i agree wrote: ↑13/04/2020 13:55
diablobih wrote: ↑13/04/2020 12:42
Ne razumijem zasto uzimati A seriju kada ima bolja alternativa. Posebno sto su i A seriji digli cijenu k'o da je top model.
Nego eno zale se za exynos s20 kako ima velikih problema sa autofocusom, baterijom, pregrijavanjem. Bas zakidaju europljane sa ovim smecem.
Ako im je top klasa iznad 2000 uzmemo li u obzir ovaj zadnji za srednju klasu nekih 600 je ok,druga je stvar sto za te pare sad mozes uzet boljeg xiaomija ali vecina njega nece i vjeruju samsungu ma sta neki ovde pisali.Dosta znam ljudi kad sam im preporucio xiaomija ma ni da cuju.Sta ces svako za svoje pare uzima sta mu volja....
Slazem se, najgori su mi ovi sto imaju nesto drugo i odmah sve ostalo blate, ili jos gore nazivaju ljude ovcama sto kupuju za svoj novac ono sto zele a ne sto im drugi kazu. Isto tako dok koriste iPhone prica je da samo on valja a sve ostalo smece, predju na drugi model odmah se okrece prica, pa treci i sve tako...
Ako cemo biti realni, svi mi koji damo za telefon 1000+KM smo "ovce" jer su to stvari koje ne vrijede toliko, tehnologija koja brzo gubi na cijeni, brzo zastari i vecinom od novih stvari dodaju gimmicke i funkcije koje niti su bas korisne niti potrebne te koje vecina korisnika koristi mjesec-dva i dosadi. Bilo ko danas ko ima iole dobar telefon ne vidim svrhu da se daju ogromni novci da se kupi samo noviji model jer vecina tog napretka danas se u svakodnevnom koristenju skoro i ne primjeti a skupo se plati.
Prije 5-6 godina je to bilo drugacije jer su tad telefoni bili dosta slabiji i te bolje performanse su se osjetile jer su stariji modeli vec nakon godinu - dvije bili preslabi za normalan rad te su kocili i bili spori. Danas bilo koji flagship da uzmes ili telefon dobrih specifikacija moze komotno da sluzi mnogo vise godina nego tad.
Ja prvi kazem sve dok me ovaj uredjaj slusa da nemam problema i da me ne nervira do tad cu ga i koristiti. Kada dodje vrijeme da se pokvari ili postane neupotrebljiv iz bilo kog razloga tad cu traziti neki Xiaomi za 500KM. S trenutnim telefon sam prezadovoljan i bez zamjerke sam, ali ne pada mi na pamet vise davati toliki novac za ovakve stvari, pogotovo kad je vrijeme doslo da sa npr. Xiaomi od 500KM mozes biti isto zadovoljan.
Ukratko, prosla su vremena kada se stvarno isplatilo imati zadnji flagship jer ne nude novi modeli vise drasticna poboljanja i napredak a vrijeme je doslo da se sada za puno manje novca moze dobiti nesto jako slicno koje ce zadovoljiti potrebe vecine korisnika.