Naravno jer po zakonu za ovakvu vrstu prekršaja nema doživotne, mislim da max. može dobiti desetak godina. Jedino da se ovo djelo posmatra kao ubistvo sa predumišljajem pa da dobije više no ni tada nema doživotne, koliko je meni poznato. I kada bi ga osudili nekako na doživotnu isti bi se žalio do Strazbura i onda bi ga na kraju morali osloboditi zbog nepoštovanja zakona i ljudskih prava. Vrlo zajebana situacija a slažem se da je ubica svojim postpukom zaslužio doživotnu kao primjer ostalima.Tesla10 wrote:Neće ovo imati puno efekta.Dee-Dee_13 wrote:http://www.peticija24.com/dozivotni_zat ... jina_sefia
Na ulici se mora tražiti pravda.
HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
- Drvosjeca iz Dejcica
#476 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
-
Dee-Dee_13
#477 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Nazalost, slazem seTesla10 wrote:Neće ovo imati puno efekta.Dee-Dee_13 wrote:http://www.peticija24.com/dozivotni_zat ... jina_sefia
Na ulici se mora tražiti pravda.
-
VjecitiStudent
#478 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Vlada je 2014. već bila dobila 60 miliona kredita od EBRD-a za popravku vodovoda, kojeg je onda Skupština Kantona sa Konakovićem na čelu, odbila.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ti baš tupiš k'o konzerva.![]()
Zar je teško shvatiti širi kontekst da svaki stranački vojnik radi po nalogu stranke i da nije kontra argument ako Konaković radi po nalogu stranke?Zašto vlada nije uzela trilion eura i odmah za 12 mjeseci sanirala vodovod je legitimno pitanje i postavljaš ga na pogrešnu adresu.
![]()
Problem GRAS-a slažem setraje 15 godina ali ne vidim da je to kontraargument jer ja nisam ni tvrdio suprotno!!!![]()
Ja znam da si ti na onoj temi o vanzemaljcima ili slično tvrdio da je sunce promijenilo boju zato ne zamjeri ako mi je teško povjerovati u tvoje navode.
Da bi se Dino onda cijelu prošlu godinu reklamirao kako opet ganja taj isti kredit i "rješava" problem vodovoda.
Evo ti ovdje hronologije, sve sa linkovima na zvanične dokumente Vlade i Skupštine
http://ekoakcija.org/content/do-kada-ce ... u-sarajevu
- Drvosjeca iz Dejcica
#479 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Dobro pa očigledno je postalo da si uposlenik Ekoakcije.VjecitiStudent wrote:Vlada je 2014. već bila dobila 60 miliona kredita od EBRD-a za popravku vodovoda, kojeg je onda Skupština Kantona sa Konakovićem na čelu, odbila.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ti baš tupiš k'o konzerva.![]()
Zar je teško shvatiti širi kontekst da svaki stranački vojnik radi po nalogu stranke i da nije kontra argument ako Konaković radi po nalogu stranke?Zašto vlada nije uzela trilion eura i odmah za 12 mjeseci sanirala vodovod je legitimno pitanje i postavljaš ga na pogrešnu adresu.
![]()
Problem GRAS-a slažem setraje 15 godina ali ne vidim da je to kontraargument jer ja nisam ni tvrdio suprotno!!!![]()
Ja znam da si ti na onoj temi o vanzemaljcima ili slično tvrdio da je sunce promijenilo boju zato ne zamjeri ako mi je teško povjerovati u tvoje navode.
Da bi se Dino onda cijelu prošlu godinu reklamirao kako opet ganja taj isti kredit i "rješava" problem vodovoda.
Evo ti ovdje hronologije, sve sa linkovima na zvanične dokumente Vlade i Skupštine
- Dozer
#480 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Sta dalje da ti kazem ...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ti baš tupiš k'o konzerva.![]()
![]()
-
VjecitiStudent
#481 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Biće prije da si ti Konakoviću na sisi, niti jednog jedinog racionalnog protuargumenta nisi ponudio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro pa očigledno je postalo da si uposlenik Ekoakcije.VjecitiStudent wrote:
Vlada je 2014. već bila dobila 60 miliona kredita od EBRD-a za popravku vodovoda, kojeg je onda Skupština Kantona sa Konakovićem na čelu, odbila.
- Drvosjeca iz Dejcica
#482 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Sta dalje da ti kazem ...Dozer wrote:[quote="Drvosjeca iz Dejcica"
Ti baš tupiš k'o konzerva.![]()
![]()
Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#483 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
OK, jesam priznajem, guzni sam haver Konakovića ako će ti biti lakše.VjecitiStudent wrote:Biće prije da si ti Konakoviću na sisi, niti jednog jedinog racionalnog protuargumenta nisi ponudio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro pa očigledno je postalo da si uposlenik Ekoakcije.VjecitiStudent wrote:
Vlada je 2014. već bila dobila 60 miliona kredita od EBRD-a za popravku vodovoda, kojeg je onda Skupština Kantona sa Konakovićem na čelu, odbila.
-
45cents
#484 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Kako se priča porodice Sefić odvija epizodno i predvidivo...
Prvo je miljeniku data dovoljna satnica da pobjegne (i naštiman prelazak granice, tako da se Sarajevo čudi mjesecima).
Druga epizoda (Srbija) mu je bilo poklonjena (nešto manje od 24 sata) da se pokrene dalje (do dolaska policije)
Treća epizoda kreće oko pripreme za isporuku, upravo je u toku regrutacija najboljih advokata.
Četvrti nastavak:
a) Nje on vozio, ali neće da oda ko je vozio (priča o krađi vozila otpada, jer isu prijavili, a bijeg je istu poništio potpuno)
b) On se samo prepao, pa pobjegao, javnost to treba razumjeti
c) Gršeka je u istrazi i privođenju, postupak se poništava, osumnjičeni se oslobađa...
Omaaareeeeee javi se.....
Prvo je miljeniku data dovoljna satnica da pobjegne (i naštiman prelazak granice, tako da se Sarajevo čudi mjesecima).
Druga epizoda (Srbija) mu je bilo poklonjena (nešto manje od 24 sata) da se pokrene dalje (do dolaska policije)
Treća epizoda kreće oko pripreme za isporuku, upravo je u toku regrutacija najboljih advokata.
Četvrti nastavak:
a) Nje on vozio, ali neće da oda ko je vozio (priča o krađi vozila otpada, jer isu prijavili, a bijeg je istu poništio potpuno)
b) On se samo prepao, pa pobjegao, javnost to treba razumjeti
c) Gršeka je u istrazi i privođenju, postupak se poništava, osumnjičeni se oslobađa...
Omaaareeeeee javi se.....
Last edited by 45cents on 13/10/2016 11:32, edited 1 time in total.
- Dozer
#485 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Sto se mene tice - nema nikakvih licnih prepucavanja (iako si krenuo u to).Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Ja protiv Konakovica nemam ama bas nista ni na licnom, ni na ideoloskom planu, jer nisam clan ni jedne stranke.
Samo ti govorim kako jeste u realnosti (sto ti i drugi takodjer postiraju), a hoces li ti to htjeti provjeriti i sam shvatiti o cemu ti se prica - do tebe je.
Ukratko - Konakovic ne radi nista, a ni njegova stranka. Ovo sto trenutno "rade" je toliko jadno i mizerno da jednostavno nece rijesiti ni 0,1% bilo kojeg problema, i ovo samo sluzi za mazanje ociju lakovjernima, pri cemu ce "izvodjaci" klepiti par stotina miliona KM, sto ces bez ikakvih problema i sam moci sebi potvrditi pocetkom sljedece godine i uvidom u utrosene iznose u KS na ime "javnih nabavki". Nista vise, nista manje od ovoga.
A "mikro koraci" u nasem slucaju su jednostavno - nebuloza.
Mi trebamo ne mikro, ne makro, nego gigantske korake da bismo se bar malo iskoprcali iz sranja u kojem se nalazimo po raznoraznim osnovama.
Last edited by Dozer on 13/10/2016 11:35, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#486 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
U prevodu, ovim "strateškim" tempom će popraviti vodovod za 1000 godina.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Ali ne, ne može ni tako, vodovodna cijev traje svega 50 godina.
Zbilja smo zemlja iz vica, sve više i više, ko Albanija nekad.
- Drvosjeca iz Dejcica
#487 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
OK, ne slažemo se i kraj rasprave.Dozer wrote:Sto se mene tice - nema nikakvih licnih prepucavanja (iako si krenuo u to).Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Ja protiv Konakovica nemam ama bas nista ni na licnom, ni na ideoloskom planu, jer nisam clan ni jedne stranke.
Samo ti govorim kako jeste u realnosti (sto ti i drugi takodjer postiraju), a hoces li ti to htjeti provjeriti i sam shvatiti o cemu ti se prica - do tebe je.
Ukratko - Konakovic ne radi nista, a ni njegova stranka. Ovo sto trenutno "rade" je toliko jadno i mizerno da jednostavno nece rijesiti ni 0,1% bilo kojeg problema, i ovo samo sluzi za mazanje ociju lakovjernima, pri cemu cemu "izvodjaci" klepiti par sottina miliona KM, sto ces bez iakkvih problema i sam moci sebi potvrditi pocetkom sljedece godine i uvidom u utrosene iznose u KS na ime "javnih nabavki". Nista vise, nista manje od ovoga.
- petunija
#488 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
potpisalaDee-Dee_13 wrote:http://www.peticija24.com/dozivotni_zat ... jina_sefia
i proslijedila meni dragim ljudima
-
45cents
#489 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Dozer wrote:Sto se mene tice - nema nikakvih licnih prepucavanja (iako si krenuo u to).Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Ukratko - Konakovic ne radi nista, a ni njegova stranka. Ovo sto trenutno "rade" je toliko jadno i mizerno da jednostavno nece rijesiti ni 0,1% bilo kojeg problema, i ovo samo sluzi za mazanje ociju lakovjernima, pri cemu cemu "izvodjaci" klepiti par sottina miliona KM, sto ces bez iakkvih problema i sam moci sebi potvrditi pocetkom sljedece godine i uvidom u utrosene iznose u KS na ime "javnih nabavki". Nista vise, nista manje od ovoga.
Konaković (nesposobna vlast) je ono što nas više pogađa od kriminala.
Kriminal nije "Božije davanja", kriminal kojeg danas imamo je rezultanta nesposobne vlasti.
Nesposobna vlast drži građane pod kontrolom posredstvom nekažnjenog kriminala.
-
VjecitiStudent
#490 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ne vrijedi, kod nas uopće ne postoji doživotna robija u zakonu.petunija wrote:potpisalaDee-Dee_13 wrote:http://www.peticija24.com/dozivotni_zat ... jina_sefia
Čak i ako bi sutra i promijenili zakon, ne mogu ga unazad primjenjivati.
- Dozer
#491 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Nije ovdje stvar slaganja ili neslaganja, moj DrvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote: OK, ne slažemo se i kraj rasprave.
Ovdje ti mi pricamo o cinjenicama, a ti o licnim shvatanjima i vidjenjima.
A, o cinjenicama nema slaganja ili neslaganja, jer cinjenice su cinjenice, nesto provjerljivo i dokazivo.
Zamisli da sad neko pocne tvrditi kako u ovome sto je ovaj debil Sefic uradio ima i nesto dobro... Tipa, da kaze - pa, sta hocete, mogao je voziti i 200
Last edited by Dozer on 13/10/2016 11:53, edited 3 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#492 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
ajoj....sto ste navalili na covjekaDozer wrote:Nije ovdje stvar slaganja ili neslaganja, moj DrvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote: OK, ne slažemo se i kraj rasprave.![]()
A, o cinjenicama nema slaganja ili neslagana, jer cinjenice su cinjenice, nesto provjerljivo i dokazivo.
- Dozer
#493 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ma razumijem ga i ja Kaca, ali radi takvih vidjenja ljudi i radosti ni za sta - svi mi zajedno smo gdje jesmo... 
-
Horcrux
#494 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Cemu!? A kao nasa vlast postuje i usvaja peticije gradjana...petunija wrote:potpisalaDee-Dee_13 wrote:http://www.peticija24.com/dozivotni_zat ... jina_sefia
-
dječak sa šibicama
#495 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Stranacka vojska uvijek na gotovs.
- Gojeni H
#496 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
45cents wrote:
Nesposobna vlast drži građane pod kontrolom posredstvom nekažnjenog kriminala.
...Jer, ukoliko nesto fonkcionise normalno, onda prije ili kasnije neko moze da povede pitanje projekla imovine, ili jednostavno, neki sudija ili tuzilac mozda odradi svoj posao.
JEDINO rjesenje je direktno biranje glavnog sudije i tuzioca, komesara policije kantona.
- red evil
#497 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ja samo znam da naš narod u biti ne poznaje činjenice i voli patološki lagat, znam iz ličnog iskustva, ne baš meni ali jest bližoj porodici. Ne baš na ovom nivou oko Dine jer nije moja porodica baš uticajna i ima neki mali dio rada sa društvom. 
-
VjecitiStudent
#498 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Znaš koliko bi dugo ovakav lažov izdržao u uređenoj demokratiji?KatarinaKosaca wrote:ajoj....sto ste navalili na covjekaDozer wrote:Nije ovdje stvar slaganja ili neslaganja, moj DrvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote: OK, ne slažemo se i kraj rasprave.![]()
A, o cinjenicama nema slaganja ili neslagana, jer cinjenice su cinjenice, nesto provjerljivo i dokazivo.Ima pravo da,se veseli i.metru i centimetru vodovoda, ima pravo percepcije Konakovica kao nesto energicnijeg i odlucijeg od blijedolikih anemicnih politicara na koje smo.navikli. Osobno.dobivam ospice na Konakovica. Ali potpuno razumijem Drvosjecu
Ni dana.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#499 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
ne bi ni imao sanse postati premijer poslije nekog smijesnog rijalitija i difa u tridesetimVjecitiStudent wrote: Znaš koliko bi dugo ovakav lažov izdržao u uređenoj demokratiji?
Ni dana.
-
Cohers
#500 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Bez ostavke Princa Kuge na sve javne funkcije, svaka druga ostavka je bacanje (genocidne) prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.
Kugina žena se ponaša kao monstrum Sanjin Sefić. Kugini stranački lideri (od Kuginog babe do Kuge: Izetbegović, Abdić, Zulfikarpašić, Silajdžić, Lagumdžija, Radončić, ...) i njihovi šegrti se ponašaju kao Sanjin Sefić.
Kugine sudije, zakonodavci i izvršioci se ponašaju kao Sanjin Sefić.
(...)
Zahvaljujući, prevashodno, Aliji Izetbegoviću i njegovom političkom kopiljanu i njihovim šegrtima, u ohr-ovoj i eu-šok terapiji električna stolica, na kojoj se nalaze svi bh-građani, radi na svijeće. Zato je privilegija, kao što je bila i 92. - 95., naprečac se "SPASITI!"
Kugina žena se ponaša kao monstrum Sanjin Sefić. Kugini stranački lideri (od Kuginog babe do Kuge: Izetbegović, Abdić, Zulfikarpašić, Silajdžić, Lagumdžija, Radončić, ...) i njihovi šegrti se ponašaju kao Sanjin Sefić.
Kugine sudije, zakonodavci i izvršioci se ponašaju kao Sanjin Sefić.
(...)
Zahvaljujući, prevashodno, Aliji Izetbegoviću i njegovom političkom kopiljanu i njihovim šegrtima, u ohr-ovoj i eu-šok terapiji električna stolica, na kojoj se nalaze svi bh-građani, radi na svijeće. Zato je privilegija, kao što je bila i 92. - 95., naprečac se "SPASITI!"