SDP nikad nije uzeo monopol nad lijevom opcijom. Ko tebi brani da osnujes stranku lijeve orjentacije? Ispuni zakonske uslove i gotovo. Bar to u ovoj zemlji nije tesko. SDP je realan i racionalan izbor ukoliko neko ne zeli da njegov glas propadne i ja sam to dokazao u svojim postovima.Ibrahimovski wrote:Ma nije problem sto imamo 50 stranaka, problem je sto SDP hoce da od tih 50 jedino oni budu i socijaldemokrati, i liberali, i radikalna ljevica, i lijevi centar, i populsiticki centar, i sve što je, uslovno gledano, progresivno, liberalno, otvoreno i proevropski... A ustvari SDP vec godinama nije nista od toga... I sad dok branite ljevicu, a priori branite sebe! Mostarac, skroz pametno pises, odusevis me na prvi pogled, ali kad te drugi put procitam toliko je jadno to forumasko politicko oglasavanje... Iz cijelog tvog pisanja lijevo orijentirani gradjanin moze samo ostati zbunjen: Je li cinim zlo, jesam li izdao svoju ideju - ako ne glasam za SDP?
Naravno, to mozes shvatiti samo kao ironiju... I btw, volim sto se toliko smjeskas dok pises... I ja bih da mi placaju za gubljenje vremena na forumima...
Sto se placanja tice, sdp zaista ima veoma mnogo informaticki pismenih ljudi koji svakodnevno surfaju da nema potrebu da bilo koga placa, a ja ovdje svakodnevno pisem vec 3 godine i apsurd je reci da me neko za to placa, al ako su druge stranke navikle da moraju naci likove koji ce za njih pisati po forumima jer su informaticki nepismeni, SDP zaista to nije morao. Ja ovdje ne pisem za SDP niti sam ikad to cinio u smislu da je smisao mog pisanja predizborna ili neka druga kampanja SDP-a. Ja jednostavno realno sagledavam stvari i pisem onako kako osjecam i mislim, a sad boze moj, nisam ja kriv sto u ovim strankama na vlasti dodje nesto kao incident kad vide covjeka da misli svojom glavom, pa odmah kad vide 5-6 ljudi na jednom mjestu koji uspjevaju da razmisljaju, misle da ih je neko platio da to radi, jer oni tako rade. SDP sreco problema sa ljudima koji razmisljaju - nema. Valjda je zato i stranka u kojoj je najmanje prisutna stranacka disciplina, jer ljudi jednostavno iznose svoje stavove, al to je cudno obzirom na masovne tvrdnje o totalitarizmu ZL.