Ravna Planina

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
dvajt

#476 Re: Ravna Planina

Post by dvajt »

petunija wrote: 03/03/2026 08:00 Prethodni vikend se još moglo skijati, bilo je dovoljno snijega, u pon više nije radilo
Što se tiče RP izgleda da je sezona završena :(
ima još na bjelašnici :)
petunija

#477 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

Da vidjela sam
Žao mi što negdje bliže ne živim, Bje je divna za ski u ovo doba godine, nema gužve a lijepo vrijeme
dvajt

#478 Re: Ravna Planina

Post by dvajt »

Prošli vikend sam bio na Bjelašnici dan je bio prekrasan, toplo vrijeme, ali zanimljivo, staze uopšte nisu raskvašene, tek u podnožju. Ja Ravnu volim kada radi šumska staza, a zbog djece mi je Kolijevka idealna.
petunija

#479 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

U tom slučaju jedino su ti januar i početak februara prikladni za RP, šumska staza je odlična kad ima dovoljno prirodnog snijega. Međutim čim počne toplo vrijeme, ta staza se raskvasi danju a onda zaledi noću i vrlo je neugodno za skijanje. Sad kad sam bila za vikend, radila je samo gornja polovina te staze i koliko sam sa vučnice upratila bila je poprilično zaleđena.
Kolijevjka s druge strane jeste idealna za djecu, ali bi tu stazu nekako trebalo ograditi od skijaša koji se sa staze br.3 uključuju na nju jer idu prilično brzo. I sama sam tuda jurcala jednom ali je bio radni dan pa skoro nikog nije bilo, inače se ne bih usudila.
Post Reply