Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...
-
Grom iz vedra neba
Nazalost, mogu ja htjeti, ali ti prvo moras naucit osnovne matematicke operacije, kao nrp sabiranje do 10. Ili jedino da ti crtam, a ne znam dobro crtati, pa cu pokusati jednostavnom blagom matematickom ilustracijom.Vodenjak wrote:Hajd polako, iz pocetka...Grom iz vedra neba wrote:Joj plitkosti, joj primitivizma, joj imas li ti ista u glavi?Vodenjak wrote: Joj podlosti, joj primitivizma, joj bezobrazluka!!!
Svoj glas nisam dao Komsicu kao pripadnik tora o kome govoris vec zbog ideja koje zastupa taj covjek!
Grome, kosmopolito!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja nisam pripadnik hrvatskog tora, a dao sam glas hrvatu. Zbog cega ima vise razloga.
Ili si ti polupao loncice pa ne znas sta pricas.
S druge, stranke govorio sam da je bosnjacko tijelo pokazalo kozmopolitizam, jer im ime i prezime kandidata nije bitno, kao sto je bitan njegov rad.
Prvo tvoj post, pa onda moj...
Mozes ti to i znas...
Samo treba htjeti!![]()
![]()
Ja pripadam narodu X.
Ja sam glasao za pripadnika iz naroda Y.
Veliki broj pripadnika naroda X je glasao za pripadnika naroda Y.
Zakljucak 1
-------------
Narod X je glasao i za Y i za X.
Naroda Y je glasao za Y.
Naroda Z narod je glasao samo za Z.
Zakljucak 2
-------------
Narod X je pokazao politicku zrelost i kozmopolitizam, jer nije birao samo iz svog tora.
Ako se vratimo tvojoj konstataciji ti si rekao da ti nisi birao osobu Y jer pripadas narodu X.
Drugim rijecima potvrdio si moj zakljucak, a to je da je bosnjacki narod pokazao kozmopolitizam.
p.s.
ne brukaj se svega ti na uranku, jer fakat cesto lupas...
- Alfons Kauders
jah, rada i kurca... kupis kilu brasna za marku, prodas je za 10... jesu radiliiii...edikamedika wrote:Pa edika nije iz Viteza, na zalost.
Ja stvarno ne vidim da je Bosnjacima itko branio da naprave ono sto su Hrvati napravili u Vitezu ili Kiseljaku ili Kresevu ili Sirokom Brijegu. Gospodo, zasucite rukave i radite. Manje price, vise rada.
- Drvosjeca iz Dejcica
Kamo srece da je na nivou prosjecnog njemackog gradica al' eto necu da ti kvarim dozivljaj.edikamedika wrote:Da, Hrvati su profiteri pa razvili Vitez na nivo prosjecnog njemackog gradica, dok su Bosnjaci Stari Vitez unisti zato sto????
Dok su Hrvati gradili poslovne centre, Bosnjaci grade dzamije. Pa uzivajte u dzamijama, gospodo.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ivo Miro Jovic ima problem krize velicine vlastite licnosti, i oduvijek je imao napade pricanja o sebi u trecem licu...tako da on nije mislio na SDUovca Ivu Komsica, vec je otkrio da je veci japajaovac od Zlatka...mala-i wrote:ma u tome je i poenta što je lik mrtvo-hladno rekao IVO!!!!!!!!!mIRCerka wrote:oj mala i, samo da te ispravim, nije IVO Komsic, vec ZELJKO.... ne brkaj ih tita ti...mala-i wrote: gdje piše da ja to spočitavam hrvatima?pročitaj malo bolje.a budući da si na pitanje koje si postavio sam sebi dao odgovor pretpostavljam da te drugačiji i ne interesuje...
kako god, ako nastavi ovako da prijeti Komsicu, i ako NE DAO BOG Komsicu zafali dlaka s glave, nece biti dobro...po Ivu...ni po Miru...a ni Jovica...
-
edikamedika
Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake 
A prijatelju, gdje su otisle pare od vrece brasna koja je kostala 100 DM u Bihacu??? jesu i tamo Hrvati pokrali Bosnjake???
Gdje su otisle pare koje su zaradjene u ratnom Sarajevu?
I to pokrali Hrvati?
A prijatelju, gdje su otisle pare od vrece brasna koja je kostala 100 DM u Bihacu??? jesu i tamo Hrvati pokrali Bosnjake???
I to pokrali Hrvati?
Last edited by edikamedika on 02/10/2006 10:02, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
Jel' bar quattro?sllatki wrote:Evo upravo sam cuo da su u SDP-u Komsicu kipili audi 8, da se moze vozikati kao pristojan covjek...![]()
![]()
-
Grom iz vedra neba
Stovani,edikamedika wrote:Pa ti da znas razmisljati, znao bi da se intelekt ne mjeri profesorskom titulom.Grom iz vedra neba wrote:Haris je profesor na Harvadru, najuticajniji politicar u BiH, sto su pokazale i Ustavne promjene, voljeli ga ili ne, to mu se mora priznati.edikamedika wrote: Lagumdzija je bar intelektualni potencijal, za razliku od raznoraznih maticara i seoskih hodza brezanskih.
Za razliku od inih poskoka, koji ne znaju beknuti engleski, Haris govori tri jezika, i najpismeniji je od sadasnje postave predsjednistva, tako da je smijesno omalovazavati njegov intlektualni i obrazovni potencijal, bez obzira na politicki pravac koji slijedi.
ti ne znas citati. rekao sam da je njegov intelektualni i obrazovni potencijal veliki, da ponovim, a ne da se jedno mjeri drugim ili obrnuto.
-
edikamedika
Bar vizualno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kamo srece da je na nivou prosjecnog njemackog gradica al' eto necu da ti kvarim dozivljaj.edikamedika wrote:Da, Hrvati su profiteri pa razvili Vitez na nivo prosjecnog njemackog gradica, dok su Bosnjaci Stari Vitez unisti zato sto????
Dok su Hrvati gradili poslovne centre, Bosnjaci grade dzamije. Pa uzivajte u dzamijama, gospodo.
A za Stari Vitez je Kalifornija.
-
mIRCerka
Zeljko nije megaloman, i njemu nece smetati ni dosadasnji vozni park Predsjednistva...sllatki wrote:Evo upravo sam cuo da su u SDP-u Komsicu kipili audi 8, da se moze vozikati kao pristojan covjek...![]()
![]()
- Vodenjak
E jadjo...Grom iz vedra neba wrote:
Nazalost, mogu ja htjeti, ali ti prvo moras naucit osnovne matematicke operacije, kao nrp sabiranje do 10. Ili jedino da ti crtam, a ne znam dobro crtati, pa cu pokusati jednostavnom blagom matematickom ilustracijom.
Ja pripadam narodu X.
Zakljucak 1
-------------
Naroda Y je glasao za Y.
Zakljucak 2
-------------
Narod X je pokazao politicku zrelost i kozmopolitizam, jer nije birao samo iz svog tora.
Ako se vratimo tvojoj konstataciji ti si rekao da ti nisi birao osobu Y jer pripadas narodu X.
Drugim rijecima potvrdio si moj zakljucak, a to je da je bosnjacki narod pokazao kozmopolitizam.
![]()
p.s.
- Alfons Kauders
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jel' bar quattro?sllatki wrote:Evo upravo sam cuo da su u SDP-u Komsicu kipili audi 8, da se moze vozikati kao pristojan covjek...![]()
![]()
![]()
![]()
sto ? kad krene za dejcice il pendicice, il na skijanje... onda nek mu uzmu Q7
- taxi_driver
edikamedika wrote:Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake
I to pokrali Hrvati?
edika a gdje su otisle pare koja je hrvatska slala?e od tih para su napravili ovo sto su napravili.samo sto te pare nisu isle narodu nego je par ljudi dijelilo kome je htjelo.i zato suti jer ja znam i jer sam bio dole kad se to desavalo.a da su radom napravili,jesu u kurcu.
-
mIRCerka
Smatram te pametnim likom, ali si me sad rayocarao...jel ti stvarno mislis da cemo za 4 godine i dalje imati troclanu azbahu? Da li to imas neke provjerene podatke? ako je odgovor DA na oba pitanja, onda ja odo odavdeDobroJutroKolumbo wrote:Cengic je rekao da bi se najlakse dogovorio sa Miloradom Dodikom...pa gospodo draga nemojte se zacuditi kad ovaj bude predstavljao Dodikovu stranku za bosnjackog clana predsjednistva i srbi budu po direktivi glasali... ne zaboravimo Dodikova stranka su "socijal-demokrati"...kako bismo mi reagovali da nam "oni" izaberu bosnjackog clana!!! Ma mi bi ujedali dok se to nebi promjenilo...zivi bili pa vidjeli...a dobicemo mi osvetu za ovo...sljedece izbore Hrvati i Srbi udruzeno ce nam pokazati kako se to radi...Moja prognoza!!! Pa ce te vidjeti, sve cari gradjanske opcije! Kad bude "plata nejma, more bit' bidne more bit' ne bi'ne"...!!!
-
edikamedika
A cekaj, sta tebe briga cije su to pare, jesu tvoje, jesi ti iz Hrvatske?taxi_driver wrote:edikamedika wrote:Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake
I to pokrali Hrvati?
edika a gdje su otisle pare koja je hrvatska slala?e od tih para su napravili ovo sto su napravili.samo sto te pare nisu isle narodu nego je par ljudi dijelilo kome je htjelo.i zato suti jer ja znam i jer sam bio dole kad se to desavalo.a da su radom napravili,jesu u kurcu.
Tebi mozda krivo sto je Hrvatska pomagala BH Hrvatima.
Gdje su pare koje su Bosnjacima slali Arapi, mene licno zaboli patka jer nemam nista sa tim. To vi vidite sa vasim Haretom i ostalom bulumentom
- BHG
jel to gospodin komsic manje hrvat od gospodina jovica??? ili je mozda manje nacionalista???? mozda bi se ljudi koji se protive ovome bas to trebali zapitati...ko kaze da se zeljko nece boriti za prava hrvatske manjine ali u sastavu BiH...mozda nece na radikalan i extreman nacin....ili preko zeljke mnogi vise nece moci krasti i uzmati od naroda....ako zeljko odstupi ja cu prvi prestat placat porez drzavi...jer dosta su mi ona trojica sto su me jahali godinama....i ko kaze da mi nismo spremni za ovu opciju gradjanskih stranaka vara se...jer mora se negdje pocet...a ovo je savrsen pocetak...
- Drvosjeca iz Dejcica
Kompletan Vitez 80% svoje robe plasira u Sarajevo, Tuzlu i Zenicu. Ko u tim gradovima cini vecini? Dakle da se zakljuciti da se Vitez razvio zahvaljujuci uglavnom Bosnajcima? Je li zaista mislis da se Vitez razvio zahvaljujuci samom sebi?edikamedika wrote:Bar vizualno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kamo srece da je na nivou prosjecnog njemackog gradica al' eto necu da ti kvarim dozivljaj.edikamedika wrote:Da, Hrvati su profiteri pa razvili Vitez na nivo prosjecnog njemackog gradica, dok su Bosnjaci Stari Vitez unisti zato sto????
A za Stari Vitez je Kalifornija.
- Alfons Kauders
e to je tipicno razmisljanje... "nek kradu moji mene, nek kradu njihovi njih, ne smeta mi al mamu im jebem nece meni postena komunjara bit predsjedik, idem sad u crkvu/dzamiju da mi kaze hodza/pop sta mi je cinit"edikamedika wrote:A cekaj, sta tebe briga cije su to pare, jesu tvoje, jesi ti iz Hrvatske?taxi_driver wrote:edikamedika wrote:Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake
I to pokrali Hrvati?
Gdje su pare koje su Bosnjacima slali Arapi, mene licno zaboli patka jer nemam nista sa tim. To vi vidite sa vasim Haretom i ostalom bulumentom
-
car-x
''Oni koji su dali glasove Željku Komšiću su pokušali napraviti disoluciju države. Predsjedništvo zapovijeda vojskom. Tko je taj od vojnika HVO koji bi služio Komšiću koji je nositelj zlatnog ljiljana, odličja Armije BiH'' – zaključio je Jović.
ovaj covjek je ocigledno zaspo negdje u 1993...
majstore, ne, ne zatvarate vise bosnjake u heliodrom, proslo je vise od decenije, sad valja zivjeti sa istim..
ovaj covjek je ocigledno zaspo negdje u 1993...
majstore, ne, ne zatvarate vise bosnjake u heliodrom, proslo je vise od decenije, sad valja zivjeti sa istim..
-
Grom iz vedra neba
E ovo je fakat pateticno. Pa vi ste pljackali drzavu preko Herceg-Bosne, jer niste carine uplacivali drzavi BiH, jer niste ni pripadali BiH ("hrvatska republika hb") i na tome ste stvorili trgovacku imperiju po hercegovini, a ne radom, nego pljackom prije svega. Za to vrijeme Bosnjaci su docekali kraj rata izbaceni iz Aluminijuma, da ne govorim o pljacki u Sokolu itd.edikamedika wrote:Pa edika nije iz Viteza, na zalost.
Ja stvarno ne vidim da je Bosnjacima itko branio da naprave ono sto su Hrvati napravili u Vitezu ili Kiseljaku ili Kresevu ili Sirokom Brijegu. Gospodo, zasucite rukave i radite. Manje price, vise rada.
- vatana
Pa normalno da jesu. Nije raja pod granatama po Bihacu sadila psenicu, nego je ona dosla preko Hrvatske. Nije mogla doc preko Cecenije. A znamo svi kako su to Hrvatici fino naplatili, uzeli sebi pola...edikamedika wrote:Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake
I to pokrali Hrvati?
Kazes Vitez izgradili kao posteno. Jest al na muslimanskoj zemlji i na muslimanskoj krvi (Ahmici) i od muslimanskih para, oruzja i pomoci koje su preko Hercegovine, Kupresa, Prozora, Kiseljaka pa sve gore do Zepca provlacili i prodavali onima kojima je pomoc i lova i bila namjenjena, jer su bili u takvoj poziciji da su to mogli da rade. Jer smo i mi glupi, kad smo takvi kakvi jesmo...
Ne znas ti o cemu pricas, ne znas ni sta se odvijalo u ratu u Kiseljaku, Kresevu. Kako su Hrvati trgovali sa Srbina na Ilidzi sa pomoci bosancima (muslimanima)
Zato tišu
-
Grom iz vedra neba
Vidim ja da ti slabo havizas, pa onda koristis jovicevu retoriku, kako on ono rece: onaj profesor lajeVodenjak wrote:E jadjo...Grom iz vedra neba wrote:
Nazalost, mogu ja htjeti, ali ti prvo moras naucit osnovne matematicke operacije, kao nrp sabiranje do 10. Ili jedino da ti crtam, a ne znam dobro crtati, pa cu pokusati jednostavnom blagom matematickom ilustracijom.
Ja pripadam narodu X.
Zakljucak 1
-------------
Naroda Y je glasao za Y.
Zakljucak 2
-------------
![]()
p.s.
-
edikamedika
Pa ko te tjera da kupujes tu robu? ti kupi slovenacko, ili je mozda Azrica odlucila otvoriti neki pogon za preradu mlijeka u Sarajevu?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kompletan Vitez 80% svoje robe plasira u Sarajevo, Tuzlu i Zenicu. Ko u tim gradovima cini vecini? Dakle da se zakljuciti da se Vitez razvio zahvaljujuci uglavnom Bosnajcima? Je li zaista mislis da se Vitez razvio zahvaljujuci samom sebi?
Mogao je i Hasan lovu koju je dobio od Arapa uloziti u biznis, pa prodati Hrvatima u Vitezu proizvode i zaraditi na njima. Ali nije, a zasto nije? e pa da bi radio i pravio biznis, moras imati smisla za to.
-
sllatki
NO COMMENT.edikamedika wrote:A cekaj, sta tebe briga cije su to pare, jesu tvoje, jesi ti iz Hrvatske?taxi_driver wrote:edikamedika wrote:Jeste, na brasnu su zaradili, prevarili Bosnjake
I to pokrali Hrvati?