno, jer nece valjda istociti cisternu goriva u potok, steta je za okolis...