Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
tempuser

#476 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

CPT wrote:
Vidi... odi ti majci osudjenog ili djeci pa objasni te tvoje teoriji o morali o postenju. Jedno dijete u grobu zbog '92 a drugo u zatvoru iz '95. Objasni majkama koje i danas traze kosti svojih da se danas neko uopste bavi zapaljenim kucama iz '95?!?!?! Taj legalizam, moral i postenje.
Objasni ti meni prvo, zasto je to dijete u zatvoru iz 95?
CPT

#477 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:
CPT wrote:
Vidi... odi ti majci osudjenog ili djeci pa objasni te tvoje teoriji o morali o postenju. Jedno dijete u grobu zbog '92 a drugo u zatvoru iz '95. Objasni majkama koje i danas traze kosti svojih da se danas neko uopste bavi zapaljenim kucama iz '95?!?!?! Taj legalizam, moral i postenje.
Objasni ti meni prvo, zasto je to dijete u zatvoru iz 95?
zar je bitno!? zasto je pala atomska na Hirosimu?! zlocin!
PM72

#478 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

Ogromna je razlika kad je zvanična politika - istrebljenje i ubijanje drugog i drugačijeg.Onda svu svi resursi usmjereni ka tom cilju.

Alija ,kolko god se ne slažem sa njegovom politikom,nije nikad izdao naredbu da se neko ubije ili protjera.Počinjena su mnoga ubistva nebošnjaka od strane Armije BiH i MUP-a ali se radi o pojedinačnim slučajevima osvete ili pomračenog uma.
tempuser

#479 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

CPT wrote:
Naravno da je bitno jer se u zatvor ne ide zbog smrdljivih nogu!
Isto pitanje 2 x, zasto je to dijete u zatvoru iz 95?
PM72

#480 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

CPT wrote:
Geografiaj ti bas i nije jaca strana, izmedu ostalog. Tebi dodju ti krajevi kao i meni Vencija. U zimskim uslovima cu ja prije u Venciju nego ti u te krajeve. A njima znas koliko i o Veniciji. Pucas od ljubomore jer si ostao tamo gdje stao devedesetih a mislio si da ce svi padati na koljena. Jer to kao zasluzujes. Hebiga....

Kad se ponovi mene sigurno nece pitati a razlog za reprizu ce biti ove price. Kao sto se kuhala prica o Sanici 50 godina...
Paša moj,

Što se tiče geografije - vjeruj da ti mogu biti profesor.

Što se tiče ljubomore :-) ja ti zavidim samo jer ste izvukli guzice na vrijeme.Da sam na tvom mjestu- vrijeme bih pametnije provodio,handrio slovenke i ispijao lašku orginal pivu a ti se uhvatio kožice i klix-a...

Znači,im'o a ne zn'o - isto kao da nemaš...
CPT

#481 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:
CPT wrote:
Nije bitno... Nije pao sa Marsa. Sve ima pocetak i kraju, uzrok i posljedicu. Za pocetak odraditi '92 prije nego sto skacemo na jako bitnu '95. Ili ces djeci uciti kako je Dudakovic protjerao Srbe iz tog dijela Krajine. Sto ces i moci radoti jer ces biti vise osudjenih pripadnika ARBiH nego "VRS".

Cudno da nisi kaznili pilote za Dresden pa onda poceli suditi nacistima... Ipak, zlocin je zlocin. a bombardovanje Dresdena jeste zlocin*. Isto kao Hirosima, Nagasaki, itd, itd, itd....
tempuser

#482 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

CPT wrote:
tempuser wrote:
CPT wrote:
Nije bitno... Nije pao sa Marsa. Sve ima pocetak i kraju, uzrok i posljedicu. Za pocetak odraditi '92 prije nego sto skacemo na jako bitnu '95. Ili ces djeci uciti kako je Dudakovic protjerao Srbe iz tog dijela Krajine. Sto ces i moci radoti jer ces biti vise osudjenih pripadnika ARBiH nego "VRS".

Cudno da nisi kaznili pilote za Dresden pa onda poceli suditi nacistima... Ipak, zlocin je zlocin. a bombardovanje Dresdena jeste zlocin*. Isto kao Hirosima, Nagasaki, itd, itd, itd....
Kako nije bitno?
3 x, zasto joj je drugo dijete u zatvoru iz 95?
Ne moras, odgovarati, boldiranim si jos jednom potvrdio da izmedju tebe i zatucanog cetnika iz Kalinovika nema nikakve razlike, samo ti je subara druge boje.
Da si pametan kao sto nisi, upamtio bi ono sto sam x puta napisao. Pobjedniku se ne sudi cak ako su zlocni i ocigledni, nema ko da mu sudi, pa tako ni za Dresden. Da je Hitler slucajo pobjedio sudulo bi se itekako, ali za Holokaust itd ne bi!
LBVIEW

#483 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
O srazmjeru zlocina i politicnoj pozadini nema potrebe, medjutim jedna zapaljena kuca i likvidacija 3 zarobljena cetnika okarakterisani kao ratni zlocin je dovoljno za konstataciju da su sve strane cinile ratne zlocine.
Kao sto napisah, šprema tome da su sve 3 strane cinile zlocin se mozed odnositi na dva nacina. Sa zlocinom na nasoj strani se mozes suociti, priznati i osuditi i napravti razliku izmedju sebe i neprijatelja, ili negiarati, relativizirati, pravdati raznim objasnjenjima i pozivati na zatucanu i primitivnu "kad su oni mozemo i mi"!
O tome se radi.
Ama, ne mozes ocekivati da ljudi ne negiraju/relativiziraju/pravdaju ako im se zeli nakaciti nekakkav UZP 95-e od strane ionih sto su isti napravili nad istim 92-e, to ti je jednostavno tako, a supljo moraliziranje na stranu.
Dalje, ovo Srbima treba, kako zbog opravdanja onog sto su u B. Krajini pocinili 92-e, a to je "preventivni" genocid, tako i zbog ideoloske pripreme za buduce sukobe po istom onom obrascu koji njihova ekspanzionisticka politika koristi zadnjih 150 godina. Procitaj djelo Maxa Bergholza- "Cudna sutnja, zasto nema spomenika za muslimanske civilne zrvtve u II svjetskom ratu" i kako su citavom kraju u gornjem toku Une "prisili" epitet ustasa, te se "svetili" dva puta, 41-e i 92-e. :evil:
CPT

#484 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:Ne moras, odgovarati, boldiranim si jos jednom potvrdio da izmedju tebe i zatucanog cetnika iz Kalinovika nema nikakve razlike, samo ti je subara druge boje.
Da si pametan kao sto nisi, upamtio bi ono sto sam x puta napisao. Pobjedniku se ne sudi cak ako su zlocni i ocigledni, nema ko da mu sudi, pa tako ni za Dresden. Da je Hitler slucajo pobjedio sudulo bi se itekako, ali za Holokaust itd ne bi!
Nije... ne pocinje sve '95. Nije niko harao po tim selima zbog dosade. Nisu ni junaci iz Zvornika tamo zalutali. Nisu svi kolektivno spakovali iz tih krajeva '95. Ne mozes poceti '95 i tako objasniti genocid u BiH. Kako neko uopste moze trositi resure na paljevinu iz '95 pored '92? Znas koliko obitelji jos trazi kosti svojih? Znas koliko ubistava uopste nije precesuirano?! Sta ce djecu uciti? '95 Dudakovic protjerao Srbe odavde, THE END.

Da si pametan kao sto se pravic znao bi da si drugim dijelom priznao da se ne radi o pravu i morali vec o tome ko je "pobjedniku". Zasto onda moraliziranje?!
tetejac

#485 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Ovaj nije sav svoj :) Ja četnik iz Čačka, ovaj iz Kalinovika :)
Sjebao si temu hadžijo. Pratio sam ovo al’ sad nema više smisla. Njemu svi četnici bez razlike. :lol: :run:
LBVIEW

#486 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

Upravo mu i ja to govorim.
tempuser

#487 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
O srazmjeru zlocina i politicnoj pozadini nema potrebe, medjutim jedna zapaljena kuca i likvidacija 3 zarobljena cetnika okarakterisani kao ratni zlocin je dovoljno za konstataciju da su sve strane cinile ratne zlocine.
Kao sto napisah, šprema tome da su sve 3 strane cinile zlocin se mozed odnositi na dva nacina. Sa zlocinom na nasoj strani se mozes suociti, priznati i osuditi i napravti razliku izmedju sebe i neprijatelja, ili negiarati, relativizirati, pravdati raznim objasnjenjima i pozivati na zatucanu i primitivnu "kad su oni mozemo i mi"!
O tome se radi.
Ama, ne mozes ocekivati da ljudi ne negiraju/relativiziraju/pravdaju ako im se zeli nakaciti nekakkav UZP 95-e od strane ionih sto su isti napravili nad istim 92-e, to ti je jednostavno tako, a supljo moraliziranje na stranu.
Pa kakva je razlika izmedju njih i cetnika???? Nikakva, negiranje, opravdanje i relativizacija, ako mislis tako isti si kao i oni.
Ne moze se nikome UZP nakaciti dok se zvanicno i ne dokaze.
Naravno da Srbima ide u prilog, a vi ste dovolj lavori da ih svojim rezonima podrzavate.
CPT

#488 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:
LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
O tome se radi.
Pa kakva je razlika izmedju njih i cetnika???? Nikakva, negiranje, opravdanje i relativizacija, ako mislis tako isti si kao i oni.
Sto jedna strana jeste nesto radila organizovano, druge jeste. Da se pocelo od pocetak i procesuiralo "svaki" zlocin (ne mislim doslovce) onda bi vjerovao u tu pricu o pravu i postenju. Ali kad neko na 5 kvadratnih km precesuira paljevinu kuce iz '95 i preskoci nekoliko stotina mrtvih iz '95 onda u pozadini moze biti samo jedna stvar... Prica "zlocini na sve tri strane" koju onda koristis za sputavanje "neposlusnih" muslimana.

I da, paljevinom sa snimka imas UZP jer osim paljevine imas i protjerivanje (etnicko ciscenje). Kad smo vec "legalisti"...
Last edited by CPT on 04/11/2019 14:19, edited 1 time in total.
tetejac

#489 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Reci mu Rambo da je k’o četnik iz Niša :lol:
tempuser

#490 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

CPT wrote:
tempuser wrote:Ne moras, odgovarati, boldiranim si jos jednom potvrdio da izmedju tebe i zatucanog cetnika iz Kalinovika nema nikakve razlike, samo ti je subara druge boje.
Nije... ne pocinje sve '95. Nije niko harao po tim selima zbog dosade. Nisu ni junaci iz Zvornika tamo zalutali. Nisu svi kolektivno spakovali iz tih krajeva '95. Ne mozes poceti '95 i tako objasniti genocid u BiH. Kako neko uopste moze trositi resure na paljevinu iz '95 pored '92? Znas koliko obitelji jos trazi kosti svojih? Znas koliko ubistava uopste nije precesuirano?! Sta ce djecu uciti? '95 Dudakovic protjerao Srbe odavde, THE END.

Da si pametan kao sto se pravic znao bi da si drugim dijelom priznao da se ne radi o pravu i morali vec o tome ko je "pobjedniku". Zasto onda moraliziranje?!
Ako cemo tako, nije pocelo ni 1992, ni 1941, ni 1914, nego mozda 1463 kad su Turci pokorili i ove prostore ili ranije, pa sta treba da muslimanima zbog toga odsjecaju glave i naticu na kolceve????? Kao sto rekoh, izmedju tebe i cetnika nikkave razlike, ali nisi ti taj kapactet da skontas!
CPT

#491 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:Ako cemo tako, nije pocelo ni 1992, ni 1941, ni 1914, nego mozda 1463 kad su Turci pokorili i ove prostore ili ranije, pa sta treba da muslimanima zbog toga odsjecaju glave i naticu na kolceve????? Kao sto rekoh, izmedju tebe i cetnika nikkave razlike, ali nisi ti taj kapactet da skontas!
Da, i imas svako pravo da procesuriras te zlocine. Kao sto se radi u svakoj normalnoj drzavi btw. Razlika izmedu mene i cetnika je sto ja nisam pobio svoje komsije '92 i onda trazio pravdu jer su mi zapalili kucu '95.
tetejac

#492 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Vela havle :-)
tempuser

#493 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

tetejac wrote:Ovaj nije sav svoj :) Ja četnik iz Čačka, ovaj iz Kalinovika :)
Sjebao si temu hadžijo. Pratio sam ovo al’ sad nema više smisla. Njemu svi četnici bez razlike. :lol: :run:
Izmdju tebe i cetnika nema nikakev razlike, oba ste agresori, s "malom" razlikom sto ne znam ijedan slucaj gdje su cetnici bile picke kao vi pa se pvukli u Srbiju i ostavili "bracu" na cjedilu.
Izmedju ove Argete Junior i cetnika nema nikakve razlike jer radi istu stvar kao i oni, negira zlocin svoje strane i poziva na istorjsku osvetu, samo sto je dovoljjo glup da ne skonta da ce, ako istoriju odmota dovoljno daleko, neko imati opravdan razlog da ga natakne na kolac.
Last edited by tempuser on 04/11/2019 14:25, edited 1 time in total.
tempuser

#494 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

CPT wrote:
Da, i imas svako pravo da procesuriras te zlocine. Kao sto se radi u svakoj normalnoj drzavi btw. Razlika izmedu mene i cetnika je sto ja nisam pobio svoje komsije '92 i onda trazio pravdu jer su mi zapalili kucu '95.
Nisi, ali ih opravdavas.
Upravu si, ti nisi rado sto i cetnici, ali cetnik nije morao ubiti nego da bo bio cetnik (ni Seselj nije nikog ubio pa je i cetnik i zlocinac), a tvoja je retorika ista cime se izjedacavas s njima
Last edited by tempuser on 04/11/2019 14:29, edited 1 time in total.
tetejac

#495 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

tempuser wrote:
Izmdju tebe i cetnika nema nikakev razlike, oba ste agresori, s "malom" razlikom sto ne znam ijedan slucaj gdje su cetnici bile picke kao vi pa se pvukli u Drbiju i ostavili "bracu" na cjedilu.
Izmedju ove Argete Junior i cetnika nema nikakve razlike jer radi istu stvar kao i oni, negira zlocin svoje strane i poziva na istorjsku osvetu, samo sto je dovoljjo glup da ne skonta da ce, ako istoriju odmota dovoljno daleko, neko imati opravdan razlog da ga natakne na kolac.
Šta je Rambo, mi gori i od četnika? :)
LBVIEW

#496 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
O tome se radi.
Naravno da Srbima ide u prilog, a vi ste dovolj lavori da ih svojim rezonima podrzavate.
Svakako, time to nismo slijepi kod ociju, i sto nam je jasno kako su na snazi "dvostruki arsini".
Halo ba, cetnici su u tom kraju 92-e napravili genocid, u desetak kilometar udaljenim Biljanima su pobili preko dvije stotine ljudi za koje je osudjen jedan "covjek"(krepao u zatvoru), ukupno ih je za par hiljada ubijenih Bosnjaka i Hrvata u opcinama Sanski Most,Kljuc i B Petrovac osudjeno desetak, a Tuzilastvo se bavi paljevinom tri srpske kuce i sudbinom tri zvornicka cetalja na Grmecu. :-)
Last edited by LBVIEW on 04/11/2019 14:29, edited 1 time in total.
CPT

#497 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:
Izmdju tebe i cetnika nema nikakev razlike, oba ste agresori, s "malom" razlikom sto ne znam ijedan slucaj gdje su cetnici bile picke kao vi pa se pvukli u Drbiju i ostavili "bracu" na cjedilu.
Vjerovatno bi morao crtati... Nisam ja pozivao na osvetu, sasvim suprotno. Ova prica ce se koristiti da se opet Bosnjo natakne na kolac. Opet. Kao sto su to uradili i prosli put.
tempuser

#498 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote: Svakako, time to nismo slijepi kod ociju, i sto nam je jasno kako su na snazi "dvostruki arsini".
Halo ba, cetnici su u tom kraju 92-e napravili genocid, u desetak kilometar udaljenim Biljanima su pobili preko dvije stotine ljudi za koje je osudjen jedan "covjek"(krepao u zatvoru), ukupno ih je za par hiljada ubijenih Bosnjaka i Hrvata u opcinama Sanski Most,Kljuc i B Petrovac osudjeno desetak, a Tuzilastvo se bavi paljevinom tri srpske kuce i sudbinom tri zvornicka cetalja na Grmecu. :-)
I sta cemo sad? Napraviti zlocin iz osvete iz 92, samo manji ili negirati negirati zlocin?
Kakav plicak... :-)
Last edited by tempuser on 04/11/2019 14:35, edited 1 time in total.
LBVIEW

#499 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

Upravo, tako su i nakon II svjestkog rata zataskali svoje zlocine, a Bosnjacima napakovali.
CPT

#500 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by CPT »

tempuser wrote:
LBVIEW wrote: Svakako, time to nismo slijepi kod ociju, i sto nam je jasno kako su na snazi "dvostruki arsini".
I sta cemo sad? Napraviti zlocin, samo manji ili negirati negirati zlocin?
Kakav plicak... :-)
Ne, genocid dokumentovati presudom Dudakovicu.
Post Reply