Samsung smartphones

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Grom2017

#476 Re: Samsung smartphones

Post by Grom2017 »

arnes_king wrote: 13/04/2020 10:43
Grom2017 wrote: 13/04/2020 07:49 Ako Apple sisa svoje ovce, onda Samsung stvara ne vadi iz khm khm svojih korisnika. S9+ kupio nov, govorio da je dobar kao i ova dvojica sto ga hvale dan danas, mana naravno baterija. Radi promjene, kupim Xiaomi Mi 9T Pro sa SD 855, progledao sam, progledao. Koliko je samsung spor iako sam animacije smanjio sve na 0,5x, to steka jarane da vjerovat ne mozes. Xiaomi ga dere u svim poljima sto se brzine tice, a meni to znaci. Onda imao viska para, kupim iPhone XS dok je na akciji bio i ne vjerujem vise ikad u zivotu da cu šljamsung uzet u obzir.
A sam si u ovom postu naveo do cega je. Ono sto trenutno koristis to i hvalis, cim nabavis nesto drugo odmah ono prvo ne valja i valja samo to novo, nista neobicno kod ljudi.
Tacno sam znao ko ce se javiti :D
Da ti nisi njega uzeo na ugovor od dvije godine, koji ti nije istekao, drugu bi ti pjesmu pjevao, tako da nemoj ti molim te...
Evo koristio sam Xiaomi Mi 9T Pro, ne koristim vise a ono je zvijer od telefona, top masina. Uopste ti ne drzi vodu ta prica da hvalim saamo ono sto trenutno imam.
diablobih

#477 Re: Samsung smartphones

Post by diablobih »

Ne razumijem zasto uzimati A seriju kada ima bolja alternativa. Posebno sto su i A seriji digli cijenu k'o da je top model.

Nego eno zale se za exynos s20 kako ima velikih problema sa autofocusom, baterijom, pregrijavanjem. Bas zakidaju europljane sa ovim smecem.
Grom2017

#478 Re: Samsung smartphones

Post by Grom2017 »

^ Jedino kod arnesa njegov S9+ sa exinosm radi sve bolje i bolje, ni na bateriju se covjek zalio nije.
arnes_king

#479 Re: Samsung smartphones

Post by arnes_king »

Grom2017 wrote: 13/04/2020 12:32
arnes_king wrote: 13/04/2020 10:43
Grom2017 wrote: 13/04/2020 07:49 Ako Apple sisa svoje ovce, onda Samsung stvara ne vadi iz khm khm svojih korisnika. S9+ kupio nov, govorio da je dobar kao i ova dvojica sto ga hvale dan danas, mana naravno baterija. Radi promjene, kupim Xiaomi Mi 9T Pro sa SD 855, progledao sam, progledao. Koliko je samsung spor iako sam animacije smanjio sve na 0,5x, to steka jarane da vjerovat ne mozes. Xiaomi ga dere u svim poljima sto se brzine tice, a meni to znaci. Onda imao viska para, kupim iPhone XS dok je na akciji bio i ne vjerujem vise ikad u zivotu da cu šljamsung uzet u obzir.
A sam si u ovom postu naveo do cega je. Ono sto trenutno koristis to i hvalis, cim nabavis nesto drugo odmah ono prvo ne valja i valja samo to novo, nista neobicno kod ljudi.
Tacno sam znao ko ce se javiti :D
Da ti nisi njega uzeo na ugovor od dvije godine, koji ti nije istekao, drugu bi ti pjesmu pjevao, tako da nemoj ti molim te...
Evo koristio sam Xiaomi Mi 9T Pro, ne koristim vise a ono je zvijer od telefona, top masina. Uopste ti ne drzi vodu ta prica da hvalim saamo ono sto trenutno imam.
Istekao ugovor i otplacen telefon, nisam jedan od takvih koji pricaju lazi i izmisljotine, kada imam probleme prvi se zalim na to i trazim rijesenje.
arnes_king

#480 Re: Samsung smartphones

Post by arnes_king »

Grom2017 wrote: 13/04/2020 13:17 ^ Jedino kod arnesa njegov S9+ sa exinosm radi sve bolje i bolje, ni na bateriju se covjek zalio nije.
Pa sta trebam lagati da nije tako? E stvarno na ovim forumima cudne raje :lol:

Malo pogledaj moje starije postove, na bateriju sam se u startu zalio jer je bila katastrofalna, nakon sto sam uradio flash na BTU i clean install nikada vise nisam imao tih problema.
i agree

#481 Re: Samsung smartphones

Post by i agree »

diablobih wrote: 13/04/2020 12:42 Ne razumijem zasto uzimati A seriju kada ima bolja alternativa. Posebno sto su i A seriji digli cijenu k'o da je top model.

Nego eno zale se za exynos s20 kako ima velikih problema sa autofocusom, baterijom, pregrijavanjem. Bas zakidaju europljane sa ovim smecem.
Ako im je top klasa iznad 2000 uzmemo li u obzir ovaj zadnji za srednju klasu nekih 600 je ok,druga je stvar sto za te pare sad mozes uzet boljeg xiaomija ali vecina njega nece i vjeruju samsungu ma sta neki ovde pisali.Dosta znam ljudi kad sam im preporucio xiaomija ma ni da cuju.Sta ces svako za svoje pare uzima sta mu volja....
arnes_king

#482 Re: Samsung smartphones

Post by arnes_king »

i agree wrote: 13/04/2020 13:55
diablobih wrote: 13/04/2020 12:42 Ne razumijem zasto uzimati A seriju kada ima bolja alternativa. Posebno sto su i A seriji digli cijenu k'o da je top model.

Ako im je top klasa iznad 2000 uzmemo li u obzir ovaj zadnji za srednju klasu nekih 600 je ok,druga je stvar sto za te pare sad mozes uzet boljeg xiaomija ali vecina njega nece i vjeruju samsungu ma sta neki ovde pisali.Dosta znam ljudi kad sam im preporucio xiaomija ma ni da cuju.Sta ces svako za svoje pare uzima sta mu volja....
Slazem se, najgori su mi ovi sto imaju nesto drugo i odmah sve ostalo blate, ili jos gore nazivaju ljude ovcama sto kupuju za svoj novac ono sto zele a ne sto im drugi kazu. Isto tako dok koriste iPhone prica je da samo on valja a sve ostalo smece, predju na drugi model odmah se okrece prica, pa treci i sve tako...

Ako cemo biti realni, svi mi koji damo za telefon 1000+KM smo "ovce" jer su to stvari koje ne vrijede toliko, tehnologija koja brzo gubi na cijeni, brzo zastari i vecinom od novih stvari dodaju gimmicke i funkcije koje niti su bas korisne niti potrebne te koje vecina korisnika koristi mjesec-dva i dosadi. Bilo ko danas ko ima iole dobar telefon ne vidim svrhu da se daju ogromni novci da se kupi samo noviji model jer vecina tog napretka danas se u svakodnevnom koristenju skoro i ne primjeti a skupo se plati.

Prije 5-6 godina je to bilo drugacije jer su tad telefoni bili dosta slabiji i te bolje performanse su se osjetile jer su stariji modeli vec nakon godinu - dvije bili preslabi za normalan rad te su kocili i bili spori. Danas bilo koji flagship da uzmes ili telefon dobrih specifikacija moze komotno da sluzi mnogo vise godina nego tad.

Ja prvi kazem sve dok me ovaj uredjaj slusa da nemam problema i da me ne nervira do tad cu ga i koristiti. Kada dodje vrijeme da se pokvari ili postane neupotrebljiv iz bilo kog razloga tad cu traziti neki Xiaomi za 500KM. S trenutnim telefon sam prezadovoljan i bez zamjerke sam, ali ne pada mi na pamet vise davati toliki novac za ovakve stvari, pogotovo kad je vrijeme doslo da sa npr. Xiaomi od 500KM mozes biti isto zadovoljan.

Ukratko, prosla su vremena kada se stvarno isplatilo imati zadnji flagship jer ne nude novi modeli vise drasticna poboljanja i napredak a vrijeme je doslo da se sada za puno manje novca moze dobiti nesto jako slicno koje ce zadovoljiti potrebe vecine korisnika.
Haris.ba

#483 Re: Samsung smartphones

Post by Haris.ba »

Koja ima alternativa za samsung a klasu? Ali u okviru samsunga. Ne zanimaju me druge marke.
xoklix

#484 Re: Samsung smartphones

Post by xoklix »

Uzeh Note 10... Prvi Samsung u životu, pa da se upišem :mrgreen:
Sigurno da za ove pare ima hardverski boljih telefona,ali sto se dizajna i hand feelinga tiče mogu reči da nisam ljepši telefon držao u rukama.
Ako znate neke tips and tricks, opletite.
Last edited by xoklix on 13/04/2020 14:39, edited 1 time in total.
Grom2017

#485 Re: Samsung smartphones

Post by Grom2017 »

arnes_king wrote: 13/04/2020 14:15
i agree wrote: 13/04/2020 13:55

Slazem se, najgori su mi ovi sto imaju nesto drugo i odmah sve ostalo blate, ili jos gore nazivaju ljude ovcama sto kupuju za svoj novac ono sto zele a ne sto im drugi kazu. Isto tako dok koriste iPhone prica je da samo on valja a sve ostalo smece, predju na drugi model odmah se okrece prica, pa treci i sve tako...

Ako cemo biti realni, svi mi koji damo za telefon 1000+KM smo "ovce" jer su to stvari koje ne vrijede toliko, tehnologija koja brzo gubi na cijeni, brzo zastari i vecinom od novih stvari dodaju gimmicke i funkcije koje niti su bas korisne niti potrebne te koje vecina korisnika koristi mjesec-dva i dosadi. Bilo ko danas ko ima iole dobar telefon ne vidim svrhu da se daju ogromni novci da se kupi samo noviji model jer vecina tog napretka danas se u svakodnevnom koristenju skoro i ne primjeti a skupo se plati.

Prije 5-6 godina je to bilo drugacije jer su tad telefoni bili dosta slabiji i te bolje performanse su se osjetile jer su stariji modeli vec nakon godinu - dvije bili preslabi za normalan rad te su kocili i bili spori. Danas bilo koji flagship da uzmes ili telefon dobrih specifikacija moze komotno da sluzi mnogo vise godina nego tad.

Ja prvi kazem sve dok me ovaj uredjaj slusa da nemam problema i da me ne nervira do tad cu ga i koristiti. Kada dodje vrijeme da se pokvari ili postane neupotrebljiv iz bilo kog razloga tad cu traziti neki Xiaomi za 500KM. S trenutnim telefon sam prezadovoljan i bez zamjerke sam, ali ne pada mi na pamet vise davati toliki novac za ovakve stvari, pogotovo kad je vrijeme doslo da sa npr. Xiaomi od 500KM mozes biti isto zadovoljan.

Ukratko, prosla su vremena kada se stvarno isplatilo imati zadnji flagship jer ne nude novi modeli vise drasticna poboljanja i napredak a vrijeme je doslo da se sada za puno manje novca moze dobiti nesto jako slicno koje ce zadovoljiti potrebe vecine korisnika.
Vidim da se prvi dio citata odnosi na mene pa se osjecam prozvanim i zato zelim da odgovorim. Naravno da mi ne pada na pamet da se svadjam i ubjedjujem nekog na forumu da prihvati moje misljenje ali ti nisi objektivan nimalo.

Fino sam napisao da izmedju vremena kad sam koristio S9+ i ovaj ajfon sad, imao sam Xiaomi. Top telefon koji vrijedi vise od njih oba kad uzmes u obzir ulozeno-dobiveno, tu pricu i ptice na grani znaju koliko su je puta culi.

A drugo, kad budes koristio neko vrijeme ajfon pa ga prodas i skontas da nisi mnogo izgubio ako je uredjaj ocuvan, sto vecinom svi radimo, skontaces neke stvari.
i agree

#486 Re: Samsung smartphones

Post by i agree »

Haris.ba wrote: 13/04/2020 14:23

Koja ima alternativa za samsung a klasu? Ali u okviru samsunga. Ne zanimaju me druge marke.
Zavisi na koju alternativu mislis jer sto se dizajna tice meni barem a70 je ubjedljivo najljepsi...poslje njega mi ide a 50....sto se tice hardwera ne znam koji samsung daje snapdragona od drugih klasa a da je bare bare sa a70 i jos da imas 6 giga rama 128 roma....
Kamera mu je isto top kad instaliras google cam tako da stvarno ne vidim da ovome telefonu ima neke alternative sto se tice samsunga i svega nabrojanog.a50 je vec druga prica....
NecuVise

#487 Re: Samsung smartphones

Post by NecuVise »

Živ bio kako ćeš tražiti alternativu za a klasu a da je samo Samsung? Pa naravno da nema alternative. Kao da neko traži nutelli alternativu ali samo da je Ferrero proizvodi. Alternativa se traži u drugim bendovima.

A70 je cigla sa velikim ekranom i dobrim specifikacijama. Nema tu neke ljepote. Dobar telefon ali ne 700-800 KM dobar.
i agree

#488 Re: Samsung smartphones

Post by i agree »

NecuVise wrote: 13/04/2020 15:02 Živ bio kako ćeš tražiti alternativu za a klasu a da je samo Samsung? Pa naravno da nema alternative. Kao da neko traži nutelli alternativu ali samo da je Ferrero proizvodi. Alternativa se traži u drugim bendovima.

A70 je cigla sa velikim ekranom i dobrim specifikacijama. Nema tu neke ljepote. Dobar telefon ali ne 700-800 KM dobar.
Cigle su manje vise svi noviji,700-800 zavisi kod koga uzimas i kako,recimo u hustelu je 595 vakum...
NecuVise

#489 Re: Samsung smartphones

Post by NecuVise »

Slažem se to za sve telefone ali a70 je baš oličenje cigla telefona :-D te cijene po hustelu su švercerske, ja govorim o zvaničnim cijenama.
febo_acm

#490 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Kako bih ja volio da je ovaj A71 8". To bi bilo idealno.
Safete Dilbere

#491 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

NecuVise wrote: 13/04/2020 16:47 Slažem se to za sve telefone ali a70 je baš oličenje cigla telefona :-D te cijene po hustelu su švercerske, ja govorim o zvaničnim cijenama.
Kako moze biti svercersko ako dobijes fiskalni racun?Ja koliko se razumijem u sverc tu nema racuna nego iz ruke u ruku ti njemu pare on tebi telefon.
febo_acm

#492 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 17:23
NecuVise wrote: 13/04/2020 16:47 Slažem se to za sve telefone ali a70 je baš oličenje cigla telefona :-D te cijene po hustelu su švercerske, ja govorim o zvaničnim cijenama.
Kako moze biti svercersko ako dobijes fiskalni racun?Ja koliko se razumijem u sverc tu nema racuna nego iz ruke u ruku ti njemu pare on tebi telefon.

Garancija... Racun ti svaka firma koja ima kasu moze izdati, a ako ti crkne displej... Tu nastaje problem.
Safete Dilbere

#493 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Nema to veze sa svercom ja pricam o svercu za svercovanu robu neces dobiti racun fiskalni mozes samo dobit onaj konobarski.Spomenuo je sverc cijene ne garanciju.Necemo okretat sada pricu na drugi mlin.
skafiskafsnjak

#494 Re: Samsung smartphones

Post by skafiskafsnjak »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 17:23
Jedino legalno je ako dobijes oficijelnu garanciju... Bez obzira na fiskalni...
febo_acm

#495 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 17:40 Nema to veze sa svercom ja pricam o svercu za svercovanu robu neces dobiti racun fiskalni mozes samo dobit onaj konobarski.Spomenuo je sverc cijene ne garanciju.Necemo okretat sada pricu na drugi mlin.

Ima itekako, ali garancija je samo dio toga. Mislis da ovi sverceri uzimaju od Stanica i Kimteca mobitele? Kod mase njih ne postoje ulazne fakture ili otkucaju racun i storniraju ga jer ionako nema garanciju...
Safete Dilbere

#496 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Ne pisite gluposti neko da na sred carsije prodaje nelegalne telefone i pritom da ti uredno daje racun i garanciju njihovu kakvu takvu nema smisla,nije im jednom ufurala inspekcija pustite price suplje.
febo_acm

#497 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 18:38 Ne pisite gluposti neko da na sred carsije prodaje nelegalne telefone i pritom da ti uredno daje racun i garanciju njihovu kakvu takvu nema smisla,nije im jednom ufurala inspekcija pustite price suplje.
ja ne znam zašto je to tebi toliko teško shvatiti, ali pokušat ću još jednom.

imaš dva načina uvoza stvari u državu, leganim putem preko distributera (Kimtec, CT, Asbis, Disti, Stanić, Network, SD....) i imaš ono što dođe "drugim" putem u radnje. Imaš desetine slika garancije tih radnji na ovom forumu, gdje lijepo piše garanciji ne podliježu display, baterija, matična ploča....možeš kod njih dobiti fiskalni. i šta si ti dobio sa tim? dobio si telefon sa fiskalnim bez garancije. Taj telefon nije ušao legalnim putem u BiH jer se konkretno u BIH ne prodaju mobiteli za Azijsko tržište npr, a kod nas kupiš mobitel sa fiskalnim i dobiješ punjač za koji moraš kupiti EU adapter za utičnicu :mrgreen: :mrgreen:

evo jedan primjer:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /160214031

ove iste mobitele prodaju u radnji na čaršiji sa fiskalnim računom. njemu ako dođe inspekcija on je uredan, ali... tebi ako crnke displej nećeš dobiti drugi. ZATO KOLEGA SA FORUMA NE PRIČA O PILJARAMA I NE ZANIMAJU GA NJIHOVI FISKALNI RAČUNI JER TO NISU TELEFONI KOJI SU UŠLI LEGALNO U BIH I TI TELEFONI NEMAJU GARANCIJU.

zato je i mobitel u Domodu, Imtecu, Plusu... Skuplji 200-300 KM.
Last edited by febo_acm on 13/04/2020 18:55, edited 1 time in total.
SpecialOffer

#498 Re: Samsung smartphones

Post by SpecialOffer »

Jednom kad probate 120Hz displej nema vracanje vise na staro. Imate isjecaj da svaki drugi telefon koci, da nije fluidan i sl.
Safete Dilbere

#499 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Zasto je tebi tesko shvatiti da to onda nije sverc?Jel vi znate uopste sta je sverc?Prodavanje cigara na pijaci otoka i duhana je sverc prodavanje telefona u Hustelu nije sverc.Mislim da vam je sad jasnije.
xoklix

#500 Re: Samsung smartphones

Post by xoklix »

Zato ga najbolje i ne probavati :mrgreen:
Post Reply