"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Janjicar

#476 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Janjicar »

PipiDugaDevetka wrote:
Janjicar wrote:Kod mene je otisla pumpa za gorivo neki klip zaribao i takodje Mehanicar rekAo da ne sipam kod OMV (a uvijek sam kod njih sipao), izgleda da su i oni poceli za'hebavati se s nama
Moja vozilica troši benzin. Sipam redovno na OMV pumpi jer tamo izdaju račune. Rado bih prešao na nekog domaćeg vlasnika pumpe, ali moram očima moliti račun. Tačno mi neprijatno tražiti račun. Neka naši vlasnici pumpi organizuju naplatu računa kao OMV i ja prelazim kod neke domaće firme.
Sto se tice tog-a nema ljubaznijeg osoblja nego na OMV
Sve je uredno i racun daju i sve
Ali jednostavno im gorivo ne valja
ni ja nisam vjerovao dok mi mehanicar nije rekAo i prepourcio mi Energopetrol
memlija

#477 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

LJubazno vam strovaljuju hafifno dizel gorivo na OMV-u......... :lol:

svaka im čast za ljubaznost, a ja mislio mi Bosanci namazani.... :lol:
Fauja Singh

#478 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Fauja Singh »

Ne znam kakav je zimi, ali znam da sam ljetos sipao OMV-ov dizel i katastrofalno mi se brzo trosio, a i auto mi je bucnije radilo i vise mi je gasa trebalo sto sam posebno osjetio prvom, drugom i trecom brzinom.
Isti slucaj i sa El Tarik. Za njega sam dobio preporuke i znam da kruzi prica da kao americka ambasada sipa kod njih i da oni licno svaki mjesec dolaze i uzimaju uzorak dizela/benzina i salju na analizu. I navodno im je gorivo super kvalitetno.
I sa tim uvjerenjem odem i naspem kod njih pun rezervoar i ista stvar kao sa OMV-om.
Svoje auto zaista znam u dusu i osjetim bilo kakvu promjenu rada na motoru, problem u snazi, vecu potrosnju...
Od tad samo EP (kod suda) i INA. Prije 2-3 jutra sam ga palio bez problema na -16.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#479 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by PipiDugaDevetka »

memlija wrote:LJubazno vam strovaljuju hafifno dizel gorivo na OMV-u......... :lol:

Znam ja to da je ljubazan zbog mojih KaeMova, ali uživam kada je prodavac ljubazan, pogleda me u oči i maksuz se meni obrati, pozdravi,...Kasnije odem do pulta za naplatu i siguran sam da će porez biti obračunat, a meni penzionerska mirovinica stići na vrijeme. Znam i za partnera Hafifnog, znam da je i gorivo najvjerovatnije neodgovarajuće, ali red i pažnja prema meni kupcu je presudna da benzin za moju vozilicu točim kod OMV. Volio bih da isto mogu doživjeti kod tzv. naših (ne znam jesu li naše) pumpi doživljavam slično, pa bih prešao na redovno tankovanje kod njihA.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#480 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

veljaca wrote:
talić wrote:Dobro kažeš za izdavanje računa. Ja sam nedavno na Hifi tražio račun i sa velikom tugom ga isprintaše. Očito da se nabavlja gorivo na crnjaka iz B. Broda.
Zar to nije OBAVEZA - sta ti imas traziti - kada im je to DUZNOST ..... :shock:
Obično kupim i neku sitnicu na pumpi uz točenje goriva. Gledaju da barem jedan račun ne izdaju. Bio, vidio, doživio juče. U OMV se nikada nije desilo da ne izdaju 2 ili 3 raačuna.
simonese

#481 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by simonese »

dablO7 wrote:Moja vozilica :) troši benzin...i sipam samo na OMV pumpama, što kod nas, što vani...Nikad nikakvih problema nisam imala...eto, samo rekoh da prijavim... :-)
godinama tocim benzin na OMV pumpama i nikad problema
veljaca

#482 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by veljaca »

dablO7 wrote:Moja vozilica :) troši benzin...i sipam samo na OMV pumpama, što kod nas, što vani...Nikad nikakvih problema nisam imala...eto, samo rekoh da prijavim... :-)
Ti si pravo sretna sa svojom vozilicom :) ...
memlija

#483 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

PipiDugaDevetka wrote:
memlija wrote:LJubazno vam strovaljuju hafifno dizel gorivo na OMV-u......... :lol:

Znam ja to da je ljubazan zbog mojih KaeMova, ali uživam kada je prodavac ljubazan, pogleda me u oči i maksuz se meni obrati, pozdravi,...Kasnije odem do pulta za naplatu i siguran sam da će porez biti obračunat, a meni penzionerska mirovinica stići na vrijeme. Znam i za partnera Hafifnog, znam da je i gorivo najvjerovatnije neodgovarajuće, ali red i pažnja prema meni kupcu je presudna da benzin za moju vozilicu točim kod OMV. Volio bih da isto mogu doživjeti kod tzv. naših (ne znam jesu li naše) pumpi doživljavam slično, pa bih prešao na redovno tankovanje kod njihA.

@pipi...onda komforno pređi na Hifu.... :thumbup:
PipiDugaDevetka

#484 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

memlija wrote: @pipi...onda komforno pređi na Hifu.... :thumbup:
Rado, ali mi je usput i bliža jedna druga firma. Zar nije Hifa partner i dobavljač za OMV?
VjecitiStudent

#485 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by VjecitiStudent »

Punim iskljucivo na OMV-u, motor je dCi dizel, auto je parkirano vani i NIKADA, NIKADA nisam imao problema.
memlija

#486 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

PipiDugaDevetka wrote:
memlija wrote: @pipi...onda komforno pređi na Hifu.... :thumbup:
Rado, ali mi je usput i bliža jedna druga firma. Zar nije Hifa partner i dobavljač za OMV?
e, to ti ne bih znao, al' znam da im dizel ne ledi....i nikoga sa memli strane nisam čuo da mu ledi.... :D :thumbup:
alibegoa

#487 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by alibegoa »

Sipao dizel u kopexu i onda omv godinama. Nikad problema. Kupio nova kola dizel. Sipao i dalje na omv godinu. Bez problema. Prešao na INU. Nakon 6 mjeseci bihamk transportovao kola na servis. Sad opet godinu sipam na OMV i nema problema. A domaći privatnici, ne, draže mi je kad pare odu u inostranstvo.
memlija

#488 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

alibegoa wrote:
Sipao dizel u kopexu i onda omv godinama. Nikad problema. Kupio nova kola dizel. Sipao i dalje na omv godinu. Bez problema. Prešao na INU. Nakon 6 mjeseci bihamk transportovao kola na servis. Sad opet godinu sipam na OMV i nema problema. A domaći privatnici, ne, draže mi je kad pare odu u inostranstvo.
:kiss: , pa idi i ti, šta'š ovdje.... :-) :kiss:
Dady

#489 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Dady »

VjecitiStudent wrote:Punim iskljucivo na OMV-u, motor je dCi dizel, auto je parkirano vani i NIKADA, NIKADA nisam imao problema.
Potpisujem.
Isljučivo sipam na OMV-u. Autu ce sada pune 4 godine, 130 kkm, 1.9TDI, parkirano vani. Nikada nisam imao problema. I proslo auto (benzinac) tankano na Kopex/OMV-u 4 godine, bez problema.
direstraits0078

#490 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by direstraits0078 »

Mjesto: Mostar, OMV pumpa. Vozilo: Megane Sedane 1.5 dCi 2008. u vlasnistvu moje sestre koja uvijek uzima racune jer je vozilo na firmu. Natocila pun rezervoar dizela jer se upalila rezerva, uredno uzela racun na kojem pise diesel i nakon par km voznje motor se ugasi uz prateci light show na tabli. Odslepano vozilo u ovlasteni Renault servis u Mostaru, GumaM i dijagnosticirano benzinsko gorivo i necistoce u rezervoaru. Iskljucivo toceno gorivo na OMV-u u tih 50.000 km, po preporuci ovlastenog servisa. Epilog: zamjena filtera nafte, ciscenje rezervoara i kojekakvih crijeva i brizgaljki, pumpe uz ceh od nekih 300 KM. Nikad vise nije tocen pun rezervoar, i nikad vise na OMV-u. Ja sam isto ljetos nakon 3.000 km sa gorivom sa Energopetrola i Petrola (hajd rekoh da probam i to, s obzirom na iskustvo sa OMV-om) skinuo filter goriva na svom vozilu i unutra je bilo svega, vode, neke emulzije koja lici na ulje i ko zna sta jos. Dakle, izbor je nikakav, sve je to skupa sh*t teski... I kad je sestra tada sa suprugom dosla nazad na OMV pumpu i pokazala racune i sta joj se desilo, nakon par telefonskih poziva joj je ponudjen rezervoar goriva kao kompenzacija... Pa da opet ima trosak od 300 KM... :-)

P.S. Sjetio sam se jos jedne epizode koju je zet imao na OMV-u negdje ispod Mostara, nije tocio gorivo, cekao je kolegu i oprao usput auto. U medjuvremenu je dosla cisterna i radnik na prijemu je napravio frku zbog necega, pa je zet prisao da vidi o cemu se radi. Radnik nije htio da primi cisternu jer nesto nije stimalo sa uzorkom (voda, ili nesto slicno), pa su radili telefoni i na kraju je radnik primio cisternu sa neodgovarajucim gorivom i istocio u tankove. A iz tih tankova u rezervoare sretnih vlasnika automobila koji kupuju gorivo na OMV-u. Sto je ustvari i logicno, jer nece valjda istociti cisternu goriva u potok, steta je za okolis... :x
alica.k

#491 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by alica.k »

samo da napisem da na hifi znaju ukrast, ti mu kazes da ti naspe za 30KM, a on naspe za 25 i petaka sebi ostavi. gledajte pazljivo kad vam sipaju benzin.

meni je na bivsem imzitu, sada turkoil najbolji benzin, nekako mi duze traje nego bilo gdje drugo kad naspem a auto ne kasljuca (npr na petrolu il omvu kad sipam sve mi trza auto :S). dizelaskih problema nemam.
frngla

#492 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by frngla »

inace sipam na energopetrolu ili el tarik oilu, nedavno naspem na terex- usputno (lukavicka cesta) auto mi poce skakati i trzati k'o jarac ( u pitanju je benzin 95 oktana), vratim se na ep, sve super... sljedeci put naspem na turkoilu i predjem ravno 100 km manje sa punim rezervoarom nego na ep-u :shock:
memlija

#493 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

alica.k wrote:samo da napisem da na hifi znaju ukrast, ti mu kazes da ti naspe za 30KM, a on naspe za 25 i petaka sebi ostavi. gledajte pazljivo kad vam sipaju benzin.

meni je na bivsem imzitu, sada turkoil najbolji benzin, nekako mi duze traje nego bilo gdje drugo kad naspem a auto ne kasljuca (npr na petrolu il omvu kad sipam sve mi trza auto :S). dizelaskih problema nemam.

:lol: :lol: ... e svašta..... :lol: :lol:
talić

#494 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by talić »

Jednom prilikom vozim iz pravca Mostara prema Sarajevu i s one strane Ivana sretnem desetak cisterni koje idu u pravcu Ploča. Da ne lupam koliko je bilo čijih ali od nekoliko firmi. Zaključak da odoše po isto gorivo. Znam da je Hiha prije tvrdila kako je najveći uvoznik isto tako su govorili ljudi iz Ine pa se ispostavi da se u BiH prodaje samo gorivo INE, rafinerije Brod i nešto malo iz Slovenije. Navodno iz Mađarske više ne dolazi. Neki stručnjak reče da je bitno da sipamo na novijim pumpama jer one imaju manje taloga i nečistoća u tankovima.
Evo dio teksta o prodaji OMV-a:
Dodaje kako je OMV u Hrvatskoj držao 17 do 18 posto tržišta u maloprodaji derivata, sada su na 13 posto, u BiH im je udio i puno manji (oko 8 posto), a ni Hrvatsku ni BiH ne opskrbljuju iz svojih rafinerija u Austriji i Rumunjskoj, već i za hrvatsko i BiH tržište opskrba uglavnom ide preko terminala u Omišlju i Kopru, odnosno u Pločama za što se roba uvozi s mediteranskog tržišta.
http://www.poslovni.hr/vijesti/stern-bi ... 91991.aspx
dablO7

#495 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by dablO7 »

svemirska_vjeverica wrote:
Pricamoo diesel-u. Ali u svakom slucaju vjerujem vise radniku BIHAMK-a nego tebi. :D
Pa zato sam odmah i napisala da je kod mene benzin u pitanju... :-)
btw. Svega mi, nema razloga da mi ne vjeruješ... :-D
dablO7

#496 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by dablO7 »

simonese wrote:
godinama tocim benzin na OMV pumpama i nikad problema
:thumbup:
dablO7

#497 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by dablO7 »

veljaca wrote:
Ti si pravo sretna sa svojom vozilicom :) ...
:thumbup:
madtv

#498 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by madtv »

gdje onda sipati? nema pumpe za koju ne tvrde da nema vode u gorivu :-)
inace na OMV-u sipam :oops: premium diesel i nisam imao problema
casanova123

#499 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by casanova123 »

moji roditelji sipaju na OMV-u... jedno sipa dizel, drugo benzin.. nikada nisu imali problema.. pa sad.. ko ce ga znati :D
Qler

#500 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Qler »

Samo sto je Turkoil samo na Dobrinji, ostale pumpe su IMZIT, nisu se mogli dogovoriti oko cijene pa se raspao dogovor..
Post Reply