predsjednistvo BiH napadnuto bojama!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kobe_sa

Post by kobe_sa »

Neznam , mozda sto sam prije par god . gledao haman svaku episodu serije "zapadno krilo" pa previse se vezem na politiku , ali ja sam 99% ubjedjen da je ovo jedan obicni politicki MARKETING , a poznato je koga otvoreno koga pokret "DOSTA" podrzava , i ovo sve 3 dana pred izbore.
Mislim da je postignut marketing , vjesti su prenjele i tv kuce iz hrvatske i srbije , naravno u kontekstu "cirkus".

a sta mi nismo nista novo saznali , da nam u SIPI u opcenito u policici rade nesposobni i priglupi ljudi , da smiju samo udarati 3 na 1 :-)

Eh da su u SIPI momci npr. iz bivsih jedinica "vikicevci" , "laste" "gardijska" ,.... celo bi dobio nogu uglavu istog momenta.
Ah da ti pravi momci su na Kovacima , a ako je ko i prezivio nema ko da ga progura od silnih stela i korupcija :roll:
Bombarder73

#477 Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Post by Bombarder73 »

Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Četvorica mladića, Mladen Tomić (42 godine, rođen u Kaknju), Jasmin Zahirović (22 godine, Kakanj), Bojan Radić (22, Zenica) i Muhamed Keserović (22, Zavidovići) svojim su nasilnim farbanjem ulaza u zgradu Predsjedništva BiH zadali težak udarac ovoj krovnoj državnoj instituciji i trebat će vremena da se Predsjedništvo BiH i kao arhitektonska i kao državna činjenica oporavi od ovog huliganskog antidejtonskog ataka. Jer generacije članova Predsjedništva BiH u posljednjoj su deceniji i po iskrvarile kako bi sačuvale i afirmirale dignitet te bosanskohercegovač ke Svete krave.

Zbog svoje istrajnosti u očuvanju čedne austrougarske arhitekture (koju je opredmetila stvaralačka blagost “secesionističkog” majstora Josipa Vancaša) i državotvorne supstance te zgrade mnogi najbolji sinovi i kćeri Predsjedništva BiH danas čame u tamnicama širom planete. Fikret Abdić robija u Hrvatskoj, Biljana Plavšić u Švedskoj, Momčilo Krajišnik u Haagu, Mirko Šarović u pritvorskoj jedinici Suda BiH, a nije isključeno da mu se, najprije iz državotvorne solidarnosti, uskoro pridruži i Dragan čović. Ante Jelavić se opredijelio za drugu taktiku: odlučio je istinu o nepovredivosti i samobitnosti fasade i nedjeljivosti kabineta u Predsjedništvu BiH promicati sa slobode sve dok ga ne uhapse. Najveću žrtvu ipak je podnio Nikola Koljević: nakon što je saznao da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić na zgradu Predsjedništva uputili više granata nego što je planirano, on se iz najiskrenijih pobuda ubio. Zaposve. Bilo bi nepravedno zaobići i mnoge druge stradalnike koji su očuvali dostojanstvo institucije u kojoj su proveli solidan dio radnog vijeka, zgrade Predsjedništva dakle: grozno bi bilo zaobići domaćine poput Jadranka Prlića, Muhameda Šaćirbegovića... i sličnih uznika.

I onda se pojave četvero-petero huligana, provincijskih nezahvalnika, da sav nataloženi trud, samoodricanje i samožrtvovanje državnika bace pod noge pokušavajući prefarbati istinu o kultnoj ulozi Predsjedništva BiH, te kičme “bosanskog ponosa”, bosanske maternice otpora silama mraka. Bosanske Bastille.

Toliko o očuvanju dostojanstva, digniteta Predsjedništva BiH “u punom njegovom kapacitetu”, zgrade u koju su mudžahedini koji su oslobodili Vozuću u najlonskim vrećama donosili glave zaklanih srpskih zarobljenika svom vjerskom, duhovnom i političkom vođi, vrhovnom komandantu Aliji Izetbegoviću.

Performans koji su izveli momci iz Kaknja, Zenice i Zavidovića (plus jedna djevojčica, saučesnik u djelu) bio bi impresivan samo da su imali barem malo discipline, kontrole, odnosno, “izlazne strategije”. Njihovo umjetničko djelo kojem bih ja dao naziv “Bojimo vas jer vas se ne bojimo” izvedeno na ulaznim vratima u Predsjedništvo BiH jeste bilo smišljeno: belaj je što nije bilo osmišljeno. Ova akcija u društvenom angažmanu nadilazi sve što je skolastička družina, okupljena oko revolucionarnokonformistič kog, suštinski šminkerskog Ars Aevia ikada uradila i što će ikada uraditi.

Omladinci iz Tutto completa su za dvije-tri minute, svojim huliganskim muralom na fasadi Predsjedništva smiješnim učinili dirigirane “građanske revolucionare” iz raznih omladinskih udruga čija je personifikacija “guzonjin sin” Jan Zlatan Kulenović, jeziva kombinacija Deena Backovića i Mirnesa Ajanovića, ili uvredljivo skupo “markiranih” aktivista Grozda kojima svaki “žestoki protest” neko izvana uredno honorira i dakako kontrolira.

Momci iz “Tutto completa” jednostavno su nakon efektne akcije pred Predsjedništvom trebali zapaliti cigaru, joint, ili šta im se već pri ruci našlo, sjesti i sačekati policiju da ih u skladu sa zakonom pohapsi: bili bi heroji ulice, autentič an krik današnje omladine. Ali, ko ne živi u Kaknju, Zenici, Zavidovićima..., ne zna da je tamošnjoj djeci potpuno svejedno da li tuku njih, ili oni tuku druge... Bilo ovako, ili bilo onako, brutalni dernek pred Predsjedništvom BiH je nepogrešiva i jedino tačna slika o današnjoj omladini i aktuelnoj “nereformiranoj” policiji. Grozna, jeziva, bespoštedna, ali tačna slika... Ako ne možemo, a znamo raditi, možemo se, a ne znamo, tući, tako su valjda srednjobosanski klinci razmišljali noseći kese sa bojama kojima su napali Predsjedništvo BiH i doveli ga u potpuno neprijateljsko okruženje...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Joj. Pa čovječe, pogledaš li ikad išta s Kube ili o Kubi?

Fidel Castro je tek Pinochet s petokrakom.

I nemoj se šta uvrijediti, al' koji ti je šejtan šapn'o da glasaš za Mirnesa?

Bolje glasat' za Ivu Božu Komšića :lol: :D :lol:
Jimmy_The_Saint

kobe_sa wrote:Neznam , mozda sto sam prije par god . gledao haman svaku episodu serije "zapadno krilo" pa previse se vezem na politiku , ali ja sam 99% ubjedjen da je ovo jedan obicni politicki MARKETING , a poznato je koga otvoreno koga pokret "DOSTA" podrzava , i ovo sve 3 dana pred izbore.
Mislim da je postignut marketing , vjesti su prenjele i tv kuce iz hrvatske i srbije , naravno u kontekstu "cirkus".

a sta mi nismo nista novo saznali , da nam u SIPI u opcenito u policici rade nesposobni i priglupi ljudi , da smiju samo udarati 3 na 1 :-)

Eh da su u SIPI momci npr. iz bivsih jedinica "vikicevci" , "laste" "gardijska" ,.... celo bi dobio nogu uglavu istog momenta.
Ah da ti pravi momci su na Kovacima , a ako je ko i prezivio nema ko da ga progura od silnih stela i korupcija :roll:
Da, prijatelju. A ko je korumpiran? Vlast, možda?
kobe_sa

#480 Re: Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bo

Post by kobe_sa »

Bombarder73 wrote:Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Toliko o očuvanju dostojanstva, digniteta Predsjedništva BiH “u punom njegovom kapacitetu”, zgrade u koju su mudžahedini koji su oslobodili Vozuću u najlonskim vrećama donosili glave zaklanih srpskih zarobljenika svom vjerskom, duhovnom i političkom vođi, vrhovnom komandantu Aliji Izetbegoviću.
PUSI KURAC ZA OVO !!!

Molim admina da ovog kretena banira. :x
Tisina

Post by Tisina »

kobe_sa wrote:Neznam , mozda sto sam prije par god . gledao haman svaku episodu serije "zapadno krilo" pa previse se vezem na politiku , ali ja sam 99% ubjedjen da je ovo jedan obicni politicki MARKETING , a poznato je koga otvoreno koga pokret "DOSTA" podrzava , i ovo sve 3 dana pred izbore.

da sasvim slucajno ne poznajem licno momke iz Dosta i ne znam dosta toga kako ej nastalo i sta se desava mozda bih i popila ovu tvoju nebulozu, ovdje mi vise ti djelujes kao neko ko ima propagadne namjere :)
Jimmy_The_Saint

#482 Re: Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bo

kobe_sa wrote:
Bombarder73 wrote:Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

PUSI KURAC ZA OVO !!!

Polahko, nemoj da se pališ. Umro je Alija. Idi mezar malo pripazi, da mu bilmezi ne poturaju bombe.

Senad Avdić - 10. Zinedine Zidane BH novinarstva.

Molim admina da ovog kretena banira. :x
kobe_sa

Post by kobe_sa »

stochar wrote:
a poznato je koga otvoreno koga pokret "DOSTA" podrzava
Koga?
otidji na njihova okupljanja pa ce ti se samo kazati :roll:

btw. da se stvarno bore za dobrobit "gradjana" (mada u BiH zivi 90% ne gradjana) onda bi pozivali na BOJKOT izbora , jer NITKO , ama bas nitko nije zasluzio da se glasa za njega , jer jedino sta nude jest blacenje onog drugog.
Kad ne bi izasao dovoljan broj glasaca na izbore i izbori se poniste zbog toga , bude kriza vlasti , i onda ce politicarima doci iz guzice u glava da je fakat vise DOSTA ! , a ne siso mujo , da bi uzjaho suljo :zzzz:
Liberalism

Post by Liberalism »

ŠARENA REVOLUCIJA!
Tisina

Post by Tisina »

kobe_sa wrote:
stochar wrote:
a poznato je koga otvoreno koga pokret "DOSTA" podrzava
Koga?
otidji na njihova okupljanja pa ce ti se samo kazati :roll:

btw. da se stvarno bore za dobrobit "gradjana" (mada u BiH zivi 90% ne gradjana) onda bi pozivali na BOJKOT izbora , jer NITKO , ama bas nitko nije zasluzio da se glasa za njega , jer jedino sta nude jest blacenje onog drugog.
Kad ne bi izasao dovoljan broj glasaca na izbore i izbori se poniste zbog toga , bude kriza vlasti , i onda ce politicarima doci iz guzice u glava da je fakat vise DOSTA ! , a ne siso mujo , da bi uzjaho suljo :zzzz:
zar iko imalo inteligentan i normalan moze pozivati da se ne izadje na izbore, osim onih koji uveliko podrzavaju vladajuce stranke...

evo predlazem ovu pjesmu za himnu nase drage policije:

Gorile u magli

Snimio sam je u čoporu gorila,
bila je prava blagodet.
Pješačili smo već stotinama milja
kroz ovaj napušteni svijet.
Pitao sam: "Je li sve uredu?
Jesu li ove gorile OK?"
Onaj što je najveći ima dlaku sijedu,
muklo se iskezi, izvadi sprej.

Hej, hej
mojne u oči sprej
mojne u oči!

"Vratimo se odakle smo došli",
rekla si i nastavila put.
Nestala si u sjenama krošnji,
ni ja nisam bio lud.

Otiš'o sam kući na kupovni puter,
u glavi mi se vrtilo.
Nisam više mog'o gledat u kompjuter
pa sam se u šumu vratio.
Čekala je ispred čopora gorila,
izgledala je prekrasno.
Kako izgledat' super sa stotinu kila?
Gorile ne jedu premasno.

Hej, hej
mojne u oči sprej
mojne u oči!

"Vratimo se odakle smo došli",
rekla si i nastavila put.
Nestala si u sjenama krošnji,
ni ja nisam bio lud.

Nikad majka zemlja manja nije bila,
al' ničija nije do zore gorila.

MMF, ti si bog
ma ti si šef.
MMF, pusti blef
otvori sef.
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Znas sta podrum(a)isu , reci cu ti nesta :

1.Nisam nikad glasao za Aliju Izetbegovica , ali on je bio moj vrhovni komadant , mnogi moji drugovi su poginilu braneci ovaj jad od BiH pored mene u rovu.
2.Bio sam na raznim ratistima izvan Sarajeva (zato sto smo bila interventna jedinica) NIKAD nije niko naredio ni jedno ubistvo civila bilo zarobljenika , moja jedica je cak bila multinacionalna , ali sam ulazio u sela gdje je sve poubijano i spaljeno to treba da dozivjeti pa imati sabura da se neosvetis.
3.Vidio sam mudyahedine na ratistu kod viteza , (da ti pravo kazem meni nimalo nisu dragi) ali strasni borci , prije akcije sami sebi klanjaju dzenazu , nisu bas puno nama vjerovali (mozda zato sto smo bili sareni) , onako djelavoli strasno za pogledat nije cudo sto su se cetnici njih bojali , ali garantujem 1000% bili smo u par akcija skupa , niti jednog civila (zenu djecu) nisu ubili , doduse kod njih nije bilo zarobljenika ali to za glave to je toliko nisko i fuj , kako te nije stid to pricat , samo znam da se jedan vojnik HVO-a sam upucao od straha i to je sve.

Znas bio sam i na markalama (po nesreci dan odmora) i onda pomagao da se oni lesevi utovare , svasta mi je prolazilo kroz glavu , ali opet sam nekako vjerovao u BiH i da je to ispravan put .

Alija Izetbegovic nije meni predstavljao SDA , nego Bosnu i Hercegovinu
i to je insticuja na koju NEDAM , jer to je isto ka da mi neko dira BiH , a borio sam i ginuo za BiH znaci opet bih.

A ovo sto izrekao je krajnje odvratno i fuj , ali eto ima svako izgleda pravo da sere kako hoce.
Ljepi Tito , Staljin , ... pa fino Sibir, Goli otok.....
Jimmy_The_Saint

kobe_sa wrote:Znas sta podrum(a)isu , reci cu ti nesta :

1.Nisam nikad glasao za Aliju Izetbegovica , ali on je bio moj vrhovni komadant , mnogi moji drugovi su poginilu braneci ovaj jad od BiH pored mene u rovu.
2.Bio sam na raznim ratistima izvan Sarajeva (zato sto smo bila interventna jedinica) NIKAD nije niko naredio ni jedno ubistvo civila bilo zarobljenika , moja jedica je cak bila multinacionalna , ali sam ulazio u sela gdje je sve poubijano i spaljeno to treba da dozivjeti pa imati sabura da se neosvetis.
3.Vidio sam mudyahedine na ratistu kod viteza , (da ti pravo kazem meni nimalo nisu dragi) ali strasni borci , prije akcije sami sebi klanjaju dzenazu , nisu bas puno nama vjerovali (mozda zato sto smo bili sareni) , onako djelavoli strasno za pogledat nije cudo sto su se cetnici njih bojali , ali garantujem 1000% bili smo u par akcija skupa , niti jednog civila (zenu djecu) nisu ubili , doduse kod njih nije bilo zarobljenika ali to za glave to je toliko nisko i fuj , kako te nije stid to pricat , samo znam da se jedan vojnik HVO-a sam upucao od straha i to je sve.

Znas bio sam i na markalama (po nesreci dan odmora) i onda pomagao da se oni lesevi utovare , svasta mi je prolazilo kroz glavu , ali opet sam nekako vjerovao u BiH i da je to ispravan put .

Alija Izetbegovic nije meni predstavljao SDA , nego Bosnu i Hercegovinu
i to je insticuja na koju NEDAM , jer to je isto ka da mi neko dira BiH , a borio sam i ginuo za BiH znaci opet bih.

A ovo sto izrekao je krajnje odvratno i fuj , ali eto ima svako izgleda pravo da sere kako hoce.
Ljepi Tito , Staljin , ... pa fino Sibir, Goli otok.....
Sve je to u redu. Poštujem. Vjerovatno imamo i par zajedničkih prijatelja (Kula, Muša, Tica....). Samo još uvijek ne kontam zašto ti je u svemu tome važan Alija. Majka mu stara, nisi bio "alijin bojovnik" nego borac Armije R BiH...
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Znas sta dobije osip i uplaim se kad neko kaze SVI su isti , Slobo , Franjo , Alija , Radovan ,...

Sta to onda znaci sta sam ja ? ISTI ???
Imao sam i ja pusku u ratu , kao i onaj preko puta mene (ciko s bradom) , ali ja NISAM klao , ubijao , palio , silovao , ... samo zato sto nemaju cunu kao ja .

Mudzahedini su bila greska , (priznao i Alija) , al ko ce znat kad vecina babinih sinova se isparila ili skrivali se u podrumu , a trebao je neko braniti goloruk narod , pa svaki dobrovoljac je dobro dosao.
Medjutim osim fakat iskrenih boraca (ovdje mislim pogotovo na irance) koji su dosli da poginu (nemozemo mi shvatit njihov mentalitet) jer on je dosao da pogine i da ide u dzenet , bilo je ovih sudanaca , tunizana , libijaca ,.... koji su vecinom dosli iz nekih kriminalnih pobuda ili nekih drugih vlastitih interesa.
Ali govorit da su donosili Aliji glave srba , mislim nezmam rjeci za te bljuvotine.

off topic :
btw. pricao sam sa dvojcom iranaca ,(na nekom polu engleskom ) jednog sabaha `93 , kad je bio rat Irak-Iran i sad minsko polje i znaju da je minsko polje ali svejedno idu kroz njega jedan iza drugog , jedan pogine , drugi na celo i sve tako , ... :roll:
Jimmy_The_Saint

Ama normalno da nisu svi isti, buraz. "NIJE SVEJEDNO :D :D :D ".

Samo mislim da, baš zbog toga, nema razloga da od Alije rahmetli pravimo nekakvu svetu kravu. Da nije bio on, bio bi neko drugi. Možda i neko bolji. MOžda i neko gori, kao Babo Abdić. Al' pazi:

A) Da nije Alije, ne bi bilo ni nas

B) Da nije NAS, ne bi bilo ni Alije

Koja tvrdnja stoji?

Očito smo potpuno off topic, al' jebi ga. A dotični S. Avdić svojedobno je napisao i da su Majke Srebrenice "krezube hanume".... Pa, jebi ga, i on osta živ a i one nastaviše biti ono što jesu, svima nama, mrtvima i živima.

Svojedobno je Alija izjavio, na moje uši (možda jedini put što sam ga vidio, ne se kurčim): "MEDIJI IMAJU PRAVO DA LAŽU". Toliko o Aliji, slobodi govora, i šire...

Hoću ti reći, "mi" koji Aliju ne možemo ni po hljebu namazanog, i "vi" što se u njega kunete, iz iste smo priče. Najčešće. Ja, osobno, rahmetliji zamjeram samo što, kad je gorelo nebo, nije bio odlučniji.... Nego sve dopola. Do 51 %. Jebi ga, ako je cijena mira bila podjela, što nije podijelio u Lisabonu.... Itd.

Al' ako budemo opet osnivali planinarska društva na Igmanu, vjeruj mi da ćemo OPET biti skupa. S Alijom ili bez.
goldeneye

#490 Stupidnost

Post by goldeneye »

Mislim da je cijela ova stvar glupost... Kada se ovakve stvari dese u meni se uvjek javi patriotizam... I lagat cu ako kazem da ovo nije atak na nasu, kakva je da je, drzavu... Smatram da zgrade (institucije), zastave (nashe su) nisu zasluzile da se kreteni izivljavaju na njima... Ako im je vec neko kriv, onda su to ljudi, tj. predsjednici i politicari, i smatram da su onda trebali naci njih i obojiti ih malo, a ne onako ciniti krivicno djelo, mislim, i napad na predsjednike bi bilo krivicno djelo, ali onda bi vjerovatno naisli i na moje odobravanje... Njihov postupak i ponasanje nema opravdanja...

Iznenadjen sam i neprofesionalnim postupkom nazochnog drota, ili ti clana elitne jedinice policije BiH, SIPAe... Mislim da je on pogrijeshio shto je pokushao situaciju primiriti prichom, a ne pendrekom... U biti nisam za nasilno rjeshavanje stvari, ali kada je vidio sa kakvim "mangupom" ima posla, trebao ke upotrijebiti dozvoljenu dozu sile i privesti se, a ne kao srednjoskolac raspravljati se sa njim i ganjati se kao na velikom odmoru... Potezanje pishtolja je bio momenat njegove slabosti, kada ga je "mangup" izbacio iz cipela svojim ponashanjem, i mislim da mu to nije trebalo, ali da je taj Mladen zasluzhio batine jeste, ako ne od policije, onda od roditelja koji su ga odgojili tako, da mrzi simbole svoje drzave! zashto "mangup" nije doshao do osoba koje sjede u toj zgradi, pa na njima iskalio svoj bijes ili revolt, tu revoluciju koju spominje... nashoj zemlji je potrebna revolucija, definitivno, ali postoje i bolji i efikasniji nachini, to je sigurno.
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Svaka casta , ali mojne vise izleta po Igmanu :roll:

Ali opet me ne razumjes ne kunem se ja u Aliju , prije svega obicni covjek s manama (prije svega usko je gledao , nije vjerovao svim patriotima , pa bio on nekad komunista ili 5-ti 10-ti , vjerovao je najvise svojim bivsim zatvorenicima ,e oni ga zavalise najvise , pokradose dje stigose , ko mu je kriv skupio je gamad oko sebe sam pao sam se ubio)
Ali opet bio je moje predsjenik , i jebiga vjerovao sam u neke ideale , bio naivan ali sta cu mozda sam i sad i nedam na njega prvenstevno radi institucije predsjenika BiH .
pluj po Bakiru , Tihicu , koliko hoces ali mojne , jebiga ostavi proslost da spava , mojne je budit puno je rana zaakopano...

I ono sto SDA vrti spotove kao Alija govori , da treba vjerovat Tihicu je bljak , kako ih nije stid , da na racun mrtvog covjeka dobijaju poene , tamo oni neki koji puske nisu vidjeli sad se bucaju o patriotizmu , rahmetlija se okrece u grobu.
Liberalism

Post by Liberalism »

neznam odkud ti ta ideja da je je tuto kompleto to uradio zato sto mrzi simbole nase drzave??

Ti si ovu akciju potpuno pogresno razumio. Na zalost!

Samo neznam odkud odjednom ispada da su policajci svete krave takodje! kao njima se ne smije nista reci i njima se treba pustiti da rade sta god oni misle da treba da rade.

Policajci kao i sve druge osobe treba da postuju zakon. Jesu li ti policajci bas uradili onako kako zakon kaze? Moj prvi komentar na sarenu revoluciju je bio da su oni pokazali sta misle o politicarima i svaka im cast za to.

Međutim u pocetku sam pomislio jest sve je ovo dobro al nisu trebali onako postupati u sukobu sa policijom. Ali sad po meni drugi dio sarane revolucije - dio sukobljavanja sa policijom - je dio koji ima najvecu vaznost. Ljudi su nam svima pokazali sta je nasa policija, slicno kao sto je snimak streljanja srebrenicana pokazao sta su cetnici radili srebrenicanima!

Niko se ne zapita kada nam TV pokazuje snimke obuke specijalne policije kao kako su oni profesionalni i kako se sukobljavaju sa demonstrantima. Ako neko ima taj snimak vidice protokol angažovanja policije u sukobu s demonstrantima (to smo mogli viditi prije mjesec na FTV).

I nakon te vjezbe svi govore kako je dobro policija educirana po demokratskim standardima. Ali svi su ti zakljuci doneseni na osnovu vjezbe u kojoj su policajci sa obje strane. Ali da li su oni stvarno obuceni to niko ne moze reci dok policiju ne vidi na djelu. A svi smo vidili. bruka i sramota.

I jos jednom svaka im cast!
Murat Sabanovic

#493 Re: Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bo

Post by Murat Sabanovic »

[quote="]Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Četvorica mladića, Mladen Tomić (42 godine, rođen u Kaknju), Jasmin Zahirović (22 godine, Kakanj), Bojan Radić (22, Zenica) i Muhamed Keserović (22, Zavidovići) svojim su nasilnim farbanjem ulaza u zgradu Predsjedništva BiH zadali težak udarac ovoj krovnoj državnoj instituciji i trebat će vremena da se Predsjedništvo BiH i kao arhitektonska i kao državna činjenica oporavi od ovog huliganskog antidejtonskog ataka. Jer generacije članova Predsjedništva BiH u posljednjoj su deceniji i po iskrvarile kako bi sačuvale i afirmirale dignitet te bosanskohercegovač ke Svete krave.

Zbog svoje istrajnosti u očuvanju čedne austrougarske arhitekture (koju je opredmetila stvaralačka blagost “secesionističkog” majstora Josipa Vancaša) i državotvorne supstance te zgrade mnogi najbolji sinovi i kćeri Predsjedništva BiH danas čame u tamnicama širom planete. Fikret Abdić robija u Hrvatskoj, Biljana Plavšić u Švedskoj, Momčilo Krajišnik u Haagu, Mirko Šarović u pritvorskoj jedinici Suda BiH, a nije isključeno da mu se, najprije iz državotvorne solidarnosti, uskoro pridruži i Dragan čović. Ante Jelavić se opredijelio za drugu taktiku: odlučio je istinu o nepovredivosti i samobitnosti fasade i nedjeljivosti kabineta u Predsjedništvu BiH promicati sa slobode sve dok ga ne uhapse. Najveću žrtvu ipak je podnio Nikola Koljević: nakon što je saznao da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić na zgradu Predsjedništva uputili više granata nego što je planirano, on se iz najiskrenijih pobuda ubio. Zaposve. Bilo bi nepravedno zaobići i mnoge druge stradalnike koji su očuvali dostojanstvo institucije u kojoj su proveli solidan dio radnog vijeka, zgrade Predsjedništva dakle: grozno bi bilo zaobići domaćine poput Jadranka Prlića, Muhameda Šaćirbegovića... i sličnih uznika.

I onda se pojave četvero-petero huligana, provincijskih nezahvalnika, da sav nataloženi trud, samoodricanje i samožrtvovanje državnika bace pod noge pokušavajući prefarbati istinu o kultnoj ulozi Predsjedništva BiH, te kičme “bosanskog ponosa”, bosanske maternice otpora silama mraka. Bosanske Bastille.

Performans koji su izveli momci iz Kaknja, Zenice i Zavidovića (plus jedna djevojčica, saučesnik u djelu) bio bi impresivan samo da su imali barem malo discipline, kontrole, odnosno, “izlazne strategije”. Njihovo umjetničko djelo kojem bih ja dao naziv “Bojimo vas jer vas se ne bojimo” izvedeno na ulaznim vratima u Predsjedništvo BiH jeste bilo smišljeno: belaj je što nije bilo osmišljeno. Ova akcija u društvenom angažmanu nadilazi sve što je skolastička družina, okupljena oko revolucionarnokonformistič kog, suštinski šminkerskog Ars Aevia ikada uradila i što će ikada uraditi.

Omladinci iz Tutto completa su za dvije-tri minute, svojim huliganskim muralom na fasadi Predsjedništva smiješnim učinili dirigirane “građanske revolucionare” iz raznih omladinskih udruga čija je personifikacija “guzonjin sin” Jan Zlatan Kulenović, jeziva kombinacija Deena Backovića i Mirnesa Ajanovića, ili uvredljivo skupo “markiranih” aktivista Grozda kojima svaki “žestoki protest” neko izvana uredno honorira i dakako kontrolira.

Momci iz “Tutto completa” jednostavno su nakon efektne akcije pred Predsjedništvom trebali zapaliti cigaru, joint, ili šta im se već pri ruci našlo, sjesti i sačekati policiju da ih u skladu sa zakonom pohapsi: bili bi heroji ulice, autentič an krik današnje omladine. Ali, ko ne živi u Kaknju, Zenici, Zavidovićima..., ne zna da je tamošnjoj djeci potpuno svejedno da li tuku njih, ili oni tuku druge... Bilo ovako, ili bilo onako, brutalni dernek pred Predsjedništvom BiH je nepogrešiva i jedino tačna slika o današnjoj omladini i aktuelnoj “nereformiranoj” policiji. Grozna, jeziva, bespoštedna, ali tačna slika... Ako ne možemo, a znamo raditi, možemo se, a ne znamo, tući, tako su valjda srednjobosanski klinci razmišljali noseći kese sa bojama kojima su napali Predsjedništvo BiH i doveli ga u potpuno neprijateljsko okruženje...[/quote]

koji hajvan iz s.bosne ovo napisa u p.m.

sutra ce biti kao da nista nije bilo...vecina sarajevske raje, kao po obicaju, zaboraviti ce ovaj veliki samar bh-politici.neki ce cak i viceve pricati te sprdati se celi koji je iskreni patriota ,a ne papak koji mashe
kitom po ferhadiji i ide od kafane do kafane.80-90 posto bosanace nema muda da se sukobi sa 3glavom nemani.ovaj celo je pokuso da uradi nesta
i ovaj njegov akt je veci doprinos "revoluciji", nego sve sto su do danas
uradili grozd-dosta.
Jimmy_The_Saint

DobroJutroKolumbo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Joj. Pa čovječe, pogledaš li ikad išta s Kube ili o Kubi?

Fidel Castro je tek Pinochet s petokrakom.

I nemoj se šta uvrijediti, al' koji ti je šejtan šapn'o da glasaš za Mirnesa?

Bolje glasat' za Ivu Božu Komšića :lol: :D :lol:
kolega bojim se da se nismo bas najbolje razumili , mislio sam vise figurativno...

Covjece ti mene ne kontas...ili se pravis da ne kontas...Ja pricam o revoluciji a ne o politickim sistemima, ali kad me vuces za jezik recu ti konkretno sta su ova 4 a ja sam ih simbolicno stavio na onu sliku i naglasio jedni od mnogih koji su nesto promijenili...

Gandhi - borio se za gradjanska prava , pokrenuo ono sto niko nije smio u ta doba ali njegov san upravo ove godine postaje stvarnost (UKIDAJU SE KASTE U INDIJI)

Tito - borio se protiv fašističkog okupatora i domacih izdajnika i izborio se uz svoje partizane...Sta mislis da nije bilo partizana i npr. cetnici da su zauzeli Jugoslaviju i da si zivio u velikoj Srbiji... ( ja se vjerovatno nebi ni rodio... sta bi bilo sa nama muslimanima??? )Lijepi Tito!!!

Martin Luther King - borac protiv rasizma i borac za prava "obojenih" u Americi , i danas postoje rasne ne suglasice u USA ali ne kao tih godina...Oni su danas slobodni ljudi...Malo je rijeci za tog velikog covjeka!!

Fidel Castro - citav narod Kube je stao uz njega... ( kcerke , majke ,sestre su im bile narkomanke i prostitutke ...kockarnice i droga ...Americka i mafijaska sranja...Radili za nista a ovi im odredjivali sve sta ce i kako ce raditi ...tj. bili su gradjani drugog reda...(ono sto smo mi u svojoj zemlji danas ) ...Oni su san dosanjali ali se bojim sta ce im se desiti poslije smrti Castra...Zavisi ko ce ga naslijediti...

Jel sad razumijes...Nema evolucije bez revolucije...!!!

Btw jedna moja prijateljica je bila na Kubi i znas sta mi je rekla...nemaju mnogo ali svuda se vide sretna lica , ljudi su nekako zadovoljni...vidi se spokoj u njima!!! A ti slusaj sta ti Americki medijski magnati serviraju i vjeruj u to!!!(ovo je vec druga tema)...
Bio je i moj prijatelj na Kubi pa umalo ost'o bez bubrega. Bila je i ona blentača iz Liberala, pa je uhapsili... Izem ti ja takvu sreću!
Jimmy_The_Saint

kobe_sa wrote:Svaka casta , ali mojne vise izleta po Igmanu :roll:

Ali opet me ne razumjes ne kunem se ja u Aliju , prije svega obicni covjek s manama (prije svega usko je gledao , nije vjerovao svim patriotima , pa bio on nekad komunista ili 5-ti 10-ti , vjerovao je najvise svojim bivsim zatvorenicima ,e oni ga zavalise najvise , pokradose dje stigose , ko mu je kriv skupio je gamad oko sebe sam pao sam se ubio)
Ali opet bio je moje predsjenik , i jebiga vjerovao sam u neke ideale , bio naivan ali sta cu mozda sam i sad i nedam na njega prvenstevno radi institucije predsjenika BiH .
pluj po Bakiru , Tihicu , koliko hoces ali mojne , jebiga ostavi proslost da spava , mojne je budit puno je rana zaakopano...

I ono sto SDA vrti spotove kao Alija govori , da treba vjerovat Tihicu je bljak , kako ih nije stid , da na racun mrtvog covjeka dobijaju poene , tamo oni neki koji puske nisu vidjeli sad se bucaju o patriotizmu , rahmetlija se okrece u grobu.
Nikad nije kasno da se naivnosti trsiš, a dobro dođe u životu.

SDA = ALIJA.

Zato će, dok Bakir ne poraste još malo, vrtiti spotove i držati Skeletora Tihog. I zato još zadugo neće izgubiti izbore. Ovo čisto jaransko-prognozerski.

Al' ne daj se. Bit će i nama bolje ;)
Jimmy_The_Saint

Nisam pulen, samo poznanik. Ja više volim bit', kako da ti kažem, nezavisan. Slobodan. I rahat.

Jel' ti fakat vjeruješ da je sreća Kubanaca u osunčanoj fukareštini izraz slobode i uspjeha? Jel' znaš da tamo prostitucija cvjeta kao u batistino vrijeme, samo zeru jeftinije jer je dolar nešto cjenjeniji?

Šta te još oduševljava, Sjeverna Koreja?
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Tisina wrote:
Hej, hej
mojne u oči sprej
mojne u oči!
:thumbup: :thumbup:
Jimmy_The_Saint

DobroJutroKolumbo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Nisam pulen, samo poznanik. Ja više volim bit', kako da ti kažem, nezavisan. Slobodan. I rahat.

Jel' ti fakat vjeruješ da je sreća Kubanaca u osunčanoj fukareštini izraz slobode i uspjeha? Jel' znaš da tamo prostitucija cvjeta kao u batistino vrijeme, samo zeru jeftinije jer je dolar nešto cjenjeniji?

Šta te još oduševljava, Sjeverna Koreja?
Jok USA i Guantanamo me odusevljava...
Hajde, još mi reci da je Alžirska grupa nepravedno zatočena i da je to protiv ustava BiH te da se za njih valja izboriti :D :D :D

Kolumbo, USA je i s Bushom najnaj. A Bush će biti i proći, VALJDA.

A Kuba je jedan jad i bijeda u vremena krizna, ko je krivac nije lud da prizna.
Jimmy_The_Saint

dupljak
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:koliko vas samo serucka po ovom forumu, da bilo shta konkretno uradite, pa makar i pogreshno, mozhda bi se neshto i pomaklo u ovoj zemlji. ovako...
sta predlazes...

evo ja bi se spalio ko jan palah...

al skup benzin, sjeba me bush...

eto...

dosta, otkad se ljudi okupljaju, a raja to ne jebe ni 2%...

grozd... 0 bodova...

ostale nvo da i ne pominjem...

i sad odradi ekipica predsjednistvo, pa i njih ce svi zaboravit za 3 dana, samo da se ima sta uz kafu ispricat, ono "svaka im cast" a nikog ne boli kurac... zali boze sto ce ljudi najebat, a nista nece promijenit...

narod je stoka i tu nikakva farba ne pomaze, i poslije ovih izbora ce biti isto, nazalost
Post Reply